WIOSENNE PRZEBUDZENIE od 03.03 !! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 19:18   #121
MorireAmore
Rozeznanie

Dot.: WIOSENNE PRZEBUDZENIE od 03.03 !!

Lelina otóż to wiadomo , że śniadanie daje nam enegrie na resztę dnia , wiec nie ma co się szczypać z nim.
kombinowałam z tą tabelką i niestety taki do d..y ze mnie informatyk

Be nice, I could be your nurse someday.

MorireAmore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 19:20   #122
Monte_
Wtajemniczenie

Moim śniadaniem właśnie jest to muesli z mlekiem. Rano wstaje nakarmic małą i zjadam wtedy mały jogurt po to, żeby móc połknąć BIO-CLA z zieloną herbatą (bo biorę 3 razy dziennie jako suplement diety). Po 8 rano idziemy obie jeszcze na drzemkę i dopiero po tej drzemce zaczynamy dzień, kiedy to jem właściwe śniadanie. Do tego muesli dosypuje jeszcze takich chrupek "zdrowy błonnik". Czyli o tej 14.00 zjeść jajko, a zamiast tego na kolację serek wiejski?

Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 19:43   #123
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klaudusia19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Od paru z was usłyszałam że nie powinnam się odchudzać gdyż jestem szczupła niestety wcale tak nie jest. Wylewa mi sie ze spodenek tu i ówdzie więc raczej do chudzielców nie należe. A to że waże 54kg to nic nie znaczy gdyż każdy ma inną budowe ciała ina dziewczyna mogła by przy tej wadze i wzroście wyglądać jak "szczypiorek" . To wszystko zależy od figury, i od tego w jaki soposób i gdzie tłuszczyk się odkłada. ja mam problem z dolną partią brzucha i biodra. Więc staram się nad nimi pracować, jak narazie daję radę niestety nie wiem ile zrzuciałam gdyż nie mam wagi ale zaraz wchodze na allegro i kupuję patrzyłam tam całkiem są niedrogie. I postanowiłam ważyć się raz na tydzien w ten sam dzien o tej samej godzinie
Pokaz zdjęcie a uwierzę

Śniadanie powinno być najbardziej obfitym posiłkiem Nie żałujcie go sobie a dlaczego, czytajcie:

Cytat:
Obfite śniadanie, bogate w białko i węglowodany, sprzyja gubieniu nadliczbowych kilogramów

Do sposobów na zrzucenie masy ciała można dorzucić kolejny, potwierdzony naukowo. W utracie niechcianych kilogramów pomoże nam śniadanie, ale żeby miało właściwości odchudzające, musi spełniać jeden podstawowy warunek: powinno być bogate w białko i węglowodany

Badania dr Danieli Jakubowicz z Virginia Commonwealth University wykazały, że jedząc przez 8 miesięcy wysokokaloryczne śniadanie, człowiek traci jeden kilogram masy w ciągu 30 dni.

Małe śniadanie, rozumiane jako niskokaloryczne, jedynie na krótki czas zaspokaja głód. Niewielki posiłek zjadany rano zwiększy jedynie nasz apetyt, po którym zaraz zaczniemy podjadać, sięgając po niezdrowe przekąski np. chipsy, paluszki czy batonik.

Aby sprawdzić wpływ śniadania na sylwetkę, przeprowadzono eksperyment, w którym wzięły udział dwie grupy kobiet. Pierwszej grupie uczestniczek eksperymentu zaserwowano niskokaloryczne śniadanie, które zawierało tylko7 gramów węglowodanów, a przeważały białka i tłuszcze. W sumie ich dieta składała się z 1085 kalorii, w tym na śniadanie przypadło niecałe 300 kalorii.

Pozostałym zalecono dietę 1240 kalorii, z czego połowa to kalorie dostarczane przez śniadanie. W śniadaniu dominowały węglowodany i białka.

Pacjentki, które wzięły udział w eksperymencie dr Jakubowicz, nie uprawiały regularnie sportów, prowadziły siedzący tryb życia i miały problem z otyłością.

