|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
śpicie?
chyba jestem tu pierwsza w tym nowym roku ![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
najlepszego w nowym roku
![]() Alkamor ładnie Ci w tych ciemnych włoskach bardzo - mym zdaniem ładniej niż w blond! I faktycznie schudłaś szczypiorku a i piersiaki to się rzucają na pierwszy PLAN ![]() Mój Mąż zawsze mówił że on lubi małe piersi bo miał zawsze biuuuuuuuściaste laski i już mu hihihi "zbrzydło" a ostatnio leżymy przed tv i on tak se nagle myk pod bluzkę moją i mówi "ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj j a piersiaczki to gdzie się podziały"??? ![]() ![]() ![]() A u nas na Sywlka sypło śniegiem że ażżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż, wstaje ja wczoraj rano a tu normalnie zaspy! Wszystko białe i śnieżek trzyma do dziś ![]() ps. która już wczoraj piła co? Bo ja nadal nie "umiem" wypić więcej niż 1/3 jednej butelki karmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Witam w Nowym Roku
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mija równo rok jak weszłam przez przypadek na wizaz i naknełam sie na watek mamus marcowo-kwietniowych. Coś musialo przykuć moją uwagę bo jestem tu nadal, a ja raczej nie jestem typem co siedzi na necie i pisze. Nowy Rok przywitalałam kieliszkiem szampana, a wczesniej wypiłam kilka łyków grzanego wina z przyprawami. Nie szlo mi to picie, wiec mamy nadal niedopite butelki. Ewa zasneła o 19 i spala do 9 rano. W zeszłym roku w Sylwestra nie mialam zadnyh postanowien noworocznych, ale w tym roku mam ich duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
witajcie Mamusie i dzieciaczki Noworocznie
nie wyspałam się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak U Was było? ![]() Penterka?
#125 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My spedzilismy sylwestra w lozku prze tv z drinkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-01-01 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Witam w Nowym Roku!!!
Happy New Year 2010 ![]() My spędziliśmy sylwestra u moich rodziców, Nikodem oglądał fajerwerki przy oknie i bardzo mu się podobały bo aż piszczał. Nadrobię to co naskrobałyście później bo źle się czuję. Wczoraj o 13godz musiałam jechać do dentysty i niestety usuneli mi zęba, strasznie się męczyłam całą noc na apapie ![]() ![]()
#127 |
Wtajemniczenie
|
Witamy w Nowym Roku!
Żadnych postanowień nie mam. Bo mi sie nie chce wymyślać ![]() Wypiłam pół winka i pojechałam do rodziców żeby pospać z Oleńką. Jak przyjechałam to było po północy. Posiedziałam z rodzicami jeszcze od 1:30. Bo Olcia się obudziła. Potem o 3 i do 5 nie spała. Wstała o 8 ![]() Ledwo żyję. Małżon ma po nas koło 13 przyjechać, bo też odsypia. Ma Olę zabrać do teściowej. Jak się sprawdzi, że jaki Nowy Rok taka reszta roku, to ja przez cały rok niedospana będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
u nas śniegu nie ma
też pół nocy padało ehh mąż w pracy a Filip daje mi znowu popalić ![]()
#129 |
Raczkowanie
|
WITAM W NOWYM ROKU!
alez ja sie nie wyspalam, wczoraj maly budzil sie kilka razy w nocy i trzeba go bylo caly czas nosic na rekach bo bal sie petard... na dobre padl o 2.00 ja 0 2.30 i....spalam 1.5 godziny bo maly wstal po 4 wyspany ![]() teraz maz go uspal a ja zagladam tutaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
gabriellao moja mama sluchala w radiu dzis o tym urlopie tacierzynskim 7 dni i oni tam mowili ze on bedzie dotyczyl dzieci urodzonych w tym roku dopiero, ze tatus bedzie mogl wykorzystac te 7 dni urlopu wiec kapa bo nas to nie dotyczy bo nasze maluchy urodzone w tamtym roku a macierzyski dalej jest 20 tygodni + 2 tygodnie dodatkowego na prosbe matki jak bedzie chciala te 2 tygodnie dodatkowe a zaklad moze sie zgodzic a nie musi....ale raczej powinien sie zgodzic...
Wiec ja juz zglupialam jak to wkoncu ma byc bo wg mnie nas to powinno tez objac ale za piekne by to bylo....a wczoraj znowu moja mama sluchala tez w radiu ze ten urlop dotyczy rodzicow gdzie kobieta wrocila po macierzynskim do pracy (wiec ciebie by to objelo) a mnie juz nie bo jestme na wychowawczym...i co program to inaczej mowia bo ja np w tv wczoraj sluchalam i nic takiego nie mowili zeby dotyczylo to kobiet pracujacych albo ze dzieci urodzonych dopiero w tym roku.... Zanka czy wy bedziecie robic Filipowi roczek w kosciele? czy nie? idziecie za tradycja czy ja omijacie ![]() Wlasnie czytalam mamuski marcowo-kwietniowe 2010 i co widze ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-01-01 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!
My także spędziliśmy sylwester przed tv, ja padłam o 23 ale tylko na 30 min bo tak mi cukier podskoczył. Pojadłam sobie dobrodziejstw i popiłam słodkim winkiem i na efekty nie trzeba było długo czekać. Wypiłam hektolitry wody, zaczęłam sprzątać i akurat był czas na insulinę więc jakoś cukier spadł i o północy zrobiłam tylko łyka szampana. Dzięki temu mam postanowienie noworoczne - znów zacząć dbać o swój cukier ( a co za tym idzie i waga spadnie ![]() U nas śniegu jest tyle, że jak bym chciała wyjechać z garażu samochodem to musiałabym sobie najpierw podwórko od śnieżyć. Wczoraj na wiosce odgarnęli z dróg więc iść się da. Tz poszedł na sanki z Księciuniem i sadzaliśmy go dopiero na drodze bo u nas na podwórku to trudno było by przejechać. Ale za to jest ładnie ![]() Od wczoraj uczę Filipa samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Pierwszy i drugi raz był straszny czułam się jak wyrodna matka ale dziś już jest lepiej. Mam nadzieje że jak wrócę po wolnym do pracy to niania mi go nie rozbebeszy
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie jestem z kościołem na bakier, więc nie chciałabym nawet iść do kościoła
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wlasnie tez ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
![]() żeby Wam dzieci zdrowo rosły, tż-ci wspierali i szanowali, a teściowe pomagały, albo trzymały się daleko ![]() Niech się spełnią wszystkie dobre życzenia, a postanowienia uda się zrealizować. Niech to będzie dobry rok ![]() My też nie balowaliśmy, za to jutro mamy imprezę u męża w pracy, na którą wcale mi się nie chce iść. Do Emila ma moja siostra na noc przyjechać. U nas śniegu nasypało, dziś byliśmy na sankach i odśnieżyliśmy trochę, żeby autem do kościoła pojechać. Poza tym Emil od poniedziałku ma wreszcie pierwszego zęba ![]() ![]() ![]() Buziaczek - na stronie ZUS znalazłam, że o ile urlop macierzyński dodatkowy tylko jako przedłużenie głównego macierzyńskiego przysługuje, więc my się nie łapiemy, o tyle ojcowski może być wykorzystany do ukończenia przez dziecko 12 miesiąca życia, czyli naszym tż się należy ![]() ![]() Alkamor świetnie wyglądasz, ale to zdjęcie na nocniku ![]()
#135 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]()
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Jejku tyle godzin nikt się nie odzywa.
A mój Filip dziś zaczął puszczać się stajać przy tapczanie, co prawda po chwili zalicza glebę ale już coś kombinuje.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
kiedys czesciej do was wpadalam, teraz...same rozumiecie ![]() Chcialam tylko pogratulowac wam osiagniec, tak tak tych z pierwszej strony Jak zobaczylam ile kg wam ubylo to pomyslalam ze i dla mnie jest nadzieja Jestescie wielkie No to tymczasem ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ale oczywiscie nie moglo byc az tak dobrze, mam mega @. leci jak z kranu. Wczoraj latalam do kibla co 0,5-1 h zmieniac podpaski. Tez tak miałyście?? A nad postanowieniami jeszcze nie myslalam ale pomysle. Edytowane przez mati393 Czas edycji: 2010-01-01 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Pragne zyczyć wszystkim spelnienia najskrytszych marzen i aby ten rok nie był przynajmniej gorszy od starego!Tyle bym chciała napisać,jak swieta u mnie ,sylwester(katastrofa!),a le jestem zmeczona izaraz ide spać.Jutro i w niedziele pracuje ale poniedziałek mam wolny to moze coś skrobne.Ale czytam was regularnie i jestem na bieżąco
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a co do picia to ja nieraz nawet jedno normalne piwo wypiję...a w sylwka lampkę wina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry! ![]() idę Kubie śniadanie zrobić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku.
Czuje się prawie staro ![]() Noworoczne postanowienie było takie, że nie będę się obżerać słodyczami bo mi boki się wylewają ze spodni. Tylko w piątki i soboty będę trochę jeść. Jakie to szczęście, że dzisiaj jest sobota ![]() monix gratulujemy ząbka! ![]() ![]() ![]()
#142 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w Realu i tylko dzisiaj jako oferta dnia 02.01. sa Pampersy Jumbo Packi za 40 zl
Sa tez w promocji soki Bobo Frut 4 sztuki w paczce (kazda butelka po 300 ml) za 7,99 zl Jest tez mleko Nan za 11,30 zl do ktorego daja gratis paczke kaszki malinowej ryzowej Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-01-02 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]()
#144 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry!
jak dzis bylam w slkepie sprzedawczyni mowila ze kaszki bobovita beda prawie wszedzie na promocji bo zmienia sie szata graficzna opakowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczór
![]() U mnie już ciemno ![]() Ale mieliśmy nockę.... zabawa od 0:30 do jakiejś 3. Druga niewyspana noc z rzędu. I oby ostatnia. Wróciliśmy do miasta. Teraz potrzebuje urlopu, żeby się zregenerować po urlopie małżona.... |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
A w Carrefourze są Mega Packi pampków w cenie 79 zł - do 4.01.2010.
#147 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
hallo, dziewczęta!
![]()
#149 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#150 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziecko śpi! Ciekawe jak długo ![]() Małżon wrócił z kina. Siedzimy przy "wiernym ogrodniku". Ale się specjalnie na nic nie skupiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.