|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze Opisy gg - część XIV ;)
śpiesz sie powoli podaruj tajemnicy rąbek niech nie widzą, że płacze powieki są po to, żeby nie patrzeć jak odchodzisz na zawsze .. uśmiech przemycić na twarz że to nic że to tylko taki stan że ja tak mam zatop serce w oceanie złośliwości podejdź, przytul, przebacz niczyi teraz ten płacz. oddycham śmiercią z piosenek . ;-* |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
mam odciśnięty twój zapach na poduszce. dzisiaj na pewno się wyśpię.
czasami czuję, że coś mnie mija. i trwa beze mnie, a tak nie powinno przecież być. trzeba mi teraz trochę samotności, żeby skleić siebie w jakąś całość, tak bardzo czuję się rozbita. z każdym mocnym oddechem, wciąż wierzę w nas. przytul mnie kawałkami siebie. liczę pęknięcia sufitu, załamania pościeli, włosy na poduszce. jednak przede wszystkim liczę na los, który dawno już powinien się odmienić. |
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
radze sobie świetnie, przecież wiesz .
nie zapomnę barwy Twoich słów Powrotów nie będzie, Co było nie wróci - wiem... Jeszcze nie skończyłam, Jeszcze nie odkryłam siebie tak... ...żebyś Ty był pewien, że mnie dobrze znasz... nie warto walczyć o to, co już było nowy dzień nie cieszy, gdy ocierasz łzy kolejny raz w ulewie kłamstw bez parasolki przepraszam że nie potrafię strachu ugaszać. dwadzieścia cztery smutki to zwykła nasza doba . najtrudniej jest ukryć ból. ;-* . |
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy człowiek rusza naprzód i nabiera rozpędu,
czasem może zapomnieć, dokąd zmierza i dlaczego, ale dzięki pędowi i tak tam dociera. Dopiero na miejscu odkrywa, że nie jest tam gdzie chciał. Za każdym razem gdy "umieraliśmy", pojawiała się nowa plansza i znów mogliśmy grać. Skąd można wiedzieć, że nie ma takiej "nowej planszy" również dla naszych dusz? Ja w to nie wierzę, naprawdę. Ale marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma własną nazwę. Nazywamy je nadzieją. Mogą gadać,że zachowujesz się jak suka,niech sobie gadają;tylko nie pozwól sobie nigdy na podobne zachowanie. Składam ten świat po kawałku, ponieważ lustro, w którym się kiedyś odbijał, rozsypało się na drobny mak. Bo wystarczy, że zabraknie jednego kawałka puzzli, a obraz nigdy nie będzie kompletny. |
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
może dla Ciebie to nieistotne , ale ja nie mogę o Tobie zapomnieć .
przytul mnie, chcę ostatni raz poczuć Twoją bliskość.. malinowe wspomnienia schowane głęboko w sercu.
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
Byłeś sensem mojego życia, dziś jesteś tylko jego błędem
Przestałam się bać, zaczęłam znów żyć Smutek tak jak śmiech musi miejsce mieć zawiodłam Cię, sprawiłam Ci ból ... tak bardzo mi wstyd... To się stało dziś zapomniałam o Tobie , pierwszy raz od tylu długich dni
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
No i witam w XIV
![]() ____________ To tylko jedna osoba , a świata jakby o połowę mniej . -Nie masz zamiaru sobie odpuścić, prawda? -Nie! -W takim razie.. Mam nadzieję, że lubisz rozczarowania. Mówię innym - On jest przeszłością . Patrzę w ścianę i wiem, ze jest inaczej.
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
w słusznej sprawie czekam.
jest mi strasznie gorąco chociaż na zewnątrz pada deszcz. kobieta wierzy że 2+2 zmieni się w 5, jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę. po pierwsze mam serce, po drugie rozumiem. *******ić cały ten sentyment.
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
19czarna87 - WoooW! ten twój dialog o bliźniakach, rewelacja;p;*
Guziki xD - okradam ![]() CukrowaPanna - cudowna ![]() RealGirl89 - Miss ![]() ![]() babycham - zabieram opisy ![]() Widzisz tą parę bobrów przytulonych nad potokiem?
![]() Śpiączka to miły stan. Dobrze w niego zapaść, kiedy nie można się zdecydować: żyć czy umierać... Serce nigdy nie ma zmarszczek... ono ma blizny.
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Przypuszczam, że oni naprawdę chcą przeżywać taką miłość jak Ty i ja Nigdy nie myślałam, że kiedykolwiek będę tak szczęśliwa Moja modlitwy zostały wysłuchane, chłopcze przyszedłeś we właściwym momencie Przed tym jak Cię spotkałam, rozpadałam się na kawałki Czekając na zewnątrz nieba i czekając na Boga który przyjdzie i mnie weźmie Czy uwierzysz, że trzymam noc w moich dłoniach? Jeśli tylko mógłbyś zobaczyć, że Twoje serce należy do mnie Muszę powiedzieć że jestem w Tobie zakochana i wiem, że jestes dla mnie tym jedynym
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
witam .
caught in a bad romance.
złapana na złym romansie. I want Your love. I don't wanna be friends. pragnę Twojej miłości. nie chcę być przyjacielem. tak mało trzeba by stracić, tak dużo by mieć. sen. nauka. sen. nauka. sen. nauka. . . kiedy w końcu rozpie.rdolisz ten mój idealny świat ? chciałabym mieć. mam. miałam. samobójstwem jest Cię mieć. niesmak po całej tej sprawie.
"(...)Czasami brak mi powietrza i wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałaś." — Jacek Podsiadło ▼◄ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ► ▼ Edytowane przez ciiri Czas edycji: 2009-11-12 o 14:27 |
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
Kocham sposób w jaki doprowadzasz mnie do łez
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Śmiało mogłabym zostać upersonifikowaną ciszą, bo od Twojego odejścia moje serce nie wydało ani jednego odgłosu. To zadziwiające, jak wymowna w swej prostocie potrafi być cisza.
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
dogłębnie wyprana z emocji
I to wszystko tylko po to aby na końcu było nam żal. Jakbyś miała stworzyć bohatera to kto by to był ? Buntownik? Konformista? Kawał Skur.wysyna? Jakoś z czasem poradzę sobie z tym burdelem w moim Sercu. Odkryłam, że nie istnieje nic gorszego od poczucia, że nasze istnienie lub nieistnienie nie jest dla nikogo ważne, nikogo nie interesują nasze przemyślenia na temat życia, a świat spokojnie może toczyć się dalej bez naszej kłopotliwej obecności. nie potrafiłam z godnością przyjąć dawki upokorzenia jaką mi zaserwował. W życiu najczęstsze są dwie sytuacje: albo coś spieprzyłeś, albo ktoś kazał ci spieprzyć.
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Issuee - jak miło.. ;**. I nawzajem.
____ Miłość może istnieś i trwać nieodwzajemniona. Przyjaźń - nigdy. Miłość jest pełna pychy, egoizmu, zachłanności i niewdzięczności. Nie uznaje zasług i nie rozdaje dyplomów. Przyjaźń poza tym jest niezwykle rzadko końcem miłośći. Czuła się jak biegacz długodystansowy, który ciężko walczy o przebiegnięcie mili w czasie poniżej pięciu minut, a na mecie dowiaduje się, że można to było zrobic w cztery. Wiedziała z doświadczenia, choć przecież była jeszcze bardzo młoda, że ci, którzy mają najmniej powodów do płaczu, wylewają znacznie więcej łez niż inni. Po co oddawać się w czyjeś ręce? Po co uzbrajać innych w możliwość zranienia cię? Dopuścisz kogoś do swoich sekretów, a niechybnie doczekasz się od niego emocjonalnego kopniaka. |
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
pod powiekami morko, a myśli boleśnie rozbijają się o szybę samotności .
![]()
"-Spieszyłem się na operacje. powiedziałaś, ze zobaczymy się później. wtedy pochyliłaś się, położyłaś mi rękę na piersi i pocałowałaś mnie. lekko. szybko. jakbyśmy mieli robić to codziennie przez resztę naszego życia. potem wróciłaś do gazety, a ja wyszedłem. wtedy ostatni raz się pocałowaliśmy."
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Issuee
miło być okradaną przez CIEBIE ; D <3są trzy rodzaje kobiet: 1.damy 2.nie damy i 3.nie każdemu damy leżę w łóżku i rozmawiam z sufitem. dlaczego? wydaje mi się że rozumie więcej niż podłoga.czasami bywa często. od czasu do czasu zawsze.nieprzerwanie z przerwami. na zawsze, zawsze. szczęście moje. gaszę Cię jak peta Na czym grasz? Na uczuciach, tylko struny często pękają.
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Miłość zaczyna się rozwijać dopiero wówczas,
gdy kochamy tych,którzy nie mogą się nam na nic przydać.... Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia? |
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
69 dag szczęścia poproszę.
twój stracony czas. teraz to już nieaktualne, zapomnijmy. to co było, nie było uczuciem.. wszystko co robisz, rób z umiarem. stawiam na jakość, nie ilość. a bóg? nie ma boga. są tylko krzyże na drogach.. czasem potrafię wybaczać. niestety nie tym razem. ja i ty. mieszanka wybuchowa. spróbujmy
Edytowane przez babycham Czas edycji: 2009-11-12 o 15:33 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
bez pospiesznych pocałunków i spoconych nocy spadających na drewnianą podłogę. tylko z coraz większym niepoznawaniem siebie w lustrach. z coraz większym zdziwieniem nad ranem, że to ja, po aż takim czasie. tylko. Siedziała w autobusie, nareście niecierpliwie czekany powrót do domu. Czasem zerknęła na niego. Siedział na przeciewko. Wspominała jego poważną twarz, która tak bardzo zmieniała się, gdy okryję ją uśmiech. Czesto słuchał muzyki i patrzył nieobecnym, jakby smutnym wzrokiem w dal. A ona? Nie żyłą nadzieją, pogodziła się z losem. Tylko czasem, gdy go spotkała, nie chciała być tym, kim jest. przytulił ją. poczuła się bezpiecznie i to ją zabijało, bo wiedziała, że nie może mu zaufać, że nigdy nie będą razem. Kiedy spacerowali, kiedy byli razem, oddychała jego oddechem, dlatego ilekroć się rozstawali, w jej płucach pozostawała bolesna pustka, pustka niemal fizyczna. Nigdy przedtem nie widziałam, żeby tak na kogoś patrzył. A na Ciebie patrzył z taka czułością, z taka tęsknotą, z taką zachłannością, że gdybym miała czym wymiotować, odwróciłabym sie i zwymiotowała. |
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
prowadzę wobec Ciebie politykę izolacjonizmu.
Noś w sobie pewność, wiedz, że osiągniesz cel, a osiągniesz go z pewnością. Nie pozwól by do Twojej głowy wkradły się wątpliwości bo Cię zniszczą. Tak brzmi reguła samosprawdzającej się przepowiedni. |
|
|
|
#142 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() _________________________ _____ Tak, kochanie, mam w sobie czarny charakterek Seksowny, kwaśny i słodki Ludzie mówią ze jak raz będziesz miał złamane serce to później będziesz się bał. Ale ja 'nie boję' się nas.. Pewna jestem, że Ty jesteś obok, jesteś, czujesz, czujesz mnie Wisienka Wisienka Boom boom Nie to że mnie nie obchodzisz Po prostu to wszystko jest takie skomplikowane Nie dbam o bycie mądrą, nie dbam o bycie zabawną zostałam zjedzona przez strach Jestem bronią masowej konsumpcji I to nie moja wina, tak zostałam zaprogramowana zabijam ich wszystkich w mojej własnej, małej misji Nie jestem święta ale nie jestem grzesznikiem Zwolnij Zrób sobie przerwę Albo moje serce pęknie Jestem głupia Z miłości Jestem tylko małą dziewczynką zagubioną chwilowo -pamiętasz ten mur, który wokół siebie zbudowałam? -..taak -teraz, skarbie, on się wali Jestem uzależniona od twojego zapachu mój pocałunek będzie taki słodki i zwyczajnie cię znokautuje Zobaczysz, że ta jędza we mnie Stanie się dla ciebie aniołkiem Uniosę wszechświat I planety się zderzą |
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Witam w kolejnej części
![]() A do Ciebie nie żywie urazy, nie czuję niechęci,
Musze tylko Cię zapomnieć, wypier.dolić Cię z pamięci. elo
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powietrze pachnie uroczo nadchodzącym szczęściem. ale to niczego nie zmienia. marzenia w kształcie czerwonego serca. w sercu mam mezalians. zimno i depresyjnie.
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
kto z miłości nie umarł, nie potrafi żyć !
zatańcz ze mną jeszcze raz, otul twarz w moją twarz każdy świt zachodu jest teraz wart . sprawię by czas był zazdrosny Nienawidzę tego jak bardzo cię kocham nie mogę znieść tego jak bardzo cię potrzebuję.. i nie mów, że przepraszasz ! przejadłam myśli , wypiłam marzenia kochanie, prawda o życiu jest smutna siła skojarzeń czy marzenia ? : - * |
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Była to niedobra miłość, pełna ciężkich scen, które nic nie zmieniały i najgorętszych pieszczot, które nic nie mogły okupić.
Nic nie jest niewątpliwe, nic nie jest pewne, a za to możliwe jest wszystko. Można go tłumić, wekslować na inne tory, nadawać na inne tory, nadawać mu różne nazwy i kwalifikacje. Gotowa do wchłonięcia nowych treści? Wystarczyło przecież gdy stosunek do tych „upadków” był właściwy… |
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Śmierć? Po straceniu Ciebie już nic nie jest gorsze... "My" - to tylko nierealne marzenie . Jesteś tylko zatartym wspomnieniem. -Ale obiecaj, że nie zaciągniesz mnie do łóżka .
-Oczywiście. Nie jestem aż tak konserwatywny. -Tzn? -Może być podłoga, blat kucheny, cokolwiek ![]() Edytowane przez _midnight_ Czas edycji: 2009-11-12 o 15:38 |
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
WITAM ;* dontgivemenamesCukrowaPanna agattee TiS. Bo obecność sama teraz nie wystarczy szczęściu mojemu. tak sobie myślę, że fajnie byłoby mieć kogoś, kto by się o mnie troszczył, kto zadbałby o to,żeby moja skrzynka odbiorcza nie była pusta, kogoś, dla kogo świat by nie istniał. - z opisu koleżanki. jeśli mnie oswoisz będziemy potrzebni-jeden drugiemu. <3 Chcę Cię takiego, jak kiedyś. Z nami jest jak z przechodzeniem przez jezdnię. Niby wiemy, jak należy postępować, ale mimo to i tak chodzimy, jak chcemy.
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Obce są mi litość, współczucie i zdolność wybaczania. Ale nie zdrowy rozsądek. Zmartwienia...całkiem poważne i wcale nie małe Liczą się rozwiązania nie problemy. - Diabełek |
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
nawet nie znasz, a oceniać chcesz ?
znowu kolejna łza przegrałam, TY wygrałeś Jestem trucizną bez antidotum odwrócił się, przyłożył sobie lufę do skroni tańczy czas wyznaczony dla ciebie bawmy się powietrzem <3 Usta jak magnes, splatają się ręce Dzisiaj życie to nie sen. Dobrze wie już, że "my" się nie dzieli przez trzy. Każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje. Ja w twoich ramionach - nieistatny dysonans. Smak pokusy nęci. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.