|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz-Lubelskie PM 2010 i 2011 cz
Cytat:
|
|
#122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz-Lubelskie PM 2010 i 2011 cz
Cytat:
Cytat:
My mamy zwykłe i nic się nie dzieje, nawet w lecie. bez problemu się nakładają, nie odparzają ani nic. A są dość grube i szerokie (6mm). Poza tym jak byliśmy na tych feralnych przymiarkach u sawickiego, naszych niedoszłych obrączek, własnie soczewkowanych, to powiem szczerze że wcale się lepiej na palca nie zakładały, a wręcz przeciwnie. Wyglądały jak wcisniete na serdelek. Także ja już sama nie wiem, chyba każdy poleca to za co mu płacą ![]() Cytat:
ja do sawickiego brr brr jestem źle nastawiona. chyba że teraz zamówicie to może do czerwca się wyrobią ![]() bo jesli się bierze od jubilera obrączki to faktycznie różnica w cenie za parę jest niewielka; dopiero przy własnym złocie są spore różnice w cenie. Bianeczko to już przymiarka sukni będzie? Miałam wkleić Ci to zdjęcie sukni, a tu ja nie miałam neta, potem Ciebie nie było, to znów ja chorowałam...
|
|
#123 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz - Lubelskie PM 2010 cz. VII
Cytat:
może mają miejsca na 27 lutegoa ślub mamy 8 maja 2010 |
|
|
|
|
#124 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj nam się taka spodobała http://www.youtube.com/watch?v=jb8zi...eature=related Ale pewnie do ślubu to mi się ze 100 razy odmieni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znajomi byli na jakimś przyjęciu w Hotelu Lwów i bardzo chwalili sobie to miejsce. Dziewczyny czy w zaproszeniach powinno się pisać odmieniona formę imienia i nazwiska czy normalnie, i czy powinnam odmieniać nazwiska czy nie? np w nazwisku Nowak czy Nowaków? Jak wy pisałyście? Bo chcemy zamówić zaproszenia i nie wiem jak prawidłowo jest, niby nazwisk nie powinno się odmieniać, ale już sama nie wiem, a jak jest z imionami ![]() A ja dostałam prace i jutro jest mój pierwszy dzień Trzymajcie kciuki![]() Exceptional kuruj się, musisz do środy wyzdrowieć.
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
moi znajomi mieli standardowe obrączki, zamawiali w tym naprzeciwko bramy krakowskiej w kazdym razie i po niezłej przygodzie (On zagubił obrączkę, spadła mu z palca, przez noc przeleżała na ulicy za miastem, w śniegu, samochody jeździły itp..) rankiem bladym świtem odnaleźli ją - nienaruszoną. historia nie z tej ziemi, ale prawdziwa
w każdym razie - widać dobrej jakości tam robią biżuterię. (choć piaskowanie zeszło zupełnie, no ale to standard). my będziemy maggie zamawiać b.... podobne w Śliwińskim pewnie. tam mierzyliśmy m.in. i w jednym z salonów (w którym Mój kupił pierścionek zaręczynowy) szczerze kobietki doradziły nam, jakie warto wziąć, w sensie, które się ścierają, które niewygodne, itp. zresztą po pierścionku widzę, że też dobry jakościowo, w porównaniu z innymi, które noszą znajome (matowieją szybko). ale... musimy jeszcze połazić, popatrzeć. choć wzór b. podobny do Waszego nie chce nam z głowy wyjść ![]() a w Hotelu Lwów byłam na weselichu - oki, choć zapamiętałam niezbyt dużą ilość jedzenia. ale to raczej kwestia ustalenia, ceny, itp. a dziwię się, że w Magii tak zareagowali - strasznie, bo przecież tam tylko takie małe uroczystości mogą chyba zrobić, bo tam nie ma miejsca więc powinni zadbać o swojego klienta docelowego kamab22 powodzonka w nowej pracy!!!!! Edytowane przez Quillaja Czas edycji: 2010-02-07 o 20:24 |
|
|
|
#126 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nam trzeba trochę sporo.. ile to się bierze na 2 dni? 0,75 na osobę? No no wyjdzie trochę butelek![]() Ja chciałam bardzo Wyborową, ale parentsy zarządziły, że musi być z dozownikiem..bez dozownika nawet mamy nie szukać, no i stanęło na tym Stocku.. Obrączki..piękne P.S. Gratki z powodu awansu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jednak przekonałaś Tżta co do zaproszeń Piękne są..Co do odmiany nazwiska to też się zastanawiałam nad tym i szczerze mówiąc nadal nie wiem co zrobić. Imiona na pewno bede odmieniala ale nazwiska bardziej na wyczucie, pewnie jak mi bedzie bardziej pasowalo Chetnie sie dowiem jak powinno byc poprawnie.
|
|
#128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maggie, pochwal się! i gratuluję serdecznie zdolniacho!!!!!!!! ![]() ![]() klask i: co do stocka - no, szyjka miała taką folię, która cięzko nam schodziła (naszym tatom ), ale smak spoko - b.podobna do żołądkowej wg naszego mieszanego (mamino-siostrzano, mojego i TŻ ) jury
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do smaku to jest całkiem inny od żołądkowej...ja po jednym łyku żołądkowej miałam ochotę wymiotować...natomiast stock jest bardzo delikatny i nie skończyło się na niedokończnym kieliszku. Ale ile ludzi tyle smaków ja odkąd spróbowałam gorzkiej powiedziałam że nie chcę jej na swoim weseluDziewczyny macie śliczne zaproszenia...ciekawe kiedy my będziemy mogli pochwalić się swoimi...mam nadzieję że niedługo Co do obrączek to nasi znajomi w tamtym roku kupili sobie łączone z białego i żółtego złota w yes...po pół roku obrączki wyglądają strasznie...dlatego stwierdziliśmy że nie będziemy wydawać kupę kasy w markowych salonach jubilerskich. Kupiliśmy w sprawdzonym obsługa miła, na wykonanie też nie czekaliśmy długo i są takie jakie być miały
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2010-02-07 o 21:00 |
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULUJE... To się nazywa expresowe znalezienie pracy!!! Bo pamietam że niedawno o tym pisałaś i już jutro zaczynasz. POWODZENIA!!!
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np Izę Sowę, Jana Sowę ale już Izę i Jana Sowów. ale ja się przyznam bez bicia, że nie wszędzie dałam poprawnie odmienione nazwisko ![]()
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za opinie
Już staram się nie myśleć o tym "nieprofesjonalnym" spotkaniu i nastawiać się pozytywnie. Jutro dzwonimy do Hotelu Lwów - mam nadzieje, że mają wolny termin na 5 czerwca i gdzieś nas wcisną w koncu duzo nas nie ma.
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Profesjonalne traktowanie klientów to podstawa!
|
|
#134 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
chyba że damskie nazwisko nie kończy się na -a, to wtedy go się nie odmienia a męskie na -o się odmienia można się zamotać |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
potterowna Jeżeli chodzi o lokal na niewielką ilość osób to znajomi baaardzo zachwalali Hotel Grand. Podobno ceny też są przystępne. Ostatnio rodzinka bawiła się na weselu w Fokusie i byli zachwyceni.
maggie123 Obrączki śliczne, też takie mi się marzą w odwrotnej kolorystyce Dziękuję za informacje odnośnie ciasta
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Potterowa odnośnie lokalu LOKOMOTIVA to powiem Ci, że w środku jest bardzo ładny wystrój, bardzo elegancko i z klasą i na weselu na którym byłam wygląd wszystkim się naprawdę podobał.
