|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Farmona Jantar odżywka do włosów???
Ja tylko w skórę głowy, bo mi szkoda specyfiku
tymbardziej, że na całość nakładam odżywki :P |
|
|
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
spryskałam sobie znowu skalp jantarem. powiem szczerze ze jak dzis rano wstałam to miałam wyjatkowo świeże włosy
dzis tez powtorzyłam zabieg jutro bardzo wczesnie wstaje i nie bede miała czasu wymyc włosow jesli cos wyskoczy dlatego w razie czego na jutro planuje dzien uliznych włosów spietych na czubku głowy. Może to wstyd sie to tego przyznac ze lenie sie rano wymyc włosy ale czy wam tez tak sie zdarzyło?? tapiruje sobie rano całe włosy zwiazuje gumką i sa jakby swiezo umyte i wymodelowane )
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dziękuję za wyczerpujacą odpowiedź. lotion seboradin nie zawiera z tego co wiem alkoholu, nie mam teraz pod ręką butelki żeby luknąć .a co rycyny to masz rację, dziś rano czysta rozpacz- szorowałam włosy a mimo wszystko na głowie jest tragedia- nawet związane wyglądają jak nie umyte przez tydzień, ale musiałam już wychodzić do pracy więc przemęczę ten dzień . mogłabyś napisać gdzie dostanę ten olejek kokosowy i jaka jest mniej więcej jego koszt?
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Sklepy ze zdrową żywnością, stoiska ze zdrową żywnością w supermarketach, czasami na stosiskach ze wszystkimi innymi olejami w supermarketach, internet, allegro
A jaki masz Seboradin? bo wydaje mi się, że on jednak ma alkohol w składzie
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki za odp, niedługo wybiorę się na poszukiwania olejków;d rycyna jest ble ;d |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Z olejem kokosowym bywa trudno - mieszkam w dużym mieście, jednak do tej pory mam problem. Myślę o zakupie Vatika na allegro...
Do tej pory bardzo fajnie i łatwozmywalnie olejowało mi się oliwką Hipp - olej słonecznikowy, olej ze słodkich migdałów - samo dobro ![]() Wracam do Jantara - miałam z tydzień przerwy, zanim zrobię odrosty, dam głowie i włosom coś dobrego
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
hej
mam do was pytanie, czy wiecie gdzie w Bydgoszczy mozna kupic Jantar? Szukalam w doz i innych aptekach ale nic.. Dodatkowo w jednej z aptek zadzwonila do hurtowni, w ktorej powiedzieli, ze wycofali ze sprzedazy caly naklad.. Bede bardzo wdzieczna za pomoc
|
|
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Od miesiąca używam Jantar(a/u) i powiem Wam, że wreszcie widzę mnóstwo baby hair!
to chciałam się zapytać, czy któraś z Was może mi coś polecić?A może jednak mogę jeszcze kupić bursztynowe cudo?
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też ma świetny skład i jak dla mnie pachnie nawet lepiej niż Jantar polecam
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze stosuj na przemian? 2-3 tyg Jantar, potem 2 tyg np. wode brzozowa (mi akurat 100ml starcza na 3 tyg).
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
|
#132 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
O wodzie brzozowej słyszałam ale o ile się nie mylę ma w składzie alkohol, którego się boję (że wysuszy i że zapaszek będzie się utrzymywał)
|
|
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Ile przeciętnie kosztuje Jantar w aptece? Bo po bardzo zachęcających opiniach mam zamiar zakupić
Cytat:
Również zastanawiam się nad zakupem, ale nie wiem jaką firmę wybrać. Nie chciałam bym już od samego początku się zrazić. Na szczęście, a raczej nie na szczęście włosy mam szybko przetłuszczające się, więc lekkie wysuszenie będzie u mnie na +.
|
|
|
#134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
||
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Mam Jantar
![]() to znaczy na razie wirtualnie, ale mam ![]() Upewnie się jeszcze - jego wciera się jak zwykłe wcierki w skórę głowy?? Można przelać do czegoś z spryskiwaczem czy konsystencja na to nie pozwala? Mam zamiar stosować na noc przed myciem - bo pisałyście że obciąża... Dobrze wszystko zrozumiałam???
|
|
#136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba na odwrót Nawet kilka postów wyżej jest na ten temat. Najlepiej przelać do czegoś ze spryskiwaczem, nawet trzeba bo butelka nie jest zbyt wygodna w dozowaniu
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja.
W końcu udało mi się upolować na DOZie, bo poszukiwania tego cuda stacjonarnie to jak szukanie igły w stogu siana. ![]() Pokładam w nim duże nadzieje, po tylu świetnych opiniach. I mam nadzieję, że zapach będzie w końcu ok, jak np. Seboradinie czy innych rzepkowych wcierkach, z którymi TŻ nie wpuszcza mnie do łóżka.
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma takiego silikonu, który by nie dawał uczucia wygładzenia, nawilżenia, natłuszczenia itp. Taka jest istota silikonów w ogóle. Niezależnie od preparatu, czy to do makijażu, ciała, czy włosów. Ta odżywka go posiada,na szczęście niewiele i jeden o ile pamiętam /nie mam pod ręką pudełka/ więc może przetłuszczać włosy i w moim przypadku to robi. Stosuję tylko na skalp i to co drugi dzień, czyli na noc przed myciem rano. Jeśli innym nie przetłuszcza, to tylko się cieszyć ;-)
is better THAN perfect Edytowane przez anibiaa Czas edycji: 2012-01-12 o 09:25 |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=plecpiekna;31515590]Hmm nie słyszałam o tym, ale poczytałam na KWC i od jutra będę szukała (bo podejrzewam, że jest tak (o ile nie gorzej) jak z Jantarem jeśli chodzi o dostępność, w żadnej Naturze, Rossmanie, Schleckerze.. ). Dziękuję
Kiedyś można go był dostać w drogeriach Aster (widziałam w Bielsku) a tak poza tym to nigdzie.
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyniosłam do domu mój zdobyczny (w końcu!) Jantar, sztuk 2. Na razie tylko wsadziłam w niego nos, zapach ładny, delikatny - chwała mu za to. A wieczorem początek testów.
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi włosów nie obciąża, wręcz przeciwnie. Czytałam więcej opinii, że nie obciąża niż, że obciąża (ta co zacytowałaś to jedyna jaką widziałam) stąd moje zdziwienie Nie ma reguły |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
napaliłam się, że jantar może mi pomóc, obeszłam dziś 6 aptek, z czego w 5/6 aptekarka o mało mnie nie wyśmiała, jakbym pytała co najmniej o coś z kosmosu, jantaru nie zdobyłam. :-(
Edytowane przez izzku Czas edycji: 2012-01-13 o 16:17 |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
A nie wchodzi w rachubę kupno przez internet?
tak chyba łatwiej
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Łatwiej, ale drożej. :P
jeszcze muszę sprawdzić w jednej aptece, jeśli tam nie będzie, to zostaje mi TYLKO internet.
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj kupiłam w Jantar i wodę brzozową. Przeszłam dwa zielarskie, a potem poszłam do małej drogerii. Ku mojej uciesze było i to, i to. Dzisiaj już użyłam odżywki. Ma piękny zapach. Niestety otwór jest strasznie niewygodny, więc raz wylewa się za dużo, raz za mało ; /
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Konto usunięte
|
ja sobie dałam spokój po dwóch aptekach
![]() zamawiam tylko z allegro ;d |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam najtańszą rzecz z atomizerem jaka znalazłam w Rossie i przelalam Jantar do buteleczki
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Ja mam to szczęście, ze mam w Krakowie jedno miejsce z Jantarem, zazwyczaj jedna-dwie buteleczki stoją
|
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
zazdroszczę. :-( istnieje jeszcze opcja, że wybiorę się do Krakowa w poszukiwaniu tego magicznego specyfiku, bo tutaj go nie dostanę, coś czuję.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

dzis tez powtorzyłam zabieg jutro bardzo wczesnie wstaje i nie bede miała czasu wymyc włosow jesli cos wyskoczy dlatego w razie czego na jutro planuje dzien uliznych włosów spietych na czubku głowy. Może to wstyd sie to tego przyznac ze lenie sie rano wymyc włosy ale czy wam tez tak sie zdarzyło?? 
no i rzecz jasna po kilku użyciach efektu "zdwojonej siły" ziół nie było.
- co wykorzystałam i takie nieulizane związałam w kitkę.
.a co rycyny to masz rację, dziś rano czysta rozpacz- szorowałam włosy a mimo wszystko na głowie jest tragedia- nawet związane wyglądają jak nie umyte przez tydzień, ale musiałam już wychodzić do pracy więc przemęczę ten dzień
bo wydaje mi się, że on jednak ma alkohol w składzie 

burberry london

Chyba na odwrót