![]() |
#121 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w Toku - Grube jest sexy
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#122 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jednakowoż dalej twierdzę, że można byłoby twarz trzymać, ponieważ albowiem komus innemu moze się nóż w kieszeni otwierać, jak widzi krzywe zęby czy też pryszcze na czole, no nie? I jak tak się wszyscy zaczniemy obczajac i nam się niedobrze zacznie robić na widok tego czy owego, to będziemy najbardziej obrzyganą planetą w tej i sąsiedniej galaktyce.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-03 o 16:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ok niech sobie beda grubi ale powiedz mi po,co ta dziewczyna wystepuje na wizji w takim stroju lapiac sie za cycki i gadajac jaka to jest wspaniala/? Nawet gdyby to byla dziewczyna niewiadomie jak piekna jest to conajmniej nie smaczne. Tolerancyjna jestem ale nie dla wszystkiego i sa rzeczy ktore mnie najnormalniej w swiecie denerwuja ![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A z drugiej strony dlaczego mam współczuc otyłym osoba? Tak jak osoba palaca papierosy, sama sie pcha w róznorakie choroby, tak osoba objadająca powinna sie liczyc z tym, ze nie bedzie miała talii Osy.
![]() |
![]() |
#127 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ach, te fajunie zmysłowo miętolone w smukłych palcach, ileż nich zekzapilu. ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() serdecznie pozdrawiam, i eot. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez kasieńka:) Czas edycji: 2010-03-03 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zioła też pijesz? ![]() Dobra, do widzenia. :P Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-03-03 o 17:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja nikogo nigdzie nie kwalifikuje. Siedze na forum juz bardzo dlugo i wiele podobnych dyskusji widzialam. od oobrzydliwych grubych i chudych, przez obrzydliwych homoseksualistów az po obrzydliwych niepełnosprawnych.
A występuje sobie bo może i widocznie jest jej to do czegos potrzebne, w koncu kazdy głupi moze. A, i dziękuje malwino za łaskawość. Niech sobie grubi będą. Hoho. Tylko niech nie wychodzą latem na ulice ani na plaże, bo im zwaly tluszczu wystają spod bluzek i spodni, czy nie daj boze bikini!
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Osoby otyłe mogą się akceptować, to nawet lepiej. Ale już bez przesady, to nie jest sexy. Już pomijam fakt, że nawet zdrowe to nie jest. Prawda jest taka, że większość osób otyłych jest taka z lenistwa, co prawda 3/4 osób twierdzi, że to przez leki, ale jakoś w to nie wierzę. Co prawda zaznaczam ŻE WIEM ŻE NIEKTÓRZY TYJĄ PRZEZ LEKI I NIE MOGĄ POTEM TEGO ZRZUCIĆ. Ale większość się niestety po prostu obżera. Najłatwiej jest pójść najprostszą drogą objadac się wszystkim, nie ćwiczyć, przytyć i potem twierdzić, że to seksowne. Ogólnie widząc osobę otyłą nie oceniam jej. Nie chciałabym, żeby kóraś z dziewczyn, która mimo diety i ćwiczeń, jest otyła, poczuła się obrażona. Nie przeszkadzają mi osoby otyłe, odnoszę się tylko do tematu postu. Edytowane przez pumciaa Czas edycji: 2010-03-03 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Hultaj, mam wrazenie, ze ziołka by sie przydały ale Tobie i to uspokajające jakies
![]() Dlaczego negujesz cały czas to co pisze? Napisałam wyraznie, NIE CZEPIAM SIE OSÓB CHORYCH ale tych, które same sie w swoja otyłosc wpakowały. I nie napisałam nigdzie, ze osoba otyła nie moze byc wartosciowym człowiekiem. Odniosłam sie tylko i wylacznie do stwierdzenia "Grube jest sexy"- dla mnie nie jest, to moje zdanie, chyba wolno mi je miec? I prosze, przestan nadinterpretowac moje wypowiedzi.
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
A swoja drogą - zadnej do głowy nie przyszlo, ze "tylko piszac swoje zdanie" dokładaja sie do ogromu ludzkiego nieszczescia? Własnie od takich opinii co słabsza jednostka, która ma nadwagę (czy to minimalną czy sporą) zaczyna sie widziec jako obrzydliwego potwora i kaszalota, który nie jest seksowny i z pewnoscia nikt go nie pokocha.
Z takich opinii biorą się takie choroby jak bulimia i anoreksja, wszelkie zaburzenia odżywiania, do samobójstw włącznie. Dramatyzuje? Problem w tym, że nie. Po prostu ludzie nie zdają sobie sprawy, że ktoś inny ich czyta, może ktoś wlasnie bardzo wrażliwy, zakompleksiony i bierze to do siebie. I katuje się tym. Ale co was to obchodzi, broncie swojego prawa do wypowiedzi jak niepodległości. Mam taką własnie babcie. Która sama co prawda do najszczuplejszych nie nalezy, ale zawsze, jak swiat swiatem co zobaczyla kogos znajomego zaczynała od słów - aleś sie spasła. Nie jedz tyle. Wrazliwosc zerowa, ale przeciez ona tylko mówi. A jej najmlodsza wnuczka ma 9 lat i jest dosc okrągła. To jest fajna sprawa, slyszec takie rzeczy, dla malego dziecka.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Uff, jak to dobrze, że (jeszcze
![]() Pełne empatii jest takie podejście - jak ktoś jest otyły, to na pewno żre i niech nie zaprzecza, bo widziałam, że wpieprzał kanapkę zamiast liścia sałaty czy surowego ogórka... A właśnie sporo osób grubych (otyłych to osobiście nie wiem, ale takich z jakąś tam nadwagą) je tyle co "przeciętny" chudy człowiek, ale z różnych względów, prowadząc taki sam tryb życia, tyje, podczas gdy chuda osoba może jeść w maku codziennie skromny zestawik i potem pisze na forach, że skoro ktoś tak wygląda, to naprawdę musi się obżerać etc... Sama całe życie się muszę kontrolować, a popuszczenie sobie (w postaci powiedzmy zjedzenia 2 kromek pieczywa dziennie przez tydzień) skutkuje przybieraniem ciała. I zaraz będzie, że za dużo kalorii, za mało ruchu etc, etc... Już nie chodzi mi o mnie, ale radzę zrozumieć niektórym, że to, że ktoś jest grubszy od Was, nie znaczy, że na pewno je więcej czy się obżera. A paniom z programu pozostaje tylko pozazdrościć podejścia, bo naprawdę nie sztuka być niezadowolonym z siebie.
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- No wiesz, jednak więszkszość tych kobiet to nie jakieś "starające się przytyć", ale właśnie dumne ze swojego rozmiaru i taką sylwetkę propagujące - w tym wypadku nie widzę powodu, żeby ktoś czuł się tym dotknięty. Co innego jak osoba otyła sama wstydzi się swojego wyglądu, a na dodatek wszyscy wokół jej go wypominają.
![]() |
![]() |
#137 | |
BAN stały
|
Cytat:
Kiedyś był taki program na Polsacie, nazywał się Moment Prawdy. W jednym z odcinków grającą była kobieta ze sporą nadwagą. Nie mogłam wprost uwierzyć w jedno jej wyznanie...pewnie dlatego, że całe życie byłam szczupła i nie doświadczałam tego typu troski i życzliwości jaką teraz czytam choćby w tym wątku....Otóż pani owa wyznała, że w restauracji siada tyłem do sali żeby nikt nie widział co ma na talerzu i jak dużą porcję. Bo podobno nie raz i nie sto bombardowano ją odpowiednim spojrzeniem jak konsumowała na widoku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie otylosc absolutnie nie jest seksi ![]() i tak mnie jeszcze zastanawia jedna rzecz - jak powiesz otylej osobie, ze jest gruba, to jest wielkie oburzenie, ale jak wieksze kobiety obrazaja te szczuple, nazywajac je wieszakami, kosciotrupami itp to juz powinno byc wszystko ok... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A u was to Murzynów biją...
![]() |
![]() |
#140 | |
BAN stały
|
tak sobie leciał właśnie przed chwilą taki program, tytułu nie podam, i w 1 z reportaży (2 czy 3 ogółem, nie wiem) była historia, no, historia jak historia, choć i smutna, i ciepła, i wzruszająca, kobiety, wychowującej 2 dziewczynki, z czego jedna zdaje się z porażeniem. Chyba jej wnuczki. Fajne dziewczynki, ogólnie to walczą dzielnie, by ta jedna mogła chodzić (bliźniaczki, zdaje się. Tak piszę, bo też widziałam fragment, nie chcę przekłamać).
Cwiczenia cały dzien, dźwiganie niesprawnej ruchowo kilkulatki, jak tam padło, rano rozluźnianie, po szkole ściąganie, wieczorem rozciąganie. Normalnie rehabilitacja, wyjście do sklepu jest sporym przedsięwzięciem. Istotne dla tej rozmowy byłoby to, że pani, po prostu, byla, jest gruba. I to nie tak, że dyszka. Ona konkretnie wypełniala swoje spodnie. Gdybyście ją spotkały na ulicy nie widziałabyście miłej kobiety codziennie harującej o jakość życia swojej wnuczki, tylko ''leniwego'' ''obżyrka'' co się za siebie nie chce wziąć. Chwilę potem byl reportaż o innej rodzinie. I też pani modelki mnie osobiście nie przypominała. No mniejsza... Przykro, kiedy nie widzi się czlowieka, a tylko tłuszcz albo kanapki. Powiedziałabym, że dorośnijcie laski ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-03-03 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Acha czyli osobe szczupłe mozna jechac od wieszaków i kosciortupów, ale jak osobe sie otyła nazwie grubasem to juz jest złe, tak?
Sama jestem bardzo szczupła i juz powoli mnie to zaczyna wku****c ze po chudych mozna jechac bez ogródek ale grubych trzeba chronic, bo przeciez biedaki tyją od powietrza:/ Dla kogos rozmiar XS nie jest sexy i okej, i codziennie tu przeczytasz milion wypowiedzi w których sie obraza chudych. A ja nikogo nie obraziłam, nie wyzywałam od grubasów, starałam sie uzywac okreslen jak najdelikatniejszych zeby nie urazic nikogo, nie oceniałam.
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie nie powinny znalezc sie tu teksty typu grube kobiety sa blee, bo to jest zwyczajnie nieprzyjemne (delikatnie mowiac), ale tez nie mozna miec nikomu za zle, ze wyraza swoje zdanie - takie, a nie inne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
i dalej. Tu nie chodzi nawet wg mnie o rzeczoną panią z programu telewizyjnego. Niewiele z pań i panów zastanowiło się przez chwilę, że puszczono obrazek, wystąpiło może 5 kobiet w sumie? Z czego tylko jedna zaprezentowała się w bikini? Pytam, bo nie oglądałam, tylko jakies urywki coś tam z misiem i na koncu jakas pani. Co to jest przy tych w cudzysłowiu 40 mln Polaków?
Sek w tym, że żyjemy w świecie, w którym kobietom wolno pokazywać się w kostiumach czy samej bieliźnie, nawet w lutym czy marcu ![]() ![]() Dlaczego grubej kobiecie miałoby być wolno pokazywać tylko twarz, a ramiona i uda to już nie? ![]() Aha, i nawet nie widzicie, jak łatwo wpływac na przedmiot rozmowy i odwracać uwagę od tego, od czego się chce. Jak wspomniałam programu nie oglądałam, ale z tego co tu wyczutuję, ktoraś z bohaterek coś rzucila o byciu nieszczęsliwym bez zatankowania ciastka, któraś żegnała misia. No i proszę, tak to by było o czyichś faldach, a tak - o tym, co kto powiedział, i na to: ha ha, jaka koleżanka, ale jej się cos wydaje.;-) Nieważne już co o tym myślę. Zresztą kiedyś po rozmowach konkretnie zalożyłam wątek z pytanie/apelem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-03-03 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieto dobra. Jesli ja już od paru postów tłumaczę, żeby sobie innymi ludzmi buziek nie wycierać, to w którym miejscu mogę twierdzić, że po szczupłych można jechać? <Pytanie retoryczne> Po prostu wasze argumenty brzmią tak: Dowalę jąkacym się ofermom, bo mnie ktos tam wyzwał od brylatych ślepaków.
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Widzisz Hultaj w teorii to my sie nawet zgadzamy
![]() Mnie rowniez nie chodziło o to by oceniac kogokolwiek na podstawie postury, liczby posiadanych kolczyków lub tatuazy. Kazdy człowiek jest inny i kazdy ma inny gust. To co jednym sie podoba, drugim nie musi i na odwrót. Bynajmniej jestem daleka od tego zeby stwierdzic ze "ona jest gruba/wykolczykowana/wytatuowana/wygolona na łyso wiec jest zerem" - nigdy czegos takiego nie powiedziałam. Uwazam tylko, ze otyłe kobiety nie sa seksowne. Byc moze dla kogos jestem chodzącą antykoncepcja bo mam rozmiar xs, kolczyk w jezyku, tatuaz na plecach, blond włosy itp. Wydaje mi sie, ze nie skrzywdziłam nikogo piszac, że mam inne wzorce sexownej kobiety i tyle.
![]() |
#146 |
BAN stały
|
A ja uważam do tego wszystkiego, że bardzo subtelnym moim ''nie podoba mi się '' są (gdy ma to miejsce...): wszelakie wieloryby, zwały tłuszczu, żrą, ohyda, tłuste krowy, z maczetą przez gąszcz przedzierać, a kiedyś to w ogóle był taki hiciarski wątek, 2 laski założyły temat bo im 3 podkradała jedzenie, padały takie kwieciste zwroty :P, że wg mnie bohaterka zamieszania miała na kościach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem z babcia ogladam "Rozmowy w t(ł)oku". Czasem sa poruszane dobre tematy, lubie np. "Babiniec", poruszaja mnie historie chorych, biednych kobiet, ktorym ucieli pół piersi, czuje wspolczucie do takich osob. Ale uwazam, ze eksponowanie swoich wiszacych, tłustych wałkow calej Polsce to juz jest przesada, bo co ta kobieta soba reprezentuje. Ani ona jakas madra, ani urodziwa. Poprostu otyła babka, ktora chce zatuszowac swoje kompleksy, zworicic na siebie uwage poprzez reklamowanie sie w TVN' ie i opowiadaniu o swoich erotycznych igraszkach. Albo raz byl temat, ze zaprosili kilku "dziadów", tzn. takich zacapialałych tatuśków, ktorzy niby szukają kobiety swojego życia... I w dodatku opowiadali, jak to umieja sprzatac, prasowac, gotowac. Normalnie... szczyt marzeń kobiety!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
A ja ci tu kasieńko zacytuję twój pięęękny pościk, w którym, prawdaż, wyrażasz jakże subtelnie tylko własne zdanie
![]() I jesli to jest tylko wyrażenie własnej opinii, to ja bardzo nie chcę sie dowiedziec, jak to jest jak chcesz komus dowalić, dopiec i nawrzucać od najgorszych ![]() Co fajniejsze kawałki wytłuściłam, przepraszam za wyrażenie. Cytat:
![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.