Ważną rzeczą jest jedzenie, które tam kształtuje się w zależności od wersji cenowej- i w tej najtańszej opcji nie było za bardzo co zjeść, porcje malutkie i na stołach nic ciekawego. Podobno wybierając opcję droższą jest wporządku. A bliskość stacji to kwestia względna, gdyż w lecie jest wyjście na zewnątrz z innej strony gdzie znajduje się grill. Powodzenia w wyborze i trafionego wyboru przede wszystkim! |
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a mozecie mi powiedzieć jak sie nazywa ten jubiler na przeciwko bramy krakowskiej?? czy jest tam tylko jeden? na co nalezy zwrocic uwage przy zamawaianiu obraczek?? do tej pory wydawalo mi sie ze gdzie nie zamowic to wszystkie takie same ale teraz jak was czytam to widze ze jednak cos moze sie z nimi dziac.....
Quillaja świetne zaproszenia
|
#138 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama robiłaś??? Bardzo podobne na all widziałam , tzn z zewnątrz były podobne. Super!!Cytat:
Stres jest od rana, wstałam b. wcześnie z wrażenia. Mam nadzieje ze będzie ok ![]() Cytat:
. Sama nie moge jeszcze w to wszystko uwierzyc! Farta miałam!!!
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy takie:
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej mojej sytuacji ze ślubem brata - wielkiej straty w ludziach nie będzie bo ok 7-8 osób od nich no a od nas ok 10...wesela oczywiście oddzielne - nie wyobrażam sobie łączonego ślubu i wesela... a teraz część mojej działalności - wkurzam się bo jak Mój drukował swoją cześć zaproszeń to drukarka współpracowała genialnie a jak ja zasiadlam do mojej rodziny to zaczela sie buntowac i raz drukuje a raz sie zacina - no trafia mnie to już! ostateczna wersja zaproszeń: Załącznik 2851818Załącznik 2851819Załącznik 2851820 |
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą znowu nie wiem jak się ubrać...przez ta zimę to już tracę ochotę na wszystko...włosów człowiek ładnie nie ułoży bo pod tą czapką to i tak masakra...poza tym elektryzują się strasznie...na ulicy zimno...wejdziesz do środka to już człowiek cały spocony...
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2010-02-08 o 10:37 |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam pytanie jeszcze odnośnie ciast... Czy w Ninie i w Nasutowie te ciasta są wysokie? Bo słyszałam,że w którejś cukierni takie są i ciężko się je później rozkłada po pokrojeniu bo się z tej wysokości rozwalają, tylko nie mogę sobie przypomnieć w której.Ktoś chyba wcześniej pisał na ten temat, ale nie mogę znaleźć posta
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sądzę że tu nie ma większego znaczenia cukiernia tylko gatunek ciasta. Pani z Niny przy zamawianiu mówiła które jak się dzielą, stoja i zjadają i pomagała w wyborze.
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
My jak zamawialiśmy ciasta to pojechaliśmy przygotowani.... wcześniej próbowaliśmy prawie wszystkich.... te które nam smakowały podawaliśmy i pani nam mówiła że to się nie nadaje bo będzie się źle kroiło, to jest za wysokie, inne nie wytrzyma bo bedzie się za bardzo mazało... z całej palety ciast wybraliśmy 12 albo 13 którym nic nie bedzie sie działo oraz rurki orzeszki grzybki i łabędzie które ładnie będą wyglądały... zastanawiam się jeszcze nad zamówieniem mini ptysi... chociaz może jak będzie fontanna czekolady to nie ma co przesadzac
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jaki ja miałam dzisiaj sen
![]() Śniło mi się, że u mnie w pokoju siedziałam z TŻtem i coś o welonie mu mówiłam Potem pokazałam mu, że w najwyższej szafce jest moja suknia ślubna - poskładana w kosteczkę jak jakiś t-shirt tzn niby mialam ją nałożoną na siebie ale na lewą stronę potem podniosłam dół sukienki, żeby pokazać mu jaka ładna tam jest koronka Chyba za dużo myślę o tym całym ślubie ![]()
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam takie sny....mi po wczorajszym zaangażowaniu w ciasta śniło się dzisiaj, że do ślubu zostały 3 dni a Mój nie mógł się zdecydować które ciasto bardziej mu smakuje...no i darłam się na niego strasznie, że on to tak zawsze na ostatnią chwilę zostawia wszystko zdecydowanie musimy wyluzować ![]() Kto wie w jakiej parafii są w tym tyg. nauki nr. 3 lub 6?? wlasnie probujemy pozaliczac wszystko jak najszybciej bo w politechnice ksiadz się z ta babka pozamieniali i mamy balagan... |
|
|
|
|
#147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do snów to mojemu TŻ śniło się ostatnio że stoimy przed ołtarzem a tu sie okazuje że obraczek nie mamy jak widać jemu bardziej się daje we znaki ten ślub niż mi, bo ja śpię spokojnie
|
|
#148 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz - Lubelskie PM 2010 cz. VII
Cytat:
![]() Zgadzam sie, tez sporo podobnych opini slyszalam. Co do Sawickiego, to mam tez informacje z pierwszej reki-moja przyjaciółka w czerwcu brala slub i wlasnie u niego zdecydowali sie na obraczki.Odebrali je dopiero w piatek o 20 przed samym slubem! Byla przerazona, bo o maly wlos grozilo jej isc do slubu bez obraczek... Tylko niepotrzebny stres. My poczatkowo bralismy pod uwage jedynie gotowe obraczki,ale modele niekoniecznie nas zachwycaja.Znalezlismy cos oryginalnego i prawdopodobnie zlecimy wykonanie Nieweglowskiemu,ale tylko dlatego, ze jest on dobrym kolega mamy Tż-ta , wiec na pewno sie przylozy i doradzi nam .Mysle, ze obedzie sie bez przykrych niespodzianek.---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
Tylko, ze my jednak odbedziemy nauki weekendowo.Zastanawialam sie wlasnie jak u nas wygladaja te nauki...powiem szczerze, ze obawialam sie ,ze beda nie do wytrzymania
|
||
|
|
|
#149 | ||
|
Raczkowanie
|
Melduję się i ja
Cytat:
Znajomy który pracuje w tej hurtowni powiedzial Nam, ze to jak na razie jedyna z nielicznych jak nie jedyna nie podrobiona wódka.Maggie masz jakis katalog tych bucikow, albo jakies namiary na stronke? Mozna na narutowicza je zobaczyc badz przymierzyc? Ja mam bardzo plaską i dłuuuuga jak na gabaryty moich nóg stopę. Nie chce wyglądać jak płetwal i chcialabym je najpierw przymierzyc ![]() Cytat:
Edytowane przez Lipczonek Czas edycji: 2010-02-08 o 16:28 |
||
|
|
|
#150 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Będę próbowała odmieniaćCytat:
Różnią się czcionką ale zamysł jest identyczny, no i cenowo korzystniej. Co do pracy to ja też jestem w szoku, znaleźć prace przez UP to naprawdę trzeba być szcześciarzem Szczerze mówiąc nie wierzyłam, że UP potrafi coś takiego zrobić Jak po pierwszym dniu?Cytat:
Super Ci wyszły zaproszenia Ten szlaczek bardzo fajnie wygląda, tak scala i ożywia. Tapeta rządziCo do drukarki to norma, ile ja sie nawściekałam i na drukarke, a nawet dwie..na gilotyne, na tapete..na wszystko Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

flejksy

Maggie, pochwal się! i gratuluję serdecznie zdolniacho!!!!!!!!
klask i:

, wyborowa - którą do tej pory obstawialiśmy i stock - i ten ostatni najlepiej wchodzi, choć polmos mi się tak średnio widzi (może z racji współpracy na innym polu jakiś rabacik nam dadzą