![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od jutra startuję z dietą dukana
Ta informacja i dla mnie, bo w weekendy studiuję w Szczecinie, więc i okazja na zakupy będzie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak już pisałam wcześniej maka kuku to błąd w tłumaczeniu- radziłam się weteranek w tej kwestii, zwłaszcza tych, które są w regularnym kontakcie z konsultantami Dukana. Ale to sprawa indywidualna- skrobia to malutko kalorii, mąka kaloryczny wypełniacz. To coś jak płatki owsiane i otręby. ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Natomiast mam problem z zakupem serków homo odtłuszczonych i produktów light. Ponoć od jutra jest tydzień z linessą w lidlu- trzeba bedzie wybrać sie na zakupy ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Ja kupiłam ten aromat w sklepie społem, ale masz rację trudno go dostać niestety |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
hej ja tez zaczynam od jutra ma ktos jakis pomysl na sniadanko no i czy ta kawe to mozna ze slodzikiem ?:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja kupuję twaróg chudy z piątnicy, taki w kształcie lezki i jest bardzo smaczny sam bez dodatków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaczełam od dziś brrrr..... ![]() ![]()
Start 09-01-2012 - 85,3kg - ![]() 16-01-2012 - 82,9kg - ![]() 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." ![]() cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Placki Dukana robi się szybko i swietnie zastępują chleb. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Mam delikatne pytanie do Was, trochę osobiste. Jak u Was z miesiączką?? powinnam ją dostać na początku diety - zaczęłam 3 stycznia. Do dziś dnia nie dostałam jej jeszcze. Czy opóźnienie jest normalne, czy powinnam zgłosić się do lekarza? Ciąża jest nie możliwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
![]() ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za info o sklepie! A jak robi się placki Dukana????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Witam ja na diecie jestem od 16 listopada i już jest mnie mniej o 9 kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez uka2209 Czas edycji: 2010-01-19 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Placki Dukana robi się .....szybko
![]() A tak powaznie to : 2 łyżki otręb owsianych 1 łyżka otręb pszennych 1 łyżka jogurtu naturalnego 0% 1 jajko Wszystko wymieszać porządnie i łyżką nakladać na patelnie(nieprzywierającą ) - piec na złoto z obu stron i gotowe. Można jeść np z serkeim homo wymieszanym ze słodzikiem i cynamonem. Lub jako chlebek- ze wszystkim, co nam wolno- chudziutka wędlinka, łosoś, jajko, pasztet samodzielnie zrobiony...itp. Ja dla urozmaicenia zmieniam smak placków- raz dodaję przed smażeniem curry, innym razem oregano, paprykę itp.... polecam ![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ja dietkę zaczynam w ten weekend .... będę śledziła twoje postępy
![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
i sa naprawde smaczne....
Start 09-01-2012 - 85,3kg - ![]() 16-01-2012 - 82,9kg - ![]() 30-01-2012 - 82,6kg 23-02-2012 - 80,8kg 06-04-2012 - 78,5kg cel 1 - 70kg wg. testu- 03/05/2012." ![]() cel 2 - 64kg wg.testu - 14/06/2012. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za gratulację fero_monka
![]() Ja placuszki robię z dodatkiem kawy rozpuszczalnej, słodzika i trochę proszku do pieczenia ![]() ![]() Eriika trzymam kciuki za postanowienie i dietę ![]()
"W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez uka2209 Czas edycji: 2010-01-20 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Jak mam ochotę na coś słodkiego to robię sobie coś a la gofry.
I muszę ich niestety robić troszkę więcej bo przepada za nimi cała rodzina ![]() 3 jajka- ubite mikserem na puszystą masę troszkę słodziku do smaku kilka kropli olejku waniliowego 3 łyżki skrobi kukurydzianej lub 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki serka o% wszystko wymieszać i piec na rozgrzanym teflonie lub jak ja w gofronicy pycha!! Na Dukanie od 03.01.2010- 80 kg 21.01.2010- 75 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
U mnie od wczoraj więcej na wadze, ale pocieszam się, że przed @ to tak może być. Chociaż..............piję tyle ile trzeba, wczoraj zrobiłam rybę w mące kukurydzianej, później serniczek na słodko. Wogóle chudnę powolutku - przez 3 tygodnie schudłam 4 kg 200 dkg. Widać po spodniach, że sa luzy, głodna nie chodzę. Jakoś mi tak dzisiaj smutno....wyrzucić wagę może?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Witam,
![]() można się przyłączyć? Zamówiłam książkę i jak ją tylko przeczytam to zaczynam od 1 lutego. Mam tylko pytanie dot. płatków owsianych - nie można? ![]() P.S. Mam 28 lat, 162cm, i aż 65kg ![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Jasne, książka to podstawa.
Można tylko otręby..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Wisienka-81 oczywiście zapraszamy do wspólnego odchudzania
![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
tylko gdzie ja te otręby kupie
![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Do niedawna widziałam otręby tylko w sklepie ze zdrową żywnością, ale w ten weekend podczas robienia zakupów w Carrefourze widziałam tam ich całe mnóstwo, sa i w Realu i w Tesco. Nawet u mnie w sklepie społem
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Wiosna idzie, wszyscy sie odchudzają, to i półki zapełniają produktami dietetycznymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
w moim sklepie udało mi się dostać pszenne
![]() i właściciel mi obiecał, że postara się przywieźć również owsiane ![]()
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Jak najbardziej pszenne otręby można
![]() ![]() ![]() A u mnie dziewczynki zastój ![]() ![]()
![]() |
#146 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Nie poddawaj się! Ważne jest przetrwać zastoje ![]() ![]() Uszy do góry ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Fero- monka dzięki za potrzymanie na duchu
![]() ![]() A co myślicie dziewczynki o otrębach orkiszowych???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Orkiszowych nie jadłam ale od trzech dni jem 3 łyżki owsianych z jogurtem truskawkowym Serduszko, bardzo dobre i bardzo sycące - polecam.
![]() |
#149 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkie otręby są dobre, orkiszowe tez . Po prostu owsiane są najlepsze pod kątem naszej diety i doktorek je zaleca. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Wisienka z tego co wiem w "serduszkach" jest mnóstwo węgli- ok 16-18 %, więc nie bardzo można na dukanie ich jeść. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Ale ja Dukana zaczynam od lutego
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.