|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
Cytat:
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz ładnie uśmiechnąć się do wychowawcy i dyrektora, żeby Ci dali nową deklarację i po prostu tam wpiszesz poprzednią wersję+to zmienione inaczej. Oczywiście, jeśli jeszcze nie wprowadzili do systemu, ale wątpię, to pewnie w lutym.
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
No tak, 7. luty to końcowy termin. Teoretycznie żadnym przedmiotem dodatkowym, czy rozszerzeniem polskiego, matmy bądź języka się nie ryzykuje. Bo nie wpływa to na zdanie matury.
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie w tym sęk dziewczyny ,Dlatego chcialabym podjac to ryzyko, co mi szkodzi. A moglo by sie mi przydac. W dodatku nie ma pracy z tekstem , wole wypracowania co mnie dodatkowo nastraja w tym ze moze bym dala rade. Jestem na rozszerzonym polskim. A wpisalam podstawe bo myslalam ,ze jest tak ajk w poprzednuch latach. Ze jedno albo drugie. Uwazalam to za tak oczywiste ,z e nie sprawdzilam
;( Zamieszanie teraz robic. Ale chyba , mam nadzieje ,ze klamka nie zapadla chyba (( ale sie zestresowalam.. ;( eh:m ad:![]() ![]()
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2010-01-28 o 21:08 |
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Idź jutro od razu do dyrektora lub osoby, która u Was zajmuje się deklaracjami. Wyjaśnij spokojnie, że pomyliłaś się i czy mogłabyś na nowo wypełnić. Oczywiście wersję wrześniową tak jak przedtem, a tą lutową zmienisz
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
zeby to bylo latwe.. ale lipa. Ja jak zwykle w kazdej jednej sprawie musze byc ostatnia. Jestem bardzo niezdecydowana. Myslisz ,ze ktos w talkim terminie zmienia jeszce deklaracje?..
![]() ferie mam od poniedzialku co gorsza ciekawe czy nie zrobili juz tego? ??;/w koncu w fereie chyba tez przychodza chociaz nie wiem.;/.....!;( ((((( myslisz ze ferie cos zmieniaja?
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2010-01-28 o 21:28 |
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się na zapas, w ferie pewnie też pracują. W mojej szkoli deklaracje elektroniczne z tej tury wrześniowej wypełnialiśmy po kilku tygodniach.
Od samego rana idź do dyrektora i koniecznie napisz, czy Ci się udało
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje za pocieszenie
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
To idź prosto do niej
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
pewnie wyjde na glupią.;/ ;( nie wydaje mi sie to realne.
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Wcale nie wyjdziesz na głupią
Masz czas do 7 lutego na poprawki w deklaracji.Jeżeli juz złozyłaś ostateczną to napewno jeszcze nie zapisali tego,więc jeżeli masz spoko wych i dere to nie powinni robic Ci problemu
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie martw się, u mnie pół klasy będzie zmieniała 7 lutego.
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
zmienilam i to w ostatniej chwili jak juz myslalam ze nic ztego heh
udalo sie ..niesamowite. Dziewczyny mialyscie racje. Ferie juz mam ,wiec chyba ciezej by bylo od poniedzialku to zrobic.Jak myslicier matura rozszerzona z polaka jest trudna? Fajnie ze podstawe tez pisze trzeba wyzej mierzyc.. tym bardziej ze nic sie nie traci tym sposobem![]() tyylko moja sorka o tym nic nie wie. ale chyba nie powinna robic problemow..mam nadzieje...;/
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2010-01-29 o 16:41 |
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na temat rozszerzonego polskiego się nie wypowiem, bo to nie moja działka
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie widze ze zdajesz na rozszerzeniu scisle przedmioty
!ehh ciezko mi sie zmobiliozwac do nauki aaachh trzeba sie wziąc za biologie...ratunku;(duzo Ty sie uczysz?;p
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie dziewczyny , czy to prawda ,że od tego roku Quo Vadis obowiązuje jako lektura na maturze ?
Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2010-01-30 o 19:49 |
|
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Hej, można się przyłączyć?
![]() Wybiera się ktoś na Uniwersytet Rolniczy w Krakowie? Ja planuję iść na biologię albo technologię żywności i żywienie człowieka i zastanawia mnie czy ta uczelnia jest w miarę dobra, łatwo się tam dostać? Mi to tam obojętne, ale nie chcę w przyszłości, żeby np. jak będę szła do pracy patrzyli na mnie, że jestem z takiej szkoły i że tam np. jest niski poziom. A i jeszcze jedno pytanie, akademiki przydzielają patrząc na odległość, czy może na finanse rodziny? ![]() Cytat:
Edytowane przez Mgiełka91 Czas edycji: 2010-01-31 o 16:51 |
|
|
|
|
#139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc tyle tylko, co pełno zadań. Angielskiego też prywatnie, więc idę tym tokiem, trochę piszę, po kolei przerabiam gramatykę. Gorzej z czytaniem i słuchaniem - ciężko mi się zmobilizować. Ale za to i za niemiecki mam zamiar wziąć się w ferie ![]() Cytat:
![]() Zależy konkretnie od uczelni, posprawdzaj na stronach. |
||
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Moja kuzynka skończyła technologię żywności i żywienie człowieka i pracuje w monopolowym
Ja osobiście na razie skupiłam się na prezentacji maturalnej z polaka, a dokładniej na czytaniu książek, opracowań, itp. I na razie wszystko inne odstawiłam na bok.
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie zamierzam zaczac to ogarniac;/
tez sie nic nie ucze , myslisz sie to tylko ja nic nie robie;( lenistwo totalne-cala ja
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
A rozszerzona czy podstawowa?
|
#146 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miało być: Wybiera się ktoś na Uniwersytet Rolniczy w Krakowie? Ja planuje iść na biologię albo technologię żywności i żywienie człowieka" hehe ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
. Coś zaczęłam ale nie mogę tego skończyć. W każdym razie postanowiłam nadrobić lektury i będę czytała wszystkie po kolei Na razie przeczytałam "Dżumę" w 3 dni i kończę "Przedwiośnie"(to 4 dni) i jestem z siebie dumna Może zdążę przeczytać resztę do matury, dobrze, że niektóre czytałam na bieżąco. Wiem, że opracowania by może wystarczyły, ale jednak ja wolę przeczytać całe książki, bo wtedy lepiej pamiętam
Edytowane przez Mgiełka91 Czas edycji: 2010-01-31 o 16:56 |
||
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
biologie na podstwie
a dopiero bede sie brac;( Moja siostra cioteczna w 2007 roku zdawala polski rozszerzony i mowila ,ze tez łatwiejszy.TYm bardziej ,ze nie ryzykje sie niczym .Teraz nie ma prac z tekstem nawet.Zwsze troche mialam z nia problemy. ..Wole pisać.Zobaczymy co to bedzie ![]() A rozszerzona biologia jak Ci nidzie?:P
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszę cię. tez jeszcze do bioli się nie uczyłam. do rozszerzonej chemii i matmy też nie. i dopiero zaczęłam się brać za prezentację na polski, bo to najgorsze dla mnie
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
wita kolejna maturzystka!
Zdaję to co w podpisie, wybieram się na dziennikarstwo na Uniwersytet Szczecinski i mam nadzieję, ze się uda Zaczęły mi się ferie więc całe dnie siedzę nad lekturami, angielskim, zadaniami z matmy itd itp Prezentacji jeszcze w sumie nie zaczęłam, ale...zrobiłam juz dwa plakaty! |
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
dziwnie się czuję. każdy już mówi o tym, że już się uczy, robi zadania, czyta lektury, a ja dopiero napisałam wstęp do prezentacji maturalnej i to tylko dlatego, że mi się nudziło
ehh
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

( juz skaldalm w szkole koncowa... niby pisalo z edo ktoregos lutego;((
zalamka! chyba cos sobie zrobie! jak zwykle nie fart.;((((!!

;(

trzeba wyzej mierzyc.. tym bardziej ze nic sie nie traci tym sposobem
Na razie przeczytałam "Dżumę" w 3 dni i kończę "Przedwiośnie"(to 4 dni) i jestem z siebie dumna