Osoby piszące normalnym językiem - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 21:46   #121
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

Dot.: Osoby piszące normalnym językiem

Ojej ja jestem jak najbardziej 'za' szczeroscia, bo sama bywam czasem wrecz do bolu szczera. Na szczescie moi znajomi nie obrazaja sie za moje uwagi i ja nigdy nie obrazam sie za jakies niemile stwierdzenia pod moim adresem. Lubie miec wszystko jasne i nie lubie sie bawic w jakies owijanie w bawelne. Och ilez razy podpadlam swojej 'przyszlej tesciowej', bo zawsze mowie jej wprost wszystko

A obrazy/ki Justyny zaraz sobie obejrze i jak mi sie spodobaja, to napisze szczerze co o nich sadze (to taki zart) oczywiscie z pewnoscia skomentuję.

Kurcze, wlasciwie zastanawiam sie dlaczego napisalam,ze skomentuje jak nie powinnam tego robic, bo po prostu nie znam sie na sztuce. No, ale skoro juz slowo sie rzeklo to powiem, ze... to nie moj styl, nie lubie takich abstrakcyjnych obrazow. Ja mam typowo meski mozg-wszystko musi byc konkretne, ma miec konkretny ksztalt, normalne kolory, a nie jakies plamy. Oczywiscie to jest moje zdanie, zupelnego laika, wiec nie bierz tego do siebie . Aha, ale bardzo podoba mi sie 'ptaszek milosny', te kolory sa super dobrane.

Edytowane przez bo_inne_nicki_byly_zajete
Czas edycji: 2009-11-26 o 22:01 Powód: dopiska
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-26, 22:19   #122
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bo_inne_nicki_byly_zajete Pokaż wiadomość

Kurcze, wlasciwie zastanawiam sie dlaczego napisalam,ze skomentuje jak nie powinnam tego robic, bo po prostu nie znam sie na sztuce. No, ale skoro juz slowo sie rzeklo to powiem, ze... to nie moj styl, nie lubie takich abstrakcyjnych obrazow. Ja mam typowo meski mozg-wszystko musi byc konkretne, ma miec konkretny ksztalt, normalne kolory, a nie jakies plamy. Oczywiscie to jest moje zdanie, zupelnego laika, wiec nie bierz tego do siebie . Aha, ale bardzo podoba mi sie 'ptaszek milosny', te kolory sa super dobrane.
No i fajnie, nikt jeszcze nie powiedział mi, że moje obrazy są abstrakcyjne- ale oczywiście rozumiem to stwierdzenie, zresztą trafnie przez Ciebie uzasadnione.
Za to spotkałam się ze zdaniem znawcy sztuki nowoczesnej (którą w większości nabijam w armatę i wystrzelam), że moje obrazy są za bardzo "przedstawiające" i dopowiedziane.
I jeszcze muszę dodać moję motto: NA SZTUCE NIE TRZEBA SIĘ ZNAĆ!!! (oczywiście dotyczy to odbiorców, a nie twórców).
A że człowiek patrzący na dane "dzieło" nie wie, co powiedzieć, to wina bełkotu pseudointelektualnego, co do którego różni, tfu, znawcy, usiłują wmówić człowiekowi, że coś znaczy- i to bardzo ważnego.
Zostańmy przy "podoba się, nie podoba się"- gdyby ludzie nie dali się ogłupić, byłoby znacznie prościej, a mnóstwo pseudoartystów zajmowałoby się pożyteczniejszymi sprawami- jest tyle zawodów na "A"
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 09:55   #123
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

ja bardzo dobrze znosze krytyke..w kwestiach przyziemnych jak np ubranie czy fryzura w zasadzie po mnie splywa, natomiast ta ktora odnosi sie do spraw gornolotnych (moje decyzje, poczynania, role w ktore musze wchodzic) jest dla mnie wazna - sklania mnie do refleksji nad sama soba...ale nie dzialam pod dyktando innych...

Justyna jesli chodzi o Twoje obrazy..to musze powiedziec ze niektore podobaja mi sie bardziej niektore mniej...zarzut dotyczacy ze sa one "przedstawiajace i dopowiedziane" dla mnie jest ich atutem...choc nie uwazam zeby wszystkie takie byly...generalnie zawsze balam sie troche kultury wysokiej...strach przed niezrozumieniem plamy stwarzal wizje iz staje sie tepym gapiem ktory za cholere nie moze nic zobaczyc w cenionym i wychwlalanym obrazie...

Twoje obrazy przedstawiaja generalnie zwierzeta..jednak mimowolnie patrze na nie glebiej...(piszac to mam przed oczami rowniez mimowolnie "psa na balkonie" i "obraz z kluczem")

generalnie nie musze wiedziec co autor dziela chcial przekazac..po prostu lubie afirmowac..i czekac az wolne mysli-skojarzenia same sie pojawia

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 10:18   #124
graffka
Zadomowienie

A ja nie lubie chodzic do galerii, ogladac kilku ciapatych kolorowych plam na plotnie i uwazac to za dzielo sztuki. Jestem totalnie nieartystyczna pamparam i juz

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 10:55   #125
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez graffka Pokaż wiadomość
A ja nie lubie chodzic do galerii, ogladac kilku ciapatych kolorowych plam na plotnie i uwazac to za dzielo sztuki. Jestem totalnie nieartystyczna pamparam i juz
chyba muszę się z tobą zgodzić, chociaż czasami tak sobie myślę czy ja jestem taka głupia i nie wrażliwa że nie rozumiem tych plam( tak ogólnie, bo u justyny mało plam). zdecydowanie wolę zdjęcia

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 11:56   #126
graffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość
chyba muszę się z tobą zgodzić, chociaż czasami tak sobie myślę czy ja jestem taka głupia i nie wrażliwa że nie rozumiem tych plam( tak ogólnie, bo u justyny mało plam). zdecydowanie wolę zdjęcia
dokladnie! Jakby ktos machnal pedzlem i juz arcydzielo
Justyny obrazkow nie widzialam bo nie wiem gdzie mozna zobaczyc?

Edytowane przez graffka
Czas edycji: 2009-11-27 o 12:44
Stary 2009-11-27, 13:01   #127
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie! Jakby ktos machnal pedzlem i juz arcydzielo
Justyny obrazkow nie widzialam bo nie wiem gdzie mozna zobaczyc?
Wpisz neyman.pl
Mam takie samo zdanie na temat plam, machnięć pędzlem itd

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 16:24   #128
graffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Wpisz neyman.pl
Mam takie samo zdanie na temat plam, machnięć pędzlem itd

Eeee nie to sa obrazki super i zadne tam plamy Moga sluzyc za ilustracje do ksiazek dla dzieci Fajna zyrafa Tylko muzyczke musialam wylaczyc bo mnie drazni.

Stary 2009-11-27, 22:21   #129
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee nie to sa obrazki super i zadne tam plamy Moga sluzyc za ilustracje do ksiazek dla dzieci Fajna zyrafa Tylko muzyczke musialam wylaczyc bo mnie drazni.
No i widzisz, słusznie prawisz, ja skończyłam ilustrację książkową, tyle, że zamiast ilustrować gotowe treści, wolę mieć dowolność i sama sobie wszystko wymyślać. Może gdyby za ilustracje lepiej płacili...

Dziewczęta, takie mi przyszło pytanie do głowy- jak się zaczęło wasze bywanie/pisanie na wizażu? Skąd przychodzicie? I czy początki były fajne, czy nie? Co Wam to dało?
Stary 2009-11-28, 09:50   #130
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Ja nie pamiętam już po co się zalogowałam, chyba po to, żeby pisać na KWC. A potem zaczęłam forum przeglądać...i pisać, znalazłam swoje ulubione wątki i tak sobie w nich siedzę. Dzięki wizażowi zainteresowałam się biochemią, naturalnymi kosmetykami i minerałami, wymieniam książki. Żadne większe nieprzyjemności mnie nie spotkały, raz dostałam ostrzeżenie czasem nie udało mi się gdzieś wpasować, ale wizaż nie gra dla mnie większej roli jeśli chodzi o kontakty międzyludzkie, nikogo tu nie poznałam bardziej osobiście, na przykład na żywo. Choć nie twierdzę, że to niemożliwe, bo swojego TŻ poznałam na forum internetowym
Wizaż ma swoje plusy i minusy, ale zdecydowanym plusem jest to, że panuje tu dość wysoka kultura w porównaniu do jakichś kozaczków i snobek i tym podobnych.
Stary 2009-11-28, 10:07   #131
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam już po co się zalogowałam, chyba po to, żeby pisać na KWC. A potem zaczęłam forum przeglądać...i pisać, znalazłam swoje ulubione wątki i tak sobie w nich siedzę. Dzięki wizażowi zainteresowałam się biochemią, naturalnymi kosmetykami i minerałami, wymieniam książki. Żadne większe nieprzyjemności mnie nie spotkały, raz dostałam ostrzeżenie czasem nie udało mi się gdzieś wpasować, ale wizaż nie gra dla mnie większej roli jeśli chodzi o kontakty międzyludzkie, nikogo tu nie poznałam bardziej osobiście, na przykład na żywo. Choć nie twierdzę, że to niemożliwe, bo swojego TŻ poznałam na forum internetowym
Wizaż ma swoje plusy i minusy, ale zdecydowanym plusem jest to, że panuje tu dość wysoka kultura w porównaniu do jakichś kozaczków i snobek i tym podobnych.
racja...co sie dzieje np na takiej kafeterii to zgroza..

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-28, 12:58   #132
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Ej, dziewczyny, ostatnio zauważyłam, że niektóre używają skrótu BS i chyba chodzi o partnera tak jak TŻ ale co to znaczy?

edit: Sama znalazłam. Wizażowe Nimfomanki tak piszą i to znaczy Bóg Seksu

Edytowane przez marchewkowe pole
Czas edycji: 2009-11-28 o 13:09
marchewkowe pole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-28, 13:05   #133
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
No i widzisz, słusznie prawisz, ja skończyłam ilustrację książkową, tyle, że zamiast ilustrować gotowe treści, wolę mieć dowolność i sama sobie wszystko wymyślać. Może gdyby za ilustracje lepiej płacili...

Dziewczęta, takie mi przyszło pytanie do głowy- jak się zaczęło wasze bywanie/pisanie na wizażu? Skąd przychodzicie? I czy początki były fajne, czy nie? Co Wam to dało?
sama już nie pamiętam jak tu trafiłam ale początki były trudne, ciężko to ogarnąć tyle wątków tematów działów,wątki społecznościowe nie przyjmowały nowych, ale w koncu trafiłam na przyjazny
nauczyłam się trochę obsługi komputera
interesowałam się kosmetyką , biochemią ale to jeszcze dla mnie za trudne może kiedyś wrócę,
a tak na co dzień to wpadam poplotkować, lub dla zabicia czasu

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
racja...co sie dzieje np na takiej kafeterii to zgroza..
ja wpadam tam tylko poczytać artykuły , nawet nie wiedziałam że tamto forum takie be

bijesz się jak ciota
Stary 2009-11-28, 18:35   #134
bo_inne_nicki_byly_zajete
Rozeznanie

Ja, mogloby sie wydawac, jestem na wizazu niedlugo,ale to nieprawda. Czytam wizaz juz od jakichs 4 lat. Zarejestrowalam sie zeby fotki ogladac czesto szukalam jakichs fryzur i dziewczyny wrzucaly fotki, a ja nie moglam ich obejrzec. Jak juz wspominalam, bylam tu wczesniej pod dwoma czy trzema innymi nickami.

Wizaz uwielbiam za to,ze jakie haslo nie wpisze, to w googlach wyswietla mi sie wizaz wlasnie. Ufam KWC,bo wiem,ze wizaz ogolnie jest bardzo strzezony przez moderatorow,nie to co kafeteria... Chwilami to poprostu mam ochote stworzyc nowa religie- wizazyzm,bo juz mnostwo razy wizazanki mi pomogly
bo_inne_nicki_byly_zajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 07:22   #135
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
Ej, dziewczyny, ostatnio zauważyłam, że niektóre używają skrótu BS i chyba chodzi o partnera tak jak TŻ ale co to znaczy?

edit: Sama znalazłam. Wizażowe Nimfomanki tak piszą i to znaczy Bóg Seksu
przegapiłam wcześniej twój post, ale skrótu BS nie spotkałam , pewno dla tego że intymne raczej omijam ale skrót nie zły.

czyżby tematy nam się skończyły, no nie może być
ja jadę dziś na zakupy, nareszcie, bo auto mi padło w zeszłym tyg i byłam uziemiona

bijesz się jak ciota

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 13:03   #136
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

e na intymne nie musiałaś zaglądać bo nimfomanki to na społecznościowym są

muszę iść na pocztę ale mi się nie chce. nienawidzę poczty
Stary 2009-12-02, 08:52   #137
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evela28 Pokaż wiadomość

czyżby tematy nam się skończyły, no nie może być
ja jadę dziś na zakupy, nareszcie, bo auto mi padło w zeszłym tyg i byłam uziemiona
No chyba się skończyły
A ja idę dziś po kasę za dwa obrazy i jutro ją wydam, tymczasem będę myśleć, na co.
Cudownie, cudownie.
Stary 2009-12-02, 09:47   #138
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
No chyba się skończyły
A ja idę dziś po kasę za dwa obrazy i jutro ją wydam, tymczasem będę myśleć, na co.
Cudownie, cudownie.
a to świetna perspektywa, ale chyba nie stracisz wszystkiego na perfumy

a u mnie pada od wczoraj załamka, mi do życia koniecznie jest potrzebne słońce

bijesz się jak ciota
Stary 2009-12-04, 21:17   #139
justynaneyman
Zakorzenienie

No i nie udało mi się zaszaleć, tylko sobie czapkę kupiłam i Guciowi bąbelki do kąpieli.
Niby lubię tę porę roku, bo jestem taka wyciszona i skoncentrowana na malowaniu (zawsze po zachodzie słońca) ale jednak ciemno się robi nieprzyzwoicie szybko.
Naprawdę, wydaje mi się, że już o 14stej zaczyna być szarzej.
I nie mam ochoty nigdzie wychodzić, przez co kisnę w chałupie, malować też jakoś tak się nie chce. A sprzątanie- u mnie zawsze na szarym końcu. W akcjach, wyzwaniach jestem dobra, ale codzienne odkurzanie odkładam na nigdy, a potem oczywiście źle się czuję w takim syfie. Oczywiście, kiedy Gucio śpi, to oddaję się przyjemnościom komputerowym, tłumacząc sobie, że nie mogę hałasować.
Ale generalnie dobrze jest- nareszcie się wysypiam, bo Gustaw znów śpi do 8-9.
Stary 2009-12-05, 12:26   #140
evela28
na drugie mam Irena

omg szaro od rana
a ja dziś idę na imprezkę do mojej szwagierki na roczek jej córki

bijesz się jak ciota
Stary 2009-12-05, 21:36   #141
justynaneyman
Zakorzenienie

No i jak było?
Ja nie pamiętam, kiedy byłam na jakiejś imprezie, ale ponieważ nie piję, więc wcale mi nie żal- dużo bardziej lubię spotkania z przyjaciółkami (po jednej na spotkanie) albo zloty perfumowe- to jest dopiero świetna sprawa!Załącznik 2700724

Załącznik 2700725

Załącznik 2700727

Ale w sumie to chętnie poszłabym gdzieś, żeby przedtem się szykować i kombinować kreację, a potem się najeść pyszności i potańczyć- może w odwrotnej kolejności.
Stary 2009-12-06, 10:33   #142
evela28
na drugie mam Irena

początek był kiepski, pół godz czekaliśmy na chrzestnych i tylko patrzeliśmy się na torty, jakby to oni byli atrakcją wieczoru, nie było takiego przedstawienia jak my byliśmy chrzestnymi w tej samej rodzinie,
pogadaliśmy popiliśmy a tańców nie było
trochę jestem rozczarowana ale dziś mikołaj to cieszyć się trzeba

bijesz się jak ciota
Stary 2009-12-06, 20:39   #143
justynaneyman
Zakorzenienie

A ja jestem dziś sama jak palec, Mikołaj nie przyszedł, ale ja sama podziałałam na Allegro i kupiłam dwa flakoniki pięknie pachnące.
Do Świąt mam namalować na zamówienie ogromny portret dziewczynki, 120 na 80 cm i martwię się, bo portrety to ryzykowna sprawa, jak mam dotknąć pędzlem płótna to dosłownie wstrzymuję oddech, bo podobieństwo trudna rzecz, milimetr nie w tę stronę i już podobny człowiek nie jest.
Pamiętam, kiedy byłam dzieckiem i wierzyłam jeszcze w Mikołaja, zawsze idąc spać przysięgałam sobie, że będę czujna i na pewno zauważę, kiedy ktoś wejdzie do pokoju, tymczasem zawsze, kiedy się budziłam, prezenty leżały na futrzanym dywaniku przy łóżku i byłam przeszczęśliwa.
Teraz myślę o tym, żeby jak najwięcej radości sprawiać mojemu synkowi i mam nadzieję, że na następne Święta będzie już gadał i zdawał sobie sprawę, że co to Święta i w ogóle.
Stary 2009-12-07, 07:56   #144
evela28
na drugie mam Irena

taki portret malujesz ze zdjęcia, ciężka sprawa masz nad czym myślec, ja w malowaniu jestem bardzo kiepska, gdy córka prosi mamo narysuj mi kotka odsyłam ją do taty,zero talentu
moja młodsza córka wczoraj mówi ale fajne słodkościowe dni

ile twój Gucio ma lat, moja chrześniaczka za dwa miesiące ma dwa latka i już coś tam gada ale zawsze mam z niej ubaw, bo ona tak fajnie skraca se te wyrazy

bijesz się jak ciota
Stary 2009-12-07, 14:29   #145
justynaneyman
Zakorzenienie

Gucio ma rok i 5 mcy
Stary 2009-12-09, 12:21   #146
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Justyno, ja mam takie pytanie jako do eksperta perfumowego, miałaś jakieś zapachy z l'occitane (albo jakiejś innej firmy "naturalnej"? Jeśli tak, to mogłabyś coś na ich temat napisać? Mam ochotę na jakiś zapach rodem z naturalnych kosmetyków, coś nieskomplikowanego, bo ja ogólnie takie proste zapachy lubię...
Stary 2009-12-09, 19:59   #147
justynaneyman
Zakorzenienie

Mam bardzo dobre zdanie na temat L'Occitane- miałam D'Iparie- niezła trwałość, zapachy bardzo ok, tylko drogie. No i z bardzo różnych grup- fajna jest herbata jaśminowa, ale 4 róże też ok- trzeba do nich pójść i samemu przetestować najpierw na dłoni, potem na szyi. Mają oczywiście swoją stronę- wejdź i zobacz.
Jest też Body Shop- miałam Neroli Jasmin- piękny, fajny jest White Musk.
No i Yves Rocher oczywiście.
Przede wszystkim ważne, jakiego rodzaju zapachy lubisz- ciężkie, lżejsze, kwiatowe, słodkie?
Świetnym źródłem informacji jest KWC.
Ja bardzo chętnie swoją drogą udzielam się na takie tematy.
Stary 2009-12-09, 20:25   #148
evela28
na drugie mam Irena

witajcie dziewczyny co słychać, ja miałam dziś ciężki dzień, pół dnia łażenia z rodzicami po sklepach, a po powrocie straszny ból głowy teraz już mi przeszło ale cierpiałam jak nigdy.
zakupiłam parę drobnych prezencików dla dzieciaczków i materiał na sukienki dla moich dziewczynek, już nie mogę się doczekać jak będą gotowe.

bijesz się jak ciota
Stary 2009-12-09, 21:06   #149
justynaneyman
Zakorzenienie

Och, to współczuję, od tej gorączki świątecznej faktycznie można się rozchorować.
I co, będziesz szyła sukieneczki?
Świetna sprawa- też bym chciała umieć szyć. Pewnie bym lubiła takie "robione" prezenty, ale jeszcze nigdy takich nie dostałam.
Stary 2009-12-10, 13:42   #150
evela28
na drugie mam Irena

Cytat:
Och, to współczuję, od tej gorączki świątecznej faktycznie można się rozchorować.
I co, będziesz szyła sukieneczki?
Świetna sprawa- też bym chciała umieć szyć. Pewnie bym lubiła takie "robione" prezenty, ale jeszcze nigdy takich nie dostałam.
nie nie ja nie umiem szyć, będzie szyła moja mama, ona zwykle coś im szyje na święta albo robi sweterki na drutach
to jest po prostu oszczędniejsze dla starszej wypatrzyłam sukienkę za 99 zł odpatrzę model i mama uszyje podobną dwóm za 50 zł

bijesz się jak ciota
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości