![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do kogo skierowane są perfumy Chanel No. 5??
Zapach ten poznałam stosunkowo niedawno i pierwsze skojarzenie jakie przyszło mi do głowy nie dotyczyło żadnej osoby. Przed oczami miałam Manhattan po deszczu z przełomu lat 50 i 60...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chanel Nr 5
Kocham ten zapach.Piękny,głęboki.Fan tastycznie rozwija się na mojej skórze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja Piątkę bardzo lubię- i Marylin Monroe też, a jednak przyznam się, że zawsze coś mi śmierdziało fałszem w jej wyznaniu, że je nosi...
No po prostu Piątka kompletnie nie pasuje mi do takiej nieokiełznanej, szalonej kobiety z problemami ![]() Już prędzej widziałabym Piątkę na Ricie Hayworth (mniej) lub Laureen Bacall (bardziej)
![]() |
#124 | |
Panaroja
|
Cytat:
![]() Mnie Piątka pasuje do Catherine Deneuve .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Czy na każdej flaszce Chanel No. 5 jest wygrawerowany kod z tyłu flaszki czy jest też opcja, że tylko na spodzie? Chodzi mi o wersję edt, identyczną, jak na zdjęciu.
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2012-02-04 o 10:28 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Właśnie rozważam zakup piątki w wersji EDP, mam już Eau Premiere -piękna ,a teraz naszło mnie na hardcore, czyli klasyka,dodatkowo chodzi za mną Shalimar,ech-starzeję się ,jak nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Zakochałam się w nich ostatnio
![]() ![]() Chciałabym sobie kupić 100 ml, ale pewnie będzie to miało miejsce jak będę pracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Pani Mizantrop
|
Ja się zakochałam w tym zapachu mając jakieś 11 czy 12 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Ja mam zgrabną 35 EDP z początku ubiegłej dekady 2001 rok, i wersję EDC jakoś z ok lat 90tych może wcześniej. Obie dość okazyjnie kupione na ebayu. Teraz bez pośpiechu będę się rozglądać za EDT. Skłamałabym mówiąc że jest to mój ulubiony zapach to jeden z atakich które często wącham z korka i nieraz z przedramienia. Globalnie tylko na spacery puki co.
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Ja tez uzywam ten zapach, pierwszy raz otrzymalam w prezencie od meza i od tego czasu jest moim stalym perfumem.
Mojej przyjaciolce czy mamie srednio sie podobal ale raz mialam do czynienia z pewnym bardzo bogatym mezczyzna ktory od razu poznal co to za zapach. A moj maz pekal z dumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Dołaczam do grona wielbicielek tego zapachu.jeszcze rok temu uważałam ten zapach za nieporozumienie.A teraz...nie mogę się doczekać, kiedy znajdzie się u mnie, na razie zadowalam się próbką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() Ale użyłam tylko raz na razie, na koncert. Próbkę używałam jakoś częsciej, ale zapach jest cudowny ![]() Sądzę, że w czasie okresu świątecznego i zimowego będzie częściej używany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Mam Piątkę w różnych koncentracjach i rocznikach, również jej siostrę -bliźniaczkę - Liu Guerlain.
Apel do wszystkich poszukiwaczy idealnej Piątki - nie kupujcie roczników sprzed 2005 roku (chyba że zupełne starocie, do lat 60-tych)! Mniej więcej w tym roku została ona bardzo ładnie zreformulowana, roczniki poprzednie są mydłem mydlanym i niczym więcej ![]() Warto też mie na uwadze, że edt, edp i perfumy to nie trzy koncentracje tego samego zapachu, to trzy różne zapachy. Eau Premiere to zapach nr 4 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Czy znacie może aktualne ceny różnych pojemności Chanel no. 5?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Nie wyobrażam sobie eleganckiego stroju bez tego zapachu.Dla mnie to idealne dopełnienie. Wczoraj te perfumy podkreśliły wyjątkowy wigilijny wieczór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Ja na swojej flaszeczce kod mam z tylu ,a wszelakie inne informacje na spodzie...ale kodu tam nie widzialam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Nie wiem w którym wątku zapytać...
Czy korki do Chanel 5 EDP, Coco EDP i Coco M. EDP są takie same? I czy korki do 100ml i do 50ml są takie same?
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Korki do Chanelowych setek pasują do każdej wersji - różnia się jedynie tym, że mogą mieć przezroczyste lub matowe szkło. No i paseczek biały lub czarny.
A korki od 50 ml nie pasuja do 100 ml.
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Dzięki.
[B]Uwolnijcie mnie od flaszek: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=127 Odlewki i próbki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...30&postcount=2 Ubrania, buty (dużo Simple): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=886741 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.