![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: A dolne mięśnie brzucha??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
chodzi o kosmetyki? kurde, ale drogie to! ;o
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ale działa fantastycznie
![]() Przebrnij przez któryś z wątków , a dowiesz się wiele ciekawych rzeczy ![]() Ja wypróbowałam na sobie- przebrnęłam nawet przez szczypanie i pieczenie ![]() A co do treningów to proponuję zasięgnąć rady trenera- można sobie oszczędzić wielu niepotrzebnych lub zupełnie nietrafionych ćwiczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po prostu.. zaczynam to akceptować i tyle xd natury się nie przeskoczy- jak będę mieć to, to będę mieć. świat się nie zawali, jak trochę tłuszczyku pod pępkiem się znajdzie ;]
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
bardzo dobre nastawienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Ćwiczenia na sam dół brzucha!
Witam. Jako, że bardzo lubicie polecać wyszukiwarkę, najpierw przeszukałam forum, ale nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Jakie ćwiczenia wymodelują sam dół brzucha, tuż nad wzgórkiem łonowym? Mam tam strasznego flaczka, góra jest OK, a dół tragedia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ćwiczenia na sam dół brzucha!
nie wierze że nic nie znalazłaś
![]()
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
dołączam sie do tego pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Warto zacząć od diety, zmodyfikowania jej, jeżeli nie spożywasz regularnych, niedużych i wartościowych posiłków co ok.2,5/3 godziny, do tego warto dodać, że nie chudnie się z miejsc, z których my byśmy chcieli, a z których organizm sobie pobierze materiał zapasowy jakim jest tłuszcz, nie da się wyszczuplić jednego miejsca...
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=tVog4y4Ziww -to są dobre ćwiczenia.
poza tym polecam wszelkie opuszczanie nóg do podłogi (ale uważaj, musisz mieć mocno dociśnięte plecy do podłogi, inaczej nabawisz się kontuzji; czyli plecy muszą CAŁE przylegać do podłoża, nie mogą stanowić łuku)
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Jest już podobny temat
"Brzuszki na płaski brzuch" czy jakoś tak.. ludki piszą tam nie tylko o ćwiczeniach na górną partię mięśni brzucha ale na dolną też.. Polecam P90x Ab Ripper X.. ćwiczonka działają na dolne mięśnie brzucha również.. Ogólnie ćwiczenia w leżeniu na plecach, unoszenie i opuszczanie nóg - wtedy najbardziej pracują dolne mięśnie brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy zrozumiesz o co chodzi, bo trudno to wytłumaczyć bez wizualizacji
leżąc na plecach unosisz na 10 sekund delikatnie plecy i nogi (nogi tak jakby do nożyc, ale ich nie robisz, a plecy tylko do odcinka lędźwiowego, który pozostaje w spoczynku). po upływie 10 sekund pozostajesz w tej samej pozycji ale uginasz nogi jednocześnie przyciągając je zgięte w stronę klatki piersiowej (10 razy), mam nadzieje że załapiesz jak spróbujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Spark czyżby chodziło Ci o tzw. siad równoważny?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
skoro próbowałaś - czy Tobie też sprawia trudność utrzymanie się na pupie kiedy przyciągasz i odpychasz nogi? Bo ja lubię to ćwiczenie, ale trochę mnie irytuje, że trzeba nabrać wprawy, zanim się złapie równowagę, bo inaczej to przypomina kołyskę, a nie porządnie wykonane ćwiczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Obecnie nie sprawia mi to trudności, bo troszkę już te ćwiczonka robię.. Ale na początku owszem nie mogłam zbytnio równowagi złapać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ja proponuje Aerobiczną szóstke Weidera (A6W). Ćwiczenia są świetne na każdą partie mięśni brzucha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Możesz także wyprobować takie ćwiczenia. Coś podobnego do brzuszków. Kladziesz się na podlodze, nogi zgięte w kolanach (odstęp między stopami około 20cm). Podczas ćwiczeń musisz napiąc pośladki i podnosisz plecki tylko na 20 cm ponad podłogę (w tej pozycji 3 sek). Ważne są spięte pośladki w tym ćwiczeniu
![]() ![]() Ale także polecam A6W jak koleżanka wyżej ![]() --------------------------- Perfekcyjny wygląd - kulturystyka i fitness http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/asnolet,1/publication/show/6202/Perfekcyjny-wyglad-kulturystyka-i-fitness/301108.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cwiczenia na dolne partie brzucha!
Mam pytanie odnośnie tych cwiczeń: http://www.youtube.com/watch?v=tVog4y4Ziww
Również mam problem z dolną partią brzucha i zastanawiam się czy dają one fajne efekty? Może ktoś cwiczył? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.