![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 sagi cz. XIII
DsC zebys wiedziala :P
Vill ja na prawku najbardziej sie stresowalam na teorii :P bo gdybym ja oblala to bym wiedziala, ze tylko i wylacze przez wlasna glupote |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Czy jest tu leworęczna dziewczyna, która ma problemy z rozróżnianiem kierunków i która zdawała/zdała prawo jazdy?
Bo ja wiem, że podczas kursu będę musiała na paznokciach namalować sobie litery "L" i "P", bo zanim ułożę sobie w głowie, gdzie jest prawo i lewo... ![]() Przyszłam przed chwilą od babci, ale muszę lecieć niedługo z powrotem, bo minęłam się z panem kurierem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ufff już w domu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam!
![]() Żyję! (choć ledwo;P) ![]() A teraz idę do chłopaków ogarniać kto ma moje bagaże bo oczywiście miałam nadbagaż i teraz częściowo jestem popakowana w innych walizkach ![]() Em. wiesz już co z Twoim erasmusem?
#125 |
Zakorzenienie
|
Niestety, to nie był mój kurier
![]() O, Zetko, witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I miałam ( mam ) straszny problem z rozróżnianiem stron, ale w połowie kursu już było ok ![]() ![]() Ale wspominam to sympatycznie więc raczej leworęczność nie jest problemem w zdaniu prawka. Zetka: Opowiadaj jak było ![]() Dostałam 4+ z koła ( ale nie z prawa pracy), i mam jeszcze z tych ćwiczeń 2 piątki za aktywność ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
po prostu Em :)
|
Wszystko się wyjaśni w przyszłym tygodniu.
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
ja bylam dzis w galerii kupilam siostrze pedzel do pudru i taka paletke w sephorze
![]() na 19 mam do fryzjera ![]() znacie jakis dobry korektor na cienie pod oczami?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2009-12-11 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Adwokat diabła
|
DsC sieroto jedna!
![]() hejka ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Upiekłam ciasto w mikrofalówce
![]() ![]() ![]() A teraz idę uczyć się z prawa pracy ![]() Za to później wybieramy się na drinka gdzieś do Sopotu |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Oo, gdzie?
![]() W skrócie - było SUPER!!! ![]() Dziewczyny naprawdę, taka wymiana to coś świetnego. Ludzie, imprezy, oderwanie od rzeczywistości, nowe znajomości, rewelacja ![]() Ledwo udało nam się dzisiaj wszystkim wrócić do Polski. Skończyliśmy imprezę nad ranem, ja się kładłam koło 6:45 i miałam wstać o 7:35 a obudziliśmy się 15minut przed zbiórką ;P Na szczęście zbiórka była na ich uczelni, tam jeszcze pogadali trochę więc ostatecznie dojechaliśmy równo z resztą na lotnisko. Mieliśmy np 'Party Tour in private tramway' gdzie przez ponad 4h jeździliśmy takim specjalnym tramwajem po mieście i w środku mieliśmy imprezę (potem na lunchu oglądając zdjęcia czuliśmy się jak w filmie kac vegas zastanawiając się co tak naprawdę działo się poprzedniej nocy ![]() Jeden Niemiec przyleciał z nami i za moment wszyscy idziemy pokazać mu jak się bawią Polacy w Sopocie ;P
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-12-11 o 19:13 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
|
W Krakowie też są tramwajowe imprezy.
![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
U nas w Gda niby też są, ale to tylko słyszałam więc pewna nie jestem. Ale naprawdę, super ta impreza ;P
Jejku dziewczyny, jak tu teraz wrócić do normalności, uczelni kiedy ja się całkiem wybiłam z tego wszystkiego ![]()
#134 |
|
zetka, znam to uczucie. Zawsze je miałam jak np. wracałam z wymian.
![]() Współczuję i zazdroszczę. ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Nowa limitowanka Essence. ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Zetko to super, ze sie fanie bawilas.. a ten tydzien na uczelnii przetrwasz
Marta gratulacje! |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Widzę z okna oświetlony odcinek autostrady (pisałam kiedyś, że budują 3 km ode mnie)
![]() zetka Ale fajnie, zazdroszczę ![]() Jutro nie mam zajęć, ale pewnie będę się uczyć na kolokwium z niemieckiego, które mam w niedzielę. 10 stycznia mam 2 zaliczenia, a od 25 stycznia sesja. Mam nadzieję, że jakoś to wszystko ogarnę ![]() Grudzień szybko mija... To bardzo dobrze, bo w styczniu UP ma dostać pieniądze na staże. Już nie mogę się doczekać. Żebym się tylko nie rozczarowała ![]()
#138 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, wchodze na wizaz po 2 tygodniach, a tu 5 stron nowego watku u nie wiem ile stron jeszcze w starym...
![]() Dzisiaj mialam ostatnie zajecia, koncze esej, jutro koncert, praca, praca, w srode nagroda od pani rektor i jakies afterparty ![]() ![]() ![]() ![]() Musze jakos ksiazki wcisnac w bagaz podreczny ![]() Kiedys mozna bylo wziac podreczny i torebke, a teraz klops z wizzairem. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Marta, ja mysle, ze warto sie troszke pomeczyc i popracowac w trakcie studiow (wiadomo, nie na caly etat ;d), bo jednak lepiej jest miec troche doswiadczenia oprocz dyplomu ![]() Jejku, nie wiem, czy przeczytalam o tym w starej, czy nwoej czesci ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie wróciłam z pracy:X
jutro 10h. masakra ![]() chcę już święta ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
a ja nie bo przeraza mnie sprzatanie i wszystko inne
![]() wkurzylam sie, bo mama byla mi zaplacic za prawko i okazalo sie ze w trakcie przenoszenia moich dokumentow chyba zdjecie sie pogielo i dupa takie nie moze byc;/
#141 |
Zakorzenienie
|
Wen, ale raczej pracowanie w czekoladziarni nie pomoze w kwestii doswiadczenia w administracji..
no i nie tylko wizzair ma takie ograniczenia- spanair takze ( a moze norwegian.. ktorys z tych dwoch) jest mi smutno.. mama sie cieszyla i pokazywala znajomemu naszyjnik ode mnie i od taty a on sie jej w rekach posypal.. doslownie.. ten znajomy mial kiedys swoja pracownie zlotnicza i stwierdzil, ze nie ma sensu wymieniac go an drugi identyczny egzemplarz, bo jest to zle wykonane.. no a ja moj paragon mam na to w toruniu:/ a taki sliczny, mama sie tak cieszyla.. ja tez sie cieszylam.. i teraz nie wiem czy znajde mamie cos rownie ladnego w aparcie. no i dopiero w styczniu, czyli wtedy kiedy wszystko ebdzie juz przebrane.. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Chodzi o jakiekolwiek doswiadczenie, niezaleznie czy w sklepie z ciuchami, biurze czy szpitalu, cos, co daje zapewnienie, ze taki absolwent bedzie umial sie przystosowac do zycia w pracy, bo praca to nie studia jednak, nie umniejszajac waznosci studiow.
Mozliwe, ze inne linie maja takie ograniczenia- ja tylko wiem o wizzair z doswiadczenia. Kiedys mozna bylo miec 20kg bagazu, a teraz tylko 15. Hm, supcio.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
no to faktycznie tna.. ja lecac do hiszpanii mam 20 kg glownego, ale wracajac 15 kg, bo spanair ma wlasnie takei ograniczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
No, 15kg bagazu i podreczny to nie jest tak duzo, gdy trzeba zabrac wszystkie prezenty ze soba, a potem walowke od mamy
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
15 kg to zawsze malo.. zwlaszcza, gdy odliczy sie od tego walizke.. moja wazy 3 kg.. mam tez taka co 5 kg wazy, ale z oczywistych wzgledow jej nie biore..
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ryanair też ma tylko jedną sztukę podręcznego do 10kg i główny 15 kg
![]() Rany, jutro muszę się ogarnąć i zabrać się za naukę... ![]() Niech już będą...wakacje!! ![]()
#147 |
Zakorzenienie
|
Lele, same kosmetyki waza z 3kg
![]() tym razem sie ogranicze i wezme tylko kolorowke i to tez bede musiala wybierac.. ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
|
Ja też nie chcę świąt, jak co roku.
![]()
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja gdybym była szefem to by znaczyło dla mnie tylko tyle, że ten ktoś potrzebował pieniędzy i nie brał ich od kogoś tylko sam zarobił. ale jak kiedyś szukałam pracy w sklepie z bielizną, jakimiś ciuszkami, to mi powiedzieli, że nie mam doświadczenia ![]() ja mówię, że pracowałam w tesco, umiem towarować, obsługiwać kasę fiskalną ![]() a oni, że to każdy głupi potrafi ^^ a teraz idę do pracy na 10h, która naprawdę, do niczego mi się w życiu nie przyda - pozwoli zarobić tylko trochę pieniędzy ![]() żadnego doświadczenia nie zwiększy, nauczyła mnie tylko nie brać do siebie " nie, dziękuję" ![]()
![]() |
#150 |
|
Ja również uważam, że trzeba do tego jakoś racjonalnie podchodzić. Oczywiście, że jakiekolwiek doświadczenie trzeba mieć, ale dopóki jest to jakiekolwiek doświadczenie, mało przyszłościowe i niezwiązane ze studiami / tym co chcemy w przyszłości robić, to nie warto przez nie zawalać studiów. marta doświadczenie zdobyła, i skoro ma taki ciężki semestr, to ja też bym na jej miejscu zrezygnowała (zresztą sama od paru miesięcy nie pracuję, bo nie dałabym rady
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.