WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-01-05, 11:31   #121
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Poka¿ wiadomo¶æ
Ciê¿ko powiedzieæ. Mnie z wyników wysz³o, ¿e przedawkowa³am w³a¶nie ¿elazo i potas, wiêc odstawi³am natychmiast po odebraniu wyników ( lekarka mi kaza³a ).
w takim razie pozostanê przy suplementacji. zobaczymy jakie bêdê mia³a wyniki mam nadziejê, ¿e co¶ siê wyj¶ni w koñcu, bo naprawdê mam ju¿ dosyæ tych w³osów
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 11:41   #122
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Mam nadziejê, ¿e nie mam niedoczynno¶ci, chocia¿ to zmêczenie to mam od ³adnych paru lat i co z kim gdzie¶ idê to znajomi siê dziwi± czemu jestem taka zmêczona. Oprócz tego mam wiêkszo¶æ innych objawów, ale mam nadziejê, ¿e to tylko zbieg okoliczno¶ci, a mo¿e niedobór czego¶, np. magnezu( z tego co wiem daje podobne objawy ).
U mnie z w³osami spora poprawa w stosunku do np. sierpnia, my¶lê, ¿e te¿ lekka zmiana na korzy¶æ w stosunku nawet do listopada . W dni w które nie myjê wypada mi zapewne ko³o 50 w³osów, a w dni w które myjê na oko tak pod 150. Nie przejmujê siê ju¿ wiêc w³osami, chocia¿ nowe nie odrastaj±.
U mnie od d³u¿szego czasu( jaki¶ 10 lat, mo¿e wiêcej) norm± jest, ¿e przy myciu wypada ich sporo, wiêc mo¿e to taka moja charakterystyka...
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 12:57   #123
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Robi³am badania na hormony w wakacje, ale wyniki niestety zosta³y u ginekologa i nie pamiêtam ich. Z tego co lekarka patrzy³a, to by³o wszystko w porz±dku, aczkolwiek chyba progesteron by³ ciutkê za wysoki. Mimo to przepisa³a mi tabletki anty, a z tego co wiem, to poziom progesteronu wzrasta, gdy przyjmuje siê pigu³ki. A z kolei za wysoki powoduje wypadanie w³osów. Orientujecie siê mo¿e, czy mo¿na pój¶æ w ka¿dej chwili i zrobiæ wgl±d w swoj± kartê? Nastêpn± wizytê mam dopiero w lutym, a w³osów z dnia na dzieñ coraz mniej Dzieñ w dzieñ nie my¶lê o niczym innym jak tylko o swoich w³osach. Nie mogê patrzeæ w lustro. Kiedy¶ w³osy by³y moj± ozdob±, a teraz nawet kiedy mam ¶wie¿e, to i tak wygl±daj± jakbym mia³a nie¼le t³uste i posklejane (brak objêto¶ci). Wczoraj zrobi³am maskê z jajka, olejku rycynowego i nafty. Rano w³osy by³y puszyste i nawet siê ucieszy³am, ¿e wydaje sie byæ ich sporo, ale to co zasta³am ju¿ po powrocie ze szko³y przesz³o moje naj¶mielsze oczekiwania - znowu 5 w³osów na krzy¿ zdrowo siê od¿ywiam, pije pokrzywê. Zastanawiam siê nad kupieniem ¿elaza w tabletkach...

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 15:53   #124
monic840628
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 42

Cytat:
Napisane przez tyneczka Poka¿ wiadomo¶æ
Robi³am badania na hormony w wakacje, ale wyniki niestety zosta³y u ginekologa i nie pamiêtam ich. Z tego co lekarka patrzy³a, to by³o wszystko w porz±dku, aczkolwiek chyba progesteron by³ ciutkê za wysoki. Mimo to przepisa³a mi tabletki anty, a z tego co wiem, to poziom progesteronu wzrasta, gdy przyjmuje siê pigu³ki. A z kolei za wysoki powoduje wypadanie w³osów. Orientujecie siê mo¿e, czy mo¿na pój¶æ w ka¿dej chwili i zrobiæ wgl±d w swoj± kartê? Nastêpn± wizytê mam dopiero w lutym, a w³osów z dnia na dzieñ coraz mniej Dzieñ w dzieñ nie my¶lê o niczym innym jak tylko o swoich w³osach. Nie mogê patrzeæ w lustro. Kiedy¶ w³osy by³y moj± ozdob±, a teraz nawet kiedy mam ¶wie¿e, to i tak wygl±daj± jakbym mia³a nie¼le t³uste i posklejane (brak objêto¶ci). Wczoraj zrobi³am maskê z jajka, olejku rycynowego i nafty. Rano w³osy by³y puszyste i nawet siê ucieszy³am, ¿e wydaje sie byæ ich sporo, ale to co zasta³am ju¿ po powrocie ze szko³y przesz³o moje naj¶mielsze oczekiwania - znowu 5 w³osów na krzy¿ zdrowo siê od¿ywiam, pije pokrzywê. Zastanawiam siê nad kupieniem ¿elaza w tabletkach...
jesli przetluszczaj± sie szybko to wyprobuj moj± kuracje pisalam wczesniej o niej, ona wysusza troche skore glowy i nie trzeba ich tak czesto myc, no i mnie tez pomogla na wypadanie, napisalam o tym wczesniej na pocz±tku gdzies tego w±tku, poczytaj. A do lekarza tez sie wybierz i zbadaj wszystko, bo problem moze byc w srodku ale nie koniecznie . pozdrawiam
monic840628 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 16:05   #125
roxxxxy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 442
GG do roxxxxy

ja te¿ mia³am problem z wypadajacymi wlosami... wypadaly mi garsciami, a po czesaniu to juz wogole masakra! Poszlam wiêc do mojej lekarki i ona powiedzia³a ¿ebym kupi³a szampon NERIL i do tego tonik... to chyba produkuje garnier o ile dobrze pamiêtam no i mialam u¿ywaæ przez miesi±c. poskutkowalo... do tej pory mam spokoj z ci±g³ym wypadaniem
Stary 2010-01-05, 18:21   #126
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

mnie tez kiedys pomogl nerli, jak by³o bardzo bardzo zle tzn zredukowa³ wypadanie z 300 do 100 w³osów dziennie u¿ywa³am go chyba z 3 miesi±ce i chyba sie skóra g³owy przyzwyczai³a potem bo jako¶ mniej dzia³a³.
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 18:35   #127
Evelyn23
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 202

mi kedy¶ te¿ strasznie wychodzi³y w³osy normalnie gar¶ciami a to przez to ze farbowa³am sobie w³oski na blond i to do¶æ jasny, ale zmieni³am kolo na ciemniejszy i przesta³y wypadaæ. Co jaki¶ czas wracam do blondu i zaczyna siê od nowa dlatego ju¿ na zawsze zrezygnowa³am z jasnych w³osów
Evelyn23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 19:02   #128
anulinka2009
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 623
GG do anulinka2009

MalaArielka, sprawdzi³am wyniki z listopada. Witamina B12 mój wynik 563,4 ( norma 197-866).
Pozdrawiam
anulinka2009 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 21:05   #129
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Dziêki Widzê, ¿e masz j± idealnie w normie.
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 22:07   #130
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

w którym dniu cyklu robi sie badania hormonów plciowych?

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-05, 22:19   #131
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

badania hormonów p³ciowych robi sie w 2-3 dniu cyklu
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-05, 22:47   #132
babegrrrl
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19
GG do babegrrrl

To ja tu jestem jaka¶ naprawdê zdesperowana . Stosujê sok z cebuli (¿ywcem wyciskany) bezpo¶rednio na skórê g³owy. Trzymam to cholerstwo przez 6 godzin pod workiem spo¿ywczym i czapk± . Co prawda zaczê³am dopiero od 3.01.2010 ale bêdê siê tego trzyma³a. Czyta³am, ¿e stosowanie takiego soku z cebuli codziennie pomóg³ ludziom z ³ysieniem plackowatym.

http://www.laboratoriumurody.pl/foru...la,t10654.html

Ale ja nie mam po prostu jak nak³adaæ sobie dwa razy.
Oprócz tego za¿ywam Belissê, Omega3, Biotebal, Vitapil i Magnez pijê. Staram siê je¶æ w miarê zdrowo.
Mam podobny problem co bea334. Te¿ tak przerzedzone w³osy . To koszmar trwaj±cy ju¿ trzy lata.
Ale ostatnio znów pojawi³a siê nadzieja. Zobaczy³am stercz±ce mini w³oski (trzy na krzy¿, ale i tak!).
Przy³±czam siê do Was badañ hormonalnych jeszcze sobie nie robi³am...
Stary 2010-01-06, 05:51   #133
anulinka2009
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 623
GG do anulinka2009

babegrrrl, witaj
Zastanawiam siê, czy aby nie stosujesz za wiele suplementów na raz. Wydaje mi siê, ¿e belissa i vitapil to ju¿ za wiele. Pewnie wiesz, ¿e nadmiar witaminy A powoduje wypadanie w³osów. Nie wszystko, co w nadmiarze organizm potrafi usun±æ. Sama piszesz, ¿e jesz w miarê zdrowo, wiêc byæ mo¿e trzeba zastanowiæ, czy aby nie za du¿o za¿ywasz. Tym bardziej, ¿e w±troby szkoda.
Czy robi³a¶ jakie¶ badania?? Ze swojego do¶wiadczenia wiem, ¿e przy konkretnych schorzeniach ( ja mam chorobê Hashimoto ), wcieranie i za¿ywanie czegokolwiek nie pomo¿e, gdy przyczyna umiejscowiona jest gdzie indziej. Cebula pewnie nie zaszkodzi.
Pozdrawiam
anulinka2009 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 12:13   #134
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Oj, to prawda, na witaminê A trzeba uwa¿aæ. Ja kiedy¶ pi³am tran i bra³am co¶ z du¿± dawk± wit A, nie mogê sobie przypomnieæ, co to by³o, ale w³osy zaczê³y lecieæ. Odstawi³am tran i wróci³o do normy.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 14:22   #135
mastiff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 272

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Poka¿ wiadomo¶æ
babegrrrl, witaj
Zastanawiam siê, czy aby nie stosujesz za wiele suplementów na raz. Wydaje mi siê, ¿e belissa i vitapil to ju¿ za wiele. Pewnie wiesz, ¿e nadmiar witaminy A powoduje wypadanie w³osów.
O kurcze, ja mam nadmiar witaminy A w organizmie. Ale nie wiedzia³am, ¿e mo¿e to byæ przyczyn± wypadania w³osów. No mo¿e nie nadmiar, ale na tyle du¿o, ¿e picie soku marchwiowego 2 razy w tygodniu sprawi³o, ¿e jestem ca³a w pomarañczowe ciapki. Uroczo wygl±dam

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez eyee Poka¿ wiadomo¶æ
w którym dniu cyklu robi sie badania hormonów plciowych?
3-5 dzieñ
mastiff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 15:43   #136
sebmar22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Ja mam lysienie plackowate,teraz dermatolog dal mi Dermovate do wcierania.Czy ktos to mial.
sebmar22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 18:52   #137
babegrrrl
Przyczajenie

GG do babegrrrl

Cytat:
Napisane przez mastiff Poka¿ wiadomo¶æ
O kurcze, ja mam nadmiar witaminy A w organizmie. Ale nie wiedzia³am, ¿e mo¿e to byæ przyczyn± wypadania w³osów. No mo¿e nie nadmiar, ale na tyle du¿o, ¿e picie soku marchwiowego 2 razy w tygodniu sprawi³o, ¿e jestem ca³a w pomarañczowe ciapki. Uroczo wygl±dam

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

3-5 dzieñ
Ja równie¿ nie wiedzia³am! Dziêkujê za informacjê Stosujê Vitapil i Belissê, bo siê wykluczaj±. Belissa ma wiêcej witamin, a Vitapil minera³ów (z witamin posiada tylko B12, ale B12 jest nietoksyczna, mo¿na siê na ni± tylko uczuliæ :O). Omega3 w takim razie sobie odstawiê. A biotyny siê nie obawiam.

Do tych co stosuj± cebulê: Dzisiaj du¿o mniej w³osów mi wypad³o, z jaki¶ 50 (bior±c pod uwagê, ¿e dopiero podczas wcierania cebuli). To naprawdê dobry wynik, bior±c pod uwagê ile wypa¶æ potrafi. Nie wiem w sumie czy to moja psychosomatyczne podej¶cie do tej cebuli, czy jej w³a¶ciwo¶ci, ale dzia³a na mnie lepiej nie bêdê siê zastanawiaæ dlaczego. A to dopiero pi±ty dzieñ (muszê siê poprawiæ, daty mi siê pomyli³y. Zaczê³am od 2.01.2010).

My¶lê o przerzuceniu siê na wcierkê stosowan± raz w tygodniu z cebuli k±panej w wódce. W sumie je¶li ta cebula "kisi siê" przez dobê to pewnie wychodz± z niej te w³a¶ciwo¶ci do alkoholu. Tylko ja obawiam siê, ¿e nie bêdzie tak dobrze dzia³a³a jak zwyk³a, codziennie stosowana.

Dzisiaj spróbowa³am zrobiæ wcierkê z cebuli (du¿ej, czosnkowej), rumu 40% (wódki ani spirytusu nie posiadam) oraz olejków eterycznych. Czy Was te¿ tak po tej wcierce z wódk± piecze trochê skóra przez jaki¶ czas?

Robi³am ró¿ne badania, nic nie wysz³o mi. Przede mn± jeszcze tylko hormonalne, ale zabraæ siê za to nie mogê...
Stary 2010-01-06, 19:00   #138
_vixen_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 087

Cytat:
Napisane przez babegrrrl Poka¿ wiadomo¶æ
Oprócz tego za¿ywam Belissê, Omega3, Biotebal, Vitapil i Magnez pijê.
Za du¿o ³ykasz tabletek.
Po co obci±¿aæ nimi w±trobê?
Zostaw jedne z nich, a nie wszystkie naraz. To i tak nie pomo¿e, a mo¿e zaszkodziæ.
_vixen_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 19:17   #139
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
Ja równie¿ nie wiedzia³am! Dziêkujê za informacjê Stosujê Vitapil i Belissê, bo siê wykluczaj±. Belissa ma wiêcej witamin, a Vitapil minera³ów (z witamin posiada tylko B12, ale B12 jest nietoksyczna, mo¿na siê na ni± tylko uczuliæ :O). Omega3 w takim razie sobie odstawiê. A biotyny siê nie obawiam.

Do tych co stosuj± cebulê: Dzisiaj du¿o mniej w³osów mi wypad³o, z jaki¶ 50 (bior±c pod uwagê, ¿e dopiero podczas wcierania cebuli). To naprawdê dobry wynik, bior±c pod uwagê ile wypa¶æ potrafi. Nie wiem w sumie czy to moja psychosomatyczne podej¶cie do tej cebuli, czy jej w³a¶ciwo¶ci, ale dzia³a na mnie lepiej nie bêdê siê zastanawiaæ dlaczego. A to dopiero pi±ty dzieñ (muszê siê poprawiæ, daty mi siê pomyli³y. Zaczê³am od 2.01.2010).

My¶lê o przerzuceniu siê na wcierkê stosowan± raz w tygodniu z cebuli k±panej w wódce. W sumie je¶li ta cebula "kisi siê" przez dobê to pewnie wychodz± z niej te w³a¶ciwo¶ci do alkoholu. Tylko ja obawiam siê, ¿e nie bêdzie tak dobrze dzia³a³a jak zwyk³a, codziennie stosowana.

Dzisiaj spróbowa³am zrobiæ wcierkê z cebuli (du¿ej, czosnkowej), rumu 40% (wódki ani spirytusu nie posiadam) oraz olejków eterycznych. Czy Was te¿ tak po tej wcierce z wódk± piecze trochê skóra przez jaki¶ czas?

Robi³am ró¿ne badania, nic nie wysz³o mi. Przede mn± jeszcze tylko hormonalne, ale zabraæ siê za to nie mogê...
Mnie po cebuli z wodka tez lekko piecze ale to normalne bo pyta³am lekarza, ale czy rum moze byc zamiast wodki to nie wiem... moze tak. Jesli cebula dziala na Twoje wlosy to z dodadkiem wodki napewno Ci nie zaszkodzi bo alkohol tez ma bardzo dobre dzialanie na skore glowy. pozdrawiam

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-06, 19:18   #140
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Poka¿ wiadomo¶æ
Za du¿o ³ykasz tabletek.
Po co obci±¿aæ nimi w±trobê?
Zostaw jedne z nich, a nie wszystkie naraz. To i tak nie pomo¿e, a mo¿e zaszkodziæ.
Dla mnie to jest przera¿aj±ce ile niektóre z Was bior± leków! Zróbcie najpierw badania w kierunku niedoboru minera³ów i witamin, zanim cokolwiek w aptece kupicie.

Mam pytanie do Wiza¿anek stosuj±cych antykoncepcjê: bierzecie kwas foliowy? Zmieni³am niedawno gina. By³ w szoku, ¿e przez 2 lata stosowania tabsów nie za¿ywa³am kwasu foliowego. Czy to mog³o mieæ wp³yw na wypadanie w³osów? W necie kr±¿± sprzeczne informacje.
DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 19:26   #141
_vixen_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 087

Kwas foliowy mo¿esz braæ nawet tak profilaktycznie. Te¿ gdzie¶ czyta³am, ¿e warto braæ przy ³ykaniu tabletek antykoncepcyjnych i powinny go braæ kobiety w wieku rozrodczym. Ale czy wp³ywa na wypadanie? Trudno powiedzieæ, jednak tabletki na w³osy czêsto go zawieraj±.

I faktycznie dziewczyny, nie bierzcie tych tabletek kilogramami.
_vixen_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 19:53   #142
babegrrrl
Przyczajenie

GG do babegrrrl

Chyba wpad³am w lekomaniê . Ograniczam w takim razie do Vitapolu i Biotebalu. Zobaczê jakie efekty przyniesie Vitapil, bo sk³ad ma naprawdê ciekawy.
monic840628, mam pytanie. Czy po tej wcierce Twoje w³osy nieprzyjemnie pachn±? Cebula ma to do siebie, ¿e trudno jest zabiæ jej zapach. Stosowa³am dzi¶ olejki eteryczne i nadal czuæ siarkê.
Stary 2010-01-06, 20:54   #143
kawis1
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Dziewczyny a ja jutro tran firmy Gal kupuje do picia slyszlam ze super wplywa na wlosy i ogolem jest bardzo zdrowy + do tego zamowie szczote z w³osia dzika

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Po Seboradinie mam nowe w³oski juz maja ze 5 , 6 cm takie fajne kukuryku mi stoi i tylko czytam czytam o tych wlosach co by tu dac co by tu wymyslic
A mi wypadaja najprawdopodobniej na skutek tego iz biore leki przeciwpadaczkowe Mysle ze tez tryb zycia robi swoje
kawis1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:14   #144
Katelicious
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 203

kawis1 a o który seboradin dok³adniej chodzi? Niger czy regeneruj±cy? I czy o lotion, balsam lub szampon ?
Od pi±tku u¿ywam na noc lotionu seboradin niger, co jakie¶ 2 dni balsam regeneruj±cy seboradin na skalp i w³osy i przez pare dni u¿ywa³am szamponu niger (ale mia³am po nim matowe w³osy ) ale teraz u¿y³am johnsona. Liczê na szybszy porost i zaprzestanie wypadania - chocia¿ ju¿ widzê ¿e mniej w³osów mi wypada

mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany!

walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin±

Katelicious jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-06, 21:30   #145
monic840628
Raczkowanie

Cytat:
Chyba wpad³am w lekomaniê . Ograniczam w takim razie do Vitapolu i Biotebalu. Zobaczê jakie efekty przyniesie Vitapil, bo sk³ad ma naprawdê ciekawy.
monic840628, mam pytanie. Czy po tej wcierce Twoje w³osy nieprzyjemnie pachn±? Cebula ma to do siebie, ¿e trudno jest zabiæ jej zapach. Stosowa³am dzi¶ olejki eteryczne i nadal czuæ siarkê.
wogole nie czuc po umyciu zapachu tej cebuli i wodki, tak jak pisalam wczesniej uzywam do mycia szamponu ,, seboradin wlosy przetluszczajace sie ze sk³onnoscia do wypadania'' i polecam zeby go tez dodadkowo uzywac przy tej wcierce.. bo ja uzywam i t± wcierke i ten szampon i powiem wam ze wlosy prawie wogole juz nie wypadaj±, przy myciu moze z 5 do 10 wlosow wyjdzie, ale to przeciez normalne a przy czesaniu po myciu moze z dwa ale czasem wogole , natomiast nie zauwazylam zeby mi wychodzily jak s± juz suche. jestem naprawde zadowolona, tak jak pisalam 8 lat walczylam z wypadaniem, i prosze co mi pomoglo. Sprobujcie, napewno wam nie zaszkodzi a mam nadzieje ze pomoze tak jak mi. pozdrawiam. ps wcierkie robie przed myciem wlosow, potem po 15 min normalnie myje wlosy i pewnie dlatego nie czuc zapachu cebuli i wodki.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez monic840628 Poka¿ wiadomo¶æ
wogole nie czuc po umyciu zapachu tej cebuli i wodki, tak jak pisalam wczesniej uzywam do mycia szamponu ,, seboradin wlosy przetluszczajace sie ze sk³onnoscia do wypadania'' i polecam zeby go tez dodadkowo uzywac przy tej wcierce.. bo ja uzywam i t± wcierke i ten szampon i powiem wam ze wlosy prawie wogole juz nie wypadaj±, przy myciu moze z 5 do 10 wlosow wyjdzie, ale to przeciez normalne a przy czesaniu po myciu moze z dwa ale czasem wogole , natomiast nie zauwazylam zeby mi wychodzily jak s± juz suche. jestem naprawde zadowolona, tak jak pisalam 8 lat walczylam z wypadaniem, i prosze co mi pomoglo. Sprobujcie, napewno wam nie zaszkodzi a mam nadzieje ze pomoze tak jak mi. pozdrawiam. ps wcierkie robie przed myciem wlosow, potem po 15 min normalnie myje wlosy i pewnie dlatego nie czuc zapachu cebuli i wodki.
dodam jeszcze ze wlosy mi odrastaj± teraz szybko, po umyciu i wysuszeniu stoji mi na glowie ma³y jez ktorego musze potem gladzic lakierem. Kiedys przyjmowalam tez rozne witaminy, teraz nie biore nic, widac ze problem u mnie byl ze skora glowy a zaden specjalista przez osiem lat nie potrafil tego stwierdzic, wkoncu stwierdzil zwykly lekarz ogolny. wiec dziewczyny jesli wyniki badan s± dobre... nie kupowac drogich lekow z apteki! bo dermatolodzy musza je przepisywac bo to takie kolo..kazdy musi zarobic, mozna wydac ale jak pomoze a jak wiemy zadko komu pomaga, potem kazda z nas jak juz wyda kupe kasy na te leki i nie widzi poprawy to wchodzi na forum i ratujemy sie razem naszymi sposobami ktore s± najlepsze.
Stary 2010-01-07, 08:37   #146
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

a wiêc jestem ju¿ po do¶wiadczeniu z cebul± nie ¶mierdzi, a¿ tak jak w s³oiku, wiêc aplikuje siê (u¿y³am strzykawki) bez wiêkszych problemow. Faktycznie, po umyciu glowy czuæ tylko odrobinkê zapach cebuli i tylko na mokrych w³osach, potem ju¿ nie
jedno co mnie niepokoi to utrzymuj±ce siê ju¿ drugi dzieñ lekkie podra¿nienie skóry g³owy oczywi¶cie, nie stosuje innych wcierek (choæ zamiarza³am), bo bojê siê dodatkowego podra¿nienia
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 10:21   #147
eternitymoment
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 626
Dot.: co pomo¿e na powazne wypadanie w³osów??...jakies sposoby na pobudzenie porostu

a ja polecam ampulki Radical,i belisee dotego szampon herbal essences nawilaznie
eternitymoment jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:53   #148
bea334
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Mam pytanie czy od tabletek Revalid, moze bolec zoladek?
I drugie pytanko...czy badanie o nazwie Androstendion ma cos wspolnego z wloskami, bo nie wiem czy potrzebnie go zrobilam czy cos pomylilam......Prosze o odpowiedzi....
bea334 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 11:56   #149
eyee
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
a wiêc jestem ju¿ po do¶wiadczeniu z cebul± nie ¶mierdzi, a¿ tak jak w s³oiku, wiêc aplikuje siê (u¿y³am strzykawki) bez wiêkszych problemow. Faktycznie, po umyciu glowy czuæ tylko odrobinkê zapach cebuli i tylko na mokrych w³osach, potem ju¿ nie
jedno co mnie niepokoi to utrzymuj±ce siê ju¿ drugi dzieñ lekkie podra¿nienie skóry g³owy oczywi¶cie, nie stosuje innych wcierek (choæ zamiarza³am), bo bojê siê dodatkowego podra¿nienia
nie uzywasz juz chronostimu??robi³as badania hormonów??

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez bea334 Poka¿ wiadomo¶æ
Mam pytanie czy od tabletek Revalid, moze bolec zoladek?
I drugie pytanko...czy badanie o nazwie Androstendion ma cos wspolnego z wloskami, bo nie wiem czy potrzebnie go zrobilam czy cos pomylilam......Prosze o odpowiedzi....
ten hormon ma istotne znaczenie dla w³osów...w jaki mdniu kaza³ Ci lekarz robic badania hormonów??

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez monic840628 Poka¿ wiadomo¶æ

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

dodam jeszcze ze wlosy mi odrastaj± teraz szybko, po umyciu i wysuszeniu stoji mi na glowie ma³y jez ktorego musze potem gladzic lakierem. Kiedys przyjmowalam tez rozne witaminy, teraz nie biore nic, widac ze problem u mnie byl ze skora glowy a zaden specjalista przez osiem lat nie potrafil tego stwierdzic, wkoncu stwierdzil zwykly lekarz ogolny. wiec dziewczyny jesli wyniki badan s± dobre... nie kupowac drogich lekow z apteki! bo dermatolodzy musza je przepisywac bo to takie kolo..kazdy musi zarobic, mozna wydac ale jak pomoze a jak wiemy zadko komu pomaga, potem kazda z nas jak juz wyda kupe kasy na te leki i nie widzi poprawy to wchodzi na forum i ratujemy sie razem naszymi sposobami ktore s± najlepsze.
a jaki mialas problem ze skór±?

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kie³basy, cukru, s³odyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-01-07, 12:05   #150
bea334
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Wszystkie badania narazie robie sama bo moja Pani dermatolog raczej nie zleca, stad to pytanie o androstendion, sama jakos na to wpadlam.....no ale niestety nie wiem w jakim dniu cyklu, bo nikt mi nie powiedzial ze to ma znaczenie, sprobuje jakos to mniej wiecej policzyc....chyba pod sam koniec cyklu...wynik wyszedl 1.39...przedzial jest od 0,30 do 3,30
bea334 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.