Farmona Jantar odżywka do włosów??? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-04, 17:46   #121
201606242139
Konto usunięte

Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???

Ja tylko w skórę głowy, bo mi szkoda specyfiku
tymbardziej, że na całość nakładam odżywki :P
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 21:38   #122
Ania09121983
Zadomowienie

spryskałam sobie znowu skalp jantarem. powiem szczerze ze jak dzis rano wstałam to miałam wyjatkowo świeże włosy dzis tez powtorzyłam zabieg jutro bardzo wczesnie wstaje i nie bede miała czasu wymyc włosow jesli cos wyskoczy dlatego w razie czego na jutro planuje dzien uliznych włosów spietych na czubku głowy. Może to wstyd sie to tego przyznac ze lenie sie rano wymyc włosy ale czy wam tez tak sie zdarzyło??
tapiruje sobie rano całe włosy zwiazuje gumką i sa jakby swiezo umyte i wymodelowane)

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 06:23   #123
rozkosz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anibiaa Pokaż wiadomość
rozkosz Moja odpowiedź nie będzie może tak do końca negatywna
Ja jednak na Twoim miejscu odpuściłabym rycynę.
A już tłumaczę dlaczego: wg mnie jest ona wyjątkowo upierdliwa w zmywaniu, co skutkuje:
a) albo używaniem SLS-ów, czyli wracamy do punktu wyjścia z mocno myjącymi szamponami, i to co nam olej nawilżył, wysuszymy przy myciu
b) albo solidnym szorowaniem z szamponem bez SLS, czyli znów coś, co naszym włosom nie służy.
Postawiłabym ewentualnie na inny olejek: kokos, słodkie migdały...

Nie wiem jak skład tego lotionu Niger (znam tylko szampon z serii)- czy ma alkohol. Bo jeśli ma, to w sumie Jantar na zmianę nie będzie chyba takim złym rozwiązaniem, bo nawilży Ci skalp traktowany dnia poprzedniego Seboradinem.

Ja używam Jantara, na razie samodzielnie, choć zdarza mi się powiedzmy raz w tygodniu olejować włosy na noc.
Wcześniej użyłam kilka ampułek Radical na zmianę z Jantarem, ale doszłam do wniosku, że dublowanie tych samych ziół nie ma sensu, bo nie zadziała bardziej niż może zadziałać no i rzecz jasna po kilku użyciach efektu "zdwojonej siły" ziół nie było.
Obecnie używam samego Jantara co drugi dzień, suplementując się od środka. Skończę butelkę - przerzucam się na ampułki. Potem przerwa i wrócę do Jantara ...ekhm, jak go z trudem zamówię.

Nie wiem czyja to zasługa, ale znacznie zmniejszyła się liczba utraconych włosów, czego i Tobie życzę

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

W moim przypadku obciąża, zaznaczam, że przy aplikacji skupiam się na skórze głowy.
Obciążanie jest jednak mało kłopotliwe, ponieważ stosuję go na noc przed porannym myciem.
Dla odmiany wczoraj zastosowałam go na skalp wieczorem, a dziś rano nie umyłam włosów i były sztywne i tłustawe u nasady - można było je nieźle podnieść - co wykorzystałam i takie nieulizane związałam w kitkę.

bardzo dziękuję za wyczerpujacą odpowiedź. lotion seboradin nie zawiera z tego co wiem alkoholu, nie mam teraz pod ręką butelki żeby luknąć.a co rycyny to masz rację, dziś rano czysta rozpacz- szorowałam włosy a mimo wszystko na głowie jest tragedia- nawet związane wyglądają jak nie umyte przez tydzień, ale musiałam już wychodzić do pracy więc przemęczę ten dzień. mogłabyś napisać gdzie dostanę ten olejek kokosowy i jaka jest mniej więcej jego koszt?

rozkosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 07:45   #124
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Sklepy ze zdrową żywnością, stoiska ze zdrową żywnością w supermarketach, czasami na stosiskach ze wszystkimi innymi olejami w supermarketach, internet, allegro

A jaki masz Seboradin? bo wydaje mi się, że on jednak ma alkohol w składzie
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 15:34   #125
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
spryskałam sobie znowu skalp jantarem. powiem szczerze ze jak dzis rano wstałam to miałam wyjatkowo świeże włosy dzis tez powtorzyłam zabieg jutro bardzo wczesnie wstaje i nie bede miała czasu wymyc włosow jesli cos wyskoczy dlatego w razie czego na jutro planuje dzien uliznych włosów spietych na czubku głowy. Może to wstyd sie to tego przyznac ze lenie sie rano wymyc włosy ale czy wam tez tak sie zdarzyło??
tapiruje sobie rano całe włosy zwiazuje gumką i sa jakby swiezo umyte i wymodelowane)
Kochana, ja jestem tak leniwa i wolę rano nie marnować czasu na suszenie wlosów itd dlatego myję i wcieram wszystko wieczorem, specjalnie się wiele nie zmienia :P Jantar je podnosi w jakiś sposób u nasady ^^
Stary 2012-01-07, 17:10   #126
rozkosz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Sklepy ze zdrową żywnością, stoiska ze zdrową żywnością w supermarketach, czasami na stosiskach ze wszystkimi innymi olejami w supermarketach, internet, allegro

A jaki masz Seboradin? bo wydaje mi się, że on jednak ma alkohol w składzie
racja, właśnie spojrzałam na etykietę i faktycznie ma ten paskudny alkohol.. no nic, póki co słyszałam same dobre opinie o nim więc to mnie nie zrazi tak prędko

dzięki za odp, niedługo wybiorę się na poszukiwania olejków;d rycyna jest ble ;d

rozkosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 08:05   #127
anibiaa
Rozeznanie

Z olejem kokosowym bywa trudno - mieszkam w dużym mieście, jednak do tej pory mam problem. Myślę o zakupie Vatika na allegro...
Do tej pory bardzo fajnie i łatwozmywalnie olejowało mi się oliwką Hipp - olej słonecznikowy, olej ze słodkich migdałów - samo dobro
Wracam do Jantara - miałam z tydzień przerwy, zanim zrobię odrosty, dam głowie i włosom coś dobrego
perfect

anibiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-09, 15:46   #128
ada261
Przyczajenie

hej mam do was pytanie, czy wiecie gdzie w Bydgoszczy mozna kupic Jantar? Szukalam w doz i innych aptekach ale nic.. Dodatkowo w jednej z aptek zadzwonila do hurtowni, w ktorej powiedzieli, ze wycofali ze sprzedazy caly naklad.. Bede bardzo wdzieczna za pomoc
ada261 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 16:35   #129
plecpiekna
Przyczajenie

Od miesiąca używam Jantar(a/u) i powiem Wam, że wreszcie widzę mnóstwo baby hair! Gdy używałam Seboradinu coś tam było widać ale nie tak jak teraz A że skończył mi się już i słyszałam, że trzeba "zmienną być" to chciałam się zapytać, czy któraś z Was może mi coś polecić?

A może jednak mogę jeszcze kupić bursztynowe cudo?
Stary 2012-01-09, 16:47   #130
vila87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plecpiekna Pokaż wiadomość
Od miesiąca używam Jantar(a/u) i powiem Wam, że wreszcie widzę mnóstwo baby hair! Gdy używałam Seboradinu coś tam było widać ale nie tak jak teraz A że skończył mi się już i słyszałam, że trzeba "zmienną być" to chciałam się zapytać, czy któraś z Was może mi coś polecić?

zużyłam 2 buteleczki Jantaru i w ramach odmiany testuje Saponics tej samej firmy też ma świetny skład i jak dla mnie pachnie nawet lepiej niż Jantar polecam
Stary 2012-01-09, 17:34   #131
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:

Ja od tygodnia uzywam wode brzozowa, moje istniejace bejbiki urosly w ciagu tego tygodnia o centymetr Moze stosuj na przemian? 2-3 tyg Jantar, potem 2 tyg np. wode brzozowa (mi akurat 100ml starcza na 3 tyg).

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 18:45   #132
plecpiekna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez vila87 Pokaż wiadomość
zużyłam 2 buteleczki Jantaru i w ramach odmiany testuje Saponics tej samej firmy też ma świetny skład i jak dla mnie pachnie nawet lepiej niż Jantar polecam
Hmm nie słyszałam o tym, ale poczytałam na KWC i od jutra będę szukała (bo podejrzewam, że jest tak (o ile nie gorzej) jak z Jantarem jeśli chodzi o dostępność, w żadnej Naturze, Rossmanie, Schleckerze.. ). Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Ja od tygodnia uzywam wode brzozowa, moje istniejace bejbiki urosly w ciagu tego tygodnia o centymetr Moze stosuj na przemian? 2-3 tyg Jantar, potem 2 tyg np. wode brzozowa (mi akurat 100ml starcza na 3 tyg).
Kuszące!! O wodzie brzozowej słyszałam ale o ile się nie mylę ma w składzie alkohol, którego się boję (że wysuszy i że zapaszek będzie się utrzymywał)
Stary 2012-01-09, 18:55   #133
Tristher
Raczkowanie

GG do Tristher

Ile przeciętnie kosztuje Jantar w aptece? Bo po bardzo zachęcających opiniach mam zamiar zakupić

Cytat:
Ja od tygodnia uzywam wode brzozowa
Jakiej firmy? Również zastanawiam się nad zakupem, ale nie wiem jaką firmę wybrać. Nie chciałam bym już od samego początku się zrazić. Na szczęście, a raczej nie na szczęście włosy mam szybko przetłuszczające się, więc lekkie wysuszenie będzie u mnie na +.

Studentka dietetyki Treningi siłowe
Tristher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 19:15   #134
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:

Kuszące!! O wodzie brzozowej słyszałam ale o ile się nie mylę ma w składzie alkohol, którego się boję (że wysuszy i że zapaszek będzie się utrzymywał)
Zapach czuc tylko przy nakladaniu, potem sie ulatnia i nic nie czuc. Wydaje mi sie, ze tutaj alkohol nie przeszkadza, a ulatwia wchlanianie sie i trwalosc preparatu.

Cytat:
Napisane przez Tristher Pokaż wiadomość
Ile przeciętnie kosztuje Jantar w aptece? Bo po bardzo zachęcających opiniach mam zamiar zakupić

Jakiej firmy? Również zastanawiam się nad zakupem, ale nie wiem jaką firmę wybrać. Nie chciałam bym już od samego początku się zrazić. Na szczęście, a raczej nie na szczęście włosy mam szybko przetłuszczające się, więc lekkie wysuszenie będzie u mnie na +.
Ok 7-8zl, powinien byc ponizej 10. Wode brzozowa mam firmy Barwa - podobno ta jest jedna z lepszych, gdyz ma krotki sklad.

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 22:31   #135
kuleczkka
Rozeznanie

Mam Jantar
to znaczy na razie wirtualnie, ale mam

Upewnie się jeszcze - jego wciera się jak zwykłe wcierki w skórę głowy??
Można przelać do czegoś z spryskiwaczem czy konsystencja na to nie pozwala?

Mam zamiar stosować na noc przed myciem - bo pisałyście że obciąża...

Dobrze wszystko zrozumiałam???
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 22:49   #136
aja23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
Mam Jantar

Upewnie się jeszcze - jego wciera się jak zwykłe wcierki w skórę głowy??
Można przelać do czegoś z spryskiwaczem czy konsystencja na to nie pozwala?

Mam zamiar stosować na noc przed myciem - bo pisałyście że obciąża...

Dobrze wszystko zrozumiałam???
Pisałyśmy, że obciąża Chyba na odwrót Nawet kilka postów wyżej jest na ten temat.
Najlepiej przelać do czegoś ze spryskiwaczem, nawet trzeba bo butelka nie jest zbyt wygodna w dozowaniu
aja23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 22:58   #137
fluoxetine
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam Jantar
I ja. W końcu udało mi się upolować na DOZie, bo poszukiwania tego cuda stacjonarnie to jak szukanie igły w stogu siana.
Pokładam w nim duże nadzieje, po tylu świetnych opiniach. I mam nadzieję, że zapach będzie w końcu ok, jak np. Seboradinie czy innych rzepkowych wcierkach, z którymi TŻ nie wpuszcza mnie do łóżka.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-11, 23:02   #138
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
W moim przypadku obciąża, zaznaczam, że przy aplikacji skupiam się na skórze głowy.
Obciążanie jest jednak mało kłopotliwe, ponieważ stosuję go na noc przed porannym myciem.
Dla odmiany wczoraj zastosowałam go na skalp wieczorem, a dziś rano nie umyłam włosów i były sztywne i tłustawe u nasady - można było je nieźle podnieść - co wykorzystałam i takie nieulizane związałam w kitkę.
tą wypowiedzią się sugerowałam, ale mnie wiele rzeczy obciąża, np. woda brzozowa z isany
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 08:23   #139
anibiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aja23 Pokaż wiadomość
Pisałyśmy, że obciąża Chyba na odwrót Nawet kilka postów wyżej jest na ten temat.
(...)
Ano pisałyśmy, że obciąża. I nadal tak uważam, co nie zmienia faktu, że odżywka jest świetna.
Nie ma takiego silikonu, który by nie dawał uczucia wygładzenia, nawilżenia, natłuszczenia itp. Taka jest istota silikonów w ogóle. Niezależnie od preparatu, czy to do makijażu, ciała, czy włosów.
Ta odżywka go posiada,na szczęście niewiele i jeden o ile pamiętam /nie mam pod ręką pudełka/ więc może przetłuszczać włosy i w moim przypadku to robi. Stosuję tylko na skalp i to co drugi dzień, czyli na noc przed myciem rano.
Jeśli innym nie przetłuszcza, to tylko się cieszyć ;-)
perfect

Edytowane przez anibiaa
Czas edycji: 2012-01-12 o 08:25
anibiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-12, 13:52   #140
vila87
Raczkowanie

[QUOTE=plecpiekna;31515590]Hmm nie słyszałam o tym, ale poczytałam na KWC i od jutra będę szukała (bo podejrzewam, że jest tak (o ile nie gorzej) jak z Jantarem jeśli chodzi o dostępność, w żadnej Naturze, Rossmanie, Schleckerze.. ). Dziękuję

saponics zamawiałam na dozie tak samo jak jantar Kiedyś można go był dostać w drogeriach Aster (widziałam w Bielsku) a tak poza tym to nigdzie.
Stary 2012-01-12, 17:08   #141
fluoxetine
Wtajemniczenie

Przyniosłam do domu mój zdobyczny (w końcu!) Jantar, sztuk 2. Na razie tylko wsadziłam w niego nos, zapach ładny, delikatny - chwała mu za to. A wieczorem początek testów.
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 17:44   #142
aja23
Rozeznanie

Cytat:
tą wypowiedzią się sugerowałam, ale mnie wiele rzeczy obciąża, np. woda brzozowa z isany
jak widać na każdego działa inaczej i trzeba sprawdzić na sobie mi włosów nie obciąża, wręcz przeciwnie. Czytałam więcej opinii, że nie obciąża niż, że obciąża (ta co zacytowałaś to jedyna jaką widziałam) stąd moje zdziwienie
Nie ma reguły
aja23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 18:08   #143
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Ano pisałyśmy, że obciąża. I nadal tak uważam, co nie zmienia faktu, że odżywka jest świetna.
Nie ma takiego silikonu, który by nie dawał uczucia wygładzenia, nawilżenia, natłuszczenia itp. Taka jest istota silikonów w ogóle. Niezależnie od preparatu, czy to do makijażu, ciała, czy włosów.
Ta odżywka go posiada,na szczęście niewiele i jeden o ile pamiętam /nie mam pod ręką pudełka/ więc może przetłuszczać włosy i w moim przypadku to robi. Stosuję tylko na skalp i to co drugi dzień, czyli na noc przed myciem rano.
Jeśli innym nie przetłuszcza, to tylko się cieszyć ;-)
No ma pg i silikon to i obciąża...(też się zdziwiłam bo i po co tam one).
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-13, 15:09   #144
izzku
Raczkowanie

napaliłam się, że jantar może mi pomóc, obeszłam dziś 6 aptek, z czego w 5/6 aptekarka o mało mnie nie wyśmiała, jakbym pytała co najmniej o coś z kosmosu, jantaru nie zdobyłam. :-(

Kocham Cię! <3

Edytowane przez izzku
Czas edycji: 2012-01-13 o 15:17
izzku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-13, 15:18   #145
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

A nie wchodzi w rachubę kupno przez internet? tak chyba łatwiej
Stary 2012-01-13, 15:52   #146
izzku
Raczkowanie

Łatwiej, ale drożej. :P
jeszcze muszę sprawdzić w jednej aptece, jeśli tam nie będzie, to zostaje mi TYLKO internet.

Kocham Cię! <3
Stary 2012-01-13, 17:06   #147
Tristher
Raczkowanie

GG do Tristher

Dzisiaj kupiłam w Jantar i wodę brzozową. Przeszłam dwa zielarskie, a potem poszłam do małej drogerii. Ku mojej uciesze było i to, i to. Dzisiaj już użyłam odżywki. Ma piękny zapach. Niestety otwór jest strasznie niewygodny, więc raz wylewa się za dużo, raz za mało ; /

Studentka dietetyki Treningi siłowe
Tristher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-13, 17:10   #148
201606242139
Konto usunięte

ja sobie dałam spokój po dwóch aptekach
zamawiam tylko z allegro ;d
Stary 2012-01-13, 17:14   #149
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Ja kupiłam najtańszą rzecz z atomizerem jaka znalazłam w Rossie i przelalam Jantar do buteleczki

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Ja mam to szczęście, ze mam w Krakowie jedno miejsce z Jantarem, zazwyczaj jedna-dwie buteleczki stoją
Stary 2012-01-13, 18:17   #150
izzku
Raczkowanie

zazdroszczę. :-( istnieje jeszcze opcja, że wybiorę się do Krakowa w poszukiwaniu tego magicznego specyfiku, bo tutaj go nie dostanę, coś czuję.

Kocham Cię! <3
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości