![]() |
#121 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
Takiego podziału nie ma w głównej kategorii, a jest zakładce OKAZJA pod tytułem "Boże Narodzenie" Zerknij pod ten link: http://smaczny.wizaz.pl/wyszukiwanie_zaawansowane.php To jest celowe. Ponieważ unikamy zamieszania w kategoriach. Po prostu szukasz po okazji a nie po kategorii ![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2009-12-17 o 14:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Brakuje mi:
- wersji przepisu do wydruku, (tak jak jest np. na Wielkim Żarciu), że klikam sobie i od razu otwiera mi się tak jakby w wordzie i robię druknij i mam piękny czytelny przepis do włączenia w swój segregator ![]() - opcji dodania zdjęcia do dania innego użytkownika, gdzie zdjęcia nie ma, np. autor przepisu nie zrobił zdjęcia, ale ja z przepisu skorzystałam, fotkę cyknęłam i chciałabym dodać ![]() - ciekawie by było np. oglądać różne zdjęcia danego przepisu, jak coś tam komuś wyszło ![]() ![]() To takie moje marzenia, bo stronka suuuper i aż chce się gotować i dodawać przepisy ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-12-18 o 21:52 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Mnie brakuje rozwijanej listy komentarzy na profilach uzytkownikow - widac piec ostatnich, ktore otrzymali i sami wystawili - osobiscie wolalabym widziec wszystkie albo chociaz setke
![]() Zagladajac na profile innych interesuja mnie nie tylko ich przepisy ale rowniez te, na ktore oni zwrocili uwage (ostatnio ale tez wczesniej), wtedy sama sie tez przy nich zatrzymuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Muszę się wpisać w tym wątku, już wynalazłam jedną sałatkę, którą mam zamiar wypróbować.
Smaczny wizaż jest wyglądowo bardzo przyjazny, łatwy w obsłudze, piękna szata graficzna (bo nic mnie tak nie razi jak szukanie przepisu po forach/stronach, które są szare i bure, ściśnięte jakieś, wtedy mam wrażenie, że po ten przepis poszłam do piwnicy i pajęczyny jakieś wiszą ![]() Tutaj tego nie ma, jest bardzo ładnie ![]()
#125 |
Wtajemniczenie
|
a ja znów nie mogę dodać recenzji...
napisałam dwa razy, mam nadzieję, że nie pojawią się dwie. i mam nadzieję, że pojawi się choć jedna...
#126 |
Zakorzenienie
|
Zlos w moim przepisie na kawe wkradl sie blad w spisie skladnikow. Wpisalam 1\4 szklanki mleka, a zapisalo jako 1 szklanke. Zdaje sie, ze juz kilka osob mialo problem z wpisywaniem ulamkowych wartosci. Mozna to zmienic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Vril jutro to poprawimy na 1/4 szklanki mleka
![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Serdeczne dzieki
![]() Edit. Dzis gdy wrzucalam przepis slamazarnie pisalam go pol godziny i tym razem system mnie nie wywalil ![]() ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-12-21 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
właśnie zobaczyłam, że w moich przepisach nie jest podana nazwa ciasta.
miało być "Ciasto "krówka" " a jest "Ciasto" czy dałoby się coś z tym zrobić?
#130 |
Zakorzenienie
|
mała czepialska uwaga: w smacznych banerkach pod awatarem jest "ilość" przepisów a powinna być "liczba"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
To ja sie czepie innej kwestii - zmian wprowadzonych w przepisach przez redakcje SW.
Z przepisu na moja chalke zniknelo maslo, a bylo w spisie skladnikow! Prosze o dopisanie 100 gram (polowy kostki) roztopionego masla. Natomiast w przepisie na sernik wiedenski zamieniono ekstrakt waniliowy na aromat\olejek waniliowy, co jest kompletnym nieporozumieniem. Ja wpisalam lyzeczke ekstraktu, aromatow nie znosze, nie uzywam i nie polecam (to juz lepiej nie dodawac wcale), nie mowiac juz o tym, ze lyzeczka takiego olejku zabije kazdy wypiek. Prosze o zmiane na "ekstrakt waniliowy (1 lyzeczka). Zauwazylam, ze w wiekszosci moich przepisow zostaly edytowane spisy skladnikow (zamienione, usuniete badz poprzestawiane), moze sie czepiam przestawiania kolejnosci ale ja zawsze wpisywalam skladniki w kolejnosci ich uzycia w przepisie. Z gory dziekuje za wysluchanie ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-12-23 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam uwagę do moderacji przepisu...
W moim przepisie http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=667&ko=101 z około 1/3 szklanki cukru (75g) zrobiła się 1 szklanka cukru i ciasto nie do zjedzenia. Proszę o zmianę. |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że pytam w dobrym miejscu...
Otóż niedawno dodałam przepis http://smaczny.wizaz.pl/profil.php I przy mojej recenzji pojawiło się -1 ![]() Dlaczego?
#134 |
Zakorzenienie
|
Serdecznie dziekuje za poprawki w przepisach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |||||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Bardzo proszę
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
![]() Program nie liczy wartości "0.33" z "1/3". Jeszcze ![]() BTW: od wczoraj w bazie mamy ponad 1200 składników. Jak widzę coraz łatwiej dodaje się nowe przepisy korzystając z takiej bazy. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem
![]() ![]() Moim skromnym zdaniem nie powinno być tak, że ktoś sam swoją recenzję może ocenić na plus lub minus... Bo to nie jest sprawiedliwe... Da się coś z tym zrobić?
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I rzeczywiscie baza skladnikow jest coraz lepsza, szybko idzie wpisywanie, fajnie tez, ze wyskakuje info o "nieznanym" skladniku i ze przepis pojdzie do moderacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytuję pana profesora Mirosława Bańkę, odpowiedź w poradni językowej PWN: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cieszę się ogromnie, że smaczny.wizaz Wam się podoba
![]() ![]() Dlatego postanowiliśmy wprowadzić kilka nowych zasad dotyczących konkursu Smakmistrza: - jeśli przepisy będą oceniane przez klony usera biorącego udział w konkursie, wówczas te oceny będą zmieniane na neutralne komentarze; - klony tego usera będą miały zakładanego bana; - nick usera biorącego udział w konkursie będzie dostawał 2 pkt, w przypadku recydywy - ban tymczasowy na tydzień i wycofanie z konkursu w danym miesiącu; - dla czystości i transparentności klony będą upubliczniane w osobnym wątku na kulinariach; Zaostrzenie tych zasad będzie obowiązywało od 1 stycznia 2010. W tej chwili "czyszczenie" klonów jest znane jedynie moderatorom. Chcę dać szansę opamiętania się tym, którzy są sprytniejsi niż ustawa przewiduje ![]() Ja osobiście jestem strasznie zniesmaczona, bo mi do głowy by nie przyszło, żeby w ten sposób postępować. Nie przyjmuję do wiadomości, że to oceniła "koleżanka" z tego samego kompa ![]() Do katalogu włożyłam swoje najlepsze przepisy. Kosztowało mnie to dużo pracy i wysiłku, i widzę, ze wiele osób miało podobne podejście. Podają nam takie smaczki, że ślinka leci ![]()
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Z grudniowej edycji Smakmistrza za agresywne nabijanie recenzji za pomocą klonów oraz znajomych usunięta została Eowinka1818.
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Uzupełniłem dział FAQ na smacznym:
http://smaczny.wizaz.pl/faq.php#8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powinno być tak, żeby autor przepisu sam mógł ocenić swoją recenzję na plus czy minus...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
tak akurat do tematu ja poproszę a zamianę mojej recenzji na komentarz w moich przepisach na "buraczki..."
na poczatku nie wiedzialam ze mozna dodawac komentarze, stąd gafa i jakby mozna bylo w przepisie na deser z bananow zamienić szklankę śmietanki na 1/4 szklanki to by było super...
#145 |
Zakorzenienie
|
Ashira najlepiej bedzie jak zglosisz swoj przepis do moderacji i tam w ramce wpiszesz zeby zmieniono skladniki - wygodniej i szybciej dla modow SW
![]() Tez sie ciesze, ze powstaly te obostrzenia w regulaminie, bo to zadna frajda "konkursowac sie" z parapetami. Przy rankingu na Krytyka tez powinny byc blokowane oceny dla wlasnych recenzji, wtedy wszyscy bedziemy sie bardziej starac, by pisac z sensem i na tamat, a nie wrzucac puste frazesy gdzie popadnie ![]() Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-12-30 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
a wpadłam na taki pomysł żeby może dodać limit minimalny znaków jaki nalezy wpisać do recenzji?
przepraszam, ale krew mnie zalewa jak widzę 'mniam mniam' albo 'pyszotka' i to wszystko
#147 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze najskuteczniejszym sposobem na takie "recenzje" bedzie klikniecie w minus - jak ktos zarobi pare, to moze sie nauczy myslec przy stukaniu w klawisze.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektórzy zrozumieją a niektórzy nie...
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz muszę przeczytać czy w KWC, gdzie też dodaje się swoje recenzje też jest jakiś konkurs może, o którym ja nie wiem? ![]() ![]() To macierzyństwo mnie wykończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Ja bezlitośnie takie recenzje "super - zrobię kiedyś" + 5 gwiazdek niszczę minusami.
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.