![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks bez zabezpieczenia
Cytat:
moja kolezanka w styczniu 09 urodzila dziecko a w listopadzie 09 kolejne ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
eshh ... ![]() ![]() ![]() co sie dzieje z ludzmi ,mają po 60 postów i nagle wyskakują z takimi tekstami. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-02-04 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Orzeszka
![]() Ech, przykro się teraz czyta ten wątek. A myślałam, że może jakoś udało nam się dotrzeć do Autorki...
![]() |
![]() |
#125 |
po drugiej stronie szafy
|
Póki co, z tego co widać, to autorka jest zablokowana (za edytowanie pierwszego posta jak sądzę), więc się nie dowiemy, czy dotarłyśmy do niej...ale fakt, jest to wątpliwe.
Jest również wątpliwe, że rozwinie ona swoją tezę o spirali i braku atrakcyjności z ową spiralą związanym.
![]() |
#126 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
A gdzie tam! Ja ostatnio do dobrej koleżanki (z dawnych lat) nie mogę trafić żeby poszła do ginekologa. A dlaczego? Bo ona jest zaangażowana w wspólnotę katolicką i tam jej powiedzieli, że nie wolno wspierac ginekologów którzy splamili się przepisywaniem antykoncepcji. No to ona z chlopakiem stwierdziła, że w ogóle na razie nie będzie chodzić (argument: wczesniej kobiety tez nie chodziły i jakoś żyły i ogólnie wracajmy do natury). A poza tym jakby sie rodzice dowiedzieli? ktoś mógłby ja oskarzyć o seks i antykoncepcję, a przecież on ma dawać dobry przykład.
U autorki mamy zaś wiedzę "podwórkową". Skuteczność obu źródeł i opłakane skutki potem takie same. Nie przetłumaczysz. Beton. I nigdy nie pobędziemy się problemu niechcianych ciąż oraz zbyt późnego wykrywania chrób kobiecych. Krew mnie zalewa... (;d a rzeczywiście okres teraz to zła na cały świat jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ech, czasem nie wiem, czy śmiać się czy płakać... No to się przynajmniej wyżyjesz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
:p
Edytowane przez B-52 Czas edycji: 2010-09-08 o 12:42 Powód: :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
wyobraz sobie, ze zdarzenie mialo miejsce przed (mniej wiecej) dwudziestu laty a ja je dobrze pamietam. okropne to bylo
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
straszne jest to co opisujecie
![]() a mi ciezko bylo zrozumiec, jak ojciec kolegi nie mogl sie pogodzic ze stratą.. jądra. miał raka, ale na szczęście z tego wyszedł. zamiast cieszyć się, ma ciężką depresję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
coooooo???? ![]() masakra...
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
co nie, ludzie przeżywają takie straszne rzeczy a nic ich to nie uczy, doceniać to co się ma. szczególnie jeśli chodzi o życie.
kiedys słyszałam o kobiecie co miała raka piersi i wolała umrzeć niż stracić piersi ![]()
![]() |
#135 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() chociaż przyznam ze myśl o wycięciu macicy mnie przeraża ![]() ale facet bez jądra zeby tak rozpaczał to przekręt pały...nawet tegoza bardzo nie widać podobno...a drugie jądro moze dzialać normalnie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
no każdą kobietę przeraża, ale ogólnie chyba bardziej przeraża śmierć niż utrata czegoś, bez czego można żyć.
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
no a widzicie, autorka watku jest na dobrej drodze aby stac sie taka osoba...
a najgorsze nie jest to, ze ci ludzie tak reaguja. przeciez sami nie wpadaja na to, zeby wybrac smierc od odjecia jakiejs czesci ciala. ludzie wokol nich tak ich wychowali, tak im wmawiaja, tak ucza ich reagowac. a oni to pewnie powielaja. a efektem koncowym takich zabiegow jest m.in. mloda autorka tego watku, ktorej nie oszczedzono nauki że kobieta jest warta tyle ile jej plodnosc. pewnie mezczyzna takze. sa takie srodowiska w ktorych kobiety i mezczyzni nie sa pelnsprawni bez dzieci, bez narzadow rozrodczych. smutne ale jak widac zywe nawet w najmlodszym pokoleniu.
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Mnie jakos mniej przeraża wyciecie macicy od utraty piersi.
![]() |
![]() |
#139 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tak mi to tłumaczył znajomy, który w wieku lat 21 zachorował na raka tegoż właśnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
grozi wypollizowaniem
|
a mnie jakoś bardziej przerazą na odwrót ![]() Cytat:
taaaaa....a podobno wielu facetów ma od urodzenia jedno jądro i o tym nie wie aż do śmierci ![]() a z jednym jądrem mozna nawet dzieci miec...bardziej juz bym zrozumiała rozpacz po utracie penisa... a co do niekompletności-człowiec bez palca czy nerki tez jest niekompletny....i w sumie co z tego?
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-02-04 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie ze można mieć dzieci i z jednym jajnikiem i jednym jadrem. Osobiscie wolabym nie miec macicy niz piersi bo jednak brak piersi oznacza kłopot banalny np. ubraniowy ale jednak wazny ,ja wiem protezy itp ale to zawsze trzeba dopasowac,nosic ,poddac operacji itp. macicy nie widać. ale obie straty wiążą się przede wszytskim z konsekwencjami zdrowotnymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ale utrata macicy powoduje nieodwracalne zmiany w gospodarce hormonalnej, ryzyko osteoporozy, niepłodnośc , wczesniejszą menopauzę i starzenie sie skóry. Bez piersi mozna mieć dzieci, być piekną i młodą ![]() ![]() Utrata macicy to większe konsekwencje zdrowotne.
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-02-04 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
piersi widać. ale nie ma co dywagować. mój tż na wstępie zapowiedział, że takie dylematy nie mają prawa bytu, bo woli mieć mnie bez piersi niż nie mieć w ogóle. oczywiście mówił to z przymrużeniem oka, pukając w niemalowane drewno ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
znam osobiście (rodzina) parę która przez całe życie stosowała stosunek przerywany, mają dwoje planowanych dzieci. zaplanowali i dzieci się urodziły. nie wiem jak szybko od starania - ale chyba bez większych problemów. Druga para którą znam - stosuje od kilku lat tylko tą metodę i dzieci nie mają narazie. czyli w ich przypadku mimo wszystko działa ta metoda.
ja raz w życiu przezyłam stosunek przerywany i jak dla mnie to bardzo niewygodna forma antykoncepcji - gdyż partner salwując się ucieczką ze mnie wbił mi łokieć w brzuch - niechąco oczywiście - ale fajne to nie było. bardzo nerwowa forma antykoncepcji. partner stwierdził, że dla niego nie było to przyjemne gdyż bardzo się musiał kontrolowac i w zasadzie myslał tylko o tym, żeby zdążyć na czas. ale komuś innemu może to odpowiada. stosunek przerywany jest forma antykoncepcji i wbrew pozorom aż tak dramatycznego wskaźnika Pearla nie ma - różnie podają źródła (od 4 do nawet 28). Ale jest wymieniany jako antykoncepcja. skoro autorka stosuje taką metodę antykoncepcji a stosunki odbywają się sporadycznie, widocznie u niej ta metoda się sprawdza. Co do tego, że któreś z nich ma problem z płodnością? - nie sądzę. Rzadko uprawiają seks i stosują antykoncepcję. ale zawsze można się zbadać prywatnie: czyli pan oddaje nasienie do analizy (koszt nie jest bardzo znaczący) a pani robi sobie szereg badań i już wszystko wiadomo. jak ktoś nie lubi prezerwatyw - to jego wola. mnie nie przeszkadzają, partnerowi również, chociaż zdecydowanie większą przyjemność ma on bez prezerwatywy. co do wycięcia macicy - myślę, że jak oszczędzone są przydatki (jajniki i jajowody) - to tak starsznego spustoszenia w organiźmie nie ma. wycięcie samej macicy powoduje problemy z układm moczowym ale hormonalnie organizm sobie radzi. a jesli chodzi o spiralkę, sama nie miałam (nie lubię mieć jakichkolwiek ciał obcych w sobie, nawet kolczyki zdejmuję na noc) a jedyna opinia na ten temat jaką znam to przypadek gdzie pewna dobrze znana mi osoba miała spiralę i w czasie stosunku z facetem, facet lekko nadział się na końcówkę spirali i się ukłuł. mozliwe, że to były te niteczki które wystają z szyjki macicy, pan dobrze uposazony i tak się mu stało. wrażenia miał nieciekawe i lekki schiz pozostał. ale potem miał inną partnerkę też ze spiralą i nigdy się taki problem nie pojawił. może spiralki były różne, może jama pochwy tej pierwszej kobiety była krótsza niż drugiej, może inna pozycja. nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, że moi rodzice też długo stosowali stosunek przerywany, a nie pochodze z rodziny wielodzietnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
nie kazdemu zmarlemu robi sie sekcję
aa zapytałam gdyż twoja poprzednia wypowiedz zabrzmiała tak jakby dowiadywali się o 1 jądrze w momencie smierci ![]() Ale fakt 1 jadro o niczym nie świaczy wielu mężczyzn pewnie nawet nie wie ,że ma 1 a zapytac ,pokazac sie wstydzą. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nom...i dlatego ja bardziej sie boje wycięcia macicy...zwłaszcza" z przyległościami" brrrrr ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Gwoli wyjaśnienia - usunięcie macicy, czyli hysterectomia nie niesie ze sobą większości zmian w organizmie, bo problemy ze skóra, osteoporoza itp. są związane z hormonami produkowanymi przez jajniki. Więc usuwając jajniki (ovariectomia) można się spodziewać takich nieprzyjemności... Można więc mieć macicę i mieć problemy z równowagą hormonalną, jeśli zostały usunięte jajniki.
Edytowane przez marcjannak Czas edycji: 2010-02-04 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
po drugiej stronie szafy
|
Ale z kolei zaprzestanie miesiączkowania i przedwczesna menopauza oraz nietrzymanie moczu są ściśle związane z usunięciem macicy. A dokładniej jej trzonu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.