![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Mam nadziejê, ¿e nie mam niedoczynno¶ci, chocia¿ to zmêczenie to mam od ³adnych paru lat i co z kim gdzie¶ idê to znajomi siê dziwi± czemu jestem taka zmêczona. Oprócz tego mam wiêkszo¶æ innych objawów, ale mam nadziejê, ¿e to tylko zbieg okoliczno¶ci, a mo¿e niedobór czego¶, np. magnezu( z tego co wiem daje podobne objawy
![]() U mnie z w³osami spora poprawa w stosunku do np. sierpnia, my¶lê, ¿e te¿ lekka zmiana na korzy¶æ w stosunku nawet do listopada . W dni w które nie myjê wypada mi zapewne ko³o 50 w³osów, a w dni w które myjê na oko tak pod 150. Nie przejmujê siê ju¿ wiêc w³osami, chocia¿ nowe nie odrastaj± ![]() U mnie od d³u¿szego czasu( jaki¶ 10 lat, mo¿e wiêcej) norm± jest, ¿e przy myciu wypada ich sporo, wiêc mo¿e to taka moja charakterystyka... |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Robi³am badania na hormony w wakacje, ale wyniki niestety zosta³y u ginekologa i nie pamiêtam ich. Z tego co lekarka patrzy³a, to by³o wszystko w porz±dku, aczkolwiek chyba progesteron by³ ciutkê za wysoki. Mimo to przepisa³a mi tabletki anty, a z tego co wiem, to poziom progesteronu wzrasta, gdy przyjmuje siê pigu³ki. A z kolei za wysoki powoduje wypadanie w³osów. Orientujecie siê mo¿e, czy mo¿na pój¶æ w ka¿dej chwili i zrobiæ wgl±d w swoj± kartê? Nastêpn± wizytê mam dopiero w lutym, a w³osów z dnia na dzieñ coraz mniej
![]() ![]() ![]()
#124 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
ja te¿ mia³am problem z wypadajacymi wlosami... wypadaly mi garsciami, a po czesaniu to juz wogole masakra! Poszlam wiêc do mojej lekarki i ona powiedzia³a ¿ebym kupi³a szampon NERIL i do tego tonik... to chyba produkuje garnier o ile dobrze pamiêtam no i mialam u¿ywaæ przez miesi±c. poskutkowalo... do tej pory mam spokoj z ci±g³ym wypadaniem
![]()
#126 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
mnie tez kiedys pomogl nerli, jak by³o bardzo bardzo zle tzn zredukowa³ wypadanie z 300 do 100 w³osów dziennie u¿ywa³am go chyba z 3 miesi±ce i chyba sie skóra g³owy przyzwyczai³a potem bo jako¶ mniej dzia³a³.
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 202
|
mi kedy¶ te¿ strasznie wychodzi³y w³osy normalnie gar¶ciami a to przez to ze farbowa³am sobie w³oski na blond i to do¶æ jasny, ale zmieni³am kolo na ciemniejszy i przesta³y wypadaæ. Co jaki¶ czas wracam do blondu i zaczyna siê od nowa dlatego ju¿ na zawsze zrezygnowa³am z jasnych w³osów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
MalaArielka, sprawdzi³am wyniki z listopada. Witamina B12 mój wynik 563,4 ( norma 197-866).
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Dziêki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
w którym dniu cyklu robi sie badania hormonów plciowych?
#131 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 941
|
badania hormonów p³ciowych robi sie w 2-3 dniu cyklu
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
To ja tu jestem jaka¶ naprawdê zdesperowana
![]() ![]() http://www.laboratoriumurody.pl/foru...la,t10654.html Ale ja nie mam po prostu jak nak³adaæ sobie dwa razy. Oprócz tego za¿ywam Belissê, Omega3, Biotebal, Vitapil i Magnez pijê. Staram siê je¶æ w miarê zdrowo. Mam podobny problem co bea334. Te¿ tak przerzedzone w³osy ![]() Ale ostatnio znów pojawi³a siê nadzieja. Zobaczy³am stercz±ce mini w³oski (trzy na krzy¿, ale i tak!). Przy³±czam siê do Was ![]()
#133 |
Wtajemniczenie
|
babegrrrl, witaj
![]() Zastanawiam siê, czy aby nie stosujesz za wiele suplementów na raz. Wydaje mi siê, ¿e belissa i vitapil to ju¿ za wiele. Pewnie wiesz, ¿e nadmiar witaminy A powoduje wypadanie w³osów. Nie wszystko, co w nadmiarze organizm potrafi usun±æ. Sama piszesz, ¿e jesz w miarê zdrowo, wiêc byæ mo¿e trzeba zastanowiæ, czy aby nie za du¿o za¿ywasz. Tym bardziej, ¿e w±troby szkoda. Czy robi³a¶ jakie¶ badania?? Ze swojego do¶wiadczenia wiem, ¿e przy konkretnych schorzeniach ( ja mam chorobê Hashimoto ), wcieranie i za¿ywanie czegokolwiek nie pomo¿e, gdy przyczyna umiejscowiona jest gdzie indziej. Cebula pewnie nie zaszkodzi. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Oj, to prawda, na witaminê A trzeba uwa¿aæ. Ja kiedy¶ pi³am tran i bra³am co¶ z du¿± dawk± wit A, nie mogê sobie przypomnieæ, co to by³o, ale w³osy zaczê³y lecieæ. Odstawi³am tran i wróci³o do normy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- 3-5 dzieñ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Ja mam lysienie plackowate,teraz dermatolog dal mi Dermovate do wcierania.Czy ktos to mial.
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Do tych co stosuj± cebulê: Dzisiaj du¿o mniej w³osów mi wypad³o, z jaki¶ 50 (bior±c pod uwagê, ¿e dopiero podczas wcierania cebuli). To naprawdê dobry wynik, bior±c pod uwagê ile wypa¶æ potrafi. Nie wiem w sumie czy to moja psychosomatyczne podej¶cie do tej cebuli, czy jej w³a¶ciwo¶ci, ale dzia³a na mnie ![]() My¶lê o przerzuceniu siê na wcierkê stosowan± raz w tygodniu z cebuli k±panej w wódce. W sumie je¶li ta cebula "kisi siê" przez dobê to pewnie wychodz± z niej te w³a¶ciwo¶ci do alkoholu. Tylko ja obawiam siê, ¿e nie bêdzie tak dobrze dzia³a³a jak zwyk³a, codziennie stosowana. Dzisiaj spróbowa³am zrobiæ wcierkê z cebuli (du¿ej, czosnkowej), rumu 40% (wódki ani spirytusu nie posiadam) oraz olejków eterycznych. Czy Was te¿ tak po tej wcierce z wódk± piecze trochê skóra przez jaki¶ czas? Robi³am ró¿ne badania, nic nie wysz³o mi. Przede mn± jeszcze tylko hormonalne, ale zabraæ siê za to nie mogê...
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 087
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie do Wiza¿anek stosuj±cych antykoncepcjê: bierzecie kwas foliowy? Zmieni³am niedawno gina. By³ w szoku, ¿e przez 2 lata stosowania tabsów nie za¿ywa³am kwasu foliowego. Czy to mog³o mieæ wp³yw na wypadanie w³osów? W necie kr±¿± sprzeczne informacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 087
|
Kwas foliowy mo¿esz braæ nawet tak profilaktycznie. Te¿ gdzie¶ czyta³am, ¿e warto braæ przy ³ykaniu tabletek antykoncepcyjnych i powinny go braæ kobiety w wieku rozrodczym. Ale czy wp³ywa na wypadanie? Trudno powiedzieæ, jednak tabletki na w³osy czêsto go zawieraj±.
I faktycznie dziewczyny, nie bierzcie tych tabletek kilogramami. |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Chyba wpad³am w lekomaniê
![]() monic840628, mam pytanie. Czy po tej wcierce Twoje w³osy nieprzyjemnie pachn±? Cebula ma to do siebie, ¿e trudno jest zabiæ jej zapach. Stosowa³am dzi¶ olejki eteryczne i nadal czuæ siarkê.
#143 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Dziewczyny a ja jutro tran firmy Gal kupuje do picia slyszlam ze super wplywa na wlosy i ogolem jest bardzo zdrowy + do tego zamowie szczote z w³osia dzika
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Po Seboradinie mam nowe w³oski ![]() A mi wypadaja najprawdopodobniej na skutek tego iz biore leki przeciwpadaczkowe Mysle ze tez tryb zycia robi swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 203
|
kawis1 a o który seboradin dok³adniej chodzi? Niger czy regeneruj±cy? I czy o lotion, balsam lub szampon
![]() Od pi±tku u¿ywam na noc lotionu seboradin niger, co jakie¶ 2 dni balsam regeneruj±cy seboradin na skalp i w³osy i przez pare dni u¿ywa³am szamponu niger (ale mia³am po nim matowe w³osy ![]() ![]() ![]()
najlepsze wakacje w moim ¿yciu ! Turcja 08.07 - 22.07 ![]() mój najwiêkszy cel na wakacje : wy¶mienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! ![]() walczê z tr±dzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracylin± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
a wiêc jestem ju¿ po do¶wiadczeniu z cebul±
![]() ![]() jedno co mnie niepokoi to utrzymuj±ce siê ju¿ drugi dzieñ lekkie podra¿nienie skóry g³owy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 626
|
Dot.: co pomo¿e na powazne wypadanie w³osów??...jakies sposoby na pobudzenie porostu
a ja polecam ampulki Radical,i belisee dotego szampon herbal essences nawilaznie
![]()
#148 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Mam pytanie czy od tabletek Revalid, moze bolec zoladek?
I drugie pytanko...czy badanie o nazwie Androstendion ma cos wspolnego z wloskami, bo nie wiem czy potrzebnie go zrobilam czy cos pomylilam......Prosze o odpowiedzi.... |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() |
#150 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Wszystkie badania narazie robie sama bo moja Pani dermatolog raczej nie zleca, stad to pytanie o androstendion, sama jakos na to wpadlam.....no ale niestety nie wiem w jakim dniu cyklu, bo nikt mi nie powiedzial ze to ma znaczenie, sprobuje jakos to mniej wiecej policzyc....chyba pod sam koniec cyklu...wynik wyszedl 1.39...przedzial jest od 0,30 do 3,30
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.