Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-28, 14:29   #121
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MARCOWO-KWIETNIOWE 2010 r. CZ II

no dobra to przyznam sie nie o to chodzi ze razniej ale moja mama to przebojowa babka jest i jak ktos powie jej nie i wygoni drzwiami to ona wejdzie oknem albo kominem a mi jak ktos powie nie to ja ogon podkulam i mowie nie to nie

genialny Ten Twoj kociak Marian hehehe Maniek

ja panicznie boje sie szpitali i lekarzy nie wiem dlaczego ostatnim razem jak bylam u ogolnego to polozyl mnie do szpitala na 3 tygodnie bite to bylo okropne i boje sie ze teraz tez tak moze byc dlatego bronie sie nogami i rekami robilam wszystko by nie zachorowac ale sie nie udalo

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 14:32   #122
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

A ja chcialam miec czarnego, ale jak poszlam wybierac okazalo sie ze ten jako maly jest najbrzydszy ze wszystkich;-) i mi sie go szkoda zrobilo bo tak sobie pomyslalam ze nikt go nie wezmie i ja go wzielam a teraz jest the beściak
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 14:34   #123
EciaPecia
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź Dziewczyny, przenoszę się więc na feminatal N i żelazo też łyknę, chyba nie zaszkodzę...

Asiulek, przykro mi z powodu Twojej Babci... Myślę, że każdy zrozumie jeśli nie pojedziesz na pogrzeb a najbardziej liczy się bliskość duchowa moim zdaniem...

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 14:36   #124
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
no dobra to przyznam sie nie o to chodzi ze razniej ale moja mama to przebojowa babka jest i jak ktos powie jej nie i wygoni drzwiami to ona wejdzie oknem albo kominem a mi jak ktos powie nie to ja ogon podkulam i mowie nie to nie

genialny Ten Twoj kociak Marian hehehe Maniek

ja panicznie boje sie szpitali i lekarzy nie wiem dlaczego ostatnim razem jak bylam u ogolnego to polozyl mnie do szpitala na 3 tygodnie bite to bylo okropne i boje sie ze teraz tez tak moze byc dlatego bronie sie nogami i rekami robilam wszystko by nie zachorowac ale sie nie udalo
Nie masz sie co bac Wyobraźcie sobie, że ja w życiu nie mialam nawet zastrzyku;D, a tu nagle bach do szpitala operacja, wyrostek sie rozlal, albo zapalenie jajnika, zamieszanie,...;/ przychodzi Pani pielegniarka i na dzien dobry tekst" bedziemy sie kłuć" no to ja jej na to " to sie klujcie, na mnie nie liczcie" A ona ze mam dac reke bo musi wenflon zalozyc, a ja na to ze moze sobie isc spokojnie pic kawe bo ja swoj wywod na temat igiel juz skonczylam Na drugi dzien ciagali mnie po lekarzach i w koncu jak juz sie okazalo ze mi sie ten wyrostek rozlewa to sie zgodzilam i wypelnilam ankiete na operacje. A jak mnie zawiezli tym lozkiem szpitalnym na sale operacyjna to chcialam obejrzec wszystkie narzedzia bo sobie kiedys pomyslalam ze jakbym byla w szpitalu to chce je obejrzec:P lekarz nie za bardzo chcial ale powiedzialam ze bez tego nie podadza mi tlenu bo uciekne:P
Stary 2009-11-28, 14:41   #125
drcron
Zakorzenienie

Darusia hahahah dobre jak nie zobacze to uciekne
ja ostatnio ucieklam z przed laboratorium maz mnie podwiozl pod samo wejscie do szpitala weszlam i uslyszalam ze ktos tam krzyczy jakas kobieta i wyszlam nie dalam sobie pobrac krwii dwa dni pozniej maz mnie zawiozl i wszedl do poczekalni razem ze mna

Stary 2009-11-28, 14:47   #126
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja to takie jazdy mialam w tym szpitalu ze jak mnie w koncu wypuscili to jak wychodzilam to pielegniary mowia ze szkoda ze ide bo w sumie nawet nie maja sie z kim poklocic:P .

A jak mi na 4 dzien nie dali nic do jedzenia to zadzwonilam do mamy ze jak nie dostane jesc za 20 minut to sie wypisuje na wlasne żadanie Przyszedl lekarz mowi ze dostane obiad, przyniosl mi go nawet osobiściaście( chyba zebym sie juz nie prula), a ja na to ooooooo nie ja tego jesc nie bede i mama zasuwala z budyniem. Lekarz sie dziwil ze mi sie jesc chce jak mam kroplowki a jak nasz alien juz zaczynal rosnac to mu sie jesc chcialo
Stary 2009-11-28, 14:59   #127
drcron
Zakorzenienie

to co oni terapie glodowa stosowali ??

ja tez tak mialam jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy to bylismy na chrzcinach a ja tam jadlam jak bym przez tydzien glodowala i ciagle bylam glodna az mi glupio bylo ludzie na mnie dziwnie patrzyli i maz zreszta tez bo na jeednym talerzu mialam i sledzie i bigos i torta i mieszalam to ciagle ciotka poradzila bym test zrobila to powiedzialam ze jest niepowazna ze to nie mozliwe nie teraz ale dwa dni potem zrobilam i bach dwie krechy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-28, 15:06   #128
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie ale ja mialam czyszczone wszystkie "wnetrznosci" a po operacji nie mozesz nic jesc, ani nawet wody pic nie moglam tylko usta zwilzyc, po 4 dniach moglam sie napic i zjesc budyn z herbatnikiem;/

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Ja to chyba sama siebie pobilam, pojechalam rano po test, i zrobilam go w pracy bo sie doczekac nie moglam:P a tam dwie krechy, wiec jeszcze jeden test po 2 godzinach a tam 2 krechy, po poludniu lekarz a tam gratulacje

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

pozniej michal wrocil z pracy a ja tak mowie, wiesz mialam to zrobic romantycznie kupic buciki itd ale nie chce mi sie w to bawic tatuśku
Stary 2009-11-28, 15:20   #129
EciaPecia
Raczkowanie

Haha Darusiaaa jesteś niesamowita z tą romantyczną wiadomością dla męża i w szpitalu Ja zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży w ogóle się nie spodziewałam, ale przez dłuższy czas miałam wzdęcia i spać mi się chciało niesamowicie. No i okres się spóźniał, więc rutynowo jak od paru lat zrobiłam test (zawsze po teście wychodziła jedna kreska a na drugi dzień dostawałam okres) a tu dwie kreski. Oboje z tż ogłupieni troche ale niedowierzaliśmy, więc na drugi dzień kolejny test i znów dwie kreski Ja jak to prawie każda z nas w ryk a Paweł nie wiedział o co chodzi, bo przecież chciałam.... Takie to przewrotne

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 15:32   #130
Darusiaaaa
Zakorzenienie

A ja nie plakalam, wpadlam do domu po pracy i na caly glos do rodzicow, ejjjjj dziadkiiii!! hahah , ja tez sie nie spodziewalam bo proba byla jednorazowa a w szpitalu nic o ciazy nie mowili a tu psikus i kacper rosnie

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Nie no ja to jestem jakis debil intelektualny, jak wrzucic suwaczka?:P
Stary 2009-11-28, 15:41   #131
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
A ja nie plakalam, wpadlam do domu po pracy i na caly glos do rodzicow, ejjjjj dziadkiiii!! hahah , ja tez sie nie spodziewalam bo proba byla jednorazowa a w szpitalu nic o ciazy nie mowili a tu psikus i kacper rosnie

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Nie no ja to jestem jakis debil intelektualny, jak wrzucic suwaczka?:P
musisz wejsc w ustawienia sa na gorze strony potem zlewej strony w edycje podpisu i tam mozesz wstawic suwaczka gtylko wczesniej na jaiejs stronie musisz go stworzyc

dziewczyny czy jest sens bym jechala do tego szpitala wiem przynudzam juz z tym ale ja sie strasznie boje ze mnie tam zostawia wzielam chlodny prysznic i czuje sie rewelacyjnie nawet Nadia zaczela mnie kopac od wczoraj tylko bulgotala ale kopie tak jakby nizej bo kopala kolo pepka i troszke nize a teraz kopie tam gdzie sie linia majtek konczy tak na samym dole a moze mi sie zdaje??!! wiec skoro juz ta temperatura spadla do 36,4 to moze sobie odpuszcze ?? bo moze nie powinnam jezdzic w takim stamnie autem??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-28, 15:44   #132
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Ah dziewczyny przyjechał mój mężulek..]
nie ma to jak kilkudniowa nieobecnośc i powitanie goracym pocałunkiem.. fajnie bo jak sie tak non stop siedzi razem to sie juz zapomina o dreszczyku a ten sie pojawił ulalalala

Jedziemy zaraz do znajomych kupimy browarki i zamówimy pizze i beda grzeczne "ostatni 2009r"
Ale myśle że Karmi moge wypic ...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 15:48   #133
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Wiesz co ja bym pojechala mimo wszystko bo t tak nie do konca o Ciebie chodzi tylko o Nadusie, lepiej zeby sprawdzili czy wszystko jest i bedziesz przynajmniej wiedziala, nawkurzasz sie na pewno, ale dasz rade! dla Nadusi

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Z tego co wiem to Karmi kobiety piją, ja osobiscie nie tykam alkoholu ogolnie, moze czasem jakies male piwo, a w ciazy juz w ogole, nawet bezalkoholowego.
Stary 2009-11-28, 15:55   #134
drcron
Zakorzenienie

dzwonilam do mamci by powiedziec ze sie rozmyslilam ale juz zapozno jedzie do mnie z pierogami <jupi> kochana jest < i znow sie poryczalam boziu co sie dzisiaj ze mna dzieje ciagle rycze > zrobila specjalnie dla mnie pierogi z kapucha i miesem takie jak lubie

Stary 2009-11-28, 15:58   #135
fasolka73
Rozeznanie

drcron ja jestem spokojna kobita z reguły, ale ...... nie denerwuj mnie....

Jedź do tego szpitala i się nie zastanawiaj. Ja wiem, że Ty szukasz sobie wytłumaczenia, bo się boisz, ale Ty już nie jesteś sama..., A jak się coś stanie to co? Takie historie jak miałaś dziś w nocy nie przechodzą w parę godzin, a jak się wzięło paracetamol to i gorączka spadła. Czekaj jeszcze parę dni to wtedy wezmą Cię do szpitala... Zobaczysz...
Jedź przynajmniej niech Cię osłuchają, dziewczyno to nie żarty... Ja np. mam cały czas 36,0 i nic temp, a nie brałam nic na zbicie, dzidzia mi kopie a dostałam antybiotyk.
Drcorn... ja bardzo proszę...
Jak Ci nic nie jest, to przynajmniej się uspokoisz. Opatul się mocno i jedź!

I bardzo dobrze, że jedzie mama, może ona Ci przemówi do rozsądku.... Ehh... no na kolano i pasem....

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2009-11-28 o 15:59
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 16:03   #136
Darusiaaaa
Zakorzenienie

to zdecydowalas jednak ze nie jedziesz?

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

ej mi sie cos nie zgadza, skoro jestem teraz w 22 tygodniu czyli jak byk polowa 6 miesiaca, a i termin na kwiecien wychodzi to mam chodzic w ciazy jak slonica?:P

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

a do kwietnia jeszcze 4 miechy:P

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Jestem tego samego zdania co fasolka, mnie tez maluszek kopie a mialam syrop 3 rodzaje tabletek i dwa antybiotyki
A.Camus
Stary 2009-11-28, 16:10   #137
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

drcron do szpitala idź się zbadaj i to już

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 16:10   #138
fasolka73
Rozeznanie

Wiesz, miałam taką przyjaciółkę w liceum co to jej wróżka przpowiedziała śmierć na stole operacyjnym...

I ona panicznie bała się szpitali. Miała nawracające zapalenie przydatków,a przy tym podrażniał jej się wyrostek i nie wiadomo co to już był,o w końcu... Ale ona nie pojedzie do lekarza... I jak byłyśmy na praktykach w Toruniu, to ona w nocy dostała ataku i gorączki. I drze się do mnie żebym czasami nie dzwoniła na pogotowie. Ale mnie wkurzyła!! Ja zadzwoniłam do jej ojca i oczywiście na pogotowie. I wiecie co? Wyrostek jej się rozlał... Jeszcze trochę , to na prawdę umarłaby na stole operacyjnym... Wszystko dobrze się skończyło, tata przyjechał i jeszcze jej nastukał...

Ja wiem, że szpitale i przychodnie to bleee, ale My nie jesteśmy same i odpowiadamy za życie drugiej istotki i nie można tak....
Stary 2009-11-28, 16:10   #139
ilkia24
Raczkowanie

Witajcie dziewczeta!
Asiulek bardzoe wspolczuje.

