![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Asiu witaj kochana! ![]() ![]() Metropolitan Ciebie też bardzo serdecznie witam u nas ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo się cieszę, że malutek już ma 5 cm i, ze się wierci!!!!!!!!!!!!Niech Ci rośnie zdrowiutko!!!!!!!!!!! Mój brzdąc tez się tak wiercił na 1 prenatalnym, teraz już nie ma tyle miejsca ![]() Darusia to super, ze wszystko już ponastawiane i naprawione ![]() A ja piekę ciacho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-19 o 14:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
sorry, dopiero teraz doczytałam wszystko co naskrobałyście. Nie przedstawiłam się, a więc dla dziewczyn które mnie nie znają:
Karolina, 25 lat, termin porodu na 10 września, a więc 11 tc, TŻ 30 lat i oczywiście bardzo się cieszy bo mówi że już stary jest... ![]() Weronissia, nie mow ze to twoja wina, to wspaniala wiadomosc, a 3 dzieci to wielkie szczescie. Najfajniejsza rodzinka w takim wlasnie skladzie jaka "znam", to rodzinka z serialu "On ona i dzieciaki". ![]() carol, ja kupilam dzisiaj fajne gacie hm moze potem wkleje fotke. witam cie motylku, kiedy testujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
super
![]() ja do pieczenia jestem lewus niestety... ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- wiecie co tak sie zastanawiam bo mamy juz 35 tygodni i 3 dni a nie mamy nadal kosmetykow, ja nie mam wszystkiego do porodu, a dla malego tez zadnych kosmetykow ani pampersow nie mam i nie wiem czy juz kupowac czy jeszze ze 2 tyg poczekac??
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Darusiaaaa mi sie wydaje ze jesli mozesz ssobie pozwolic teraz na jakies wieksze wydatki to lepiej sie juz zaopatrzyc,chociaz pewnie nie za bardzo chce Ci sie latac po sklepach z brzuszkiem?
![]() pampersy nie zgina a jednak lepiej za wczasu byc przygotowanym.pozdrawiam Ciebie i malenstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
tez sie nad tym zastanawiam ze chyba czas najwyzszy ale wieceie co wam powiem? wcale, ale to wcale mi sie nie chce na te zakupy wybrac;D mimo tego ze codziennie jestem w miescie i codziennie cos kupuje to te dzieciowe sprawy jakos tak odwlekam, sama nie wiem dlaczego...
![]() |
#126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Karolinko wklejaj zdjęcie i powiedz gdzie kupiłaś, bo ja jutro na lowy jade ![]() ![]() Darusia ja też byłam lewus dopieczenia totalny do potęgi entej:0 ale rok temu mnie cos napadło i zaczełam i wszystko mi pięknie wychodzi!!!! Także mówię Ci,spróbuj, może jakiś przepis z mojej stronki Ci przypadnie do gustu , polecam na początek chlebek-ciasto bananowe-jest mega latwe i pyszne ![]() Co do kosmetykow i pieluszek, kupuj, to tylko 5 tyg a może 3 bo przeciez zawsze moze byc plus minus 2 ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Ja Cię rozumiem, to jest tak, ze człowiek by chciał, ale jeszcze sie boi kupić... ale w końcu trzeba, bo dzidzia sie zdazy urodzic i nic nie będziemy mialy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
ja chyba nie tyle ze sie boje kupic, ale po prostu mam takiego lenia i nie wiem do konca jak sie za to wziasc , zrobie ta liste zaraz i bedzie na bank prosciej ale ogolnie to chyba macie racje ze czas najwyzszy.
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Darusiaaaa;17301642]ja chyba nie tyle ze sie boje kupic, ale po prostu mam takiego lenia i nie wiem do konca jak sie za to wziasc , zrobie ta liste zaraz i bedzie na bank prosciej ale ogolnie to chyba macie racje ze czas najwyzszy.[/QUOTE
pewnie,lista dobra rzecz.ja tez zawsze robie,nawet na zwykle spozywcze zakupy,
#130 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Dzisiaj miałam niezły sen- śnił mi się dzidziuś latający z siusiakiem na wierzchu i biegł wprost na mnie ![]() Już za dwa tygodnie zobaczymy czy to chłopiec czy dziewuszka, ale ten sen bardzo sugestywny był hehe.
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() och przy Was prawie zapomnialam o moim zmartwieniu !fajnie sie tak rozluznic.... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
kurcze moze cos pominelam...nie wiem sama... napisze, moze wam sie przyda pozniej cos z tego:P
nozyczki do paznokci szczoteczka do wlosow zel do kapieli sol fizjologiczna pampersy bephanten linomag/sudocrem krem do buzki na kazda pogode spirytus pieluchy flanelowe termometr psikadelko do nosa oliwka puder termoopakowanie gaziki jalowe patyczki do uszu nawilzane chusteczki podklady poporodowe wkladki laktacyjne ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- ja mam cale szafki ciuszkow, lozeczko to tak kupilismy ze 3-3,5 tygodnia temu moze cos kolo tego bo smierdzi strasznie nowe i musi ten zapach stracic wiec stoi zlozone ale nie w folii i juz go tak nawet nie czuc. fotelik udalo nam sie kupic maixi cosi city za grosiki tak na prawde wiec sie nawet nie zastanawialismy ![]() posciel mam przescieradelko jedno musze dokupic jeszcze i nie wiem sama juz co jeszcze....
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Tez jestem zdania, że chyba lepiej się stopniowo zaopatrywać, żeby nie przerażały tak bardzo wydawane kwoty.
Chociaż zawsze jest tez opcja, żeby zamówić coś na allegro bez wychodzenia z domu.Sprawdzałam, że u niektórych sprzedawców można hurtem kupić od kosmetyków po ciuszki dla maleństwa i nawet maminą wyprawkę do szpitala. Dobrym rozwiązaniem są tez hurtownie, gdzie mają artykuły dla niemowlaków. W sumie to jeszcze sama nie wiem, co zrobię ![]()
#134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gosiu jaki piękny sen ![]() ![]() Darusia ja np do porodu (no i zostanie po ![]()
A powiem Ci, że dla dzidzi nie kupuje nożyczek specjalnych, Oli normalnymi zaokrąglonymi obcinałam, oliwki tez nie chcę, bo wszystko potem jest strasznie tłuste, kupie balsam Penatena nawilzający do ciałka ![]() Ja dorzucam jeszcze: Zestaw startowy butelek Tomme Tippee- około 100 zł Skład zestawu: -dwie butelki 260 ml; - dwie butelki 150 ml; - kubek explora 260 ml 6m+; - dwa smoczki do butelek o średnim przepływie 3m+; - cztery smoczki do butelek o wolnym przepływie 0+; - smoczek uspokajacz transparentny 0-3m
![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-19 o 15:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
a co to sa waleczki do lozeczka?
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- poszukam tego balsamu z penatena ![]() butelki juz mam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana linki do wałeczków: http://www.allegro.pl/listing/search...=wa%C5%82eczki A tutaj linki do Penaten: http://www.allegro.pl/listing/search...string=penaten Nie ma za co ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-19 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
myslicie ze przydzadza mi sie te waleczki jesli mam ochraniacz?
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- uciekam do miasta, buziaki
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do usłyszonka papa ![]()
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
No nareszcie chwilka luzu... Jestem wykonczona juz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
nawet nie wiedzialam ze sa takie waleczki ale skoro tak tez sie zaopatrze
![]() wrocilam i nic nie kupilam, tylko sie wkurzylam ze cale moje wielkie miasto musialabym objezdzic i zaraz zaczne robic zakupy na allegro ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- ale zakupy higieniczne odbije sobie bo jade z tżtem do szwalnii takiej znajomej Pani, ktora szyje tylko malusieńkie rzeczy do niemiec i czech i jeszcze pare kaftanikow chcemy kupic i takie wyprawkowe ciuszki co do szpitala sie bierze ze 3-4 komplety, do lekarza sie przydadza i zawsze chyba lepiej by byly.
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
halo halo, jestesmy zgrana grupa na mamuskach Irlandzkich ale ZAWSZE z ogromna radoscia przyjmujemy nowe mamusie- czy to brzuchatki czy juz z dzidziolkami...i nikt ci przeciez nie kaze nadrabiac 100 stron, bo to same offtopy, zajrzyj do nas = jestemsy skarbnica wiedzy lokalnej ![]()
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co Kasiu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Mnie powiem Ci nie chce się latać po sklepach, dlatego większość rzeczy kupię na allegro, a tak jak mówiłam ciuszki pewnie w smyku,h&m, 5-10-15, będę polowac na wyprzedaże ![]() ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu tylko skarpetusie czapeczke, krem na odpazenia i pampersy, a swoje ciuszki przy wypisie.
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- a u mnie na zadupiu nie ma ani smyka ani 5 10 15
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Czy za wami tez tak "chodzą" lody?
Ja właśnie zjadłam cały kubek sorbetu malinowego ![]() Wogle czytałam gdzies, że w ciązy nie powinno sie pić naparu z liści malin, ale mam nadzieję, że sok z malin czy jakieś przetwory z owoców malin mozna?
#145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gosiu za mną nic nie chodzi o dziwo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane Was tez brzuchy tak na dole bolą jak pęcherz jest pełny?? Jejku mnie czasami tak boli, że nie wiem, jeszcze ten mały pimpuś mi tam harcuje ![]()
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Carol mnie odrzuca za to czekolady
![]() Ja to sie wogle dziwię z tym moim siusianiem, ze tak często biegam.Podobno w drugim trymestrze juz tak często do kibelka nie trzeba chodzić, ale brzuch mnie nie pobolewa przy pełnym pęcherzu.Może maleństwo cie uciska w tym miejscu?
Edytowane przez Gosiaro Czas edycji: 2010-02-19 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||||
Raczkowanie
|
witam wieczorkiem...
![]() ale sie Was milo czyta.. chyba będę tu wpadać codziennie i Wam mówić jakie macie szczęście ![]() co nie znaczy że ja go nie mam, bo ja już mam prawie roczniaczka ![]() Cytat:
![]() Ja w czasie ciązy pisałam na pewnym forum, czytalam też o karmieniu piersią i tak sobie gdzieś w głowie zakodowałam że tylko karmienie piersią i koniec.. Urodziłam małą i zonk... pokarm dostałam dopiero na 3 dobę, jak wróciłam do domu.. a w szpitalu stresy przeżywałam i płakałam dlaczego mleko nie leci.. W końcu udało się.. jak miałam nawaly to odciagałam i dawałam z butelki.. i oczywiście jak gdzieś o tym napisałam to od razu było jak ja to źle robię.. może racja, bo wpadłam w takie błedne koło.. Ale z drugiej strony.. pierwsze dziecko.. niewiedza.. brak wsparcia itp.. Tak więc moje karmienie to była dla mnie dość stresująca sprawa, nie mowiąc o tym jak teściowa co dzwoniła do nas to pytała "czy jeszcze karmię piersią.. a może dać jej butelkę bo ma za mąło"... I w ten sposób zaczęłam się nakręcać, że ja jej pokaże że dam rade... Dla mnie to był koszmar, bo siedziało to we mnie... Chciałam być "matką polką" i dać swojemu dziecku cyca jak najdłużej.. Gdy na owym forum w "grupie wsparcia" pisałam o kolejnym kryzysie laktacyjnym, to zamiast porady i wsparcia czytałam że płakac sie komuś chce jak moje posty czyta (osoba której kryzys objawal się nadprodukcją mleka i dla której karmienie to była pestka).. miałam dość.. Karmienie zakończyłam jak mała miała 5,5 miesiąca.. stopniowo piła coraz więcej mleka modyfikowanego.. Powiem Wam że straszne jest to jak wymaga sie od kobiety karmienia piersią.. potem siada to na psychice.. Nie mówiąc o dyskryminowaniu tych mam, które od razu zakładają że nie chcą karmić piersią (z jakichkolwiek przyczyn)... A "grupy wsparcia" (i nie tylko, bo tak jest na wielu watkach) bardzo często stają się miejscem krytyki jeśli ktoś chce przedstawić inne zdanie czy podejście do spraw niż cała reszta... Także rozumiem Was że założyłyście nowy temat.. bo po co pisac gdzieś, gdzie nie czuje się mile widzianym... Cytat:
Jednego razu chusta "uratowała mi życie" jak wracałam z PL samolotem i okazało się że zgubiono nasz fotelik.. zostałam z 4 miesięcznym dzieckiem na ręku, 7-letnią siostrą w drugiej ręce i dwiema walizkami bagażu plus bagaż podręczny... stałam tam i ryczałam.. bo anwet nie miałam się jak ruszyć.. Tak więc jak ktoś planuje loty samolotem to polecam... ![]() A co do tych nosidełek to ponoć źle wpływają na stawy dziecka i obciążają kregosłup maluszka.. w chuście dziecko przyjmuje bardziej naturalną pozycję.. Cytat:
![]() ![]() Ja mam taki swój plan życiowy... najpier dwójka dzieciaczków w niedużym odstępie czasu jak Ty, a trzecie to tak z większa przerwą ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie się sprawdziło, bo w czasie ciąży dwa razy śnilo mi się że urodziłam synka, a mam córeczkę ![]() Carol super butelki wybrałaś ![]()
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
kurde mój małż mnie goni do oglądania filmu, bo coś wypożyczył, także nie mam czasu was nadrobić. Poczytam jutro, a na razie przesyłam foty tych dżinów z h&m, kosztowały 179.90 zł, kupiłam je bo mnie już trochę wydęło, może dlatego że jestem taki chudziaczek, ale nawet gin mi powiedziała że już przeginam i muszę sobie kupić nowe gacie a nie w takich obcisłych chodzić
![]() Udanych zakupów carol!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosiu ja za czekolada tez nie przepadam, nigdy nie przepadałam, teraz raz na jakis czas zjem jakiś batonik nesquik lub lion, ale moga dla mnie nie istnieć ![]() ![]() No właśnie jak to jest? ![]() ![]() milka_kamilka witaj!!! ![]() ![]() ![]() Ja też czułam na sobie taką presję, że muszę karmić i ryczałam z bólu i karmiłam, to było straszne, powiem Ci, ze nigdy wiecej tak się nie poświęcę, bo mała płakała, ze chce wiecej, pokarmu nie było, ja płakałam z bólu i iemocy. Na szczęście dałam w końcu butle i dziecko od razu było grzeczne, najedzone i spokojne. Ja nienawidze takiej presji jaką na nas wywieraja dosłownie wszyscy, nawet mój ojciec który potępia butlę, szlag mnie trafia ,najłatwiej mówi sie tym, co nie maja o tym zielonego pojęcia. Dlatego teraz będe robiła co dla dziecka najlepsze i dla mnie. Co do butelek, to dużo o nich czytałam i dlatego je wybrałam, teraz jak piszesz, ze Tobie tak służą to już teraz na 1000% je kupie ![]() Odnośnie wątków, widze, że znasz te wszystkie "wspierające" wredoty z autopsji, to strasznie przykre i takie babska powinny miec własne zamknięte wątki i tam się kisić ![]() Wiesz, ja mam z tymi snami tak fajie od początku ciąży, a własciwie jak jeszcze nie wiedziałam i czekałam na @. Śniło mi się, że robiłam 2 testy i oba wyszły pozytywne, jakies parę dni po tym, tak sie stało ![]() ![]() ![]() Z tym fotelikiem przeżyłas swoje, współczuje, też bym stała i płakala, ja chcę ja kupic, bo mąż w górki uwielbia chodzić i będzie malucha nosil ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-19 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję bardzo, mam nadzieję, ze cos kupię ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-19 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.