smaczny.wizaz.pl - beta testy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-17, 14:09   #121
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
a gdyby zrobic kategorie "potrawy swiateczne" z podzialem na Wielkanoc i Boze Narodzenie? na innych stronach kulinarnych jest taki podzial i moim zdaniem slusznie bo niektore potrawy sa typowo swiateczne

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

tez mi wyskakuja takie sytuacje:/
Ale u nas też jest taka możliwość wyszukania potraw tylko świątecznych. Patrz "wyszukiwarka zaawansowana".
Takiego podziału nie ma w głównej kategorii, a jest zakładce OKAZJA pod tytułem "Boże Narodzenie"

Zerknij pod ten link: http://smaczny.wizaz.pl/wyszukiwanie_zaawansowane.php

To jest celowe. Ponieważ unikamy zamieszania w kategoriach. Po prostu szukasz po okazji a nie po kategorii
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby

Edytowane przez AgaZ
Czas edycji: 2009-12-17 o 14:10
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 21:50   #122
Seona
Zakorzenienie

Brakuje mi:
- wersji przepisu do wydruku, (tak jak jest np. na Wielkim Żarciu), że klikam sobie i od razu otwiera mi się tak jakby w wordzie i robię druknij i mam piękny czytelny przepis do włączenia w swój segregator,
- opcji dodania zdjęcia do dania innego użytkownika, gdzie zdjęcia nie ma, np. autor przepisu nie zrobił zdjęcia, ale ja z przepisu skorzystałam, fotkę cyknęłam i chciałabym dodać,
- ciekawie by było np. oglądać różne zdjęcia danego przepisu, jak coś tam komuś wyszło, żeby każdy kto skorzysta z przepisu mógł wkleić swoje dzieło to także inspiracje jak np. można udekorować jakieś ciasto czy ciekawie podać itp.

To takie moje marzenia, bo stronka suuuper i aż chce się gotować i dodawać przepisy

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-12-18 o 21:52 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 21:58   #123
vril
Zakorzenienie

Mnie brakuje rozwijanej listy komentarzy na profilach uzytkownikow - widac piec ostatnich, ktore otrzymali i sami wystawili - osobiscie wolalabym widziec wszystkie albo chociaz setke
Zagladajac na profile innych interesuja mnie nie tylko ich przepisy ale rowniez te, na ktore oni zwrocili uwage (ostatnio ale tez wczesniej), wtedy sama sie tez przy nich zatrzymuje Za jakis czas, gdy Smaczny sie rozwinie, a krytykow i recenzji przybedzie chetnie zobacze wszystkie recenzje danego uzytkownika
vril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 22:11   #124
dzustam
Zakorzenienie

Muszę się wpisać w tym wątku, już wynalazłam jedną sałatkę, którą mam zamiar wypróbować.

Smaczny wizaż jest wyglądowo bardzo przyjazny, łatwy w obsłudze, piękna szata graficzna (bo nic mnie tak nie razi jak szukanie przepisu po forach/stronach, które są szare i bure, ściśnięte jakieś, wtedy mam wrażenie, że po ten przepis poszłam do piwnicy i pajęczyny jakieś wiszą )

Tutaj tego nie ma, jest bardzo ładnie

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 11:28   #125
Ashira
Wtajemniczenie

a ja znów nie mogę dodać recenzji...
napisałam dwa razy, mam nadzieję, że nie pojawią się dwie.
i mam nadzieję, że pojawi się choć jedna...

nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec!
nie dekold a dekolt!
nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść...
bynajmniej ≠ przynajmniej!
Ashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-19, 14:49   #126
vril
Zakorzenienie

Zlos w moim przepisie na kawe wkradl sie blad w spisie skladnikow. Wpisalam 1\4 szklanki mleka, a zapisalo jako 1 szklanke. Zdaje sie, ze juz kilka osob mialo problem z wpisywaniem ulamkowych wartosci. Mozna to zmienic?
Stary 2009-12-20, 17:40   #127
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Vril jutro to poprawimy na 1/4 szklanki mleka
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-20, 18:33   #128
vril
Zakorzenienie

Serdeczne dzieki To przy okazji komentarz prosze out, bo tam o bledzie pisze i sie zrobi zamieszanie.

Edit.
Dzis gdy wrzucalam przepis slamazarnie pisalam go pol godziny i tym razem system mnie nie wywalil Cokolwiek zostalo zmajstrowane - dzieki

Edytowane przez vril
Czas edycji: 2009-12-21 o 18:02
Stary 2009-12-22, 12:49   #129
Ashira
Wtajemniczenie

właśnie zobaczyłam, że w moich przepisach nie jest podana nazwa ciasta.
miało być "Ciasto "krówka" " a jest "Ciasto"
czy dałoby się coś z tym zrobić?

nie dekold a dekolt!
Stary 2009-12-22, 19:59   #130
rozwielitka
Zakorzenienie

mała czepialska uwaga: w smacznych banerkach pod awatarem jest "ilość" przepisów a powinna być "liczba" Na razie żaden kuchmistrz nie poszedł w niepoliczalne miliony zamieszczonych przepisów
rozwielitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:36   #131
vril
Zakorzenienie

To ja sie czepie innej kwestii - zmian wprowadzonych w przepisach przez redakcje SW.
Z przepisu na moja chalke zniknelo maslo, a bylo w spisie skladnikow! Prosze o dopisanie 100 gram (polowy kostki) roztopionego masla.
Natomiast w przepisie na sernik wiedenski zamieniono ekstrakt waniliowy na aromat\olejek waniliowy, co jest kompletnym nieporozumieniem. Ja wpisalam lyzeczke ekstraktu, aromatow nie znosze, nie uzywam i nie polecam (to juz lepiej nie dodawac wcale), nie mowiac juz o tym, ze lyzeczka takiego olejku zabije kazdy wypiek. Prosze o zmiane na "ekstrakt waniliowy (1 lyzeczka).
Zauwazylam, ze w wiekszosci moich przepisow zostaly edytowane spisy skladnikow (zamienione, usuniete badz poprzestawiane), moze sie czepiam przestawiania kolejnosci ale ja zawsze wpisywalam skladniki w kolejnosci ich uzycia w przepisie.
Z gory dziekuje za wysluchanie

Edytowane przez vril
Czas edycji: 2009-12-23 o 10:39
Stary 2009-12-23, 11:28   #132
kropka75
Zakorzenienie

Ja też mam uwagę do moderacji przepisu...

W moim przepisie http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=667&ko=101 z około 1/3 szklanki cukru (75g) zrobiła się 1 szklanka cukru i ciasto nie do zjedzenia.

Proszę o zmianę.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 14:33   #133
karolinka86
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że pytam w dobrym miejscu...
Otóż niedawno dodałam przepis http://smaczny.wizaz.pl/profil.php
I przy mojej recenzji pojawiło się -1
Dlaczego?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 19:40   #134
vril
Zakorzenienie

Serdecznie dziekuje za poprawki w przepisach
Stary 2009-12-25, 08:07   #135
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Serdecznie dziekuje za poprawki w przepisach
Bardzo proszę Mamy już panel moderatora - skończyłem wczoraj moderować wszystkie przepisy.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że pytam w dobrym miejscu...
Otóż niedawno dodałam przepis http://smaczny.wizaz.pl/profil.php
I przy mojej recenzji pojawiło się -1
Dlaczego?
Komuś nie spodobała się recenzja i kliknął w minusik.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja też mam uwagę do moderacji przepisu...

W moim przepisie http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=667&ko=101 z około 1/3 szklanki cukru (75g) zrobiła się 1 szklanka cukru i ciasto nie do zjedzenia.

Proszę o zmianę.
Poprawiłem

Program nie liczy wartości "0.33" z "1/3". Jeszcze

BTW: od wczoraj w bazie mamy ponad 1200 składników. Jak widzę coraz łatwiej dodaje się nowe przepisy korzystając z takiej bazy.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
To ja sie czepie innej kwestii - zmian wprowadzonych w przepisach przez redakcje SW.
Z przepisu na moja chalke zniknelo maslo, a bylo w spisie skladnikow! Prosze o dopisanie 100 gram (polowy kostki) roztopionego masla.
Natomiast w przepisie na sernik wiedenski zamieniono ekstrakt waniliowy na aromat\olejek waniliowy, co jest kompletnym nieporozumieniem. Ja wpisalam lyzeczke ekstraktu, aromatow nie znosze, nie uzywam i nie polecam (to juz lepiej nie dodawac wcale), nie mowiac juz o tym, ze lyzeczka takiego olejku zabije kazdy wypiek. Prosze o zmiane na "ekstrakt waniliowy (1 lyzeczka).
Zauwazylam, ze w wiekszosci moich przepisow zostaly edytowane spisy skladnikow (zamienione, usuniete badz poprzestawiane), moze sie czepiam przestawiania kolejnosci ale ja zawsze wpisywalam skladniki w kolejnosci ich uzycia w przepisie.
Z gory dziekuje za wysluchanie
Proszę o linka do przepisu Możliwe, że coś spierniczyłem w przepisie, moderowałem ok. 300 przepisów i byłem już dość zmęczony...

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez rozwielitka Pokaż wiadomość
mała czepialska uwaga: w smacznych banerkach pod awatarem jest "ilość" przepisów a powinna być "liczba" Na razie żaden kuchmistrz nie poszedł w niepoliczalne miliony zamieszczonych przepisów
Eeee. Naprawdę mam zmienić "ilość" na "liczba"? Na serio, nie widzę różnicy - ale nie twierdzę, że moja ślepota ma stanowić normę

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashira Pokaż wiadomość
właśnie zobaczyłam, że w moich przepisach nie jest podana nazwa ciasta.
miało być "Ciasto "krówka" " a jest "Ciasto"
czy dałoby się coś z tym zrobić?
Poprawiłem
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 11:16   #136
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość

Komuś nie spodobała się recenzja i kliknął w minusik.
Rozumiem Może faktycznie za mało napisałam
Moim skromnym zdaniem nie powinno być tak, że ktoś sam swoją recenzję może ocenić na plus lub minus... Bo to nie jest sprawiedliwe... Da się coś z tym zrobić?

Stary 2009-12-25, 17:11   #137
vril
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę o linka do przepisu Możliwe, że coś spierniczyłem w przepisie, moderowałem ok. 300 przepisów i byłem już dość zmęczony...
Juz poprawione, dziekuje
I rzeczywiscie baza skladnikow jest coraz lepsza, szybko idzie wpisywanie, fajnie tez, ze wyskakuje info o "nieznanym" skladniku i ze przepis pojdzie do moderacji
Stary 2009-12-25, 19:11   #138
rozwielitka
Zakorzenienie

Cytat:
Eeee. Naprawdę mam zmienić "ilość" na "liczba"? Na serio, nie widzę różnicy - ale nie twierdzę, że moja ślepota ma stanowić normę

cytuję pana profesora Mirosława Bańkę, odpowiedź w poradni językowej PWN:
Cytat:
Słowa liczba i ilość nie powinny być używane zamiennie. Liczba dotyczy czegoś, co można policzyć, ilość - czegoś, czego się policzyć nie da. W praktyce czasem słyszy się ilość zamiast liczba, co jest uzasadnione wtedy, gdy chodzi o wielką liczbę jakichś rzeczy lub osób, np. „Ściany i podłogi zakryte były całkowicie wielką ilością dywanów” (J. Iwaszkiewicz, Matka Joanna od Aniołów). W innych sytuacjach lepiej przestrzegać różnicy między liczbą a ilością. — Mirosław Bańko
rozwielitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 16:38   #139
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez rozwielitka Pokaż wiadomość
cytuję pana profesora Mirosława Bańkę, odpowiedź w poradni językowej PWN:
Poprawiłem
Stary 2009-12-29, 09:01   #140
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cieszę się ogromnie, że smaczny.wizaz Wam się podoba Niestety wdarł się zgrzyt Okazało się, że jest kilka osób, które poprzez klony zawyżają swoje własne oceny przepisów i zaniżają inne - zwłaszcza tych z górnej stawki Smakmistrza.

Dlatego postanowiliśmy wprowadzić kilka nowych zasad dotyczących konkursu Smakmistrza:
- jeśli przepisy będą oceniane przez klony usera biorącego udział w konkursie, wówczas te oceny będą zmieniane na neutralne komentarze;
- klony tego usera będą miały zakładanego bana;
- nick usera biorącego udział w konkursie będzie dostawał 2 pkt, w przypadku recydywy - ban tymczasowy na tydzień i wycofanie z konkursu w danym miesiącu;
- dla czystości i transparentności klony będą upubliczniane w osobnym wątku na kulinariach;

Zaostrzenie tych zasad będzie obowiązywało od 1 stycznia 2010. W tej chwili "czyszczenie" klonów jest znane jedynie moderatorom. Chcę dać szansę opamiętania się tym, którzy są sprytniejsi niż ustawa przewiduje

Ja osobiście jestem strasznie zniesmaczona, bo mi do głowy by nie przyszło, żeby w ten sposób postępować. Nie przyjmuję do wiadomości, że to oceniła "koleżanka" z tego samego kompa To nie jest konkurs popularności, ale najlepszych przepisów.
Do katalogu włożyłam swoje najlepsze przepisy. Kosztowało mnie to dużo pracy i wysiłku, i widzę, ze wiele osób miało podobne podejście. Podają nam takie smaczki, że ślinka leci Takie osoby właśnie trzeba wynagradzać. Mamy nadzieję, że co miesiąc uda nam się ufundować fajne nagrody, żeby sprawić Wam trochę przyjemności i podziękować, za Waszą pracę.
Stary 2009-12-29, 09:05   #141
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Z grudniowej edycji Smakmistrza za agresywne nabijanie recenzji za pomocą klonów oraz znajomych usunięta została Eowinka1818.
Stary 2009-12-29, 22:03   #142
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Uzupełniłem dział FAQ na smacznym:

http://smaczny.wizaz.pl/faq.php#8

Stary 2009-12-30, 11:51   #143
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Cieszę się ogromnie, że smaczny.wizaz Wam się podoba Niestety wdarł się zgrzyt Okazało się, że jest kilka osób, które poprzez klony zawyżają swoje własne oceny przepisów i zaniżają inne - zwłaszcza tych z górnej stawki Smakmistrza.

Dlatego postanowiliśmy wprowadzić kilka nowych zasad dotyczących konkursu Smakmistrza:
- jeśli przepisy będą oceniane przez klony usera biorącego udział w konkursie, wówczas te oceny będą zmieniane na neutralne komentarze;
- klony tego usera będą miały zakładanego bana;
- nick usera biorącego udział w konkursie będzie dostawał 2 pkt, w przypadku recydywy - ban tymczasowy na tydzień i wycofanie z konkursu w danym miesiącu;
- dla czystości i transparentności klony będą upubliczniane w osobnym wątku na kulinariach;
.
Bardzo dobrze, że takie zasady będą!!!
Nie powinno być tak, żeby autor przepisu sam mógł ocenić swoją recenzję na plus czy minus...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-30, 13:12   #144
Ashira
Wtajemniczenie

tak akurat do tematu ja poproszę a zamianę mojej recenzji na komentarz w moich przepisach na "buraczki..."
na poczatku nie wiedzialam ze mozna dodawac komentarze, stąd gafa

i jakby mozna bylo w przepisie na deser z bananow zamienić szklankę śmietanki na 1/4 szklanki to by było super...

nie dekold a dekolt!
Stary 2009-12-30, 14:03   #145
vril
Zakorzenienie

Ashira najlepiej bedzie jak zglosisz swoj przepis do moderacji i tam w ramce wpiszesz zeby zmieniono skladniki - wygodniej i szybciej dla modow SW

Tez sie ciesze, ze powstaly te obostrzenia w regulaminie, bo to zadna frajda "konkursowac sie" z parapetami. Przy rankingu na Krytyka tez powinny byc blokowane oceny dla wlasnych recenzji, wtedy wszyscy bedziemy sie bardziej starac, by pisac z sensem i na tamat, a nie wrzucac puste frazesy gdzie popadnie

Edytowane przez vril
Czas edycji: 2009-12-30 o 14:09
Stary 2009-12-30, 14:52   #146
Ashira
Wtajemniczenie

a wpadłam na taki pomysł żeby może dodać limit minimalny znaków jaki nalezy wpisać do recenzji?
przepraszam, ale krew mnie zalewa jak widzę 'mniam mniam' albo 'pyszotka' i to wszystko

nie dekold a dekolt!
Stary 2009-12-30, 15:29   #147
vril
Zakorzenienie

Mysle, ze najskuteczniejszym sposobem na takie "recenzje" bedzie klikniecie w minus - jak ktos zarobi pare, to moze sie nauczy myslec przy stukaniu w klawisze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-30, 16:31   #148
Ashira
Wtajemniczenie

Cytat:
Mysle, ze najskuteczniejszym sposobem na takie "recenzje" bedzie klikniecie w minus - jak ktos zarobi pare, to moze sie nauczy myslec przy stukaniu w klawisze.
ja już to robię...
niektórzy zrozumieją a niektórzy nie...

nie dekold a dekolt!
Stary 2009-12-30, 17:14   #149
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Tez sie ciesze, ze powstaly te obostrzenia w regulaminie, bo to zadna frajda "konkursowac sie" z parapetami. Przy rankingu na Krytyka tez powinny byc blokowane oceny dla wlasnych recenzji, wtedy wszyscy bedziemy sie bardziej starac, by pisac z sensem i na tamat, a nie wrzucac puste frazesy gdzie popadnie
Boshe, jestem nieprzytomna, bo nie wiedziałam, że jakiś konkurs jest Myślałam, że te punkty i ocenianie to taka dawna karma i macanie

Zaraz muszę przeczytać czy w KWC, gdzie też dodaje się swoje recenzje też jest jakiś konkurs może, o którym ja nie wiem?

To macierzyństwo mnie wykończy

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 22:15   #150
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Ja bezlitośnie takie recenzje "super - zrobię kiedyś" + 5 gwiazdek niszczę minusami.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashira Pokaż wiadomość
a wpadłam na taki pomysł żeby może dodać limit minimalny znaków jaki nalezy wpisać do recenzji?
przepraszam, ale krew mnie zalewa jak widzę 'mniam mniam' albo 'pyszotka' i to wszystko
Możemy podnieść limit na np.: 25 znaków. Pychotka będzie za mała

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Boshe, jestem nieprzytomna, bo nie wiedziałam, że jakiś konkurs jest Myślałam, że te punkty i ocenianie to taka dawna karma i macanie

Zaraz muszę przeczytać czy w KWC, gdzie też dodaje się swoje recenzje też jest jakiś konkurs może, o którym ja nie wiem?

To macierzyństwo mnie wykończy
Na KWC nie ma. Smaczny tylko nagradza najlepsze przepisy. KWC nagradza najlepsze kosmetyki (ich producentów, właściwie) zwiększoną sprzedażą w sklepach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości