|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
gosik wielki szacunek za to karmienie
![]() kurka ma kochana ![]() yyy kto zle czyta?? ja? ![]()
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
gosik ja odkąd jestem mamą mam lepsze relacje z moją matuśką
![]() wcześniej to różnie bywało, ale po porodzie, karmieniu, wychowywaniu doceniłam ją baaardzo i jest mi strasznie głupio że byłam złą ![]() wszystkie wyskoki, zawalanie szkół ![]() wstydze sę teraz tego przed nią bo wiem ile wysiłku i pracy włożyła w moje wychowanie
#124 |
Wtajemniczenie
|
Gosikk no co Ty
![]() Caro nie tak mi sie napisalo bo obserwuje i od dluzszego czasu widze ze sporo osob (i nie tylko tutaj na watku ale i wielu innych) albo nie umie czytac ze zrozumieniem albo nie wie jaka jest idea forum. wiec ja nie zamierzam sie wypowiadac. a teraz pewnie nastapi atak mimo ze nie chodzi mi o NIKOGO konkretnego
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie będe rozwijać ale wiem.. ![]() no t prawie wywołałam następną burzę zaraz po karmieniu Ursull, a przecież warto porozmawiać na drażliwe tematy, wyjaśniać koniec tematu z mojej strony ![]() ![]() ![]() ja Cię ZAATAKUJE ![]() ![]()
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do karmienia piersią to ja powiem tylko pewną oczywistość: mleko matki jest najlepszym mlekiem dla maluszka. Samej udało mi się karmić Ignasia tylko niecałe 8tygodni i bardzo tego żałuję. Przy następnym dziecku będę bardziej o to karmienie walczyła. Paula a tak orientacyjnie? To kiedy wracacie do Pol? Miesiąc, pół roku? Rok? Edytowane przez Heksa Czas edycji: 2010-02-01 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Gosikk nie wiem czy czytalas co napisalam do Caro wyzej, ale to takie moje obserwacje tylko, a nie fortunnie moja wypowiedz pojawila sie zaraz po Twojej
![]() ale to nie o Tobie jak juz wiesz. jak tam u Was w kieleckim? cieplej? przy 0 stopniach czujesz ze idzie wiosna? bo ja tak ![]()
#129 |
Zakorzenienie
|
dopłata nam przyszła!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#130 |
Wtajemniczenie
|
Heksa o rany i Ty przeciwko mnie
![]() a ja taki biedny zuczek ![]() Caro nieee.... nawet nie o to chodzi przeciez pisze ze to dlugotrwale obserwacje. atakuj, Heksa juz to zrobila ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Caro no to teraz shopping ![]()
#131 |
Zakorzenienie
|
kurka zostałaś spałowana oficjalnie, u nas też ciepło
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- kurka właśnie za chwile przystępuje do namawiania tż na wypad do Magnolii i chyba mu muszę ![]() ![]() ![]()
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
onsz mi właśnie powiedział że jak za kasę chce mu dać to on jedzie do burdelu bo tam a bez marudzenia i prostejtutki nie musi na zakupy zabrać
![]() ![]() dobra dziołszki ja spadam się ubierać bo je po kurteczkę moją ![]() ![]()
#134 |
Wtajemniczenie
|
Caro no wiesz co
![]() ![]() Gosikk przy 0 st poczujesz ![]()
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
z tego wrażenia to litery pozjadałam
![]() wiecie jak dawno nie byłam na takich ciuchowych zakupach ![]() moja szafa jest sprzed 2 lat ![]() kurka ja kupiłam sobie 2 kardigany zaraz po porodzie jeden różowy a drugi czarny w tesco z dzieciecego cherokee i dałam za jeden 14 zł po przecenie ![]() doooobra idę:P
#137 |
Zadomowienie
|
laski, ja tylko na chwilę a propos karmienia
![]() ja mogłam i chciałam ( i mogę i chcę ![]() w pracy na mnie krzywo patrzą, bo wychodzę na godzinę w trakcie i pracuję 7 godzin. jakbym była butelkowa - nie wychodziłabym, nie? nawet koleżanki w pokoju uważają że się nieźle urządziłam. (kalinka, Selka brawa dla Was ![]() ![]() buziaki dla wszystkich Mamusiek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
ja też kiedyś lubiłam na dziecięcym w tesco kupować sobie takie słodkie infantylne bluzeczki np
![]() ![]() Gosik dzielna z Ciebie kobitka, ja nie umiałam tak zawalczyć, ale przy kolejnym maluszku, jeśli tylko będę mogła, to się postaram bardziej Kuro czee, ja zazdroszczę Ci tej wiosny, u nas dziś znowu -12:/
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Czesc ZŁE MATKI!!!
to tak apropo Waszej rozmowy karmienie piersia kontra butelka... Wszystkie jestescie złymi matkami!!! ![]() Tylko ja jestem tą dobrą ![]() weekend mi minąl kiepsko... Aleks budzi sie w nocy ...je co prawda raz ale budzi sie kilka i musze do niego wstac, połozyc go np na boczek, przykryc i dac smoka... i zasypia... Chociaz przedwczoraj musialam go troszke wziasc bo płakał... Ach dlaczego niektore dzieci tak ładnie spia? Cały czas czytam ze nowe mamy stosuja metode 3, 5, 7 teraz chyba tez Selka i Kalinaa zdawajscie na biezaco relacje z nocek. Selka gratuluje tak pieknych ocen ![]() Ursull Twoja Milusia tez chyba ładnie spała w nocy? Czy to dzieki w.w. metodzie? Piekne te ciuszki, ale najbardziej podoba mi sie ta biała sukieneczka, czy tuniczka ![]() Temat byl poruszany dawno (ale bardzo mnie wzruszył) imusze dodac od siebie ze straszne rzeczy musialyscie przezyc... Carolajna i Bercia. Za te straszne cierpienia w niebie zostaniecie wynagrodzone ![]() ![]() Ewelain oczywiscie ze Bryan Poiglotkowy juz zajęty!!! Kazda laska ![]() ![]() ![]() ![]() Malutka oby tz zrozumial i wyciągnął z rozmowy wnioski na stałe!!! Carolajna ty tez stosujesz rady z ksiazki??? jak chcesz to moge ci wyslas bo ja mam. Ale juz zaczełas dzialac? Gosikk no widzisz taki ten moj chlop!!! jak sie na co uprze to koniec... a z reszta ja tego tematu nie poruszam juz jakis czas.... jak bylam w ciazy tez cos przebakiwal... nawet pytalismy o nasza ulubiona sale. a teraz to ja nie wiem czy bym chciala...juz wszystko miedzy nami jest takie normalne, nie ma jakiegos ognia... Acha..dodam jeszcze ze gdybym zgodzina sie na sam cywilny to pewnie bysmy byli juz po slubie, ale ja nie chcialam bo dla mnie to dupa nie slub! Illbana iwcia dens i iwciag witajcie w klubie niewyspanych mam ![]()
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2010-02-01 o 10:59 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Kalinaa
![]() Caro My załatwiamy spr mieszkaniowe i nie jest łatwo ![]() Pakusia super że wracacie ja też bym tam nie wytrzymała.Przynajmniej twoja siostra ta mała się nacieszy Kubusiem. Ja z z moim M jesteśmy parą chyba 9 lat zrobiliśmy krok do przodu chcąc dziecko( ciąża planowana) nast.krokiem był ślub. Ślub b.dużo zmienia.Ja uważam to moje zdanie że osoby nie mające ślubu nie traktują związku poważnie ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-02-01 o 11:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Mi sie wydaje, ze najpowazniejszym krokiem jest dziecko...
Małżenstwo zawsze mozna skonczyc...a dziecko na swiecie juz zawsze bedzie... rodzice...po slubie czy bez decudujac sie na rozstanie musieliby sie z dzieckiem rozdzielic... (tzn ojciec lub matka) Ale to nie zmienia faktu ze ja małżenstwu mowie "tak" ![]()
#144 |
Zakorzenienie
|
Mell, ślub cywilny to też wyjście
![]() ![]() Blondynka, owszem, brak ślubu zawsze otwiera furtkę i dużo prościej zakończyć taki związek. Decydując się na legalizację człowiek przynajmniej chce wierzyć że będzie to na zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja mam w rodzinie takich co zyją beż slubu ich corka ma 4 lata i pyta czemu sie inaczej nazywa jak mama
![]() a 2 spr ze jak sie razem zyje i kupuje jakies dobra to po slubie wszystko automatycznie jest na pól ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
hejka moja niunia poszla spac po 9 i wstala 11,30
![]() ![]() ja niewiem ale nikt tu nie zauwazyl ze moja weroniczka tez przesypia cala noc i zasypia w lozeczku!!
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co z tego wyniknie wszystkiego...
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Pakusiu bedzie dobrze Kubuś już nie taki malutki.Rodzinka będzie Was wspierać
![]() Caro super że kaska doszła ![]() My dzisiaj wystawiamy auto na allegro i na giełdę tv.Potrzebujemy kasę na mieszkanie chcemy tańsze kupić. ![]() ja się wkurzyłam zamówiłam kurtkę dla małego za 78zł plus przesyłka 16 zł a na all ktoś wystawił w outlecie za 44zł 10 zł przesyłka ![]() http://www.barline.eu/product-pol-91...CHLOPCOW-.html http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=906346758 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Podziwiam Was za taką decyzję. My byliśmy bez siebie 2 miesiące, przez październik i listopad i było bardzo ciężko. Wojtek cholernia tęsknił za Nami, a zwłaszcza za Igusiem. Nie dawał rady psychicznej, słyszałam to w jego głosie gdy dzwonił do nas. Widziałam to w jego oczach gdy przyleciał po miesiącu na kilka dni aby pobyć z nami. Nie wypuszczał Igusia z rąk, a jak wylatywał to razem ryczeliśmy jak głupki. Mi też nie było łatwo. Całe szczęście Ignaś był na tyle mały, że nie rozumiał co się dzieje i przeżywał rozstanie z tatą tylko przez 1 dzień. Za to po powrocie do Irl, po tych 2 miesiącach było jeszcze gorzej. Nie chciał iść do taty na ręce, nie pozwalał mu się karmić, przewijać. To też bardzo bolało Wojtka, widziałam jak cierpiał. Wiemy, że takie długie rozstanie nie wchodzi w grę w naszym przypadku. Jeszcze jak byliśmy sami, nie mieliśmy dziecka to ok, dawaliśmy sobie z tym radę, mogliśmy sobie to racjonalnie wytłumaczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.