![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: odchudzmy sie od 8 lutego dziewczyny damy rade!!!!
przecież to moja kolacja : O, Ty nie jesteś głodna...? to jest koło 300-400kcal na moje oko : O
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny !
![]() Jakże się cieszę że znalazłam ten wątek bo co prawda odchudzam się od 2 tygodni ale ćwiczyć zaczęłam od 8 lutego;d Zrezygnowałam z białego pieczywa, napojów gazowanych, rzeczy smażonych , słodyczy, czekolady, chipsów, lodów itp. ![]() Jem 3 razy dziennie, ostatni posiłek przed 18. Piję dużo zielonej herbatki i wody. Staram się jeść dużo warzyw i owoców. No i ćwiczę. Mam w domku taki rowerek jak jest na siłowni i dziennie przejeżdżam 10 km. Muszę jeszcze pomyśleć o ćwiczeniach na brzuch bo niestety z przodu jest płaski ale niestety mam tak zwane boczki, które mi wystają ze spodni i w rezultacie nie mogę nosić biodrówek. Mam też troszkę grube uda więc i to przydało by się zmienić aby w wakacje śmiało wystartować w bikini. Jak przyjdzie wiosna będę też biegać, zrezygnuje z autobusów komunikacji miejskiej i będę chodzić piechotą. Wzrost: 162 Waga: 54 Cel: 49-50 kg ![]() A słuchajcie widziałam reklamę w telewizji tabletek o nazwie Linea. Niby wspomaga odchudzanie. Któraś z Was brała je? Jak wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
hmm rozumiem Czekoladko... a ogólnie to czym się kierujesz układając menu...? podliczasz kalorie..? i białko, węgle, tłuszcze?
ja Marlenqonic niestety nie wiem o tych tabletkach, ale również chętnie posłucham. (jednak są wątki o nich, ale już sama nie wiem co o tym sądzić...)
78.... 76 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B:93cm ![]() W:82cm ![]() H:106cm ![]() Edytowane przez raspberrylucy Czas edycji: 2010-02-11 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Ja jednak postanowiłam kupić tą Lineę. Jak nie pomoże trudno, a może akurat
![]() ![]() Ajj jeść się chce ale jesem twarda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- raspberrylucy głownie skupiam sie na tym zeby było duzo owocow, warzyw i nabiał. Patrze tez na to zeby nie bylo za duzo przy tym roboty, bo nie mam na to czasu takze wybieram sałatki bo sa namniej czasochlonne a pozatym lubie jesc kolorowo i do tego moc to zabrac gdzies ze soba i dziubac ![]() ![]() Ale ogolnie chcialabym juz pozostac przy takim jedzieniu na przyszlosc, zeby te nawyki weszly mi w krew ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
hmm wiesz co w Twoim przypadku (jesteś niższa ode mnie o 10cm) to wydaje mi się te 1000 ok, a ja póki nie schudnę tak do tych 70 to zostanę przy 1200. a jeśli chodzi o liczenie to pamiętaj, że najważniejsze białko i polecam pobrać ten wspomagacz - Dziennik Posiłków Vitalmax jeśli jeszcze nie masz, bo naprawde wszystko ładnie rozpisuje, a nawet witaminki i minerały, dzięki czemu wiem czego mi brakuje i wybieram produkty bogate w te deficytowe pierwiastki by uzupełnić : D
a i pytanie jeszcze do tych, które może się lepiej znają niż ja, bo ciągle mam wątpliwości co zrobić z tymi jogurtami, maślankami, kefirami, bo lubię je tyle, że mają dużo laktozy, kiedy najlepiej je jeść, a i jakie porcje byłyby najlepsze (śniadanie odpada - zawsze jem owsiankę, już się przyzwyczaiłam od malusieńkiego mamcia robiła ![]()
78.... 76 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B:93cm ![]() W:82cm ![]() H:106cm ![]() Edytowane przez raspberrylucy Czas edycji: 2010-02-11 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny ja brałam Lineę chyba przez miesiąc, w tym czasie byłam na diecie ( głównie białko jadłam, praktycznie wcale węgli) i chodziłam prawie codziennie na siłownię...zleciało 5 kg, ale nie sądzę, żeby "cudowna" Linea miała na to wpływ
![]() ![]()
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
tak : D świetne naprawdę układasz sobie menu nawet na cały tydzień na przód (o ile masz wolny czas oczywiście) i potem tylko zerkasz albo jak chcesz nawet mozesz wydrukować : D
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
![]()
Wtrącę się w temat, skąd taki program można pobrać ??
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Co do mojej diety, to nie postawiłam na żadną specjalną, raczej sama ją tworzę. A propos kolacji- u mnie bardzo dobre rezultaty przynosi spożywanie jej przed godziną 18.00. Od razu czuję różnicę w ciele! Okropne jest obżeranie się na noc...
Myślę, że czasem warto zjadać gorący ten ostatni posiłek w postaci np. chudego mleka z czymś tam, ugotowanych warzyw, kisielu owocowego, itp., bo po takiej kolacji można się poczuć nasyconym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
ja również staram się jeść kolacje wcześnie, tylko że ja staram się nie później niż o 19 aczkolwiek ostatnio wychodzi ok 18, zależy o której wrócę do domu itp... ale uwielbiam to uczucie po nocy takiego mega płaskiego brzucha (pomimo "oponki") taki mocno wklęśnięty
![]() nie ma za co Czekoladko ![]() ![]()
78.... 76 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B:93cm ![]() W:82cm ![]() H:106cm ![]() Edytowane przez raspberrylucy Czas edycji: 2010-02-11 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
![]()
Wiecie co dziewczyny...a ja się zastanawiam czy nie przejść na zwykłą 1200kcal....Ja w sumie od dłuższego czasu jem b. dużo białka i staram się ograniczać węglowodany i może dlatego ta I faza SB na mnie nie działa
![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
wiesz ja można tak powiedzieć, że stosuję taką dietę, bo bilans kalorii jest ok 1200 tylko, że staram się dodawać różne zalecenia z innych np troche z montignaca itp
![]() ![]()
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
raspberrylucy. Jogurty, maślanki- nie za dużo tego. Nie wiem jaka pora jest najlepsza dla nich. Nie wybieraj tych z rzekomo zaniżoną wartościę kaloryczną, bo to bomba... chemiczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
tak wiem, biorę te najzwyklejsze "naturalne" z lidla np. maślanka ma chyba 1% a kefir 1,5% a jogurt to albo z lidla 1,5% albo danone zwykły 2%, którego smak nota bene bardziej chyba lubię
![]() ![]() dzisiaj akurat miałam strasznie dużo, ale to dlatego że jak już mówiłam byłam poza domem i tak nie byłam przygotowana z jedzeniem tak bardzo na to ![]()
78.... 76 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B:93cm ![]() W:82cm ![]() H:106cm ![]() Edytowane przez raspberrylucy Czas edycji: 2010-02-11 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
No właśnie ja myślałam, żeby zrobić coś takiego z SB II fazą....jeść też węgle, ale mieścić się w 1200....Kurcze obecnie mi waga stoi i jestem w desperacji normalnie ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Zwykle sobie dokładnie czytam jaką wartość kcal ma dany produkt.
Danone Activia ma np. 96 kcal na 100g. Małe opakowanie ma 150 g. Dorzuciłabym kromkę ciemnego pieczywa, ew. trochę twarożku i byłaby u mnie kolacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
no cóż mogę powiedzieć, nie przejmuj się, bo to są te etapy utraty wagi... w pewnym miejscu przez pewien czas się stoi. nie zrażaj się przestrzegaj diety (wydaje mi się, że powinnaś kontynuować SB, bo jak włączysz nagle węgle to waga wróci, tak jak mi z resztą) no i ćwicz
![]() ![]() karminoweUsta też tak myślałam tylko, że właśnie powinno (a przynajmniej ja chcę) się wyłączać węgle w kolacji... dlatego nie wiem co robić...
78.... 76 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() B:93cm ![]() W:82cm ![]() H:106cm ![]() Edytowane przez raspberrylucy Czas edycji: 2010-02-11 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Wyczytałam właśnie, że jogurty, kefiry w porze wieczornej nie przeszkadzają odchudzaniu ze względu na niski wskaźnik glikemiczny. Dość wolno się wchłaniają do krwi- dłużej nie odczuwa się głodu, czyli jogurty, płatki owsiane, brzoskwinie, a nawet ziemniaki można jadać na kolację. Cukry proste tylko na śniadanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
tak tylko, że oprócz tego było gdzieś (nie pamiętam już gdzie... za dużo się czyta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Chcesz całkiem wyrzucić węglowodany z kolacji?
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- A. Teraz dopiero doczytałam. Rozumiem. Pogadamy jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Znalazłam ten wątek dziś, czyli już 12, ale czy mimo daty mogę się dołączyć?
Zaniedbałam się ostatnio. Trochę nerwów w związku z przeprowadzką, wszystko w biegu, jedzenie byle czego a wieczory z chipsami przed tv, czasem jakieś batoniki, zero ruchu... A dziś usłyszałam od siostry, że przytyłam, zrobiło się niezłe ze mnie "babsko" ![]() Ważę około 57 (jeszcze wagi do nowego mieszkania nie przytaskałam ![]() ![]() Odstawiam słodycze, słodkie napoje i białe pieczywo. Mam skakankę, planuję zaopatrzyć się w hula. Wiem, że w grupie raźniej i ze wspólnym wsparciem będą lepsze efekty ![]()
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
a ja to sie pochwale ze nie zjadlam dzis zadnego paczka ani wogole nic slodkiego... no poza pyszna kawka z cukrem i mlekiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
czesc lasczki u mnie wczoraj tez bez pączka ale wieczorem niestety rodzinka przyjechała co pare lat sie nie widzielismy i zjadłam troche sałatki i kawałek kotleta ,,,zła jestem na siebie no ale cóz stało sie .od dzisiaj postaram sie juz nie grzeszyc chociaz róznie z tym bywa,
dzisiaj na sniadanie omlet z dwóch jajek ,ogórek kiszony i pomidor do tego pózniej grachamka z szynka i pomidorem zupa ogórkowa na kolacje makrela w galarecie pozdrawiam papa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
WITAM DZIEWCZYNY! kolejny dzień chwilę temu się rozpoczął, trzeba twardym być, a ja tak sobie sie czuję. Jutro na ferie jadę z synem, mam nadzieję, że wytrwam i pominę deserki i takie tam, samam nie wiem jak do tego wyjazdu podejść i co z obiadkami hotelowymi, ze śniadaniem nie powinno być problemu...co ze sobą zabrać do lodówki? podpowiedzcie co zrobić, biorąc pod uwagę że z Wami lepiej mi idzie! mam 2 kg do tyłu, ale to woda chyba
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- głupoty popisałam, ale widać dzień dzisiejszy dla mnie nie za bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny,
4 dzień diety, czuję się świetnie na tej diecie, mam nadzieję, że się na tyle przyzwyczaję, że przy niej zostanę na długo. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry!
Matko i córko ile naskrobałyście ![]() Ja się chciałam pochwalić ! Weszłam dziś na wagę i mam kg mniej ![]() ![]() ![]() ![]() Jednak zostaje na I fazie, ale ją chyba przedłużę, bo jak popatrzyłam wczoraj na to co jadłam to wyszło na to, że wiele rzeczy jadłam a nie powinnam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.