Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie 2009 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-01, 00:08   #121
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

śpicie?
chyba jestem tu pierwsza w tym nowym roku

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 07:37   #122
gabriellao0
Zakorzenienie

Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem będą pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

najlepszego w nowym roku

Alkamor
ładnie Ci w tych ciemnych włoskach bardzo - mym zdaniem ładniej niż w blond! I faktycznie schudłaś szczypiorku a i piersiaki to się rzucają na pierwszy PLAN .

Mój Mąż zawsze mówił że on lubi małe piersi bo miał zawsze biuuuuuuuściaste laski i już mu hihihi "zbrzydło" a ostatnio leżymy przed tv i on tak se nagle myk pod bluzkę moją i mówi
"ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj j a piersiaczki to gdzie się podziały"???

A u nas na Sywlka sypło śniegiem że ażżżżżżżżżżżżżżżżżżżżż, wstaje ja wczoraj rano a tu normalnie zaspy! Wszystko białe i śnieżek trzyma do dziś

ps. która już wczoraj piła co? Bo ja nadal nie "umiem" wypić więcej niż 1/3 jednej butelki karmi
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 08:32   #123
pentuerka
Rozeznanie

Witam w Nowym Roku

Dzisiaj mija równo rok jak weszłam przez przypadek na wizaz i naknełam sie na watek mamus marcowo-kwietniowych. Coś musialo przykuć moją uwagę bo jestem tu nadal, a ja raczej nie jestem typem co siedzi na necie i pisze.

Nowy Rok przywitalałam kieliszkiem szampana, a wczesniej wypiłam kilka łyków grzanego wina z przyprawami. Nie szlo mi to picie, wiec mamy nadal niedopite butelki. Ewa zasneła o 19 i spala do 9 rano.

W zeszłym roku w Sylwestra nie mialam zadnyh postanowien noworocznych, ale w tym roku mam ich duzo
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 09:35   #124
monix0
Zakorzenienie

witajcie Mamusie i dzieciaczki Noworocznie
nie wyspałam sięJeśli chodzi o petardy Dawidek budził się od 19 prawie co pół godziny, tak szczelali u Nas Najlepszemu bardzo podobały się sztuczne ognie-wstał o 23:30, choć w tym roku marne było widać z okna. Nie spał do 3 wstał wyspany o 6
a jak U Was było? jakie macie postanowienia??????
Penterka?
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 10:45   #125
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dzien dobry

My spedzilismy sylwestra w lozku prze tv z drinkami Dawid zasnal o 20. Przed 24 poszlismy z tz na dwor popatrzec i wypic szampana, nie mielismy petard ale wzielismy zimne ognie i tez bylo fajnie pogoda okropna bo mocno lalo pierwszy raz lalo w sylwka! Nie pamietam zeby w przeciagu ilus lat wstecz lalo zmoklismy ale bylo fajnie, Dawid spal, na dworze bylismy jakies 30 minut, jak wrocilismy o 24:20 to Dawid stal wyspany w lozeczku i sie smial (w ciagu tych 30 min tz byl 2 razy sprawdzic czy aby sie nie obudzil, ale spal....a tu zonk)...a my chcielismy sie zbierac spac i bo Dawid nie zamierzal spac a na dodatek walnal takie wielkie kupsko ze az ledwo pampek wytrzymal i dodatkowo szok bo pierwszy raz w nocy walnal kupskiem (oprocz biegunki) smialismy sie ze Dawid powital Nowy Rok srajaco i ze dal nam do zrozumienia ze bedziemy miec przesrany rok walczylismy z nim do 3 az wkoncu po ciezkich bojach sie poddal i zasnal....zdazyl wypic cherbate i mleko, obudzil sie o 7 jak zwykle i o 11 go uspalam bo juz ledwo widzial na oczy, na szczescie bylismy nawet wyspani (jakims cudem) i nie bolaly nas glowy

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-01-01 o 10:47
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 10:56   #126
Sandra89
Raczkowanie

Witam w Nowym Roku!!!
Happy New Year 2010

My spędziliśmy sylwestra u moich rodziców, Nikodem oglądał fajerwerki przy oknie i bardzo mu się podobały bo aż piszczał.

Nadrobię to co naskrobałyście później bo źle się czuję. Wczoraj o 13godz musiałam jechać do dentysty i niestety usuneli mi zęba, strasznie się męczyłam całą noc na apapie w ciąży strasznie zepsuły mi się zęby, jestem w trakcie leczenia no ale cóż ten się złamał wczoraj i od razu masakryczny ból

Sandra89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 10:57   #127
Tun1a
Wtajemniczenie

Witamy w Nowym Roku!
Żadnych postanowień nie mam. Bo mi sie nie chce wymyślać
Wypiłam pół winka i pojechałam do rodziców żeby pospać z Oleńką. Jak przyjechałam to było po północy. Posiedziałam z rodzicami jeszcze od 1:30. Bo Olcia się obudziła. Potem o 3 i do 5 nie spała. Wstała o 8
Ledwo żyję.
Małżon ma po nas koło 13 przyjechać, bo też odsypia. Ma Olę zabrać do teściowej.
Jak się sprawdzi, że jaki Nowy Rok taka reszta roku, to ja przez cały rok niedospana będę
Stary 2010-01-01, 11:34   #128
zanka205
Zakorzenienie

u nas śniegu nie ma
też pół nocy padało ehh

mąż w pracy a Filip daje mi znowu popalić

Stary 2010-01-01, 11:46   #129
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

WITAM W NOWYM ROKU!
alez ja sie nie wyspalam, wczoraj maly budzil sie kilka razy w nocy i trzeba go bylo caly czas nosic na rekach bo bal sie petard... na dobre padl o 2.00 ja 0 2.30 i....spalam 1.5 godziny bo maly wstal po 4 wyspany
teraz maz go uspal a ja zagladam tutaj
dzikazaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 12:00   #130
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

gabriellao moja mama sluchala w radiu dzis o tym urlopie tacierzynskim 7 dni i oni tam mowili ze on bedzie dotyczyl dzieci urodzonych w tym roku dopiero, ze tatus bedzie mogl wykorzystac te 7 dni urlopu wiec kapa bo nas to nie dotyczy bo nasze maluchy urodzone w tamtym roku a macierzyski dalej jest 20 tygodni + 2 tygodnie dodatkowego na prosbe matki jak bedzie chciala te 2 tygodnie dodatkowe a zaklad moze sie zgodzic a nie musi....ale raczej powinien sie zgodzic...

Wiec ja juz zglupialam jak to wkoncu ma byc bo wg mnie nas to powinno tez objac ale za piekne by to bylo....a wczoraj znowu moja mama sluchala tez w radiu ze ten urlop dotyczy rodzicow gdzie kobieta wrocila po macierzynskim do pracy (wiec ciebie by to objelo) a mnie juz nie bo jestme na wychowawczym...i co program to inaczej mowia bo ja np w tv wczoraj sluchalam i nic takiego nie mowili zeby dotyczylo to kobiet pracujacych albo ze dzieci urodzonych dopiero w tym roku....

Zanka czy wy bedziecie robic Filipowi roczek w kosciele? czy nie? idziecie za tradycja czy ja omijacie bo ja juz teraz sama nie wiem, wszyscy dookola robia i nie chcialabym wyjsc na jakas inna.....

Wlasnie czytalam mamuski marcowo-kwietniowe 2010 i co widze ze zaczely jeszcze szybciej sie rozpakowywac od nas....pierwszy dzidzius urodzil sie 16 grudnia - 28/29 t.c dziewczynka Oliwia

Czas edycji: 2010-01-01 o 13:34
Stary 2010-01-01, 13:41   #131
joasia2512
Rozeznanie

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

My także spędziliśmy sylwester przed tv, ja padłam o 23 ale tylko na 30 min bo tak mi cukier podskoczył. Pojadłam sobie dobrodziejstw i popiłam słodkim winkiem i na efekty nie trzeba było długo czekać. Wypiłam hektolitry wody, zaczęłam sprzątać i akurat był czas na insulinę więc jakoś cukier spadł i o północy zrobiłam tylko łyka szampana. Dzięki temu mam postanowienie noworoczne - znów zacząć dbać o swój cukier ( a co za tym idzie i waga spadnie )

U nas śniegu jest tyle, że jak bym chciała wyjechać z garażu samochodem to musiałabym sobie najpierw podwórko od śnieżyć. Wczoraj na wiosce odgarnęli z dróg więc iść się da. Tz poszedł na sanki z Księciuniem i sadzaliśmy go dopiero na drodze bo u nas na podwórku to trudno było by przejechać. Ale za to jest ładnie

Od wczoraj uczę Filipa samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Pierwszy i drugi raz był straszny czułam się jak wyrodna matka ale dziś już jest lepiej. Mam nadzieje że jak wrócę po wolnym do pracy to niania mi go nie rozbebeszy
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-01, 13:52   #132
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
gabriellao moja mama sluchala w radiu dzis o tym urlopie tacierzynskim 7 dni i oni tam mowili ze on bedzie dotyczyl dzieci urodzonych w tym roku dopiero, ze tatus bedzie mogl wykorzystac te 7 dni urlopu wiec kapa bo nas to nie dotyczy bo nasze maluchy urodzone w tamtym roku a macierzyski dalej jest 20 tygodni + 2 tygodnie dodatkowego na prosbe matki jak bedzie chciala te 2 tygodnie dodatkowe a zaklad moze sie zgodzic a nie musi....ale raczej powinien sie zgodzic...

Wiec ja juz zglupialam jak to wkoncu ma byc bo wg mnie nas to powinno tez objac ale za piekne by to bylo....a wczoraj znowu moja mama sluchala tez w radiu ze ten urlop dotyczy rodzicow gdzie kobieta wrocila po macierzynskim do pracy (wiec ciebie by to objelo) a mnie juz nie bo jestme na wychowawczym...i co program to inaczej mowia bo ja np w tv wczoraj sluchalam i nic takiego nie mowili zeby dotyczylo to kobiet pracujacych albo ze dzieci urodzonych dopiero w tym roku....

Zanka czy wy bedziecie robic Filipowi roczek w kosciele? czy nie? idziecie za tradycja czy ja omijacie bo ja juz teraz sama nie wiem, wszyscy dookola robia i nie chcialabym wyjsc na jakas inna.....

Wlasnie czytalam mamuski marcowo-kwietniowe 2010 i co widze ze zaczely jeszcze szybciej sie rozpakowywac od nas....pierwszy dzidzius urodzil sie 16 grudnia - 28/29 t.c dziewczynka Oliwia
Buziaczkku jestem świadoma, że na śląsku jest taka tradycja roczku w kościele ale my jej nie kultywujemy
ogólnie jestem z kościołem na bakier, więc nie chciałabym nawet iść do kościoła

Stary 2010-01-01, 13:55   #133
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Buziaczkku jestem świadoma, że na śląsku jest taka tradycja roczku w kościele ale my jej nie kultywujemy
ogólnie jestem z kościołem na bakier, więc nie chciałabym nawet iść do kościoła

My wlasnie tez i dlatego wlasnie sie zastanawiam czy to ma sens isc i robic roczek skoro nas i tak w kosciele wiecej nie ma niz jestesmy a roczki to bardziej dla tych praktykujacych i chyba jednak odpuszcze ten kosciol
Stary 2010-01-01, 13:58   #134
anadun
Rozeznanie

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
żeby Wam dzieci zdrowo rosły,
tż-ci wspierali i szanowali,
a teściowe pomagały, albo trzymały się daleko
Niech się spełnią wszystkie dobre życzenia,
a postanowienia uda się zrealizować.
Niech to będzie dobry rok

My też nie balowaliśmy, za to jutro mamy imprezę u męża w pracy, na którą wcale mi się nie chce iść. Do Emila ma moja siostra na noc przyjechać. U nas śniegu nasypało, dziś byliśmy na sankach i odśnieżyliśmy trochę, żeby autem do kościoła pojechać.
Poza tym Emil od poniedziałku ma wreszcie pierwszego zęba chyba najstarszy bezzębny kawaler z niego był Marudzenie było jeden wieczór, bez gorączki i innych atrakcji, więc oby tak dalej

Buziaczek - na stronie ZUS znalazłam, że o ile urlop macierzyński dodatkowy tylko jako przedłużenie głównego macierzyńskiego przysługuje, więc my się nie łapiemy, o tyle ojcowski może być wykorzystany do ukończenia przez dziecko 12 miesiąca życia, czyli naszym tż się należy Ciekawe tylko jak pracodawcy będą na to patrzeć tutaj czytaj wyjaśnienia ZUS
Alkamor świetnie wyglądasz, ale to zdjęcie na nocniku , Memi ma rację, że kiedyś możesz żałować publikacji.
Stary 2010-01-01, 15:19   #135
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

dzien dobry

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-01, 19:15   #136
joasia2512
Rozeznanie

Jejku tyle godzin nikt się nie odzywa.
A mój Filip dziś zaczął puszczać się stajać przy tapczanie, co prawda po chwili zalicza glebę ale już coś kombinuje.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44

"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie."

Paulo Coelho
joasia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 20:08   #137
katarzynka00
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
kiedys czesciej do was wpadalam, teraz...same rozumieciegownie na watku lipcowo-sierpniowym siedze
Chcialam tylko pogratulowac wam osiagniec, tak tak tych z pierwszej strony
Jak zobaczylam ile kg wam ubylo to pomyslalam ze i dla mnie jest nadzieja
Jestescie wielkie
No to tymczasem
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 20:21   #138
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
witajcie Mamusie i dzieciaczki Noworocznie
nie wyspałam sięJeśli chodzi o petardy Dawidek budził się od 19 prawie co pół godziny, tak szczelali u Nas Najlepszemu bardzo podobały się sztuczne ognie-wstał o 23:30, choć w tym roku marne było widać z okna. Nie spał do 3 wstał wyspany o 6
a jak U Was było? jakie macie postanowienia??????
Penterka?
A Mikolaj przespał wszytskie petardy. Nawet sie nie ruszyl. Tak jak go polozylam tak spal od 22 do 7:30. Myslalam, ze oszaleje ze szczescia
No ale oczywiscie nie moglo byc az tak dobrze, mam mega @. leci jak z kranu. Wczoraj latalam do kibla co 0,5-1 h zmieniac podpaski. Tez tak miałyście??
A nad postanowieniami jeszcze nie myslalam ale pomysle.

Edytowane przez mati393
Czas edycji: 2010-01-01 o 20:23
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-01, 20:26   #139
mamika6
Raczkowanie

Pragne zyczyć wszystkim spelnienia najskrytszych marzen i aby ten rok nie był przynajmniej gorszy od starego!Tyle bym chciała napisać,jak swieta u mnie ,sylwester(katastrofa!),a le jestem zmeczona izaraz ide spać.Jutro i w niedziele pracuje ale poniedziałek mam wolny to moze coś skrobne.Ale czytam was regularnie i jestem na bieżącoTysiące buziaków!!!!
mamika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 08:56   #140
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ja sprobuje powiekszyc obrazki do formatu A4, wydrukowac na zwyklej kartce do drukarki i zalaminuje (tz ma laminarke w pracy ) i dam tasme dwustronna i zobacze jak to bedzie wygladalo, jak fajnie, to zrobie wiecej
A no widzisz to chyba, że tak to bo ja chcę format minimum A3

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
mamy 6 ząbka

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
Alkamor
ładnie Ci w tych ciemnych włoskach bardzo - mym zdaniem ładniej niż w blond! I faktycznie schudłaś szczypiorku a i piersiaki to się rzucają na pierwszy PLAN .

ps. która już wczoraj piła co? Bo ja nadal nie "umiem" wypić więcej niż 1/3 jednej butelki karmi
Tzn. te włoski w sensie kolor są moje...bo blondu samego nie miałam nigdy....tylko baleyage... a szczypior to ze mnie żaden...w wakacje to byłam szczupła a teraz przytyłam

a co do picia to ja nieraz nawet jedno normalne piwo wypiję...a w sylwka lampkę wina

Cytat:
łoj

Cytat:
Napisane przez anadun Pokaż wiadomość
Alkamor świetnie wyglądasz, ale to zdjęcie na nocniku , Memi ma rację, że kiedyś możesz żałować publikacji.
mnie się wydawło, że Memi napisała, że Kubuś będzie "wdzięczny" za zdjęcie...w sensie za zdjęcie samo w sobie a nie publikację...zresztą ja tam nie widzę nic złego

dzień dobry!
idę Kubie śniadanie zrobić

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 10:17   #141
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Witam w nowym roku.
Czuje się prawie staro
Noworoczne postanowienie było takie, że nie będę się obżerać słodyczami bo mi boki się wylewają ze spodni. Tylko w piątki i soboty będę trochę jeść. Jakie to szczęście, że dzisiaj jest sobota

monix gratulujemy ząbka! od Trollinki w nowym roku. A poza tym Trollinka grzeczniutka jak nigdy. W Sylwestra spała i dopiero 20 po północy ją jedna petarda obudziła. Posiedziała z nami godzinkę i poszłam ją usypiać i sama zasnęłam Za to kuzynka spała do rana. Kładą ją spać o 19 i śpi do rana bez żadnej pobudki ale w dzień mało śpi, prawie wcale a ma prawie 4 m-ce.
Stary 2010-01-02, 10:49   #142
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dzisiaj w Realu i tylko dzisiaj jako oferta dnia 02.01. sa Pampersy Jumbo Packi za 40 zl

Sa tez w promocji soki Bobo Frut 4 sztuki w paczce (kazda butelka po 300 ml) za 7,99 zl

Jest tez mleko Nan za 11,30 zl do ktorego daja gratis paczke kaszki malinowej ryzowej

Czas edycji: 2010-01-02 o 11:14
Stary 2010-01-02, 11:06   #143
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

dzien dobry

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 12:08   #144
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

Dzien dobry!
jak dzis bylam w slkepie sprzedawczyni mowila ze kaszki bobovita beda prawie wszedzie na promocji bo zmienia sie szata graficzna opakowania
dzikazaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 15:02   #145
Tun1a
Wtajemniczenie

Dobry Wieczór
U mnie już ciemno Młoda zalicza drzemkę. Małżon zalicza z kumplami film. Ja nadrabiam zaległości w siedzeniu przy kompie.
Ale mieliśmy nockę.... zabawa od 0:30 do jakiejś 3. Druga niewyspana noc z rzędu. I oby ostatnia.
Wróciliśmy do miasta. Teraz potrzebuje urlopu, żeby się zregenerować po urlopie małżona....
Stary 2010-01-02, 17:04   #146
anya_krk
Zakorzenienie

A w Carrefourze są Mega Packi pampków w cenie 79 zł - do 4.01.2010.
Stary 2010-01-02, 19:15   #147
Tun1a
Wtajemniczenie

Stary 2010-01-02, 19:59   #148
anya_krk
Zakorzenienie

hallo, dziewczęta!
Stary 2010-01-02, 20:06   #149
monix0
Zakorzenienie

monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-02, 20:07   #150
Tun1a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anya_krk Pokaż wiadomość
hallo, dziewczęta!

Dziecko śpi! Ciekawe jak długo
Małżon wrócił z kina. Siedzimy przy "wiernym ogrodniku". Ale się specjalnie na nic nie skupiamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości