|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących - cz. VI
My z dziewczynami tez trzymamy wspólny front
![]() Już mi lepiej jak się Wam "wypisałam" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Tymeno, nie przejmuj sie, ludzie juz tacy sa bezrozumni ![]() Wrrr, informatyk mi coś działa w biurze i co kawalek nie ma netu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
KasiuTymkowa
![]() Olej szefowa, nie przejmuj sie nia. tylko nam zniszczyli. Ale jakies 3 miesiace temu (na tym samym osiedlu) wlamali sie do takiego wielkiego, jeszcze nie zamieszkalego domu i poodkrecali wode w wannach, prysznicach, kranach i zalali cala chalupe. Ludzie musieli parkiety zrywac, jakies przewierty w sufitach robic, coby to wszystko osuszyc. Koszmar, chyba jeszcze wiekszy niz u mamy. Winterowa- nie zaluj sobie, co masz nie miec ![]() Ja juz dzisiaj zapraszam na obiad. Wlasnie sie robi. Indyczy CYCEK ; ) z pasta korma i mlekiem kokosowym. I surowka z rzepy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Kasiu Tymenowa też miałam nieprzyjemność z taką maupą 10 lat pracować, mobbing był na porządku dziennym, człowiek w ciągłym stresie robił, a jak byłam chora w okresie bilansowym to zawsze były komentarze, że "w tym czasie nie wolno chorować" i "robię to specjalnie" i jeszcze "premii nie dostanę, bo ja odpoczywam a inni za mnie pracują"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
witam,
Tymeno, nie przejmuj się. pojechałam dzisiaj na kurs i okazało sie,ze przeniesiony na inny dzien. oczywiscie zapomniałam o tym.... ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- zatłukłam watek ![]() ide sobie.....
![]() Edytowane przez agaa13 Czas edycji: 2009-11-16 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
e tam
ago-aniu ![]() zatuklas ( swoja droga, poczemu ten nick, kiedy reszta taka ? ) podniese Was ku chwale wymiatania w przerwie na womitanie a jest czym, wzalrlam w siebie, lapczywie, sloik kapusty kiszonej ( te co na obczyznie osadzone wiedza, jaki rarytas mi sie trafil ![]() i nie tyle sie martwie, ze znowu wszystko ku chwale natury jeno, co jemu powiem, ze gdzie ten sloik... Tymeno ![]() sie nie frustruj takimi przypadkami, byly i beda do domu i zadbaj o synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
ja też idę
![]() rodzinna urodzinowa uroczystość jedynego dziecka w domu ![]() ale pisać,pisać jutro poczytam ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Czekam na Ragnarok
|
Oho, ja też zjadłam kapustę kiszoną. Tylko, że u mnie to na porządku dziennym
![]() Do obiadu oglądałam kawałek Rozmów w toku - temat o wieczorach panieńskich i "czipendejlsi" robili striptiz i kilku innych też, ale to tak nieciekawe i obleśne, że wyłączyłam. Faceci kręcący pupą, z wyrwanymi brwiami, od kosmetyczki, bez włosów, po solarium są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Tymeno, łączę się w bólu w sprawie zwolnienia - ja teraz pierwszy raz w obecnej firmie poszłam na zwolnienie i jakoś tak mi nieswojo z tym, mimo że teoretycznie nikt problemów z tego tytułu nie robi. Chyba trza postawę zdrowego egoizmu potrenować
![]() Donoszę, że rybę zamarynowałam w soku z limonki, sosie sojowym, kropli oliwy i imbirze świeżym, pietruszkę też dam, a co. O efektach dam znać, chociaż jak może smakować ryba pieczona w folii, cudów ni ma i nie będzie ![]() Z pożytecznych rzeczy obejrzałam dziś Zapaśnika i wstrzelił się w moją ulubioną ostatnio kategorię filmową - taki se. Ostatni Almodovar był taki se, Rewers był taki se i Zapaśnik jest taki se. Rurek niby fajny w tym filmie, tragizm historii mnie całkiem adekwatnie przygnębił, ale całości jakoś nie kupiłam. ps ale ta jego wybranka stripizerka jakie ciało ma... normalnie jedzone w trakcie spaghetti w gardle mię stanęło kością ![]() Marudna się zrobiłam na starość ![]()
#130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-11-16 o 15:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Tymeno
![]() ![]() ile krwi potrafią takie ludzie napsuć Kobitki (bo Tygrysa nie podejrzewam)- przyznajta się, która piła drożdże na włosy i jak robiła te drożdże ? ![]() bo wyczytałam, że się pije, ale nie było napisane, jak przyrządzić napitek
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkruszałam ze 2-3 dkg do kubka, słodziłam cukrem i zalewałam gorącą wodą, ponoć mlekiem też można. Następnie wstrzymywałam odruch womitny i piłam ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Z tym cukrem należy obadać dogłębniej sprawę, bo krążą różne teorie.
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
ja pijam Mamito
och, nareszcie sie na cos przydam Luboj ![]() ja mysle, ze Un mi i szkorbuta nie wybaczy ona kapusta byla na czarna godzine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
No toz szkorbut to chyba czarna godzina, nie?!
![]() Womit mam na mysl o piciu drożdży. ![]()
#135 |
Zakorzenienie
|
och, ubiegla mne szybko-klawiaturna Joasia
ja pijam z miodem zdrowiej biere drozdza i rozcieram z lyzeczna miodu robi sie plynnie zalewam woda, ma byc wrzaca, zeby sie cos we wnetrzu zabilo i pije, no i nawet smaczne a zauwazylam, ze dziewczyny nawet pily z rozpuszczona kostka rosolowa ![]() moze i w barszczu mozna, kto wie na cere robi dobrze dietetycznie tez na wlosy...czy ja wiem ale nie zapeszam |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Joasiaku - ale jaką gorącą?
gorąco - mocno ciepło czy gorącą wrzątek? bo ja tak przemyśliwam, że te drożdże zalane gorącą nie stracą witamin , ale będą fermentować (a wiem co to znaczy, bo czasem chapsnę surowego ciasta drozdżowego ![]() za to zalane wrzątkiem nie będą fermentować, ale stracą witaminki i nie wiem, co gorsze i ile się tego powinno wypijać
#137 |
Zakorzenienie
|
doczytalam jeszcze o proporcjach, ja bralam pake na pol
a u mnie paka to 50gr pol dla mnie pol dla onego tak pilismy raz dziennie ale sa dobre tabletki drozdzowe jeno trza lykac jakies 20 pastylek dzienne ( w przerwach ![]() Luboj, no ja nie wiem moze jeszcze ogorki kiszone zjem zeby za jednym zamachem kare odbyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
A nie wystarczą tabletki drożdżowe?
I po jakim czasie widac efekt (zakładając że się utrzyma w sobie taki napój) doczytałam, że tabletek trzeba zeżreć taczki dziennie. tyż niedobrze. Nasturcjo, zjedz, zjedz, niech on się cieszy, że Ci apetyt wraca ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-11-16 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Mammito, zalewałam wrzątkiem, ale nie wiem, czy to dobrze - Kfffiecie powiada, że tak.
Brałam paczkę 10dkg na cztery razy i piłam tak raz dziennie parę tygodni, efekty widoczne były po 3. Potem ponoć trza przerwę i do nowa i w koło Macieju. Kfffiecie, jak to dietetycznie? Odchudzajom te drożdże?
#140 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, wspomagaja przemiane materii i przyswajanie pokarmu
np. przyrzadzone z siemieniem lnianym sa niezlym " zapychaczem " mozna sobie rano takie pseudo musli zrobic plus swieze owoce i cos tam zbozowego przez caly dzien chodzisz z pelnym brzuchem i jako maseczka na twarzy robia "dobrze" i na dekold ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
działa na pryszcze. Ale jak z tym siemieniem niby, Nasturcjo? Do mnie prosto i kunkretnie trzeba, bo ja zawile nie rozumiem ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
BigM, drożdże zalewa sie wrzątkiem. Piłam dwa miesiace, poźniej przeszłam na tabletki drożdzowe z ekstraktem z pokrzywy i skrzypu polnego.Ponoc wpywają korzystnie na skóre, włosy i paznokcie. Jesli chodzi o włosy to nie zauwazyłam prawie zadnej poprawy, jedynie taką,ze bardzo szybko rosną. A ja chce zeby było ich wiecej
![]() witajcie w kolejnej edycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
dlatemu min. tabletki drozowe je sie przed posilkami
jednak, co juz przerabialam, trudno jest lyknac piec duzych, niepowlekanym tabletek przed sniadaniem wole, na nieprzytomnego lyknac przygotowane wieczorem drozdzowe pol-szkolanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
na cerę powiadacie te drozdze a nie na włosy?
a tam jedna pisała, ze na włosy ... hm cere, to wiadomo, ze mam idealną ![]() ale to nie znaczy, ze nie moze być lepiej przymiotnik "idealna" jest wszak stopniowalny no topszzzz ide preparować Dziękuję Joasiaku i Nasturcjo ![]()
#145 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam we sieci o tych drożdżach. No po prostu na wszechno działają...
Na czczo trzeba. Niby zysk taki, ze jak się womitnie to tylko drozdże sie straci. Próba nie zguba, szczęsliwie nie mam drożdży, spróbuje kiedy indziej ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-11-16 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
![]() Zamacham tylko kwieciem i pytanie Trójmiejskim Wymiataczkom zadam (w najbardziej nurtującym mnie ostatnio temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, kombinujesz
bierzesz se te rozpuszczone drozdze, w malej ilosci, mieszasz z joguretem niskotluszczowym w talerzyk w plastrach owoce, troche zbozowych dupereli ( typowych dla musli ) zalewasz onym miksem jogurtowym posypujesz obficie siemieniem i zajadasz nikt nie obiecuje, ze dobre ale niestety zdrowe ![]() i zapychajace |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Czekam na Ragnarok
|
Ha! Robię kolejne kruche ciastka. I wiem czemu się nie udały. Wcześniej za bardzo roztopiłam masło w mikrofali (bo było twarde) i robiłam tak jakby mąkę z oliwą
![]() Za 10min będą ![]() Edit: Ja piłam drożdże z wodą jak byłam mała i bardzo mi smakowało. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2009-11-16 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ło matko, i tyle dobroci namarnować i zepsuć tymi drożdżami - i owoce, i jogurt i siemię... Dobrze Luba prawi, że lepiej same drożdże na czczo ![]()
![]() |
#150 |
Czekam na Ragnarok
|
Oto moje kruche ciasteczka w lepsiejszej, drugiej wersji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.