Seks bez zabezpieczenia - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 10:27   #121
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Seks bez zabezpieczenia

Cytat:
Napisane przez FLAJ Pokaż wiadomość
Mojej Babci lekarz powiedzial, jak jeszcze oczywiscie młoda była, ze co rok mogłaby miec dziecko. Była w ciazy z jednym dzieckiem, pozniej karmiła... a nagle sie okazało, ze mimo, ze karmiła i była ledwo po pierwszej ciazy, to juz sie spodziewała kolejnego dziecka...). Juz mam łeb pełen od tego
a co w tym dziwnego ?fakt lata temu myslano ,że karmienie to antykoncepcja.

moja kolezanka w styczniu 09 urodzila dziecko a w listopadzie 09 kolejne

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez FLAJ Pokaż wiadomość
Powiedzialam, to w przenosni, tylko i wylacznie. A wiesz o tym, ze kiedy kobieta uzywa spirali, to staje sie dla mezczyzny mniej, albo w ogole nieatrakcyjna? Atrakcyjne dla mezczyzn w kobiecie jest to, ze jest plodna

eshh ...

co sie dzieje z ludzmi ,mają po 60 postów i nagle wyskakują z takimi tekstami.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-02-04 o 10:38
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 10:57   #122
Martinixxx
Zadomowienie

To może ta pogoda

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 11:26   #123
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
To może ta pogoda
ale ,że co ?zamraża mózg ?

Stary 2010-02-04, 11:46   #124
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
ale ,że co ?zamraża mózg ?
Orzeszka
Ech, przykro się teraz czyta ten wątek. A myślałam, że może jakoś udało nam się dotrzeć do Autorki...
Stary 2010-02-04, 12:04   #125
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Póki co, z tego co widać, to autorka jest zablokowana (za edytowanie pierwszego posta jak sądzę), więc się nie dowiemy, czy dotarłyśmy do niej...ale fakt, jest to wątpliwe.
Jest również wątpliwe, że rozwinie ona swoją tezę o spirali i braku atrakcyjności z ową spiralą związanym.
Stary 2010-02-04, 12:08   #126
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

A gdzie tam! Ja ostatnio do dobrej koleżanki (z dawnych lat) nie mogę trafić żeby poszła do ginekologa. A dlaczego? Bo ona jest zaangażowana w wspólnotę katolicką i tam jej powiedzieli, że nie wolno wspierac ginekologów którzy splamili się przepisywaniem antykoncepcji. No to ona z chlopakiem stwierdziła, że w ogóle na razie nie będzie chodzić (argument: wczesniej kobiety tez nie chodziły i jakoś żyły i ogólnie wracajmy do natury). A poza tym jakby sie rodzice dowiedzieli? ktoś mógłby ja oskarzyć o seks i antykoncepcję, a przecież on ma dawać dobry przykład.

U autorki mamy zaś wiedzę "podwórkową". Skuteczność obu źródeł i opłakane skutki potem takie same. Nie przetłumaczysz. Beton.

I nigdy nie pobędziemy się problemu niechcianych ciąż oraz zbyt późnego wykrywania chrób kobiecych. Krew mnie zalewa... (;d a rzeczywiście okres teraz to zła na cały świat jestem )
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 12:20   #127
Srebrnousta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
A gdzie tam! Ja ostatnio do dobrej koleżanki (z dawnych lat) nie mogę trafić żeby poszła do ginekologa. A dlaczego? Bo ona jest zaangażowana w wspólnotę katolicką i tam jej powiedzieli, że nie wolno wspierac ginekologów którzy splamili się przepisywaniem antykoncepcji. No to ona z chlopakiem stwierdziła, że w ogóle na razie nie będzie chodzić (argument: wczesniej kobiety tez nie chodziły i jakoś żyły i ogólnie wracajmy do natury). A poza tym jakby sie rodzice dowiedzieli? ktoś mógłby ja oskarzyć o seks i antykoncepcję, a przecież on ma dawać dobry przykład.

U autorki mamy zaś wiedzę "podwórkową". Skuteczność obu źródeł i opłakane skutki potem takie same. Nie przetłumaczysz. Beton.

I nigdy nie pobędziemy się problemu niechcianych ciąż oraz zbyt późnego wykrywania chrób kobiecych. Krew mnie zalewa... (;d a rzeczywiście okres teraz to zła na cały świat jestem )
No bo co ludzie powiedzą...
Ech, czasem nie wiem, czy śmiać się czy płakać...

No to się przynajmniej wyżyjesz (mam PMSa )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 12:32   #128
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
po przeczytaniu postów autorki swierdzam, ze jej z ta atrakcyjnoscia moze chodzilo o cos innego.

dawno temu mialam sasiada, ktory zrobil awanture swojej zonie i afere na pol osiedla. okazalo sie, ze chodzilo mu o to, ze zona miala operacje i usuneli jej macice a on sie o tym dowiedzial jakos sam i dopiero po roku, zona, pewnie znajac drania wcale sie nie przyznala. facet wrzeszczal, ze ona juz nie jest kobieta, ze lepiej jakby zdechla niz dala sobie wyciac a na koniec rzucl, ze on odchodzi, bo (naprawde przepraszam za wyrazenie) "on na pusto walil nie bedzie". oboje mieli prawie 60 lat, wiec wyobrazacie sobie konsternacje sasiadow

mysle, ze cos w tym stylu miala autorka na mysli, domyslam sie, ze jesli taki jeden burak byl na swiecie to i jest ich wiecej i akurat wsrod takich ludzi obraca sie autorka watku.
w myśli ich teorii kobieta, ktora chocby przejsciowo (antykoncepcja) nie moze miec dzieci nie jest kobieta, a facet sie od niej odwroci, bo "nie bedzie walil na pusto".
strasznie smutne, ze sie jeszcze tacy ludzie uchowali.
To okropne, aż mi się przykro zrobiło jak to przeczytałam. Brakuje mi słów, żeby napisać co myślę o takim osobniku, bo na miano mężczyzny to on nie zasługuje.
Stary 2010-02-04, 12:39   #129
B-52
BAN stały

:p

Edytowane przez B-52
Czas edycji: 2010-09-08 o 12:42 Powód: :P
B-52 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 12:45   #130
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
To okropne, aż mi się przykro zrobiło jak to przeczytałam. Brakuje mi słów, żeby napisać co myślę o takim osobniku, bo na miano mężczyzny to on nie zasługuje.
wyobraz sobie, ze zdarzenie mialo miejsce przed (mniej wiecej) dwudziestu laty a ja je dobrze pamietam. okropne to bylo

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 13:11   #131
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
wyobraz sobie, ze zdarzenie mialo miejsce przed (mniej wiecej) dwudziestu laty a ja je dobrze pamietam. okropne to bylo
To, że było to dawno i on wtedy już nie był młody to jedyne co odrobinę tłumaczy jego zaawansowaną tępotę umysłową... ale tylko odrobinę. Na prawdę nie znam tylu wulgarnych określeń żeby jego poziom umysłowy odwzorowały. Ale najgorsze jest to, że wiele osób z dawnego pokolenia tak właśnie myślało - ja znam kobiety, które nie poddały się operacji w obawie, że "nie będą już kobietami"...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 13:55   #132
futura
Raczkowanie

straszne jest to co opisujecie ...

a mi ciezko bylo zrozumiec, jak ojciec kolegi nie mogl sie pogodzic ze stratą.. jądra. miał raka, ale na szczęście z tego wyszedł. zamiast cieszyć się, ma ciężką depresję
futura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 14:21   #133
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez futura Pokaż wiadomość
straszne jest to co opisujecie ...

a mi ciezko bylo zrozumiec, jak ojciec kolegi nie mogl sie pogodzic ze stratą.. jądra. miał raka, ale na szczęście z tego wyszedł. zamiast cieszyć się, ma ciężką depresję

coooooo????
masakra...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 14:27   #134
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
coooooo????
masakra...
co nie, ludzie przeżywają takie straszne rzeczy a nic ich to nie uczy, doceniać to co się ma. szczególnie jeśli chodzi o życie.
kiedys słyszałam o kobiecie co miała raka piersi i wolała umrzeć niż stracić piersi
Stary 2010-02-04, 14:30   #135
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
co nie, ludzie przeżywają takie straszne rzeczy a nic ich to nie uczy, doceniać to co się ma. szczególnie jeśli chodzi o życie.
kiedys słyszałam o kobiecie co miała raka piersi i wolała umrzeć niż stracić piersi

chociaż przyznam ze myśl o wycięciu macicy mnie przeraża

ale facet bez jądra zeby tak rozpaczał to przekręt pały...nawet tegoza bardzo nie widać podobno...a drugie jądro moze dzialać normalnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 14:33   #136
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:

ale facet bez jądra zeby tak rozpaczał to przekręt pały...nawet tegoza bardzo nie widać podobno...a drugie jądro moze dzialać normalnie
no każdą kobietę przeraża, ale ogólnie chyba bardziej przeraża śmierć niż utrata czegoś, bez czego można żyć.
Stary 2010-02-04, 14:36   #137
Luba
Zakorzenienie

no a widzicie, autorka watku jest na dobrej drodze aby stac sie taka osoba...

a najgorsze nie jest to, ze ci ludzie tak reaguja. przeciez sami nie wpadaja na to, zeby wybrac smierc od odjecia jakiejs czesci ciala. ludzie wokol nich tak ich wychowali, tak im wmawiaja, tak ucza ich reagowac. a oni to pewnie powielaja. a efektem koncowym takich zabiegow jest m.in. mloda autorka tego watku, ktorej nie oszczedzono nauki że kobieta jest warta tyle ile jej plodnosc. pewnie mezczyzna takze.
sa takie srodowiska w ktorych kobiety i mezczyzni nie sa pelnsprawni bez dzieci, bez narzadow rozrodczych. smutne ale jak widac zywe nawet w najmlodszym pokoleniu.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 14:39   #138
Asienka187
Zakorzenienie

Mnie jakos mniej przeraża wyciecie macicy od utraty piersi.
Stary 2010-02-04, 14:41   #139
lilypad
BAN stały

Cytat:
Jądra są wyznacznikiem męskości. Facet bez jądra jest jakby niekompletny, wadliwy.
Tak mi to tłumaczył znajomy, który w wieku lat 21 zachorował na raka tegoż właśnie.
lilypad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 14:49   #140
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez lilypad Pokaż wiadomość
Jądra są wyznacznikiem męskości. Facet bez jądra jest jakby niekompletny, wadliwy.
Tak mi to tłumaczył znajomy, który w wieku lat 21 zachorował na raka tegoż właśnie.
ło a ja znam wielu takich wadliwych i niekompletnych, a jądra mają
Stary 2010-02-04, 15:01   #141
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość

a mnie jakoś bardziej przerazą na odwrót

Cytat:

taaaaa....a podobno wielu facetów ma od urodzenia jedno jądro i o tym nie wie aż do śmierci
a z jednym jądrem mozna nawet dzieci miec...bardziej juz bym zrozumiała rozpacz po utracie penisa...

a co do niekompletności-człowiec bez palca czy nerki tez jest niekompletny....i w sumie co z tego?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-02-04 o 15:04
Stary 2010-02-04, 15:12   #142
paula78
Zakorzenienie

Cytat:

taaaaa....a podobno wielu facetów ma od urodzenia jedno jądro i o tym nie wie aż do śmierci
a z jednym jądrem mozna nawet dzieci miec...bardziej juz bym zrozumiała rozpacz po utracie penisa...
i po śmierci się dowiaduja ?

pewnie ze można mieć dzieci i z jednym jajnikiem i jednym jadrem.

