Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 09:40   #121
pakusia86
Zakorzenienie

Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Jest tylko jedna rzecz w której nie ma pełnej (żadnej) synchronizacji A mianowicie ząbki

P.S. Wysłałam Ci z rana energy packa

A właśnie... my tak czesem narzekamy, że musimy nosić te nasze bąble... wczoraj tak z ciekawości weszłam na profil znajomych znajomego. Ich dziecko gdy miało 8 miesięcy... ważyło.... nie zgadniecie ile! 14 kg! -- przed myslnikiem padla odpowiedz. jesli chcecie ją zobaczyc zaznaczcie pole jak normalnie w wordzie przy zaznaczaniu i kopiowaniu. Ukrylam ja zeby Wam nie psuc radosci zgadywania Serio - tyle!. Ale co sie dziwic, ledwo 6 miesiecy mial to juz dostawal czekolade. Teraz jak patrzylam na bardziej aktualne fotki to szczuplejszy sie zrobil odrobine, pewnie dlatego ze wiecej ruchu, raczkowanie, stanie... on w foteliku samochodowym tym od 9kg do 18 wygladal jakby sie nie miescil, tak jakby na sile go wpychali. Biedne dziecko

o ja cie.... biedne dziecko no ale to zasluga rodzicow i tych czekoladek...
moj Kuba wlasnie siedzi na podlodze i przytula sie do pieluszki i cos do niej gada hehehehe

no synchronizacja z zabkami cos im nie wyszla ja to bym wolala zeby Kuba mial pozniej zabki... bo teraz wszystko gryzie... nie dasz mu nic do reki ciasteczka czy czegos bo wlozy gleboko do buzi i gryzie
pozatym on tak z nienacka sie przytula i gryzie... ostatnio ugryzl mnie w ucho!!!

p.s. tez ci wyslalam energy packa

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 09:43   #122
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Heksa

Olek nauczyl sie wywalac jezyk na bok i do tego mowic BLE BLE BLE - boki mozna zrywac
no to musi przezabawnie wygladac

Cytat:
I dziewczyny - dzisiaj ja sponsoruje wszystkie libacje alkoholowo-mleczne na tym forum (zarowno dla mamus jak i dzieciaczkow!). Igi przespal bez przerwy od 7:20 do 6:38!!!!! Calutka noc, bez przerwy na jedzenia! Boze, co za szczescie i ulga
Zazdraszczam... Ja niedosc ze nie spalam przez ten katar to jeszcze młody budzil sie od 2 co godzine i płakal i cos pokaslywal... ...na dobre wstalismy o 8...

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
no to dawaj :d Paulina Chechelska i jeszcze pozniej jak cos ci polece mame i siostre ja gram w Cafe, Farme, mafie i czassem w Petville

juz wyslalam zaproszonko

Cytat:
Jest tylko jedna rzecz w której nie ma pełnej (żadnej) synchronizacji A mianowicie ząbki

P.S. Wysłałam Ci z rana energy packa

A właśnie... my tak czesem narzekamy, że musimy nosić te nasze bąble... wczoraj tak z ciekawości weszłam na profil znajomych znajomego. Ich dziecko gdy miało 8 miesięcy... ważyło.... nie zgadniecie ile! 14 kg! -- przed myslnikiem padla odpowiedz. jesli chcecie ją zobaczyc zaznaczcie pole jak normalnie w wordzie przy zaznaczaniu i kopiowaniu. Ukrylam ja zeby Wam nie psuc radosci zgadywania Serio - tyle!. Ale co sie dziwic, ledwo 6 miesiecy mial to juz dostawal czekolade. Teraz jak patrzylam na bardziej aktualne fotki to szczuplejszy sie zrobil odrobine, pewnie dlatego ze wiecej ruchu, raczkowanie, stanie... on w foteliku samochodowym tym od 9kg do 18 wygladal jakby sie nie miescil, tak jakby na sile go wpychali. Biedne dziecko
o jaaaaaaaaaaaaaa !!!
No to niezle...
aaaaa..... pamietacie jak mowiłam o tej mojej kumpeli co urodzila dziecko 5100...
No to było naturalnie --> (tylko 20 min partych a cały poród chyba 8 godzin) ona poród miło wspomina... oczywiscie wziela zzo....
No i ten mały ma teraz ponad 8 tyg. i wazy 6,5 kg....
Ogólnie to wyglada jak 4 miesiaczne dziecko
On chyba tez bedzie gigantem...
Tak czy siak jest słodziakiem strasznym...

Stary 2010-01-09, 09:49   #123
Heksa
Wtajemniczenie

Kellys bidulko kuruj się i wygrzewaj! Dużo zdrówka!

Co do wielkich dzieci, ostatnio Wojtek gada ze swoją mamą. Oczywiście standardowy zestaw pytań: jaka pogoda, co słychać, jak Iguś. Jak zwykle rozmowa zeszła na tematy Igusiowe: a czy siedzi, a czy kaszle blablabla. Padło pytanie ile waży. No to Wojtek mówi, że nie wie, ale podejrzewamy że nie więcej niż 8 kg, bo jak w grudniu byliśmy na szczepieniu to ważył 7.6kg. Teściówka na to: a dziecko sąsiada ma 3 miesiące i już waży 8 kg. Ale oni karmią je co 2 godziny, może i wy powinniście? A i nie uczcie go zasypiać, bo on płacze i dostanie od tego zapalenia płuc Wiecie, takie stare przesądy, że płacz to coś złego i od długiego płaczu dziecko może umrzeć. Jak się dowiedziała że ten 3 miesięczny synek sąsiadów ma już 2 zęby to teraz przy każdej okazji pyta nas czy iguś już też ma

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 10:23   #124
pcynesia
Rozeznanie

Cytat:

Co do wielkich dzieci, ostatnio Wojtek gada ze swoją mamą. Oczywiście standardowy zestaw pytań: jaka pogoda, co słychać, jak Iguś. Jak zwykle rozmowa zeszła na tematy Igusiowe: a czy siedzi, a czy kaszle blablabla. Padło pytanie ile waży. No to Wojtek mówi, że nie wie, ale podejrzewamy że nie więcej niż 8 kg, bo jak w grudniu byliśmy na szczepieniu to ważył 7.6kg. Teściówka na to: a dziecko sąsiada ma 3 miesiące i już waży 8 kg. Ale oni karmią je co 2 godziny, może i wy powinniście? A i nie uczcie go zasypiać, bo on płacze i dostanie od tego zapalenia płuc Wiecie, takie stare przesądy, że płacz to coś złego i od długiego płaczu dziecko może umrzeć. Jak się dowiedziała że ten 3 miesięczny synek sąsiadów ma już 2 zęby to teraz przy każdej okazji pyta nas czy iguś już też ma
Hehe.. no babcia Igusia widac bardzo zaangażowana w rozwój dziecka dobre
no ale takie porównywania to chyba się będą zdarzac zawsze

Ja jeszcze nie urodziłam, ale wczoraj moja mama mnie zaskoczyła pytaniem czy ja tu właśnie w 37 tygodniu mam robione badanie na obecnośc gronkowca, bo podobno w Polsce teraz obowiązkowe jest i córka jej kolezanki (ktora jest w ciazy dokladnie tak samo jak ja) wlasnie miala to badanie. A ja pierwsze słysze no i spokojnie odpowiedziałam mamie, ze tu sie czegos takiego nie robi

Kellys, kuruj sie kobitko!

Katia, tez polecam dobrze przeczytac umowe ubezpieczenia. I wiecie co, ostatnio sie na wlasnej skorze przekonalismy, ze czasami dobrze jest zaplacic wiecej i wziac pelne ubezpieczenie (comprehensive). Kolega mowil, ze ubezpieczenie '3-rd party' nie zawsze pokrywa sprawy zwiazane np. z wypadkiem losowym takim jak powodz czy nawet jakby Ci galaz na auto spadla.
pcynesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:31   #125
Eve1603
Zakorzenienie

Heksa

Gratuluje nocki
Ale Ty masz pamiec no, mamy Ella's w firmie, ale nie znam wszystkich smakow, kupuje wylacznie truskawke Powinny byc tez w tesco, a na 100 we wszystkich sklepach ze zdrowa zywnoscia, np Quay Co-Op, Dublin Food.
Olek rzeczywiscie jest aniolem pod wzgledem spania

Tak, chcemy pozwac obecnego szefa, wlasnie kilka osob, nieslusznie zwolnionych juz sie za niego wzielo, a my tez mamy do niego kilka problemow, wiec mocno sie nad tym zastanawiamy. uwazaj na mnie, bo jak jestem w transie to i Ciebie pozwe

Wspolczuje temu biednemu dziecku, niestety raz nabyte komorki tluszczowe nigdy nie gina - moga sie jedynie zmniejszyc podczas odchudzania... Jego rodzice bardzo sie staraja, zeby miec grube dziecko

A tesciowa...
No coz, ja czasami mam wrazenie, ze moja tesciowa nigdy nie miala dziecka Zadaje tak glupawe pytania na temat rozwoju, tak sie wszystkiemu dziwi i martwi, jakby slyszala o tym pierwszy raz w zyciu - nie wydaje mi sie, ze ja zapomne jak to bylo miec male dziecko i mam nadzieje, ze nie bede zameczac Olka pytajac o jego dzieci...

Pakusia

Nie mowie, ze FBD bedzie najlepsze dla kazdego, najlepiej polazic po roznych ubezpieczalniach i zapytac - ja np mam dreszcze jak slysze AXA, bo nam za ubezpeczenie zaspiewali 1700euro wiecej niz FBD
Samochody sa oczywiscie ubezpieczone na mnie - jestem starsza od tza i dluzej mam prawko, no i jestem kobieta

Kellysss

Nie daj sie !!!

Wiecie, Olek naprawde wyglada swietnie z tym jezorem taki troche glupolek

Lece wziac sie za siebie, chalupe, psa i nie wiem co jeszcze

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 11:54   #126
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

Pakusia

Nie mowie, ze FBD bedzie najlepsze dla kazdego, najlepiej polazic po roznych ubezpieczalniach i zapytac - ja np mam dreszcze jak slysze AXA, bo nam za ubezpeczenie zaspiewali 1700euro wiecej niz FBD
Samochody sa oczywiscie ubezpieczone na mnie - jestem starsza od tza i dluzej mam prawko, no i jestem kobieta

nie no musimy popatrzec, bo nigdy nie porownywalismy firm.. trafilismy na avive i tak zostalo, bylo szybciej i blizej ale trzeba popatrzec... tak jak z bankiem... jak przyjechalismy to odrazu do bank of ireland ... bo co byl najwczesniej po drodze... ale mam juz dosc tego banku... zrezygnowalam z konta bo po co mi teraz... a kamil przeniosl sie do halifaxu gdzie bez problemu dostal karte kredytowa... trzeba wszystkie obcje zobaczyc moze trafi sie cos lepszego

a ja poszlam za ciosem i pozazdroscilam sukcesow Asi i zaczelam odstawiac Kube od smoczkow pierwsze usypianie owocne i bezproblemowe... w sumie to u nas smoczka duzo nie ma... bo tylko w ciagu dnia do usypiania i nad ranem... wtedy jest najgorzej bo mu wypada i trzeba bez przerwy wkladac... ale tak myslalam... i wymyslilam ze skoro nie potrzebuje smoczka do wieczornego snu i w ciagu dnia nie chodzi ze smokiem to po co mu???
i wywalilam mam tam jakis zapasowy schowany w razie jakiegos horrou nocengo ale mam nadzieje ze sie uda... teraz byl pikus bo podczas przebierania Kuba juz usypial wiec wzielam w ramiona i zanioslam do lozeczka... ale zobaczymy jak bedzie pozniej...

okej lece sprzatac bo za 30 min skoki a tu bajzel na kolkach

Stary 2010-01-09, 12:13   #127
Heksa
Wtajemniczenie

Jeee Najpierw ja, potem Dusza, teraz Paula. Ha, ale Was zmotywowałam

Eve no ja właśnie mam super pamięć, czasami żałuję że aż tak dobrą bo przez to wiele słów pamiętam i dużo rzeczy mam w głowie. Najbardziej cierpi na tym mój małż Ale wyryłam sobie w pamięci: unikać Eve podczas transu Muszę się w takim razie rozejrzeć za Ella's w tych sklepach ze zdrową żywnością bo to super sprawa, mało miejsca zajmuje i zupełnie inne smaki niż w większości normalnych słoiczków.
Co do szefa to skoro macie do niego różne "ale" to się nie dziwię że zastanawiacie się nad taką opcją, a z drugiej strony podziwiam za odwagę, bo w końcu Twój TŻ ciągle pracuje u niego w firmie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 12:37   #128
Katia25
Wtajemniczenie

A ja dzis czuje sie jakas zmeczona?Sama nie wiem dlaczego...Chetnie spedzila bym caly dzien w lozku ale pies jakos krzywo na mnie patrzyNormalnie wyciagnal mnie z lozkaMoze sie przejde na jakis spacer tak pieknie na dworze ,a wkoncu czuje sie o niebo lepiej

Kelysss duzo zdrowka zycze

Macie racje trzeba przeczytac co tam w umowie jest napisane....Kurcze nawet nie wiem gdzie ona jest...
Stary 2010-01-09, 13:40   #129
sylwiatkoo1
Zadomowienie

kurde blaszka.... posta mi wcielo no nic pisze jeszcze raz... dzisiaj zamarzla nam woda, tz probowal jakos te rury rozgrzac ale ciekawe jak dlugo sie teraz bedziemy meczyc bez tej wody
dziewczyny, ale uparlyscie sie na te smoczki... no ale wiadomo im szybciej tym lepiej, ja osobiscie znam chlopczyka co ma 4 latka i bez smoczka ani rusz!!!!
tak mysle o tych dzieciach i ich wagach te 14 kg to chyba naprawde przesada, no i zaczelam myslec tez o moim malym bo ma 2 m-ce i wazy 6,2 kg, ale duzy sie urodzil... ale nie wyglada mi na jakies spasione dziecko... a tak wogole to ile dziecko powinno przybierac na miesiac??? sa jakies normy????
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:01   #130
Heksa
Wtajemniczenie

Sylwiatko najlepiej sprawdzic na siatkach centylowych. Np tutaj mozna zapisywac wage dziecka i miec jego wlasny prywatny schemat: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/

Stary 2010-01-09, 14:18   #131
DobraDusza
Raczkowanie

Ale lecicie z tym wątkiem dziołchy, zbastujta bo nie nadązam

Hexa gratuluje nocki oby tak dalej
z tym dzieckiem to lekka przesada 14kg? to chyba nie tylko czekolade dziecku wpychali.....;>
potem za głupote rodziców dziecko bedzie płaciło przez całe życie!!
a swoją drogą ja sie dowiem ile waży moja pyza z jakiś miesiąc jak pójde go szczepic sadze że tak ok 7 kg napewno bedzie wazył !

Kochane wczorajsze usypianie nie takie tragiczne, wieczorem po 30 min syncio mój padł czyli tak jak poprzedniej nocki, obudził się po 4 zjadł i odłozyłam go do łożeczka, posmęcił z 10 min ale bez przekonania, raczej dla zasady otem pogugał 5 min i zasnął
kurde gdybym wedziała ze tak to bedzie wygladało to zaczełabym już wczesniej, prawda taka ze błam sie jak ognia darcia po kilka godzin, a tu prosze jak mnie synuś mile zakakuje, coprawda do ideału jeszcze troszke brakuje ale mam nadzieje ze sie uda narazie ze smoka nie rezygnuje, jak sie młody nauczy spać sam to zaczne go przekonywac ze smok nie potrzebny mu wcale

i wiadomość z ostatniej chwili, moje dziecko zasnęło własnie samo..... zupełnie bez mojej pomocy PO RAZ PIERWSZY nie do wiary
kochane dzieki za motywacje bo to dzięki wam te zmiany u nas
buzialki dla was!!!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

edit: zasnał bez płaczu i bez marudzenia, zupełnie sam
kurde dumna jestem z niego !!
DobraDusza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 14:22   #132
Heksa
Wtajemniczenie

Duszyczko mój też właśnie usnął No to impreza

I jeszcze raz: gratulacje

Ja też się z tym ociągałam, wydawało mi się że będzie gorzej. U Nas trochę dłużej to trwa i ciężej, ale pewnie dlatego że Igi to już stary wyga i wie co to znaczy postawić na swoim

Edytowane przez Heksa
Czas edycji: 2010-01-09 o 14:24
Stary 2010-01-09, 14:32   #133
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

o jaaaaaaaaaaaaaa !!!
No to niezle...
aaaaa..... pamietacie jak mowiłam o tej mojej kumpeli co urodzila dziecko 5100...
No to było naturalnie --> (tylko 20 min partych a cały poród chyba 8 godzin) ona poród miło wspomina... oczywiscie wziela zzo....
No i ten mały ma teraz ponad 8 tyg. i wazy 6,5 kg....
Ogólnie to wyglada jak 4 miesiaczne dziecko
On chyba tez bedzie gigantem...
Tak czy siak jest słodziakiem strasznym...
moze jeszcze powiesz ze naciecia nie miala????? a to pierwsze dziecko w ogole?
o ja piorkuje, to Sonia ma 5.5 miesiaca i wazy 6700 jakies, no moze 6800 (tzn waga pokazuje 6600 ale ona jakos zaniza moje dziecko)...

Cytat:

ej dziewczyny az mi sie nie chce wierzyc w te wasze opowiesci o tlustych dzieciaczkach... a oczekoladzie dla polrcznego malucha to juz w ogole- w jakiej postaci oni mu ja podawali????
to ja sie trzaskam czy malej dac do pociamkania chrupka kukurydzowego i czy 2-3 chrupki to nie za duzo, ze wzgledu na kupe i takie tam, a tu ludzie maka 8kilowe dzieci 3miesiecne????

a co do przesadow to
ja tez sonie karmie mniej wiecej co 2 godziny, i jakos nie widac efektow w postaci porazajacego przyrostu wagi

Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1 Pokaż wiadomość
kurde blaszka.... posta mi wcielo no nic pisze jeszcze raz... dzisiaj zamarzla nam woda, tz probowal jakos te rury rozgrzac ale ciekawe jak dlugo sie teraz bedziemy meczyc bez tej wody
dziewczyny, ale uparlyscie sie na te smoczki... no ale wiadomo im szybciej tym lepiej, ja osobiscie znam chlopczyka co ma 4 latka i bez smoczka ani rusz!!!!
tak mysle o tych dzieciach i ich wagach te 14 kg to chyba naprawde przesada, no i zaczelam myslec tez o moim malym bo ma 2 m-ce i wazy 6,2 kg, ale duzy sie urodzil... ale nie wyglada mi na jakies spasione dziecko... a tak wogole to ile dziecko powinno przybierac na miesiac??? sa jakies normy????
a ile mial jak sie urodzil? Sonka miala 6 kilo jak bylismy na szczepieniu w 4 miesiacu zycia, kurcze teraz to sie zestresowalam, to co ona przez ostatnie poltora miesiaca mi tylko jakies 700-800 gramow przytyla? mozliwe to w ogole? bo ze urosla to niewatpliwe, ciuszki kupilam juz na 74 i sa takie w sam raz. jak sie mala zbudzi to ide ja zaraz zwazyc i jak nie bedzie 7 kilo to zaczne futrowac zarelkiem jak ges

ale tez musze sie pochwalic naszym malym sukcesem- dzis mama wynalazla danie obiadkowe z brokulami, cukinia, szynka i kaszka i mala zjadla jakies pol sloiczka prawie w ogole nie wypluwala fakt ze zabawiala ja przy tym cala rodzina ale znow nie roslo w buzi ( bo do tej pory zupki to wygladalo tak ze ja jej do buzi pakowalam, ona miamlala, dodawala swojej sliny i wypluwala 2 razy tyle...)

aha no i gratulujemy przespanych nocek.
mi mala zazwyczaj przesypia okolo 12 godzin bez budzenia sie, tak juz od jakis 3 miesiecy, ale ostatnio placze przez sen, smok nie pomaga, wiec daje cycka na chwilke i sie uspokaja. ale tak jest kilka razy w nocy, wiec juz troszke jestem zmeczona. najgorsze ze nie wiem co jest przyczyna, zabki???? a z tym zabkiem co go widzialam kawalek to jakas lipna sprawa, raz go widac, raz nie- zastanawiam sie czy to w zaleznosci czuy ma spuchniete dziaselka czy co? bo pojawil sie jakby taki koniuszek wyrzniety no i widac ze pod spodem te dolne jedynki juz siedza tylko musza sie przez dziaselko przebic...
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:33   #134
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,ja tu tylko na moment,aby sprawdzić co Heksa porabia

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:42   #135
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

I jeszcze raz: gratulacje

Ja też się z tym ociągałam, wydawało mi się że będzie gorzej. U Nas trochę dłużej to trwa i ciężej, ale pewnie dlatego że Igi to już stary wyga i wie co to znaczy postawić na swoim
moja panna juz godzine spi... najgorsze ze w domu pelnym wielbicieli pare razy jej sie zdarzylo usnac przez bujanie w kocyku (2 osoby trzymaja za kocyk i bujaja), no i wczoraj wieczorem wyraznie mi dawala do zrozumienia ze teraz ona tak chce usypiac... a jak o tym powiedzialam mamie to pyta- to dlaczego mnie nie zawolalas? no super, tylko ze ja we wtorek wracam do irlandii i jak maz bedzie w pracy to sobie z taka forma rozrywki sama nie poradze....

moja mala tez spi i to juz od godziny...wiec mysle ze za chwilke sie zbudzi.
ale to zabawne jest jak takie maluchy wiedza co chca dokladnie i nie dadza sie zbyc byle glupota...

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Heksa!!!! jak to+ nie Eve kurde cos mi sie klawiatura porabala i nie moge znalezc znaku zapytania a chcialam ich wstawic z 50

przeciez wiemy ze romansujesz z eve wiec uwazaj bo jak jej sie narazisz to cie pozwie bo jest w bojowniczym nastroju (tzn Eve nie Heksa)
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 14:51   #136
Heksa
Wtajemniczenie

cholera, jak pech to pech. Wojtek nocki robi, a ja akurat jestem płodna więc mam nastrój na igraszki. Eh, co to za życie

Stary 2010-01-09, 14:52   #137
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Heksa!!!! jak to+ nie Eve kurde cos mi sie klawiatura porabala i nie moge znalezc znaku zapytania a chcialam ich wstawic z 50

przeciez wiemy ze romansujesz z eve wiec uwazaj bo jak jej sie narazisz to cie pozwie bo jest w bojowniczym nastroju (tzn Eve nie Heksa)
Widzę,że mój romans z Eve na całym Wizażu jest już znany.Heksy szukałam,bo na majowych nie było z kim gadać,a wiedziałam,że ona gdzieś się czai. A wogóle ja z UK jestem,więc to irlandzkiego wątku pasuje jak ulał.Pozdrawiam

Stary 2010-01-09, 15:17   #138
Eve1603
Zakorzenienie

Ursull - zaczynasz mi podpadac ...

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

.

I znowu Mama Oliwki nas podglada Tyle razy prosilam, zeby z nami pogadala, ale widocznie nie ma odwagi... No to juz nie prosze, niech czyta jak lubi...

Stary 2010-01-09, 15:18   #139
pakusia86
Zakorzenienie

my zaczelismy dzisiaj dzien bez smoczka, ale pomyslalam sobie, a pal licho... jak szalec to szalec... nauczymy go spac samemy (juz kiedys uczylismy, ale ze smokiem)... no wiec jak polozylam go do loczeka to zaczal sie smiac przykrylam kolderka i wyszlam i w niani slyszalam smiechy chihi przez 5 min!! wkoncu zaczal plakac... odczekalam 2 min... weslam poglaskalam ucalowalam i wyszlam... kurde ale tu coraz wieksszy krzyk!!!! masakra !!! ale twardo siedze az wkoncu slysze ze sie krztusi od tego plakania zaczal wymitowac i co teraz mam robic?? wzielam go przebralam, lozeczko cale ohaffftowane wiec tez trza przebrac... wlozylam do lozeczka wyszlam... znowu to samo!!!!!! znaczy placze i kaszle i slysze ze zaraz bedzie wymiotowal... wkroczylam do akcji z zapasowym smokiem!!!!!! podalam smoczka i w sekundzie zasnal !!!! i co ja mam z nim teraz robic? w sumie zalezalo mi na pozbyciu sie smoczka, ale widze ze jest jednak do niego przywiazany... no gdyby tylko plakal i krzyczal to spoko... ale jak wymiotuje??? on zawsze jak wpadnie w histerie (przewaznie podczas uzywania fridy) to zaczyna kaszlec i wymiotuje porazka

Cytat:
Napisane przez DobraDusza Pokaż wiadomość

i wiadomość z ostatniej chwili, moje dziecko zasnęło własnie samo..... zupełnie bez mojej pomocy PO RAZ PIERWSZY nie do wiary
kochane dzieki za motywacje bo to dzięki wam te zmiany u nas
buzialki dla was!!!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

edit: zasnał bez płaczu i bez marudzenia, zupełnie sam
kurde dumna jestem z niego !!
SUPER!!!! no to wielki wyczyn!!!

Cytat:

to polejcie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
ale tez musze sie pochwalic naszym malym sukcesem- dzis mama wynalazla danie obiadkowe z brokulami, cukinia, szynka i kaszka i mala zjadla jakies pol sloiczka prawie w ogole nie wypluwala fakt ze zabawiala ja przy tym cala rodzina ale znow nie roslo w buzi ( bo do tej pory zupki to wygladalo tak ze ja jej do buzi pakowalam, ona miamlala, dodawala swojej sliny i wypluwala 2 razy tyle...)

ooo no to brawa dla Soni takze

ale mamy cudne dzieci

Cytat:
sledzik

a co ty nasza heksie tak szpiegujesz?? jak sie Eve dowie to dostaniesz lanie

Cytat:
Widzę,że mój romans z Eve na całym Wizażu jest już znany.Heksy szukałam,bo na majowych nie było z kim gadać,a wiedziałam,że ona gdzieś się czai. A wogóle ja z UK jestem,więc to irlandzkiego wątku pasuje jak ulał.Pozdrawiam
a no wszyscy was znaja wasz romansik slawny hihihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 15:27   #140
Heksa
Wtajemniczenie

jak czytałam te książki to pisało że dzieci mogą wymiotować nawet ale żeby nie przerywać... nie wiem co ci poradzić, może przejrzyj te książki, a w zasadzie jeden rozdział z "uśnij wreszcie", nazywa się zacznijmy raz jeszcze czy jakoś tak

a w ksiazce "kazde dziecko moze nauczyc sie..." jest rozdzial "jakie problemy mogą się pojawić" i tam jest właśnie o wymiotowaniu. Przeczytaj Paula i sama zdecyduj czy to do ciebie przemawia czy nie

Edytowane przez Heksa
Czas edycji: 2010-01-09 o 15:35
Stary 2010-01-09, 15:34   #141
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
jak czytałam te książki to pisało że dzieci mogą wymiotować nawet ale żeby nie przerywać... nie wiem co ci poradzić, może przejrzyj te książki, a w zasadzie jeden rozdział z "uśnij wreszcie", nazywa się zacznijmy raz jeszcze czy jakoś tak

poczytam dzis... bo nie wiem... jak mam nie przerywac jak mi dziecko wymiotuje trudne to jest... cholercia...

Stary 2010-01-09, 15:39   #142
Heksa
Wtajemniczenie

W tej drugiej książce (ten rozdział co napisałam) są dwie historie właśnie wymiotnych dzieci. Jedno wymiotowało od płaczu, nieświadomie. A drugie dziecko miało 12 miesięcy i świadomie wywoływało wymioty wkładając palce do buzi! Pierwszego dnia robiło to 5 razy pod rząd, po pewnym czasie przestało gdy okazywało się że nie przynosi to żadnych rezultatów,. Generalnie radzą, że jak dziecko wymiotuje to wchodzisz bez słowa, przebierasz, zmieniasz prześcieradło czy co tam jeszcze trzeba i kontynuujesz plan. Odkładasz dziecko i wychodzisz (bez zbędnego dotykania)
Jeśli zależało ci na pozbyciu się smoka to rób tak dalej, jesli nie szczególnie to zrezygnuj. Pamiętaj tylko, że jeśli wytrzymasz np 2 dni, a potem się raz poddasz to te poprzednie 2 dni poszły się... wszystko trzeba zaczynać od nowa. Jak Kuba zobaczy, że reagujesz i miękniesz na wymioty to będzie je wymuszał

Edytowane przez Heksa
Czas edycji: 2010-01-09 o 15:42
Stary 2010-01-09, 15:49   #143
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Ursull - zaczynasz mi podpadac ...

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ------

I znowu Mama Oliwki nas podglada Tyle razy prosilam, zeby z nami pogadala, ale widocznie nie ma odwagi... No to juz nie prosze, niech czyta jak lubi...
Eve,ale biczowanko to wieczorkiem miało być.

No,mamo Olivki nie podpadaj Eve,bo ona ostatnio bojowa jest i jeszcze się na ciebie obrazi,mimo,że cie nie zna

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
my zaczelismy dzisiaj dzien bez smoczka, ale pomyslalam sobie, a pal licho... jak szalec to szalec... nauczymy go spac samemy (juz kiedys uczylismy, ale ze smokiem)... no wiec jak polozylam go do loczeka to zaczal sie smiac przykrylam kolderka i wyszlam i w niani slyszalam smiechy chihi przez 5 min!! wkoncu zaczal plakac... odczekalam 2 min... weslam poglaskalam ucalowalam i wyszlam... kurde ale tu coraz wieksszy krzyk!!!! masakra !!! ale twardo siedze az wkoncu slysze ze sie krztusi od tego plakania zaczal wymitowac i co teraz mam robic?? wzielam go przebralam, lozeczko cale ohaffftowane wiec tez trza przebrac... wlozylam do lozeczka wyszlam... znowu to samo!!!!!! znaczy placze i kaszle i slysze ze zaraz bedzie wymiotowal... wkroczylam do akcji z zapasowym smokiem!!!!!! podalam smoczka i w sekundzie zasnal !!!! i co ja mam z nim teraz robic? w sumie zalezalo mi na pozbyciu sie smoczka, ale widze ze jest jednak do niego przywiazany... no gdyby tylko plakal i krzyczal to spoko... ale jak wymiotuje??? on zawsze jak wpadnie w histerie (przewaznie podczas uzywania fridy) to zaczyna kaszlec i wymiotuje porazka

sledzik

a co ty nasza heksie tak szpiegujesz?? jak sie Eve dowie to dostaniesz lanie

a no wszyscy was znaja wasz romansik slawny hihihi

Jezu,twój opis to horror jakis,a ja chciałam Miluchę oduczać po powrocie z polandu. Te wymioty troche mnie przeraziły

Nie szpiegowałam Heksy,tylko szukałam Ciekawe czemu to taki sławny ten nasz romansik

Stary 2010-01-09, 16:02   #144
Heksa
Wtajemniczenie

bo mi sie on nie podoba :P i naskarzylam w watku ze eve sie z toba zabawia za naszymi plecamin

Stary 2010-01-09, 16:22   #145
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

witam
w koncu was nadrobilam piszecie na nowym wateczku jak szalone my wczoraj bylismy w szpitalu na usg i to juz ostatnie bylo maly wazy 3150 wiec lekarz powiedzial ze nawet nawet waga nie powiedziala ile ma dlugosci dokladnie,jak zapytalam bo powiedziala ze jest skulony i teraz ciezko jest ustalic cos tam powpisywala w kompie i powiedziala ze 40 cm ale moze byc wiecej bo jest skulony wiec mamy sie tym nie sugerowac,dostalismy zdjecie twarzyczki kolejne bo juz calego nie da sie zrobic no i na wychodne powiedziala do TZa ze ma byc teraz czujny bo z tego co widac to nawet juz na dniach moze sie zaczac
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 16:33   #146
Eve1603
Zakorzenienie

Elcia

Z pewnoscia ma wiecej niz 40 cm , szykuje Ci sie spory dzieciaczek, Olek na usg w poniedzialek mia 3300 a w czwartek sie okazalo, ze 3980 a przed Toba jeszcze "chwilka"...

Ursull

Wieczorem tez bedzie biczowanko - obiecuje
No i mi sie mama Oliwki wystraszyla

Heksa - Ty skarzypyto

Stary 2010-01-09, 16:40   #147
pcynesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
witam
w koncu was nadrobilam piszecie na nowym wateczku jak szalone my wczoraj bylismy w szpitalu na usg i to juz ostatnie bylo maly wazy 3150 wiec lekarz powiedzial ze nawet nawet waga nie powiedziala ile ma dlugosci dokladnie,jak zapytalam bo powiedziala ze jest skulony i teraz ciezko jest ustalic cos tam powpisywala w kompie i powiedziala ze 40 cm ale moze byc wiecej bo jest skulony wiec mamy sie tym nie sugerowac,dostalismy zdjecie twarzyczki kolejne bo juz calego nie da sie zrobic no i na wychodne powiedziala do TZa ze ma byc teraz czujny bo z tego co widac to nawet juz na dniach moze sie zaczac
Elcia, to kawał chłopaka będzie z Twojego Szymcia
Fajnie

Ja dzis leniuchuje na calego, najpierw odwiedzily mnie kolezanki wiec plotkowania troche bylo a teraz siedze i nic nie robie, chociaz wisi nade mna pakowanie torby do szpitala, bo to juz najwyzszy czas, ale jakos nie moge sie zebrac. Niby juz wszystko gotowe i wystarczy tylko spakowac, ale jakos ciezko mi to idzie
pcynesia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-09, 16:44   #148
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hehe a ja juz sie cieszylam ze nie bedzie za duzy i bedzie mi lzej urodzic a faktycznie usg dokladnie nie pokazuje wagi
aaa i paczuszka juz jest w dublinie w firmie niestety w weekend maja wolne i nie rozwaza wiec ja w poniedzialek przywioza i w koncu bede miala wozek
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 17:59   #149
Eve1603
Zakorzenienie

Rozwazamy przeprowadzke do Cork, a jeszcze bardziej pod Cork, do Ballincolig, wiedziaam, ze ktoras z nas tam mieszka, sprawdzam i ... Smerfetka, ktora wrocila do Polski Ja to mam pecha

Musze jakos namowic Ursull na przeprowadzke

Stary 2010-01-09, 19:00   #150
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Rozwazamy przeprowadzke do Cork, a jeszcze bardziej pod Cork, do Ballincolig, wiedziaam, ze ktoras z nas tam mieszka, sprawdzam i ... Smerfetka, ktora wrocila do Polski Ja to mam pecha

Musze jakos namowic Ursull na przeprowadzke
Kochana ma,już tyle razy mówiłam,że ja chętnie,tylko pracę muszę tam miec,albo chociaz mój TŻ.A może ty do mnie jednak się przeprowadzisz i będziemy żyły z benefitów

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości