![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Irlandzkie mamuski - nasze brzuszki i maluszki
Cytat:
o ja cie.... biedne dziecko ![]() moj Kuba wlasnie siedzi na podlodze i przytula sie do pieluszki ![]() no synchronizacja z zabkami cos im nie wyszla ![]() ![]() pozatym on tak z nienacka sie przytula i gryzie... ostatnio ugryzl mnie w ucho!!! p.s. tez ci wyslalam energy packa ![]()
![]() |
#122 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to niezle... aaaaa..... pamietacie jak mowiłam o tej mojej kumpeli co urodzila dziecko 5100... No to było naturalnie --> (tylko 20 min partych a cały poród chyba 8 godzin) ona poród miło wspomina... oczywiscie wziela zzo.... ![]() No i ten mały ma teraz ponad 8 tyg. i wazy 6,5 kg.... Ogólnie to wyglada jak 4 miesiaczne dziecko ![]() On chyba tez bedzie gigantem... Tak czy siak jest słodziakiem strasznym... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Kellys bidulko kuruj się i wygrzewaj! Dużo zdrówka!
Co do wielkich dzieci, ostatnio Wojtek gada ze swoją mamą. Oczywiście standardowy zestaw pytań: jaka pogoda, co słychać, jak Iguś. Jak zwykle rozmowa zeszła na tematy Igusiowe: a czy siedzi, a czy kaszle blablabla. Padło pytanie ile waży. No to Wojtek mówi, że nie wie, ale podejrzewamy że nie więcej niż 8 kg, bo jak w grudniu byliśmy na szczepieniu to ważył 7.6kg. Teściówka na to: a dziecko sąsiada ma 3 miesiące i już waży 8 kg. Ale oni karmią je co 2 godziny, może i wy powinniście? A i nie uczcie go zasypiać, bo on płacze i dostanie od tego zapalenia płuc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no ale takie porównywania to chyba się będą zdarzac zawsze ![]() Ja jeszcze nie urodziłam, ale wczoraj moja mama mnie zaskoczyła pytaniem czy ja tu właśnie w 37 tygodniu mam robione badanie na obecnośc gronkowca, bo podobno w Polsce teraz obowiązkowe jest ![]() ![]() Kellys, kuruj sie kobitko! ![]() Katia, tez polecam dobrze przeczytac umowe ubezpieczenia. I wiecie co, ostatnio sie na wlasnej skorze przekonalismy, ze czasami dobrze jest zaplacic wiecej i wziac pelne ubezpieczenie (comprehensive). Kolega mowil, ze ubezpieczenie '3-rd party' nie zawsze pokrywa sprawy zwiazane np. z wypadkiem losowym takim jak powodz czy nawet jakby Ci galaz na auto spadla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Heksa
Gratuluje nocki ![]() ![]() Ale Ty masz pamiec ![]() ![]() Olek rzeczywiscie jest aniolem pod wzgledem spania ![]() Tak, chcemy pozwac obecnego szefa, wlasnie kilka osob, nieslusznie zwolnionych juz sie za niego wzielo, a my tez mamy do niego kilka problemow, wiec mocno sie nad tym zastanawiamy. uwazaj na mnie, bo jak jestem w transie to i Ciebie pozwe ![]() Wspolczuje temu biednemu dziecku, niestety raz nabyte komorki tluszczowe nigdy nie gina - moga sie jedynie zmniejszyc podczas odchudzania... Jego rodzice bardzo sie staraja, zeby miec grube dziecko ![]() A tesciowa... No coz, ja czasami mam wrazenie, ze moja tesciowa nigdy nie miala dziecka ![]() ![]() Pakusia Nie mowie, ze FBD bedzie najlepsze dla kazdego, najlepiej polazic po roznych ubezpieczalniach i zapytac - ja np mam dreszcze jak slysze AXA, bo nam za ubezpeczenie zaspiewali 1700euro wiecej niz FBD ![]() Samochody sa oczywiscie ubezpieczone na mnie - jestem starsza od tza i dluzej mam prawko, no i jestem kobieta ![]() Kellysss Nie daj sie !!! ![]() Wiecie, Olek naprawde wyglada swietnie z tym jezorem ![]() ![]() Lece wziac sie za siebie, chalupe, psa i nie wiem co jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja poszlam za ciosem ![]() ![]() ![]() i wywalilam ![]() ![]() ![]() okej lece sprzatac bo za 30 min skoki ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Jeee
![]() ![]() Eve no ja właśnie mam super pamięć, czasami żałuję że aż tak dobrą bo przez to wiele słów pamiętam i dużo rzeczy mam w głowie. Najbardziej cierpi na tym mój małż ![]() ![]() Co do szefa to skoro macie do niego różne "ale" to się nie dziwię że zastanawiacie się nad taką opcją, a z drugiej strony podziwiam za odwagę, bo w końcu Twój TŻ ciągle pracuje u niego w firmie. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzis czuje sie jakas zmeczona?Sama nie wiem dlaczego...Chetnie spedzila bym caly dzien w lozku ale pies jakos krzywo na mnie patrzy
![]() ![]() ![]() Kelysss duzo zdrowka zycze ![]() Macie racje trzeba przeczytac co tam w umowie jest napisane....Kurcze nawet nie wiem gdzie ona jest...
#129 |
Zadomowienie
|
kurde blaszka.... posta mi wcielo
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny, ale uparlyscie sie na te smoczki... no ale wiadomo im szybciej tym lepiej, ja osobiscie znam chlopczyka co ma 4 latka i bez smoczka ani rusz!!!! tak mysle o tych dzieciach i ich wagach te 14 kg to chyba naprawde przesada, no i zaczelam myslec tez o moim malym bo ma 2 m-ce i wazy 6,2 kg, ale duzy sie urodzil... ale nie wyglada mi na jakies spasione dziecko... a tak wogole to ile dziecko powinno przybierac na miesiac??? sa jakies normy???? |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Sylwiatko najlepiej sprawdzic na siatkach centylowych. Np tutaj mozna zapisywac wage dziecka i miec jego wlasny prywatny schemat: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Ale lecicie z tym wątkiem dziołchy, zbastujta bo nie nadązam
![]() Hexa gratuluje nocki ![]() ![]() z tym dzieckiem to lekka przesada ![]() potem za głupote rodziców dziecko bedzie płaciło przez całe życie!! a swoją drogą ja sie dowiem ile waży moja pyza z jakiś miesiąc jak pójde go szczepic ![]() Kochane wczorajsze usypianie nie takie tragiczne, wieczorem po 30 min syncio mój padł czyli tak jak poprzedniej nocki, obudził się po 4 zjadł i odłozyłam go do łożeczka, posmęcił z 10 min ale bez przekonania, raczej dla zasady ![]() ![]() kurde gdybym wedziała ze tak to bedzie wygladało to zaczełabym już wczesniej, prawda taka ze błam sie jak ognia darcia po kilka godzin, a tu prosze jak mnie synuś mile zakakuje, coprawda do ideału jeszcze troszke brakuje ale mam nadzieje ze sie uda ![]() ![]() i wiadomość z ostatniej chwili, moje dziecko zasnęło własnie samo..... zupełnie bez mojej pomocy PO RAZ PIERWSZY nie do wiary ![]() kochane dzieki za motywacje bo to dzięki wam te zmiany u nas ![]() buzialki dla was!!! ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- edit: zasnał bez płaczu i bez marudzenia, zupełnie sam ![]() kurde dumna jestem z niego !! |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Duszyczko mój też właśnie usnął
![]() ![]() I jeszcze raz: gratulacje ![]() ![]() Ja też się z tym ociągałam, wydawało mi się że będzie gorzej. U Nas trochę dłużej to trwa i ciężej, ale pewnie dlatego że Igi to już stary wyga i wie co to znaczy postawić na swoim ![]() Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-01-09 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja piorkuje, to Sonia ma 5.5 miesiaca i wazy 6700 jakies, no moze 6800 (tzn waga pokazuje 6600 ale ona jakos zaniza moje dziecko)... Cytat:
to ja sie trzaskam czy malej dac do pociamkania chrupka kukurydzowego i czy 2-3 chrupki to nie za duzo, ze wzgledu na kupe i takie tam, a tu ludzie maka 8kilowe dzieci 3miesiecne???? a co do przesadow to ![]() ![]() ![]() ja tez sonie karmie mniej wiecej co 2 godziny, i jakos nie widac efektow w postaci porazajacego przyrostu wagi ![]() Cytat:
![]() ale tez musze sie pochwalic naszym malym sukcesem- dzis mama wynalazla danie obiadkowe z brokulami, cukinia, szynka i kaszka i mala zjadla jakies pol sloiczka ![]() ![]() aha no i gratulujemy przespanych nocek. mi mala zazwyczaj przesypia okolo 12 godzin bez budzenia sie, tak juz od jakis 3 miesiecy, ale ostatnio placze przez sen, smok nie pomaga, wiec daje cycka na chwilke i sie uspokaja. ale tak jest kilka razy w nocy, wiec juz troszke jestem zmeczona. najgorsze ze nie wiem co jest przyczyna, zabki???? a z tym zabkiem co go widzialam kawalek to jakas lipna sprawa, raz go widac, raz nie- zastanawiam sie czy to w zaleznosci czuy ma spuchniete dziaselka czy co? bo pojawil sie jakby taki koniuszek wyrzniety no i widac ze pod spodem te dolne jedynki juz siedza tylko musza sie przez dziaselko przebic... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,ja tu tylko na moment,aby sprawdzić co Heksa porabia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mala tez spi i to juz od godziny...wiec mysle ze za chwilke sie zbudzi. ale to zabawne jest jak takie maluchy wiedza co chca dokladnie i nie dadza sie zbyc byle glupota... ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Heksa!!!! jak to+ nie Eve kurde cos mi sie klawiatura porabala i nie moge znalezc znaku zapytania a chcialam ich wstawic z 50 przeciez wiemy ze romansujesz z eve wiec uwazaj bo jak jej sie narazisz to cie pozwie bo jest w bojowniczym nastroju (tzn Eve nie Heksa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
cholera, jak pech to pech. Wojtek nocki robi, a ja akurat jestem płodna więc mam nastrój na igraszki. Eh, co to za życie
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ursull - zaczynasz mi podpadac ...
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- . I znowu Mama Oliwki nas podglada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Zakorzenienie
|
my zaczelismy dzisiaj dzien bez smoczka, ale pomyslalam sobie, a pal licho... jak szalec to szalec... nauczymy go spac samemy (juz kiedys uczylismy, ale ze smokiem)... no wiec jak polozylam go do loczeka to zaczal sie smiac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
to polejcie ![]() Cytat:
ooo ![]() ![]() ![]() ale mamy cudne dzieci ![]() ![]() ![]() a co ty nasza heksie tak szpiegujesz?? jak sie Eve dowie to dostaniesz lanie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
jak czytałam te książki to pisało że dzieci mogą wymiotować nawet ale żeby nie przerywać... nie wiem co ci poradzić, może przejrzyj te książki, a w zasadzie jeden rozdział z "uśnij wreszcie", nazywa się zacznijmy raz jeszcze czy jakoś tak
a w ksiazce "kazde dziecko moze nauczyc sie..." jest rozdzial "jakie problemy mogą się pojawić" i tam jest właśnie o wymiotowaniu. Przeczytaj Paula i sama zdecyduj czy to do ciebie przemawia czy nie Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-01-09 o 15:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam dzis... bo nie wiem... jak mam nie przerywac jak mi dziecko wymiotuje ![]()
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
W tej drugiej książce (ten rozdział co napisałam) są dwie historie właśnie wymiotnych dzieci. Jedno wymiotowało od płaczu, nieświadomie. A drugie dziecko miało 12 miesięcy i świadomie wywoływało wymioty wkładając palce do buzi! Pierwszego dnia robiło to 5 razy pod rząd, po pewnym czasie przestało gdy okazywało się że nie przynosi to żadnych rezultatów,. Generalnie radzą, że jak dziecko wymiotuje to wchodzisz bez słowa, przebierasz, zmieniasz prześcieradło czy co tam jeszcze trzeba i kontynuujesz plan. Odkładasz dziecko i wychodzisz (bez zbędnego dotykania)
Jeśli zależało ci na pozbyciu się smoka to rób tak dalej, jesli nie szczególnie to zrezygnuj. Pamiętaj tylko, że jeśli wytrzymasz np 2 dni, a potem się raz poddasz to te poprzednie 2 dni poszły się... wszystko trzeba zaczynać od nowa. Jak Kuba zobaczy, że reagujesz i miękniesz na wymioty to będzie je wymuszał Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-01-09 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No,mamo Olivki nie podpadaj Eve,bo ona ostatnio bojowa jest i jeszcze się na ciebie obrazi,mimo,że cie nie zna ![]() Cytat:
Jezu,twój opis to horror jakis,a ja chciałam Miluchę oduczać po powrocie z polandu ![]() ![]() Nie szpiegowałam Heksy,tylko szukałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
witam
w koncu was nadrobilam piszecie na nowym wateczku jak szalone ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Elcia
Z pewnoscia ma wiecej niz 40 cm ![]() ![]() Ursull Wieczorem tez bedzie biczowanko - obiecuje ![]() No i mi sie mama Oliwki wystraszyla ![]() Heksa - Ty skarzypyto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fajnie ![]() Ja dzis leniuchuje na calego, najpierw odwiedzily mnie kolezanki wiec plotkowania troche bylo a teraz siedze i nic nie robie, chociaz wisi nade mna pakowanie torby do szpitala, bo to juz najwyzszy czas, ale jakos nie moge sie zebrac. Niby juz wszystko gotowe i wystarczy tylko spakowac, ale jakos ciezko mi to idzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
hehe a ja juz sie cieszylam ze nie bedzie za duzy i bedzie mi lzej urodzic
![]() ![]() aaa i paczuszka juz jest w dublinie w firmie niestety w weekend maja wolne i nie rozwaza wiec ja w poniedzialek przywioza i w koncu bede miala wozek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Rozwazamy przeprowadzke do Cork, a jeszcze bardziej pod Cork, do Ballincolig, wiedziaam, ze ktoras z nas tam mieszka, sprawdzam i ... Smerfetka, ktora wrocila do Polski
![]() ![]() Musze jakos namowic Ursull na przeprowadzke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.