Osobiscie wolabym nie miec macicy niz piersi bo jednak brak piersi oznacza kłopot banalny np. ubraniowy ale jednak wazny ,ja wiem protezy itp ale to zawsze trzeba dopasowac,nosic ,poddac operacji itp.
macicy nie widać.

ale obie straty wiążą się przede wszytskim z konsekwencjami zdrowotnymi

Stary 2010-02-04, 15:22   #143
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Osobiscie wolabym nie miec macicy niz piersi bo jednak brak piersi oznacza kłopot banalny np. ubraniowy ale jednak wazny ,ja wiem protezy itp ale to zawsze trzeba dopasowac,nosic ,poddac operacji itp.
macicy nie widać.

oni sie nie dowiaduje-ale lekarze robiący sekcje zwłok

ale utrata macicy powoduje nieodwracalne zmiany w gospodarce hormonalnej, ryzyko osteoporozy, niepłodnośc , wczesniejszą menopauzę i starzenie sie skóry.
Bez piersi mozna mieć dzieci, być piekną i młodą , a po wszczepieniu protezy nie widać braku
Utrata macicy to większe konsekwencje zdrowotne.

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-02-04 o 15:23
Stary 2010-02-04, 16:08   #144
futura
Raczkowanie

Cytat:

a mnie przeraża ciężka choroba. nie wycięcie macicy. bałabym się raka. przejścia przez chorobę, dzielenia tych ciężkich dni z najbliższymi. samo wycięcie macicy nie byłoby dla mnie tak traumatyczne (oczywiście zależnie od wieku, posiadania dzieci itp.). moja ciocia miała taki zabieg kilka lat temu. najważniejsze, że jest zdrowa.
Cytat:
no a widzicie, autorka watku jest na dobrej drodze aby stac sie taka osoba...

a najgorsze nie jest to, ze ci ludzie tak reaguja. przeciez sami nie wpadaja na to, zeby wybrac smierc od odjecia jakiejs czesci ciala. ludzie wokol nich tak ich wychowali, tak im wmawiaja, tak ucza ich reagowac. a oni to pewnie powielaja. a efektem koncowym takich zabiegow jest m.in. mloda autorka tego watku, ktorej nie oszczedzono nauki że kobieta jest warta tyle ile jej plodnosc. pewnie mezczyzna takze.
sa takie srodowiska w ktorych kobiety i mezczyzni nie sa pelnsprawni bez dzieci, bez narzadow rozrodczych. smutne ale jak widac zywe nawet w najmlodszym pokoleniu.
dokładnie. to mnie przeraża. i nawet nie wiem czy nazywać to zaściankowością, czy wręcz przeciwnie - piętnem nowoczesności. w końcu rządzi kult ciała... nie wiem.
Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
piersi widać. ale nie ma co dywagować. mój tż na wstępie zapowiedział, że takie dylematy nie mają prawa bytu, bo woli mieć mnie bez piersi niż nie mieć w ogóle. oczywiście mówił to z przymrużeniem oka, pukając w niemalowane drewno... ale prawda jest taka - nikt sobie piersi dla hecy nie wycina. ale jak to ma uratować życie, to nie ma się co zastanawiać w ogóle. tym bardziej, że medycyna idzie tak do przodu, że można sobie całkiem niezłe cacka później zrekonstruować (to też mówię z przymrużeniem oka i lekkim strachem, jako że jestem w grupie ryzyka..)
Cytat:
tak mi to tłumaczyli rodzice, kiedy nie mogłam zrozumieć reakcji tamtego człowieka...
Cytat:
Napisane przez marchewkowe pole Pokaż wiadomość
ło a ja znam wielu takich wadliwych i niekompletnych, a jądra mają
świetnie powiedziane!
Cytat:

macicy nie widać.

no wlasnie straty zdrowotne - z tego co sie orientuje (ale lekarzem nie jestem), to nie licząc oddziaływania na psychikę - brak macicy jednak wiele zmienia w organizmie kobiety.

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

ale utrata macicy powoduje nieodwracalne zmiany w gospodarce hormonalnej, ryzyko osteoporozy, niepłodnośc , wczesniejszą menopauzę i starzenie sie skóry.
Bez piersi mozna mieć dzieci, być piekną i młodą , a po wszczepieniu protezy nie widać braku
o właśnie
Stary 2010-02-04, 16:13   #145
dobrarada
Zadomowienie

GG do dobrarada

znam osobiście (rodzina) parę która przez całe życie stosowała stosunek przerywany, mają dwoje planowanych dzieci. zaplanowali i dzieci się urodziły. nie wiem jak szybko od starania - ale chyba bez większych problemów. Druga para którą znam - stosuje od kilku lat tylko tą metodę i dzieci nie mają narazie. czyli w ich przypadku mimo wszystko działa ta metoda.

ja raz w życiu przezyłam stosunek przerywany i jak dla mnie to bardzo niewygodna forma antykoncepcji - gdyż partner salwując się ucieczką ze mnie wbił mi łokieć w brzuch - niechąco oczywiście - ale fajne to nie było. bardzo nerwowa forma antykoncepcji. partner stwierdził, że dla niego nie było to przyjemne gdyż bardzo się musiał kontrolowac i w zasadzie myslał tylko o tym, żeby zdążyć na czas. ale komuś innemu może to odpowiada.

stosunek przerywany jest forma antykoncepcji i wbrew pozorom aż tak dramatycznego wskaźnika Pearla nie ma - różnie podają źródła (od 4 do nawet 28). Ale jest wymieniany jako antykoncepcja.

skoro autorka stosuje taką metodę antykoncepcji a stosunki odbywają się sporadycznie, widocznie u niej ta metoda się sprawdza. Co do tego, że któreś z nich ma problem z płodnością? - nie sądzę. Rzadko uprawiają seks i stosują antykoncepcję. ale zawsze można się zbadać prywatnie: czyli pan oddaje nasienie do analizy (koszt nie jest bardzo znaczący) a pani robi sobie szereg badań i już wszystko wiadomo.

jak ktoś nie lubi prezerwatyw - to jego wola. mnie nie przeszkadzają, partnerowi również, chociaż zdecydowanie większą przyjemność ma on bez prezerwatywy.

co do wycięcia macicy - myślę, że jak oszczędzone są przydatki (jajniki i jajowody) - to tak starsznego spustoszenia w organiźmie nie ma. wycięcie samej macicy powoduje problemy z układm moczowym ale hormonalnie organizm sobie radzi.

a jesli chodzi o spiralkę, sama nie miałam (nie lubię mieć jakichkolwiek ciał obcych w sobie, nawet kolczyki zdejmuję na noc) a jedyna opinia na ten temat jaką znam to przypadek gdzie pewna dobrze znana mi osoba miała spiralę i w czasie stosunku z facetem, facet lekko nadział się na końcówkę spirali i się ukłuł. mozliwe, że to były te niteczki które wystają z szyjki macicy, pan dobrze uposazony i tak się mu stało. wrażenia miał nieciekawe i lekki schiz pozostał. ale potem miał inną partnerkę też ze spiralą i nigdy się taki problem nie pojawił. może spiralki były różne, może jama pochwy tej pierwszej kobiety była krótsza niż drugiej, może inna pozycja. nie wiem.
dobrarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 16:37   #146
futura
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dobrarada Pokaż wiadomość
znam osobiście (rodzina) parę która przez całe życie stosowała stosunek przerywany, mają dwoje planowanych dzieci. zaplanowali i dzieci się urodziły. nie wiem jak szybko od starania - ale chyba bez większych problemów. Druga para którą znam - stosuje od kilku lat tylko tą metodę i dzieci nie mają narazie. czyli w ich przypadku mimo wszystko działa ta metoda.

ja raz w życiu przezyłam stosunek przerywany i jak dla mnie to bardzo niewygodna forma antykoncepcji - gdyż partner salwując się ucieczką ze mnie wbił mi łokieć w brzuch - niechąco oczywiście - ale fajne to nie było. bardzo nerwowa forma antykoncepcji. partner stwierdził, że dla niego nie było to przyjemne gdyż bardzo się musiał kontrolowac i w zasadzie myslał tylko o tym, żeby zdążyć na czas. ale komuś innemu może to odpowiada.

stosunek przerywany jest forma antykoncepcji i wbrew pozorom aż tak dramatycznego wskaźnika Pearla nie ma - różnie podają źródła (od 4 do nawet 28). Ale jest wymieniany jako antykoncepcja.

skoro autorka stosuje taką metodę antykoncepcji a stosunki odbywają się sporadycznie, widocznie u niej ta metoda się sprawdza. Co do tego, że któreś z nich ma problem z płodnością? - nie sądzę. Rzadko uprawiają seks i stosują antykoncepcję. ale zawsze można się zbadać prywatnie: czyli pan oddaje nasienie do analizy (koszt nie jest bardzo znaczący) a pani robi sobie szereg badań i już wszystko wiadomo.

jak ktoś nie lubi prezerwatyw - to jego wola. mnie nie przeszkadzają, partnerowi również, chociaż zdecydowanie większą przyjemność ma on bez prezerwatywy.

co do wycięcia macicy - myślę, że jak oszczędzone są przydatki (jajniki i jajowody) - to tak starsznego spustoszenia w organiźmie nie ma. wycięcie samej macicy powoduje problemy z układm moczowym ale hormonalnie organizm sobie radzi.

a jesli chodzi o spiralkę, sama nie miałam (nie lubię mieć jakichkolwiek ciał obcych w sobie, nawet kolczyki zdejmuję na noc) a jedyna opinia na ten temat jaką znam to przypadek gdzie pewna dobrze znana mi osoba miała spiralę i w czasie stosunku z facetem, facet lekko nadział się na końcówkę spirali i się ukłuł. mozliwe, że to były te niteczki które wystają z szyjki macicy, pan dobrze uposazony i tak się mu stało. wrażenia miał nieciekawe i lekki schiz pozostał. ale potem miał inną partnerkę też ze spiralą i nigdy się taki problem nie pojawił. może spiralki były różne, może jama pochwy tej pierwszej kobiety była krótsza niż drugiej, może inna pozycja. nie wiem.
az sie poderwałam z krzesła.AŁA...

wiem, że moi rodzice też długo stosowali stosunek przerywany, a nie pochodze z rodziny wielodzietnej i też znam pary, które tak robią. mimo wszystko mówiąc o "planowaniu", nie postawiłabym na refleks faceta i ślepy los w zasadzie. wolę spokój sumienia...jak Ty.
Stary 2010-02-04, 17:26   #147
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
nie kazdemu zmarlemu robi sie sekcję

aa zapytałam gdyż twoja poprzednia wypowiedz zabrzmiała tak jakby dowiadywali się o 1 jądrze w momencie smierci

Ale fakt 1 jadro o niczym nie świaczy wielu mężczyzn pewnie nawet nie wie ,że ma 1 a zapytac ,pokazac sie wstydzą.

Cytat:
Własnie dlatego wyciecie macicy jest jednak gorszym doświadczeniem dla kobiety niz piersi bo ma więcej bolesnych konsekwencji.

Stary 2010-02-04, 17:38   #148
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Własnie dlatego wyciecie macicy jest jednak gorszym doświadczeniem dla kobiety niz piersi bo ma więcej bolesnych konsekwencji.

nom...i dlatego ja bardziej sie boje wycięcia macicy...zwłaszcza" z przyległościami" brrrrr
Stary 2010-02-04, 21:09   #149
marcjannak
Raczkowanie

Gwoli wyjaśnienia - usunięcie macicy, czyli hysterectomia nie niesie ze sobą większości zmian w organizmie, bo problemy ze skóra, osteoporoza itp. są związane z hormonami produkowanymi przez jajniki. Więc usuwając jajniki (ovariectomia) można się spodziewać takich nieprzyjemności... Można więc mieć macicę i mieć problemy z równowagą hormonalną, jeśli zostały usunięte jajniki.

Edytowane przez marcjannak
Czas edycji: 2010-02-04 o 21:11
marcjannak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 21:21   #150
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ale z kolei zaprzestanie miesiączkowania i przedwczesna menopauza oraz nietrzymanie moczu są ściśle związane z usunięciem macicy. A dokładniej jej trzonu.

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości