|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Alergicy- czyli wsparcie i pogaduchy ;)
moje kropelki kosztują 150
![]() u mnie też spokój- jak zwykle normalnie
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie alergia wyeliminowała na kilka dni...
|
|
#123 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wizytę mam 10 lutego, i nie mogę się doczekać aż zacznę pik-pik ![]() chciałabym jak najszybciej zrobić ten pierwszy etap kłucia co tydzień, bo trochę to będzie uciążliwe, no ale zaciskam zęby i dam radę. Samopoczucie u mnie ok, chociaż trochę tam sobie kicham w ciągu dnia ![]() ![]() Co Cię dopadło konkretnie ![]() Szotta, a tak w ogóle czy Ty się odczulasz w jakiś sposób, bądź zażywasz jakieś "antidotum"? Ewcik chyba jest dzielna nie tknęła ketchupu bo ani widu ani słychu
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roztocza. Znowu te ....... roztocza. Tak, ale raz musiałam przerwać, niedługo drugie podejście. Ale muszę jeszcze poczekać.
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą wogóle dzisiaj przygodę miałam.. przychodzę na zastrzyk a tu babka mi mówi, że już nic praktycznie nie ma..następnie stwierdziła, że wyparowało...bez komentarza
|
|
|
|
|
|
#126 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na to gówno nie ma sposobu A doraźnie to nie wiem czy łykasz jakieś tabletki, ale na mnie działał Alermed (tabsy, recepta) a teraz Flixonase (aerozol donosowy, recepta) - ale to były dolegliwości typu: katar, kichanie, łzawienie oczu. Oba specyfiki oczywiście zaczynają działać min. po kilku dniach i wzięcie doraźnie 1 tabletki daje marny efekt. Kiedyś myślałam że mogę brać tabsy tylko jak mi coś będzie, a przecież ich skuteczność jest podyktowana długoterminowym zażywaniem ![]() No a właśnie... czemu moj doktor nie przepisal mi szczepionki na roztocza one są cały rok a trawy sezonowo, wolałabym te roztocza kurde....mam nadzieję, że chociaż spojrzal w moją kartę zanim wypisał receptę, bo nie pamiętam co u mnie jest najsilniejsze. Ych ![]() Cytat:
![]() a z tą fiolką, to już Ci się skonczyly i masz wykupić kolejny etap? ja bym chyba się wściekła, gdybym przyjechała (do innnego miasta), wziela pol dnia urlopu i lekarka by mi powiedziala że nie moze zrobic zastrzyku tfu tfu, oby mi się to nie zdarzyło...a wiesz, mnie sie zdaje że leki płynne/zawiesinowe mogą parować, ale chyba tylko w przypadku gdy nie są szczelnie zamknięte, więc już tak kobity nie biczuj ![]() u mnie "sucho" w nosie aż miło czuję się dobrze, jestem aktywna, oby tak dalej....![]() czego i Wam życze |
||
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marmutita jestem taka zdolna , że załatwiłam tego samego dnia szczepionkęręka już lepiej ale nadal boli... |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczepionki często są sprowadzane dopiero po złożeniu recepty i trochę to trwa, więc ![]() hmm, no tak sobie myślę, i mam nadzieję, że lekarz wie co robi - sam zdecydowal co odczulamy, może te roztocza, na które tak panikuję w rzeczywistości nie mają takiego nasilenia, nie wiem kurka, ale będę sobie wmawiać że lekarz jakoś sensownie to układa ![]() a jeszcze jedno pytanie - czy leczysz się prywatnie czy państwowo? u mnie dobrego samopoczucia ciąg dalszy.... juuhuu
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
ah w środe ide na jakas durna wizyte do lekarza. jakies bzdury chca robic o mojej astmie...
mam nadzieje, ze nic zlego mi nie powiedza pozniej ![]() na ten i przyszly tydzien - wizyt u lekarza mam dosc!
|
|
|
#131 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry przy -15
![]() Cytat:
![]() ja na start bede co tydzień, na szczęście też państwowo, u lekarza co do którego nie mam zdania jeszcze, zobaczymy w trakcie,bo narazie nie powala mnie sympatycznością ![]() Cytat:
ja wychodzę z założenia zę przy naszych dolegliwościach, każda wizyta jest zielonym światłem na lepszy stan zdrowia.Co do astmy, to rozumiem, że mialas albo bedziesz miala badania spiromeryczne? Ja mialam na początku moich wizyt w poradni i wyszły ok, natomiast lekarz powiedział, że jeśli nie będzie odczulania, to w przeciągu 3 lat mogę nabawić się tej przypadłości. AA i pamiętam że samo badanie było megawyczerpujące, ileż można dmuchać do utraty tchu, aż pani nie powie "stop" .... po badaniu siedzialam przed gabinetem i ledwo zipałam ![]() Tak więc Ann za pomyślny przebieg wizyty.A zresztą... chyba wszystkie znamy te uciążliwości z wizytami , czasami rzeczywiście można mieć dość, zwlaszcza jak leczymy sie panstwowo i biegamy od gabinetu do gabinetu, ale co zrobić ![]() Słowo do roztoczanek wiem że jest zimno ale ta temperatura nam sprzyja, wczoraj wywaliłam wieczorem pościel na wietrzenie i wybiłam co do jednego z innej beczki, w lasnie na tvn leci reklama "slim coffe", czyli kawa ktora odchudza, kto to wymyślił....
|
||
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak chyba wole cieplej i z roztoczami
Zaczynam nie lubić zimy.Trzymam za Was wszystkie kciuki, co by lepiej się żyło. Nie nadrobię dokładnie, bo muszę się położyć. Mam taką @ że już ledwo siedzę
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
haj, heloł
![]() ewcik niepoprawna optymistko ![]() szotta biedulko, szybkiego powrotu do formy a ja mam dziś jakiś mulasty dzień i zero inicjatywy do czegokolwiek ![]() ale pozdrowienia przesyłam |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Zimno...
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
zimno zimno, ale napewno lepiej się czujesz, bo wystraczy jedno wietrzenie pokoju i teren czysty
![]() a ja dziś się dowiedziałam że czeka mnie delegacja zagraniczna na kilka dni i będę musiała pokombinować, bo bede już po pierwszej szczepionce. Nie chcę tego odkładać, bo dość się naczekałam a zima nie będzie trwać wiecznie, więc w pracy kawa na ławę, i narazie respektują moje wydziwianie z odczulaniem ![]() Czy alergiczki pamiętają jak to było z tym szczepieniem co tydzień, czy np. dopuszczalne było jednorazowo przesunięcie np. do 10 dni? Dopiero za 2 tygodnie bede mogla lekarza spytać i nie wiem jak się do tematu ustawić ...
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj jak było u mnie - 17 wyniosłam na balkon swoją pościel i kilka maskotek.. więć napewno nie mają w sobie już roztoczy.. |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja pisałam- już wolę roztocza niż te pieruńskie mrozy!!!
Ja zmarzluch jestem
|
|
#139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak robić raz na miesiąc.natomiast ja się ograniczam do mrożenia, bo pranie kołdry nie usmiecha mi się , zawsze to coś!Cytat:
ja się przyzwyczaiłam do mrozów, chyba nawet wolę taką zimę niż "byle jaką", a też jestem zmarźlakiem |
||
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu taka mała dygresja ![]() Gdzieś słyszałam (radio, czy kabaret jakiś ) jak to dobrze że mamy globalne ocieplenie. Bo bez pewnie zaszłoby do -50
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
Czy ja też mogę się przyłączyć? ![]() Jestem uczulona najbardziej na trawy, brzozę, żyto i kilka innych pyłków, które aż tak mi nie dokuczają Przez 5 lat się odczulałam (szczepionki Allergovit) i muszę przyznać, że bardzo mi pomogły. Jestem już ponad 2 lata po odczulaniu i prawie nie mam najmniejszych dolegliwości na te pyłki, ale w zeszłym roku zauważyłam, że chyba nasiliła mi się alergia na inny pyłek (podejrzewam bylicę), który mimo że w małym stopniu wyszedł mi na testach, to do tej pory nie dawał o sobie znać. I powiem Wam, że jestem załamana ![]() W tym roku zamierzam sprawdzić, czy znowu w tym czasie będą dolegliwości i jeśli tak, będę musiała wybrac się do lekarza. Kurczę, nie chcę znowu tego wszystkiego! A najgorsze jest to, że w tym czasie dodatkowo słyszę taki świst na oskrzelach chyba (?) przy głębszym wdechu i boję się, że to mogą być początki astmy |
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jestem na "tą wizytę" niesamowicie wkurzona. Mam na karteczce napisane 27.01 - środa, 12:30 i... przyszłam tam poszłam do recepcji oznajmić, że jestem. Babka wzięła moje dane, bla bla powiedziała, że jest ok i kazała czekać w poczekalni. Po 40 niemalże minutach wkurzona poszłam do recepcji o co do cholery chodzi. I w recepcji siedziała już inna kobieta. Pytam, co jest grane, czekam, czekam, a mnie nie wywołują. A ta do mnie - po pobraniu znowu danych, Przepraszam, my mamy panią na 17.02 zapisaną. ![]() byłam tak wkurzona, że tylko czas zmarnowałam. grrr... Więc nici. nici. nici! ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
![]() Początki astmy jak się objawiają? U mnie... Tak jakby mi coś zalegało, jakbym nie mogła odkaszlnąć, takie... specyficzne, astmatyczne chrząkanie nie wiem jak wytłumaczyć, mam nadzieję, że skojarzysz. świstanie w oskrzelach, też... Mam nadzieję, że Ty nie będziesz miała Astmy! ![]() Oczywiście mając 7 lat robiłam tak (chrząkałam....), a inni podejrzewali u mnie że to na tle nerwowym (że niby przez problemy z czytaniem m.in. choć nie uważam, bym jakoś bardzo takie miała) No i tak było.Ah!
![]() - Serce mi mówi, że się mylisz...Edytowane przez AnnGabi Czas edycji: 2010-01-28 o 22:37 |
||
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Maju nie chcę Cie martwić, ale najlepiej wybierz się z tym do lekarza...
U mnie przez pół roku podejrzewano astmę. Nawet lekarka przepisała mi jak to ona nazwała "wziewy" Takie dyski... Szkoda mówić, okazało się że astmy nie mam, mogłam tylko sobie zaszkodzić... nigdy więcej do tej lekarki. Nie mogła sobie poradzić z alergią, wymyśliła astmę. Ale ja też głupia byłam ![]() Dziewczyny- alergie sobie poszły Ale żeby nie było za pięknie, to zaraz będę łazić z gorączką. Mrozy... No coś za coś, trudno.
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2010-01-29 o 09:41 |
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
masz alergię na mróz ?
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dosłowną, ale
![]() Kurcze! Nigdy mi to odczulanie nie wyjdzie. Nigdy jeszcze się nie udało, zawsze lekarz odradzał. Zmieniłam lekarza i ciągle coś wypada... No nic. Jeszcze jakiś czas poczekam.
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego ci odradzają ?
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
A ciągle coś, szkoda mówić. Ale teraz już chyba trafiłam na odpowiedniego lekarza
![]() I niedługo poproszę o trzymanie za mnie kciuków
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojego bede prosić o szczepionki a nie o kropelki
![]() Najwyżej po szczepionce zemdleje, ale ją dostane bo z tymi kropelkami to też wstrząs moge dostać albo się udusić jak gardło napuchnie ;/ więc też mam problemy hehe
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to alergiczka
![]() Ja w ogóle kiepsko reaguje na takie rzeczy
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze szybko nie wroca! Cytat:
ja mam bo dopada mnie wtedy dziwna dolegliwosc zwana inaczej przygnebieniem z powodu braku +25 i slonca.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

przychodzę na zastrzyk a tu babka mi mówi, że już nic praktycznie nie ma..

- Serce mi mówi, że się mylisz...
za pomyślny przebieg wizyty.
, czasami rzeczywiście można mieć dość, zwlaszcza jak leczymy sie panstwowo i biegamy od gabinetu do gabinetu, ale co zrobić

i tak robić raz na miesiąc.