![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Więc suma sumarum dzienne nie są takie znowu darmowe niestety.
Pewnie, że żadna praca nie hańbi. Szczególnie biednego studenta ![]() ![]() ![]() ![]()
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam, z tym dorabianiem, ale mówisz że cebula się śniła a to dobreee ![]() ![]() No nic cały czas przeglądam ogłoszenia i jak narazie 0 wysłanych cv ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Ja już od tygodnia nie wysłałam żadnego cv
![]() Z takim tempem to pracę znajdę może za 10 lat!
#125 | |
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
![]() Tez sie dostalam na Polibude na dzienne(w pierwszej dziesiatce przyjetych bylam, uwaga bijemy brawo ![]() ![]() ![]() Nie wszyscy co sa na studiach zaocznych to barany. Jest tam wiele osob, ktore wiedza czego chca, maja sprecyzowane plany na zycie, podchodza do nauki powaznie. Oczywiscie znajda sie elementy, ktore psuja wszystko i przez nich jest wyrabiana opinia. ![]()
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Ja tez dzisiaj zadnej cefalki :/
A przechodzac obok agencji pracy tymczasowej, dla ktorej zdarzalo mi sie dosc czesto pracowac, zastanawialam sie, czy nie wejsc i nie zapytac o prace. Ale potem przypomnialam sobie, ze postanowilam juz dla nich nie pracowac, bo marne grosze placili.. heh. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po drugie to oczywiście, że ![]() ![]() ![]() Po trzecie barany są wszędzie, nie tylko na łące ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Wanilia, mam pytanie - nie chcialas ulozyc sobie zycia w USA? Wiele dziewczyn tak wlasnie zaczyna, bedac au pair. Uwazam, ze to fajne zajecie, jesli ktos lubi dzieci. Naprawde bardzo dobry start w samodzielnosc. Dla pracodawcy na pewno to bedzie ciekawe!!!!!!!!! Bo naprawde niewiele dziewczyn stac na samotny wyjazd w nieznane i to na rok. takze jest sie czym pochwalic i warto o tym napisac. Czego sie nauczylas przez ten czas, co Cie sklonilo do wyjazdu - moze nie pisz o pieniadzach, ale bardziej o innych kwestiach, jak usamodzielnienie sie, nauka jezyka itd. A co Ci dalo, to mozesz napisac, ze przede wszystkim dowiedzialas sie, ze potrafisz sie odnalezc w kazdej sytuacji, dzieki twojemu uporowi, spelnilas swoje marzenia o podrozowaniu itd itd.
Nie wiem, czemu gorzej traktuje sie zaocznych studentow. Moj ojciec zawsze mi wmawial, ze student zaoczny to dziad jakis. no to ma dziada w domu i bardzo dumny teraz z tego powodu chodzi ![]() A tak bardziej serio, nie przejmujcie sie trybem studiow. Naprawde nikogo to nie obchodzi chyba procz studentow dziennych i zakompleksionych wykladowcow. Powodzenia w szukaniu pracy. Ja stawiam pierwsze kroki w mojej nowej firmie i juz sie ciesze, ze nadchodzi weekend!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Za duzo wiedzy jak na tych kilka dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
dzięki, pumas
![]() Kokodrylla, no niestety w agencjach tak płacą... Wspominałaś wcześniej, że pracujesz jako freelancer. A w jakiej branży? Czy bierzesz cokolwiek? Wiem, że w domu wysiedzieć się nie da ![]() ![]() Dziewczyny, znalazłam wczoraj fajny kurs informatyczny on-line. Może kogoś zainteresuje: http://eurokobieta.pl/szkolenie-informatyczne |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gorzka prawda ja chyba wczesniej na emeryture przejdę, hihihi tylko jak ją wypracowac? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
wanilia: tak, mozna w sumie powiedziec, ze pracuje jako freelancer. Kasy z tego malo, bo biore malo zlecen (jestem leniuch - przyznaje, i pracuje nad tym), i konkurencja jest duza, wiec cena za zlecenie spada. Na mieszkanie na chwile obecna jeszcze nie starcza, ale na piwo owszem (; Mam nadzieje, ze sie rozkreci i bedzie tylko lepiej..
Robie glownie layouty stron internetowych, chociaz nie jestem grafikiem. Ostatnio najczesciej WordPressy. Takie tam. Dzisiaj znow ubogo z ofertami, ale dzien sie dopiero zaczal. A co do tego kursu na eurokobieta.. Jestem na tym portalu zarejestrowana od jakiegos roku (ktos mnie kiedys namowil) i jeszcze nic z nimi nie robilam. Szczerze mowiac, nigdy nie wierzylam w kursy, nie zalezalo mi na papierach. Uwazam, ze jezeli bede chciala sie czegos nauczyc, naucze sie sama. No i nie wiem, czy pracodawcom naprawde az tak zalezy na potwierdzeniach umiejetnosci? Przeczytalam program tego kursu, i na 'przedmioty' podstawowe szkoda by mi bylo czasu, a z 'dodatkowych' wzielabym eCommerce i podstawy kryptografii.. ale nie wiem. Przemysle sprawe. wanilia: a Ty chcesz sie zapisac? |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Los jest nie ugięty niechce mi dac pracy , niech przynajmniej da 6 w lotto
![]() ![]() ![]()
#134 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Mysle, ze to nie jest sciema, i ze certyfikat odbierzesz. Z tego, co pamietam, ze to jest druga edycja, a ludzie z pierwszej edycji odbierali certyfikaty osobiscie (gdzies tam na stronie bylo napisane).
Po zastanowieniu: ja sie na to nie pisze. Nie chce mi sie, bo te raporty trzeba pisac (: to raz, a dwa - i tak szukam (docelowo) pracy, w ktorej nikt mnie o taki papier nie zapyta. |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Trzymajcie dziewczyny kciuki we wtorek idę na rozmowę. W tym miesiącu wysłałam może 3 CV, ale akurat podanie do tej firmy wysłałam bardzo dawno.
#137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
![]() ![]()
#139 |
Zadomowienie
|
Trzymamy trzymamy!!!Ja wciąż czekam na telefon.
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ledwie 1 cv dziś wysłalam eh:/:/Naprawdę ja juz mam takiego doła eh:/ Przeciez tyle ostatnio cv wysłalam i NIC zero totalne eh:/ ZaŁaMaNa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Ja wysyłam średnio jedno CV dziennie i nikt się jeszcze nie odezwał. I co jakiś czas sprawdzam czy wpisałam dobry numer telefonu i w ogóle czy to CV nie odstrasza. Może ze zdjęciem coś nie teges?
![]() ![]() kluska234, życzę powodzenia. Mam przeczucie, że będziesz tą, która wreszcie przełamie złą passę. ![]() Jak się tam wkręcisz to możesz później mnie polecić. ![]() ![]() ![]() ![]()
#141 |
Zadomowienie
|
Jak to w koncu jest ze stażem????????????
Dziś byłam w PUP i myślałam, że walne!!! W wrześniu 2009 roku załatwiałam staż. Firme sama znalazłam. Powiedzieli, że jeszcze bedą miec srodki, czekałam 30 dni i powiedzieli, ze jednak nie ![]() Pytam się czy po nowym roku będę mogła, a oni, że nie ze nie zaliczam się juz. Dziś mi kobieta mówi, że mam szansę, wiec jak to???? Dodam, że obrone miałam w pazdzierniku 2008 roku. Rocznik jestem 83 kwiecien. Pracowłam do tej pory od 15 grudnia 2008-10 marca 2009 roku. Mówiłam, że powiedzieli mi wczesniej że się nie zaliczam ![]() Pamietam, że jeszcze odpisywałam na meila w grudniu, że od stycznia nie mogę isć na staż bo się nie zaliczam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Moja nadzieja zaczyna wchodzic w stan AGONALNY! W portfelu mam 20 zł,już mi pozostała chyba tylko modlitwa do Anioła Stróża
![]() I jak na złość konkretnych ogłoszen coraz mniej , od dwóch dni nic nie wysłałam ![]() A jak u Was????
#143 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś miałam odbyć 3 rozmowy...tak niespodziewanie rozdzwonił się wczoraj telefon. Ale poszłam tylko na 2. Firma, którą sobie odpuściłam, okazało się, że oszukuje klientów (informacje z internetu), także nie chciałam z czymś takim mieć do czynienia. Pierwsza rozmowa, niezbyt miła, uścisk "zdechłej ryby",także już wiedziałam co to będzie... jedna Pani smsowała, druga się śmiała. Jak w cyrku. ![]() ![]() ![]() Jakiś czas temu zauważyłam pewną prawidłowość, Panie rekrutujące, są bardzo zawistne, nieprzyjemne, mierzą z góry na dół, na siłę chcą pokazać, że są lepsze, nie wiem czym to spowodowane ![]() ![]() Także proszę jeszcze trzymać kciuki ![]() Czas pokaże... Jak nie tu, to szukam dalej i tak do skutku. ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro bowiem mam rozmowę w kancelarii prawniczej z Panią. Denerwuję się jak nie wiem co. Dlatego pewnie, że zawsze na rozmowy chodziłam obryta z co najmniej kilku aktów prawnych, które były wymagane na konkretne stanowiska. A tutaj nie wiem czego mogę się spodziewać ![]() ![]()
(...) prawda jest gorzka bez pociechy, którą daje nadzieja (...) Eduard Bass Edytowane przez gorzka prawda Czas edycji: 2010-02-23 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
To trzymam kciuki!!!
![]() Ja na tej drugiej rozmowie byłam 40 minut ![]() ![]()
#146 |
Zadomowienie
|
Czy ktos cos wie jak z tym stazem jest???ktos cos załatwiał???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
ze stażem to jest tak, ....że są od tego osobne wątki, ale najwyraźniej na próżno o tym pisać, bo założysz nowy
#148 |
Zadomowienie
|
ok dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zwykle bylam na rozmowach, ktore trwaly nie mniej niz godzine... A jedna nawet 3h !!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.