Drcron
mnie tez dopadlo przeziebienie, na gardlo mialam tantum verde do psikania, na kaszel rubital, a na katar bioparox bardzo mi pomogl, na goraczke bralam apap, a mozna sobie popijac wapno z wit.c .Kuruj sie!

Madziwnia wiem o czym mowisz, takie kilku dniowe rozlaki dobrze robia na zwiazek hehe ja tez jutro jade do swojego mezulka (odwiedziny w wojsku) czuje sie wtedy jak malolata ktora czeka tylko na to zeby skrasc buziaka, a jak wtedy smakuje
Stary 2009-11-28, 16:14   #140
Darusiaaaa
Zakorzenienie

taka sama historia jak u mnie Tylko u mnie jeszcze lekarze zwlekali ;/;/;/ konowaly!!

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Moj juz po wojsku ale znowu dzisiaj odsypia nocke wiec jak wstanie bedzie wygladal tak jak wczoraj, kosmita wszystkich kosmitow;-)
A.Camus
Stary 2009-11-28, 16:15   #141
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
to zdecydowalas jednak ze nie jedziesz?

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

ej mi sie cos nie zgadza, skoro jestem teraz w 22 tygodniu czyli jak byk polowa 6 miesiaca, a i termin na kwiecien wychodzi to mam chodzic w ciazy jak slonica?:P

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

a do kwietnia jeszcze 4 miechy:P

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Jestem tego samego zdania co fasolka, mnie tez maluszek kopie a mialam syrop 3 rodzaje tabletek i dwa antybiotyki
w kazdym miesiacu wypada troche inna liczba dni i tak np. luty ma 4 tygodnie, natomiast grudzien mial ich prawie 5, natomiast ciaza trwa 280 dni - 40 tygodni Jesli jednak przyjmiemy, ze srednio kazdy miesiac ma po 4 tygodnie to po prostu nalezy podzielic sobie liczbe tygodni na 4 i wtedy wyjdzie mniej wiecej, ktory to miesiac. W Twoim wypadku 22:4=5.5 - a więc w przyblizeniu konczy się 5 miesiąc Twojej ciazy.
mam nadzieje ze jasno to wytlumaczylam
a tu znalezione na necie inne sposoby liczenia
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

fasolka73 - dobrze no dobrze juz Cie nie denerwuje kurcze i co mi zostalo no nie mam wyjscia jade tam

Stary 2009-11-28, 16:18   #142
fasolka73
Rozeznanie

JEDŹ, A JA TU CZEKAM NA DOBRE WIEŚCI OD CIEBIE!!!!
Stary 2009-11-28, 16:20   #143
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczeta!
Asiulek bardzoe wspolczuje.

Drcron
mnie tez dopadlo przeziebienie, na gardlo mialam tantum verde do psikania, na kaszel rubital, a na katar bioparox bardzo mi pomogl, na goraczke bralam apap, a mozna sobie popijac wapno z wit.c .Kuruj sie!

Madziwnia wiem o czym mowisz, takie kilku dniowe rozlaki dobrze robia na zwiazek hehe ja tez jutro jade do swojego mezulka (odwiedziny w wojsku) czuje sie wtedy jak malolata ktora czeka tylko na to zeby skrasc buziaka, a jak wtedy smakuje
tamtum u mnie nie dziala nieststy zreszta jak wiekszosc lekow ja jestem odporna na niektore antybiotyki moge je brac a i tak mi nie pomoga

Stary 2009-11-28, 16:24   #144
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron dzieki, wlasnie tez tak to przed chwila policzylam a teraz juz nie chcemy cie tutaj, masz sie ubierac, i zasuwac do szpitala zeby zobaczyli czy jest ok, za godzine masz wrocic, wlaczyc kompa i powiedziec nam ze wszystko jest wporzadku!! TO BYŁ ROZKAZ!!!!!!!!!!!!! ;-))))))))))
A.Camus
Stary 2009-11-28, 16:32   #145
fasolka73
Rozeznanie

Darusia, jaki ładny podpis
Stary 2009-11-28, 16:36   #146
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
drcron dzieki, wlasnie tez tak to przed chwila policzylam a teraz juz nie chcemy cie tutaj, masz sie ubierac, i zasuwac do szpitala zeby zobaczyli czy jest ok, za godzine masz wrocic, wlaczyc kompa i powiedziec nam ze wszystko jest wporzadku!! TO BYŁ ROZKAZ!!!!!!!!!!!!! ;-))))))))))
ale ja nie moge sma jechac bo nie mam czym moje autko nadal rozkraczone stoi i musze czekac na mamcie az przyjedzie ale ona bedzie dopiero po 18 bo lepi pierogi dla mnie najpierw sie najem a potem pojade bo jakby mieli mnie tam zostawic to kolacji juz nie dostane i bede glodna a tak to brzuszek i dzidzia sie najedza i moge jechac a

a powiedzcie mi co mam wziasc ze soba ??
- ksiazeczke zdrowia
- ksiazeczke ciazy
- ostatnie wyniki krwi i moczu brac ??
- dowod osobisty
i cos jeszcze ?? zeby nie jezdzic po dwa razy

kurcze tak sobie mysle jechac do swiebodzic - tam jest wszystko w jednym szpitalu czyli ogolny i ginekologiczno polozniczy ale jak tu pojade to wrazie jakis recept to bede musiala jechac do walbrzycha do jakiegos marketu wykupic recepte bo znajac zycie zadna apteka nie bedzie miala dyzuru nocnego czy jechac do walbrzycha no ale gdzie ?? na ginekologiczno -polozniczy czy na ogolny ??

Stary 2009-11-28, 16:37   #147
Darusiaaaa
Zakorzenienie

A ja wczoraj w ustawieniach chyba wszystkich kobinowalam, orpucz zmiany podpisu Ej ktoras z was o wedlince wlasnej roboty cos wspominala wlasnie mi przywiezli mniam mniam:P drcron - prosze zastosowac sie do rozkazu;-)))))) dziewczyny dobrze mowie nie? niech jedzie sprawdzic dzidziunie Sama bym pojechala jakbym wiedziala ze mi usg pykną bo juz sie nie moge dczekac a moja cierpliwosc wymiega od normy;p Ja sama chyba tez odbiegam od normy
A.Camus
Stary 2009-11-28, 16:38   #148
aneczkkaa
Zakorzenienie

Jaka ona jest uparta Dziewczyno zasuwaj do szpitala i koniec . Proszę Cię Bardzo posłuchaj się dziewczyn Ja Ci radzę jechać do Świdnicy na Latawiec !!!! Do Świebodzic nie jedź !!!
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2009-11-28 o 16:40
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 16:42   #149
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Jedz do pierwszego lepszego szpitala przebadac sie i zobaczyc co z maluchem. Ja jak ide nawet do ginekologa to biore wszytsko, wez badania, ksieczke, zdrowia, ciazy, no full wypas co sie wiaze z toba i maluszkiem

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Ja mam ostatni dzien wstretnego wielkiego antybiotyku huuuuraaaaaaa!!!!
A.Camus
Stary 2009-11-28, 16:44   #150
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ale ja nie moge sma jechac bo nie mam czym moje autko nadal rozkraczone stoi i musze czekac na mamcie az przyjedzie ale ona bedzie dopiero po 18 bo lepi pierogi dla mnie najpierw sie najem a potem pojade bo jakby mieli mnie tam zostawic to kolacji juz nie dostane i bede glodna a tak to brzuszek i dzidzia sie najedza i moge jechac a

a powiedzcie mi co mam wziasc ze soba ??
- ksiazeczke zdrowia
- ksiazeczke ciazy
- ostatnie wyniki krwi i moczu brac ??
- dowod osobisty
i cos jeszcze ?? zeby nie jezdzic po dwa razy

kurcze tak sobie mysle jechac do swiebodzic - tam jest wszystko w jednym szpitalu czyli ogolny i ginekologiczno polozniczy ale jak tu pojade to wrazie jakis recept to bede musiala jechac do walbrzycha do jakiegos marketu wykupic recepte bo znajac zycie zadna apteka nie bedzie miala dyzuru nocnego czy jechac do walbrzycha no ale gdzie ?? na ginekologiczno -polozniczy czy na ogolny ??

To co wymieniłaś weź , bedzie ok. Do pierwszego lepszego szpitala bym jechała,tam gdzie masz bliżej, a przy szpitalu nie będzie apteki? Zresztą , zobaczysz na miejscu co i jak. A za wczasu spróbuj w necie poszukać dyżurów aptek w okolicy, ja tak zawsze robię i się sprawdza :0
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości