![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osoby piszące normalnym językiem
Ojej ja jestem jak najbardziej 'za' szczeroscia, bo sama bywam czasem wrecz do bolu szczera. Na szczescie moi znajomi nie obrazaja sie za moje uwagi i ja nigdy nie obrazam sie za jakies niemile stwierdzenia pod moim adresem. Lubie miec wszystko jasne i nie lubie sie bawic w jakies owijanie w bawelne. Och ilez razy podpadlam swojej 'przyszlej tesciowej', bo zawsze mowie jej wprost wszystko
![]() A obrazy/ki Justyny zaraz sobie obejrze i jak mi sie spodobaja, to napisze szczerze co o nich sadze ![]() Kurcze, wlasciwie zastanawiam sie dlaczego napisalam,ze skomentuje jak nie powinnam tego robic, bo po prostu nie znam sie na sztuce. No, ale skoro juz slowo sie rzeklo to powiem, ze... to nie moj styl, nie lubie takich abstrakcyjnych obrazow. Ja mam typowo meski mozg-wszystko musi byc konkretne, ma miec konkretny ksztalt, normalne kolory, a nie jakies plamy. Oczywiscie to jest moje zdanie, zupelnego laika, wiec nie bierz tego do siebie ![]() Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Czas edycji: 2009-11-26 o 22:01 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to spotkałam się ze zdaniem znawcy sztuki nowoczesnej (którą w większości nabijam w armatę i wystrzelam), że moje obrazy są za bardzo "przedstawiające" i dopowiedziane. I jeszcze muszę dodać moję motto: NA SZTUCE NIE TRZEBA SIĘ ZNAĆ!!! (oczywiście dotyczy to odbiorców, a nie twórców). A że człowiek patrzący na dane "dzieło" nie wie, co powiedzieć, to wina bełkotu pseudointelektualnego, co do którego różni, tfu, znawcy, usiłują wmówić człowiekowi, że coś znaczy- i to bardzo ważnego. Zostańmy przy "podoba się, nie podoba się"- gdyby ludzie nie dali się ogłupić, byłoby znacznie prościej, a mnóstwo pseudoartystów zajmowałoby się pożyteczniejszymi sprawami- jest tyle zawodów na "A" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ja bardzo dobrze znosze krytyke..w kwestiach przyziemnych jak np ubranie czy fryzura w zasadzie po mnie splywa
![]() Justyna jesli chodzi o Twoje obrazy..to musze powiedziec ze niektore podobaja mi sie bardziej niektore mniej...zarzut dotyczacy ze sa one "przedstawiajace i dopowiedziane" dla mnie jest ich atutem...choc nie uwazam zeby wszystkie takie byly...generalnie zawsze balam sie troche kultury wysokiej...strach przed niezrozumieniem plamy stwarzal wizje iz staje sie tepym gapiem ktory za cholere nie moze nic zobaczyc w cenionym i wychwlalanym obrazie... Twoje obrazy przedstawiaja generalnie zwierzeta..jednak mimowolnie patrze na nie glebiej...(piszac to mam przed oczami rowniez mimowolnie "psa na balkonie" i "obraz z kluczem") generalnie nie musze wiedziec co autor dziela chcial przekazac..po prostu lubie afirmowac..i czekac az wolne mysli-skojarzenia same sie pojawia ![]()
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
A ja nie lubie chodzic do galerii, ogladac kilku ciapatych kolorowych plam na plotnie i uwazac to za dzielo sztuki. Jestem totalnie nieartystyczna pamparam i juz
![]()
![]() |
![]() |
#125 |
na drugie mam Irena
|
chyba muszę się z tobą zgodzić, chociaż czasami tak sobie myślę czy ja jestem taka głupia i nie wrażliwa że nie rozumiem tych plam( tak ogólnie, bo u justyny mało plam). zdecydowanie wolę zdjęcia
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Justyny obrazkow nie widzialam bo nie wiem gdzie mozna zobaczyc?
Wymiana kosmetyków Wymiana ciuchów Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce Edytowane przez graffka Czas edycji: 2009-11-27 o 12:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Eeee nie to sa obrazki super i zadne tam plamy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczęta, takie mi przyszło pytanie do głowy- jak się zaczęło wasze bywanie/pisanie na wizażu? Skąd przychodzicie? I czy początki były fajne, czy nie? Co Wam to dało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pamiętam już po co się zalogowałam, chyba po to, żeby pisać na KWC. A potem zaczęłam forum przeglądać...i pisać, znalazłam swoje ulubione wątki i tak sobie w nich siedzę. Dzięki wizażowi zainteresowałam się biochemią, naturalnymi kosmetykami i minerałami, wymieniam książki. Żadne większe nieprzyjemności mnie nie spotkały, raz dostałam ostrzeżenie
![]() ![]() Wizaż ma swoje plusy i minusy, ale zdecydowanym plusem jest to, że panuje tu dość wysoka kultura w porównaniu do jakichś kozaczków i snobek i tym podobnych.
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ej, dziewczyny, ostatnio zauważyłam, że niektóre używają skrótu BS i chyba chodzi o partnera tak jak TŻ ale co to znaczy
![]() edit: Sama znalazłam. Wizażowe Nimfomanki tak piszą i to znaczy Bóg Seksu ![]()
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2009-11-28 o 13:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
nauczyłam się trochę obsługi komputera ![]() interesowałam się kosmetyką , biochemią ale to jeszcze dla mnie za trudne może kiedyś wrócę, a tak na co dzień to wpadam poplotkować, lub dla zabicia czasu ja wpadam tam tylko poczytać artykuły , nawet nie wiedziałam że tamto forum takie be
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Ja, mogloby sie wydawac, jestem na wizazu niedlugo,ale to nieprawda. Czytam wizaz juz od jakichs 4 lat. Zarejestrowalam sie zeby fotki ogladac
![]() Wizaz uwielbiam za to,ze jakie haslo nie wpisze, to w googlach wyswietla mi sie wizaz wlasnie. Ufam KWC,bo wiem,ze wizaz ogolnie jest bardzo strzezony przez moderatorow,nie to co kafeteria... Chwilami to poprostu mam ochote stworzyc nowa religie- wizazyzm,bo juz mnostwo razy wizazanki mi pomogly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
![]() czyżby tematy nam się skończyły, no nie może być ja jadę dziś na zakupy, nareszcie, bo auto mi padło w zeszłym tyg i byłam uziemiona
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
e na intymne nie musiałaś zaglądać bo nimfomanki to na społecznościowym są
![]() muszę iść na pocztę ale mi się nie chce. nienawidzę poczty ![]()
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
![]() a u mnie pada od wczoraj załamka, mi do życia koniecznie jest potrzebne słońce
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
No i nie udało mi się zaszaleć, tylko sobie czapkę kupiłam i Guciowi bąbelki do kąpieli.
Niby lubię tę porę roku, bo jestem taka wyciszona i skoncentrowana na malowaniu (zawsze po zachodzie słońca) ale jednak ciemno się robi nieprzyzwoicie szybko. Naprawdę, wydaje mi się, że już o 14stej zaczyna być szarzej. I nie mam ochoty nigdzie wychodzić, przez co kisnę w chałupie, malować też jakoś tak się nie chce. A sprzątanie- u mnie zawsze na szarym końcu. W akcjach, wyzwaniach jestem dobra, ale codzienne odkurzanie odkładam na nigdy, a potem oczywiście źle się czuję w takim syfie. Oczywiście, kiedy Gucio śpi, to oddaję się przyjemnościom komputerowym, tłumacząc sobie, że nie mogę hałasować. Ale generalnie dobrze jest- nareszcie się wysypiam, bo Gustaw znów śpi do 8-9. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
na drugie mam Irena
|
omg szaro od rana
a ja dziś idę na imprezkę do mojej szwagierki na roczek jej córki
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
No i jak było?
Ja nie pamiętam, kiedy byłam na jakiejś imprezie, ale ponieważ nie piję, więc wcale mi nie żal- dużo bardziej lubię spotkania z przyjaciółkami (po jednej na spotkanie) albo zloty perfumowe- to jest dopiero świetna sprawa!Załącznik 2700724 Załącznik 2700725 Załącznik 2700727 Ale w sumie to chętnie poszłabym gdzieś, żeby przedtem się szykować i kombinować kreację, a potem się najeść pyszności i potańczyć- może w odwrotnej kolejności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
na drugie mam Irena
|
początek był kiepski, pół godz czekaliśmy na chrzestnych i tylko patrzeliśmy się na torty, jakby to oni byli atrakcją wieczoru, nie było takiego przedstawienia jak my byliśmy chrzestnymi w tej samej rodzinie,
pogadaliśmy popiliśmy a tańców nie było trochę jestem rozczarowana ale dziś mikołaj to cieszyć się trzeba
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem dziś sama jak palec, Mikołaj nie przyszedł, ale ja sama podziałałam na Allegro i kupiłam dwa flakoniki pięknie pachnące.
Do Świąt mam namalować na zamówienie ogromny portret dziewczynki, 120 na 80 cm i martwię się, bo portrety to ryzykowna sprawa, jak mam dotknąć pędzlem płótna to dosłownie wstrzymuję oddech, bo podobieństwo trudna rzecz, milimetr nie w tę stronę i już podobny człowiek nie jest. Pamiętam, kiedy byłam dzieckiem i wierzyłam jeszcze w Mikołaja, zawsze idąc spać przysięgałam sobie, że będę czujna i na pewno zauważę, kiedy ktoś wejdzie do pokoju, tymczasem zawsze, kiedy się budziłam, prezenty leżały na futrzanym dywaniku przy łóżku i byłam przeszczęśliwa. Teraz myślę o tym, żeby jak najwięcej radości sprawiać mojemu synkowi i mam nadzieję, że na następne Święta będzie już gadał i zdawał sobie sprawę, że co to Święta i w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
na drugie mam Irena
|
taki portret malujesz ze zdjęcia, ciężka sprawa masz nad czym myślec, ja w malowaniu jestem bardzo kiepska, gdy córka prosi mamo narysuj mi kotka odsyłam ją do taty,zero talentu
moja młodsza córka wczoraj mówi ale fajne słodkościowe dni ile twój Gucio ma lat, moja chrześniaczka za dwa miesiące ma dwa latka i już coś tam gada ale zawsze mam z niej ubaw, bo ona tak fajnie skraca se te wyrazy
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Gucio ma rok i 5 mcy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Justyno, ja mam takie pytanie jako do eksperta perfumowego, miałaś jakieś zapachy z l'occitane (albo jakiejś innej firmy "naturalnej"? Jeśli tak, to mogłabyś coś na ich temat napisać? Mam ochotę na jakiś zapach rodem z naturalnych kosmetyków, coś nieskomplikowanego, bo ja ogólnie takie proste zapachy lubię...
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Mam bardzo dobre zdanie na temat L'Occitane- miałam D'Iparie- niezła trwałość, zapachy bardzo ok, tylko drogie. No i z bardzo różnych grup- fajna jest herbata jaśminowa, ale 4 róże też ok- trzeba do nich pójść i samemu przetestować najpierw na dłoni, potem na szyi. Mają oczywiście swoją stronę- wejdź i zobacz.
Jest też Body Shop- miałam Neroli Jasmin- piękny, fajny jest White Musk. No i Yves Rocher oczywiście. Przede wszystkim ważne, jakiego rodzaju zapachy lubisz- ciężkie, lżejsze, kwiatowe, słodkie? Świetnym źródłem informacji jest KWC. Ja bardzo chętnie swoją drogą udzielam się na takie tematy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
na drugie mam Irena
|
witajcie dziewczyny co słychać, ja miałam dziś ciężki dzień, pół dnia łażenia z rodzicami po sklepach, a po powrocie straszny ból głowy teraz już mi przeszło ale cierpiałam jak nigdy.
zakupiłam parę drobnych prezencików dla dzieciaczków i materiał na sukienki dla moich dziewczynek, już nie mogę się doczekać jak będą gotowe.
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Och, to współczuję, od tej gorączki świątecznej faktycznie można się rozchorować.
I co, będziesz szyła sukieneczki? Świetna sprawa- też bym chciała umieć szyć. Pewnie bym lubiła takie "robione" prezenty, ale jeszcze nigdy takich nie dostałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
to jest po prostu oszczędniejsze dla starszej wypatrzyłam sukienkę za 99 zł odpatrzę model i mama uszyje podobną dwóm za 50 zł
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.