Po czterech miesiącach śniadaniowej diety zaobserwowano, że duży posiłek jedzony rano jest skuteczniejszy w walce ze zbędnymi kilogramami. Okazało się, że kobiety po małym śniadaniu zaczęły przybierać na wadze, a te jedzące na śniadanie białko i węglowodany zeszczuplały w ciągu 8 miesięcy 8 kilogramów.

źródło: (próbowałam ale wizaż blokuje nazwę strony )
Może to zmieni podejście niektórych A spadek wagi kusi

Edytowane przez 9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Czas edycji: 2010-03-04 o 19:45
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 19:53   #124
MorireAmore
Rozeznanie

Monte ,na kolację możesz serek wiejski twarożek z warzywkami , najlepiej nabiał długo przyswajalny . Jajo możesz rano , jak wolisz . Ważne u mnie żeby się nie napychać np .chlebem na noc ,najgorsze co może być . I wtedy niektóre z nas moja napady głodu , wiec lepiej coś bardziej wartościowego , coś co bedzie nas trzymało przez noc . Dobrze sobie zjesc garść pestek z dyni wieczorem , też długo trzyma i nie jest się głodnym . yy chyba odbiegłam od tematu , przepraszam
reeva bardzo przydatne wiadomości , dziękować

Stary 2010-03-04, 20:18   #125
Monte_
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za cenne porady . Fajnie jest się odchudzać, ważne, żeby robić to z głową, bez ruinowania organizmu Ja ze swojej strony mogę dopomóc jeśli chodzi o tą sportową stronę odchudzania Trenowałam kiedyś wyczynowo kolarstwo górskie, więc jakąś tam wiedzę mam

Stary 2010-03-04, 20:26   #126
xJx
Raczkowanie

Witam laski. Właśnie sobie wróciłam ze szkoły ( po 13 godzinach) i dosłownie padam. Ledwo sie do domu doczągałam (niby to tylko 1,5 km, ale męczy), zjadłam duuuże jabłko, napiłam sie zielonej herbaty i jestem pełna, do jutra do 6 rano starczy . Odnośnie pytania o Vibroaction: uzywam od 2 tygodni i stwierdzam, że działa. Zmniejszył się cellulit, nogi zeszczuplały i pupa podniosła.
xJx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 20:28   #127
Emila3000
Zakorzenienie

dziewczyny kupcie sobie parowary - elektryczne albo luminarcu szkladne do gotowania na gazie, albo zwykle sitka do garkow - ja mialam takie cos w zestawie garkow i do szybkowaru tez mialam dolaczone takie sitko.... jak gotuje sie na parze, wszystko ma 2 razy bardziej intensywny smak i nie trzeba solic, bo nie wyplukuja sie naturalne sole mineralne z jedzonka... kiedy ograniczycue sol, przestaniecie puchnąc - czyli w pewnym sensie tyc - bo ta woda tez ma swoją objetosc i swoją wage.... zelmera są fajne... ja mam philipsa - taki jaki mozna wygrac na "smaczny" - mozna go do zmywarki wrzucac....

co do smazenia - na teflonie najlepiej- kurczaka mozecie sobie obtoczyc w jajku i np, w otrebach, albo jakis nasionkach i w ogole bez tluszczu smazyc... i chyba caly czas za malo jecie, jak patrze na ten Wasz jadlospis.... moze liczcie sobie kalorie - nawet na oko.... albo w jakism programie w necie....

i polecam otreby owsiane - maja swoja wartosc kaloryczna - ale idealnie "przeczyszczaja", pecznieja w zolądku i nie jest sie glodnym, blokuja wchlanianie czesci wegli... i w ogole maja bardzo duzą wartosc odzywcza.... 3 lyzki nie maja prawie w ogole kalorii.... a mozna z nich robic cuda... mielic na make i piec ciasta czy nalesniki, lub calosci i np, do plackow z serka wiejsckiego jajka i ziol prowansalskich - pychotka i syci na bardzo dlugo.... mozna je jesc jako kanapki z ulubionymi dodatkami....

i oczywiscie duzo pic wody mineralnej - sredniozmineralizowanej - np. cisowianka
kawa odwadnia, tak samo jak czarna herbata, czerwona i zielona tez nie sa zdrowe w duzych ilosciach.... spokojnie mozecie pic herbatki owocowe i rooibos.... dziennie minimum 1,5 l plynow (po wypiciu kawy trzeba od razu wypic szklanke wody zeby wyjsc na zero)

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-04 o 20:42
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-04, 21:05   #128
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Otręby zawsze dodaję do mojej wspanialej owsianki na śniadanie

Odnośnie gąbki syrenki, to również polecam, co prawda nie mam cellulitu ale ona wspaniale wygładza ciało Jak ktoś nie ma możliwości robić peelingu, to ona idealnie go zastąpi
Można ją znaleźć w rossmannie, carrefourze (tam ją widziałam) za ok 3,5zł
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 21:07   #129
Emila3000
Zakorzenienie

kauflandzie tez jest....
Stary 2010-03-04, 21:24   #130
Monte_
Wtajemniczenie

Ja do mycia się pod prysznicem mam taką rękawice z trawy morskiej czy czegoś podobnego, grubo plecioną, po masażu skóra jest zaróżowiona cała- rewelacyjnie poprawia krążenie i też redukuje świetnie cellulit. Naprawdę polecam, bo też jest niedroga- koło 10zł
Najlepsze co miałam do peelingu, to był taki w zielonej tubce z Loreala (nie pamiętam nazwy). Niestety jest dosyć drogi, bo kosztuje chyba ok 45zł, ale jak będę "przy kasie", to sobie znowu kupię

Emila3000 też myślałam już kilka razy nad zakupieniem parowara i chyba się w końcu zdecyduję A co miałaś na myśli, że po wypiciu kubka kawy trzeba wypić szklankę wody, żeby wyjść na zero? O co chodzi z tą kawą? Akurat wypijam dziennie nawet i 4 kubki kawy bo uwielbiam, więc trochę mnie to martwi, co napisałaś....

Stary 2010-03-04, 21:27   #131
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
Ja do mycia się pod prysznicem mam taką rękawice z trawy morskiej czy czegoś podobnego, grubo plecioną, po masażu skóra jest zaróżowiona cała- rewelacyjnie poprawia krążenie i też redukuje świetnie cellulit. Naprawdę polecam, bo też jest niedroga- koło 10zł
Najlepsze co miałam do peelingu, to był taki w zielonej tubce z Loreala (nie pamiętam nazwy). Niestety jest dosyć drogi, bo kosztuje chyba ok 45zł, ale jak będę "przy kasie", to sobie znowu kupię

Emila3000 też myślałam już kilka razy nad zakupieniem parowara i chyba się w końcu zdecyduję A co miałaś na myśli, że po wypiciu kubka kawy trzeba wypić szklankę wody, żeby wyjść na zero? O co chodzi z tą kawą? Akurat wypijam dziennie nawet i 4 kubki kawy bo uwielbiam, więc trochę mnie to martwi, co napisałaś....
kawa odwadnia organizm.... i zabiera z organizmu szklanke wody... ktora trzeba uzupelnic... wyplukuje magnez i w ogole jest nie zdrowa.... a mnie tylko usypia - jako ciekawostka...

a ja zadnych gabek ani preparatow nie stosuje na pomaranczke - sama zniknela od diety....

moj parowar kosztowal 200 zl.... philpsa - taki czarny z stalą i czerwonymi elementami - ma wyswietlacz, "ksiazke kucharską", sitko na przyprawy.... ma tez swoje wady - dluzej sie gotuje w nim i woda od gotowania jakims cudem pojawia sie w zbiorniku na wode.... ale mozna myc w zmywarce.... wczeniej mialam tefala vitamin plus z programatorem - nie wygodne dolewanie wody w czasie gotowania - duzy byl - zajmowal sporo miejsca na blacie i rozwalil sie na drobny mak w zmywarce.... ale gotowal super - tylko duzo pary z niego wychodzilo i mogl stac tylko na parapecie....

Czas edycji: 2010-03-04 o 21:31
Stary 2010-03-05, 07:37   #132
psyhe666
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj ćwiczyłam pośladki i troche mam zakwasy... Oprócz tego ćwiczenia na brzuch i orbitrek...

Od dziś nie katuję się rygorystyczną dietą tylko przechodzę na zdrowe odżywianie... (nie wiem co gorsze) Ale nadal potrzebuję waszego wsparcia
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 08:43   #133
patricia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweet.girl Pokaż wiadomość
To ja się dołączę...

Melduję się do wykonania zadania Do wakacji piękne i szczupłe

Oby wytrzymać do 17 na Ifazie Będzie dobrze

hej, hej.witamy !
Stary 2010-03-05, 08:44   #134
facetka88
Raczkowanie

GG do facetka88

Radosc Radosc Wczoraj po 2 latach wkoncu załozyłam swoje ulubione spodnie w ktore wczesniej nie mogłam wejsc Tzn wejsc weszłam sa jesczez troszke opiete ale moge sie zapiac dla mnie bomba
facetka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 08:52   #135
patricia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anjax89 Pokaż wiadomość
hejka,
wiecie ja mam jakiś słaby upór w dietach, co wy robicie, że trzymacie się tego? u mnie najdłużej dieta trwała 5 dni. Mam nadzieję, że tym razem dłużej będzie

a tabelka to świetny pomysł, będzie mobilizować jak będą efekty;d
ja sobiw narzucam motywacje docelową, czyli np. wiem, że za 14 dni mam jakąś ważną impreze albo ważny dzień, kiedy będę chciała czuć sie idelnie, więc pod ten termin zagryzam wargi i wytrzymuje
ale czasami jeden smakołyk wystarczy i jak domino wszystko mi pada

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
Dzieki

Dzisiaj kolejny przelomowy etap rozwoju mojej kruszynki. W ciagu ostatnich 2 tygodni zaczela calkowicie samodzielnie siedziec, raczkowac i dzisiaj juz podnosi się wyżej na rączkach, tak jakby przysiada.. szok, zobaczcie same

http://img69.imageshack.us/i/img0546pg.jpg/
http://img717.imageshack.us/i/img0548.jpg/

cuuuuudooooooo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-05, 08:59   #136
facetka88
Raczkowanie

GG do facetka88

MONTE-------Śliczna dziewczynka
http://nasza-klasa.pl/#profile/10785...ry/album/2/166 a tu moja kruszynkaKINIA

Było>>>>80 (101dni temu)
Jest>>>>65(Oby tak dalej)
Będzie>>>>60 (A może i lepiej)

80--78--74--73--72--71--70--69--68--67--66--65--64--62--60
Stary 2010-03-05, 09:17   #137
patricia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aspi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyjmiecie mnie do grupy wsparcia?
2,5 mca temu urodziłam synka, do porodu szłam z wagą 80 kg (przy 165 cm), do 68 "samo" spadło i stanęło :-((( postanowiłam wziąć się za siebie, od tygodnia jem zdrowo, poza tym codzienne spacery z wózkiem, od wczoraj 8 minutówki, a od poniedziałku siłownia. Przez ten tydzień schudłam 1 kg, czyli mam na liczniku 67. Na początek cel to 60 kg, choć marzy mi się waga z liceum - 55 kg...

witaj, witaj !!! ładnie Ci zeszło
ja poporodzie zaczęłam tyć

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
patricia - autorko a gdzie Ty się podziewasz?

AAAA....JUŻ JESTEM...

mam ciężkie zakończenie tygodnia, mnóstwo pracy i na nic nie starcza mi czasu
cały czas w drodze, ze spotkania na spotkanie..ech..

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
kawa odwadnia organizm.... i zabiera z organizmu szklanke wody... ktora trzeba uzupelnic... wyplukuje magnez i w ogole jest nie zdrowa.... a mnie tylko usypia - jako ciekawostka...

....

mnie też usypia, nic nie dodaje energii i wręcz po kawie sie męczę
ale jako że mam w diecie, to pije..

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez facetka88 Pokaż wiadomość
Radosc Radosc Wczoraj po 2 latach wkoncu załozyłam swoje ulubione spodnie w ktore wczesniej nie mogłam wejsc Tzn wejsc weszłam sa jesczez troszke opiete ale moge sie zapiac dla mnie bomba
wow, brawo... świetne uczucie, prawda? miałam tak jakiś czas temu, a teraz znowu nie chcą na mnie wejść..
Stary 2010-03-05, 09:20   #138
patricia922
Raczkowanie

hej wszystkim witaj patricia13 widze ze swietnie Ci idzie gratuluje ja oczywiscie dietkowo ale nie mialam netu a ile nowych kobitek przybylo facetko88- tobie rowniez swietnie widze idzie i gratuluje wejscia w spodnie ja wypilam szkalnke wody i czekam do 10 na sniadanko , a co do efektow to nic nie widze ale nie poddam sie .
patricia922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 09:44   #139
patricia13
Wtajemniczenie

KOBIETKI, witam w fazie wiru - praca mnie pochłania i nie mam czasu na nic

jak dotąd mam za sobą dwa dni niemal identyczne dietetycznie:
-wieśniaki ze szczpytą soli i pomidorkiem
-jajka na twardo
-gotowany kurczak
-pomidorki, jabłuszka
-kefirki, jogurty naturalne
-grzeszna kukurydza, ale nie mogłam sie oprzeć

Nie będę ukrywać, że w moim wieku i na tym etapie , na jakim jestem, zdrowe odchudzanie mniej mnie interesuje, bo niestety nie osiągne nim pożądnego efetu, co już sprawdziłam
Nie zamierzam męczyć sie ze sobą przez kolejne upalne lato, więc działam tak, jak działam
Gdybym jeszcze miała możliwość ćwiczeń, to pewnie jakoś mogłoby sie równoważyć, ale w moim przypadku pozostaje intensywna dieta.

Oprócz jedzenia, stosuje mieszkanke zieloneji czerwonej herbaty, popijam sobie SLIM FIGURE , bo kiedyś bardzo mi pomogła i pije, pije, pije..

a dzisiaj już za mną :

- wieśniaczek z pomidorkiem i solą
-jajeczko na twardo
-usypiająca kawa
-dwa dzbanki herbatki

NAJGROSZY BĘDZIE WEEKEND - wszyscy w domu, ja będę przygotowywała potrawy, a że lubie ich rozpieszczać, to... ciężka próba dla mnie...

Edytowane przez patricia13
Czas edycji: 2010-03-05 o 09:46
patricia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-05, 09:53   #140
facetka88
Raczkowanie

GG do facetka88

patricia13----- Tyle ty juz masz za soba??
No ja jak narazie tylko Banan+2 szkl wody+teraz pije ta"usypiajac" kawe hahah i jeszcze długo nic bo jesc mi sie nie chce nul nul
Powiem wam mały sekrecik tylko ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiii:P
biore dodatkowo LINEE mnie pomaga nie czuje głodu Kiedys tamm patrzyłam na watki na temat Linei roznie dziewczyny sie wypowiadały ale jak narazie u mnie gitCo jeszcze moge polecic to balsam do ciała z EVELINE Slim Extreme 3D(Termoaktywne serum wyszczuplajace) ciałko gładkie efekt uboczny jak sama nazwa mowi po nałozeniu w miejsce no.uda czujesz pieczenie ale tak musi byc dla mnie rewelka ogolnie wszystkie produkty eeline sobie chwale To tak dla was Kobietki!!!

Było>>>>80 (101dni temu)
Jest>>>>65(Oby tak dalej)
Będzie>>>>60 (A może i lepiej)

80--78--74--73--72--71--70--69--68--67--66--65--64--62--60
Stary 2010-03-05, 10:14   #141
xJx
Raczkowanie

Witam o poranku. Mnie choroba rozłożyła, także siedze w domu, kuje na historie i wos i popijam zieloną herbatke. Na razie jestem po jajecznicy na pomidorach z kromką chleba razowego o 6, a o 9 mały jogurt. Teraz czekam na południe, ale nie mam pomysłu co zjeść, bo mało żarcia w domu, praktycznie zostały mi tylko jabłka i płatki owsiane.
Kiedyś próbowałam tabletek odchudzających, ale moja endokrynolog powiedziała mi, że z moją tarczycą raczej nie wolno mi ich zażywać(choć nigdzie wczesniej o czyms takim nie słyszałam), więc musze męczyc sie sama.

A jeżeli chodzi o kremy modelujące, to ja polecam Krem Modelujący Sylwetke z Avon, na prawde jest świetny.

Edytowane przez xJx
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:30
xJx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 11:44   #142
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

widze kobitki że wprowadzacie wielkie zmiany
ja sie staram malymi krokami bo inaczej nie potrafie dzisiaj mija tydzien od kiedy nie pale... eh.
a dzisiaj u mnie:
ś.- kromka chleba razowego z bialym serem
2ś - 4ciacha Lu Go energia na caly poranek :p hehe 220kcal
no i tak myśle co na obiad.
Jesli chodzi o kremy/balsamy ja osobiście używam Lirene ujędrniający i mnie pomaga wydajny jest i nie drogi ale kazdy musi sobie dostosowac do potrzeb.

patricia i facetka - widze ze mamy po 75kg na wadze i marzymy sobie o 60, a pewnie i o 59, zeby ta piątka z przodu byla nie? narazie jest 7, ale spokojnie, coraz blizej szesciu ja juz mialam jakos 9dni temu 77 i sie normalnie przerazilam, bo to najkrotsza droga, zeby miec 8. ale spokojnie, damy rade dziewczynki!
co u was? piszcie

Edytowane przez katiennn
Czas edycji: 2010-03-05 o 11:53
katiennn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 11:48   #143
MorireAmore
Rozeznanie

lalala dzień dobry

u mnie śnieg znów , załamka .
Ja po śniadanku , dopijam kawkę i chyba czas na jakieś małe porządki
weekend jest ! uwaga na kuszące smakołyki mnie od rana ssie ja jakaś czekoladę

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

katien ja też nie palę już z miesiąc ;/ nie wiem czy się cieszyć czy nie , ale nadal mnie ciągnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-05, 11:53   #144
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MorireAmore Pokaż wiadomość
lalala dzień dobry

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

katien ja też nie palę już z miesiąc ;/ nie wiem czy się cieszyć czy nie , ale nadal mnie ciągnie
jak na czekolade to polecam nutelle lihgt - lyzka kako, kilka lyzek mleka w proszku odtluszczonego i troche mleka 0% zeby sie ladna masa rozrobila i czegos slodkiego - slodzika.... mozna tez zoltko dac.... i o aromat migdalowy...

Czas edycji: 2010-03-05 o 11:58
Stary 2010-03-05, 12:00   #145
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

MorireAmore - u mnie tak samo :/ jak dzisiaj zobaczylam ten snieg to myslalam ze sie zerzygam ;/ no ale oby niedlugo byla wiosna... a moze to lepiej dla nas, zeby jeszcze nie pokazywac swojego cialka? ale humor mam generalnie gorszy jak widze taką pogode brrr jak jest zimno to jestem zła.
fajki ... nawet nie wiesz jak za nimi tęsknie a to dopiero albo i aż 7 dzień. no ale wiadomo dzisiaj piątek wiec nie chwale dnia przed zachodem slonca i nie palę od 6.5 dnia mocno bylas uzalezniona?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

emila - słodzik spożywczy zawiera ASPARTAM - ciężką substancje rakotwórczą, która odkłada się w organizmie, jest tez np. w gumach tzw "bez cukru". Mysle ze zdrowie jest wazniejsze niz ilosc kalorii codziennie, wiec lepiej nie rezygnować z cukru na rzecz takiego "zamiennika". więcej szkód niż dobrego

Stary 2010-03-05, 12:04   #146
patricia13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez facetka88 Pokaż wiadomość
patricia13----- Tyle ty juz masz za soba??
Co jeszcze moge polecic to balsam do ciała z EVELINE Slim Extreme 3D(Termoaktywne serum wyszczuplajace) ciałko gładkie efekt uboczny jak sama nazwa mowi po nałozeniu w miejsce no.uda czujesz pieczenie ale tak musi byc dla mnie rewelka ogolnie wszystkie produkty eeline sobie chwale To tak dla was Kobietki!!!
oj, mam.. dla mnie najskuteczniejsze są mega-hiper-intensywne PORANKI
jak wstane o 10,to cały dzień marny
a jak wstane o 6:00 to do 12:00 mam załatwione większość zadań i pędze dalej

a ten balsam, chociaż nie wierze ani w balsamy za 10 zł, ani za 1000 zł, jest fajny i jedyny, po którym moja siostra była zadowolona,wiec może kto wie... coś działa?
Stary 2010-03-05, 12:06   #147
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

patricia - nawet jeśli aż tak mocno nie ujędrni to na pewno skóra nawilżona wygląda lepiej niż taka "dziewicza"

hej, laski, a co z tą tabelką? czy naprawde jesteśmy takimi zerami komputerowymi?

Stary 2010-03-05, 12:12   #148
patricia13
Wtajemniczenie

Cytat:
patricia i facetka - widze ze mamy po 75kg na wadze i marzymy sobie o 60, a pewnie i o 59, zeby ta piątka z przodu byla nie? narazie jest 7, ale spokojnie, coraz blizej szesciu ja juz mialam jakos 9dni temu 77 i sie normalnie przerazilam, bo to najkrotsza droga, zeby miec 8. ale spokojnie, damy rade dziewczynki!
co u was? piszcie
1. właśnie dlatego jestem przeszczęśliwa, że mamy podobne cele
2. o piątce z przodu marze, ale tak zupełnie szczerze, to mam wrażenie, że jak już 6 wskoczy to poleci.. nie moge 7-ki przekroczyć
... a 2 tygodnie wcześniej ważyłam 71

ja już po 2 jajku na twardo
zmarnowałam jedno, bo zapomniałam o nim i wyskoczyło na podłoge
i 4 dzbanek wlewam w siebie
oj, szalony pędzący dzień, najzabawniej ukrywać sie w biurze z tymi jajkami

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez MorireAmore Pokaż wiadomość
lalala dzień dobry

MORIRE, a Ty z jakiego miasteczka klikasz?
u mnie też śnieg, baaa ściany śniegu

mnie też ssie, a jak pomyśle, co jutro będę szanownemu tż-towi i dziecinie pichcić, to mi żal samej siebie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
patricia - nawet jeśli aż tak mocno nie ujędrni to na pewno skóra nawilżona wygląda lepiej niż taka "dziewicza"

hej, laski, a co z tą tabelką? czy naprawde jesteśmy takimi zerami komputerowymi?
dziewicza, dziewicza...pomarzyć...

ja - przyznaje sie uczciwie- nie mam czasu, już to podliczałam kilka razy, a potem doszły nowe osoby
trzeba podpuścić którąś..

KTÓRA JEST GENIALNA I CHCE NAM TEN GENIUSZ TABELKOWY UDOWODNIĆ ????
Stary 2010-03-05, 12:12   #149
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
emila - słodzik spożywczy zawiera ASPARTAM - ciężką substancje rakotwórczą, która odkłada się w organizmie, jest tez np. w gumach tzw "bez cukru". Mysle ze zdrowie jest wazniejsze niz ilosc kalorii codziennie, wiec lepiej nie rezygnować z cukru na rzecz takiego "zamiennika". więcej szkód niż dobrego
ale i tak go do wszystkiego dorzucaja.... po za tym nie do wszystkich slodzikow dadają aspratam... on jest chyba glownie w tabletkach.... a slodziki wystepuja jeszcze w proszku i w plynie...
ja mam cukier brzozowy, naturalny slodzik - robiony z soku drzew lisciastych, glownie z brzozy.... i ma dodatkowe dzialanie bakteriobojcze - robi sie z niego plukanki i inhalacje.... bardzo polecam.... i smakuje zupelnie jak cukier... przerobilam wszystkie slodziki - wszystkie gorzkie jak nie wiem... uzywania slodzika wymaga ode mnie dieta, bo bez slodkiego zdechnac mozna - jak np, najdzie ochota przed okresem, a owocow jesc nie moge..... dieta trwa 2 miesiace weic musze sie jakos przemeczyc...

a jezeli nie zalezy wam na eliminowaniu cukru z diety to moze cukier trzcinowy - zywkly cukier, ale zdrowszy i nie jest bielony chemnicznie - cukier buraczany tez mozna kupic w wersji brązowej...
Stary 2010-03-05, 12:19   #150
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

emila - chyba sobie kupie ten brązowy cukier
patricia - a z tą dziewiczością mialam na mysli że taka nienaruszona, przez żadne kosmetyki, w sensie normalna a nie że taka niemowlęca kurde noo, kto ma talent komputerowy przyznać się :p

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości