![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
bo ja.. bo ja.. nieśmiała jestem
![]() aaa nadal nie wiem jakie ligatury wybrać!! ![]() i Ekaterina przestań już straszyć tymi wyciągami bo ja się boję!!
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() coś mi się włączyło na capsa ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
bianka sie pojawila!
![]() Ja wczoraj strzelilam sobie drinka z okazji swej aparatkowej rocznicy. Zrobilam tez zdjecia, ale nie widze miekszej roznicy miedzy tym, jak bylo 1,5 mies temu i teraz. Ale od poczatku leczenia, owszem. Ucieszylam sie takze jak zobaczylam, ze mam szerszy usmiech. Przeszkadzaly mi moje czarne trojkaciki w katach ust. natewa, nie bede oryginalna jak powiem ze zeby sa duzo rowniejsze. Co do asymetrii sie nie wypowiem. Nie wiem, czy jest wieksza. Ale na razie tez nie widze, zeby sie zmniejszyla. karolink4, bardzo Ci wspolczuje! Moj ojciec jest chory i od kilku lat nie daje mi to spac spokojnie. Jak napisalas o tym, co sie u Ciebie dzieje, poczulam sie tak, jakby mnie osobiscie to dotyczylo. Nie wyobrazam, jak bym sobie poradzila jakby cos mialo sie stac. Tyle razy wyobrazalam sobie, ze slysze te straszne slowa... prawie fizycznie odczuwam bol i z uplywem czasu nie boli mniej. A przeciez jestem o cale 6 lat starsza!.. Zadne slowa tu nie pomoga, nie bede nawet probowac pocieszac. Trzymaj sie cieplutko. ![]() sincarne, ja tez bede sie dopraszac o zdjecia! Dodaje fotki.
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() pokaż się, bom Cię ciekawa krejzolko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Zadomowienie
|
Jestem już po wizycie. Czerwone gumki są
![]() ![]() ![]() Cytat:
Poza tym ładne masz już ząbki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() Edytowane przez Morfina Czas edycji: 2009-12-11 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Juz jakis czas temu tu zagladalam ale pisze dopiero teraz. przyznam ze nie czytalam wszystkich watkow bo nie sposób tego zrobic ![]() Jestem ciekawa czy ktokolwiek z Was mial badz ma chociaż troche zbliżony przypadek do mojego....a wiec od poczatku ![]() ![]() zaczelo sie tak...musialam miec usuwana 5 na gorze, ktora byla mleczakiem bo mialam z nia problem i od tego narodzil sie problem z aparatem. Dwa lata temu załozylam aparacik na gore i dół....w miedzy czasie mialam usuwane zeby na górze po prawej stronie 2, 3 i 5 (zęby mleczne, brak stałych zawiązków)...w miejsce tych zębów pojawila sie zatrzymana 3, ktorą mialam chirurgicznie wyciagana...po lewej stronie na górze sprawa jest mniej skomplikowa bo mialam wyrwana tylko 2(ząb mleczny). na górze brak stalych 2. Podsumuwując...na gorze po prawej stronie w chwili obecnej wyrosyla mi 3, ktora jest na miejscu 2, poniewaz nie mam 2. na miejscu 3 jest 4..a na mijescu 4 bedzie 6 (poniewaz nie mam stałej 5). sami widzicie ze sprawa jest dosc skomplikowana i zaczelam sie zastanawiac czy oby na pewno moja ortodontka wie co robi...bo nie slyszlam jeszcze o takim przypadku zeby przesuwac zeby do przodu aż o dwa miejsca. prosze odpiszcie ze ktos z Was mial taki przypadek...bede bardzo wdzieczna za info. na koniec dodam ze aparat załozylam po to zeby uniknąc implantów badz koronek...a teraz ortodontka mowi mi ze moze trzeba bedzie zaloyzc jakoms koronke bo nie wie czy zdoła mi przesunac 6 na miejsce 4...bo to duzo miejsce...itp...zastanawi am sie czy nie wybrac sie na konsultacje do innej ortodontki....jak myslicie??? Pozdrawiam Stobronka |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym dentystą też mnie to trochę zdziwiło, ale wydaje mi się, że tu chodzi o osoby, które mają naprawdę dużą wadę... Tak w ogóle to jak postępy w leczeniu u Ciebie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
piekne ma ktoras z was jeszcze zdjecia swoich zabkow na poczatku zakladania i teraz? potrzebuje motywacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moj przypadek jest na pewno mniej skomplikowany niż Twoj, ale może moja wypowiedz q czyms pomoże... Otóż nie mam zawiązkow dwojek na gorze wiec mam jedynki a w miejscu dwojek odrazu trojki ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jutro może się uda wkleic już po zdjęciu aparatu zebiska w całej okazałości ![]() Edytowane przez moonlight88 Czas edycji: 2009-12-11 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
kurcze ladnie wygladaja :p ale twoje od poczatku w porownaniu z moimi to proste byly :/ ktos ma jeszcze jakies zdjecia?...
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A co bedziesz miala wstawiane w miejsce 2-jakies implanty? napisz jeszcze prosze dlaczego Twoja ortodontka zmienila zdanie i o jakie licowki chodzilo. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
To może Ty się pochwal swoimi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
nie mam aparatu aktualnie wiec nie mam czym zrobic zdjecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
No to przy takiej wadzie to motywacje do założenia powinnaś mieć chyba sama od siebie sporą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
mam.. tylko ja mam 23 lata w sumie i musze osonac osemki do tego musze wyleczyc zeby... sporo babrania przede mna... i chcialabym zobaczyc efekty u kogos juz bo wtedy mam wieksza motywacje ...no nie wiem jakos tak mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
przezjrzyj wszytskie cześci wątków, w każdej jest tylko fotek że głowa mała. bo na już dziewczyny na pewno nie beda wklejać, bo zawsze to robią po wizycie u orto.
#140 |
Zadomowienie
|
jakbym miala czas przejrzec wszystko to bym nie prosila o ponowne wklejenie zdjeci prawda ? :P niestety pracuje na 2 etaty i nie mam czasu wiec licze na pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Ja tam nie musiałam się "motywować" zdjęciami. Wystarczyło spojrzenie w lusterko.... Potem zdjęcia i forum tylko utwierdzało mnie w mojej decyzji
A mimo absorbującej pracy, po troche i powolutku przeczytałam dwie części wątku. Trwało ale sukces ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kolejne - NOWE fotki zamieszczę już w nowym roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wogóle to prosze nie zazdrościc bo ja bym sie chetnie z kims zamieniła ![]() ![]() Edytowane przez moonlight88 Czas edycji: 2009-12-11 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
yourenglish, pięknie Ci się te ząbki poprostowały już. Jeszcze trochę i wszystko się poustawia w równiutkim rządku
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Była aparatka: góra od 30.04.2009 ;] dół od 06.10.2009 ;] do 30.06.2011 ![]() "Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D ![]() Vida me hace feliz ![]() Edytowane przez natalka92 Czas edycji: 2009-12-11 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Będę miła szyne, drucik wszystko cacy, retencja jak ma być ale ponoć aparat sie powinno nosic co najmniej 1,5 roku na ustabilizowanie. Ufam mojej orto bo zawsze kupa ludzi w poczekalni wszyscy zadowoleni usmiechnięci wychodzą, ale jednak gadanie.... i sie głupie mysli człowiekowi włączają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm. No to sama nie wiem xP.
Moja koleżanka dziś ściągnęła górę po jakimś roku chyba. Zobaczymy czy wszystko będzie okej, ale mówi, że nic nie czuje, by te zęby się jakoś przesuwały a gdy ja posiedzę chwilę na fotelu bez drutu to czuję to dziwne uczucie xP.
#150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę przyznać, że widać u Ciebie poprawę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.