|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
Hehehe ja też nie za bardzo wiem jak się powinno robić to 5-te ćwiczenie
. I mam jeszcze pytanie....Ile czasu powinna zajmować jedna seria??To musi być jakiś konkretny czas????Bo się już pogubiłam![]() Pozdrawiam
|
|
|
|
#122 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Hejk dziewczyny skąd mogę ściągnąć te ćwiczenia 8 workout Abs?????z tej stronki co była wczesniej podana jakosc mi nie idzie?????pomocy??
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Ja spróbuje wam napisać jak robie 5 ćwiczenie chociaż sama nie wiem czy to dobrze no ale...robie je podobnie do pierwszego tylko ręce trzymam za głową ,nogi doprowadzam do takiej pozycji kąt prosty w zgięciu w biodrze i kąt prosty w kolanie
.I wtedy na zmiane "dociągam" nogę do klatki piersiowej odrywając przy tym plecy,i na zmiane z drugą nogą tak szybko.Chyba o to chodzi ? Załączam obrazek ,talentu nie mam no ale...może wam to pomoże troszkę |
|
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
Oj chyba się zabiorę za te ćwiczenia bo mam już siebie serdecznie dość... 3majcie kciuki
Mam nadzieje, ze przyniesie to jakies efekty.Buźka |
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
No, zaraz zaczynam te cwiczenia
Ciekawe jak dlugo wytrwam, hihi Jak znajdziecie sposob na 'dolny brzusio' to tez dajcie znac Buziaki
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Oooooo....Jak mnie bolą "mięśnie" -tzn te które się robią dopiero
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w 17 dniu i przyznaje że 5 robię zupełnie inaczej. Jakoś wydawało mi się że robię dobrze, ale teraz już sama nie wiem. Ja podnoszę część barkową tułowia i utrzymując ją uniesioną robię takie dziwny nożyce 6 razy ( oczywiście w następnych dniach coraz więcej). Te nożyce to robię na zasadzie że podnoszę obie nogi i gdy jedna jest zgięta pod kątem prostym druga lekko uniesiona nad podłogą i tak na zmianę po wykonaniu określonej liczby powtórzeń kładę obie nogi. Nie wiem czy dobrze, ale brzuch mam mocno napięty.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,a po jakim czasie zauważyłyście pierwsze efekty??
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam dziś 31 dzień. nudne to jak cholercia, ale brzusio
miodzio A efekty w sumie po paru dniach były.
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro zaczne te ćwiczenie ;P
Zobaczymy czy dam radę. A narazie to idę się wyspac, bo jak wstane niewyspana to nie bede mieć zapału do cwiczeń :P
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem po 3 dniach
. No i narazie tylko mnie bolą mięśnie ale i tak się cieszę bo już mnie dawno nie bolały![]() ![]() .
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wizażanki!! Jestem na 13 dniu dzisiaj i jestem zadwolona, ale ostatnio przeczytałam na jakimś forum, że ćwicząć 6 jedna dzxiewczyna pozbyła się hmm..... wcięcia w talii. Czy może się wypoweidzieć ktoś, kto skonczyl 6 i powiedziec czy rzeczywiscie tak sie dzieje. Bo jezeli moja talia ma na tym ucierpieć, to chyba zrezygnuje
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robię dokładnie tak samo. Myślę, że to jest prawidłowa wersja. |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Może ja Ci pomoge
) jako ,ze jestem instruktorem i troszke w tym temacie wiem...;o) Więc tak- owszem mozna sie niestety pozbyc wcięcia w tali... aczkolwiek zalezy to od uwarunkowań genetycznych ( nie każda dziewczyna ma taki sam brzuszek tzn. układ mieśni ) a także od intensywnosci ćwiczenia tzn. im wieksze przerwy ( wiem wiem , nikt sie nie przyzna ,ze co chwilke sobie robi pare... no parenascie sekund odpoczynku ) oraz tego co sobie bedziecie jadły podczas stosowania tego cwiczenia... reasumując:-starac sie nie robic przerw w cwiczeniu -nie jesc zbyt duzo weglowodanów ( bułki , pieczywo , kasza ,ryz ...) Nie nalezy dopuścic do niekontrolowanego rozrostu miesni brzuszka ( w przypadku mężczyzn jest tendencja odwrotna ;o) |
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Może ja Ci pomoge
jako ,ze jestem instruktorem i troszke w tym temacie wiem...;o) Więc tak- owszem mozna sie niestety pozbyc wcięcia w tali... aczkolwiek zalezy to od uwarunkowań genetycznych ( nie każda dziewczyna ma taki sam brzuszek tzn. układ mieśni ) a także od intensywnosci ćwiczenia tzn. im wieksze przerwy ( wiem wiem , nikt sie nie przyzna ,ze co chwilke sobie robi pare... no parenascie sekund odpoczynku ) oraz tego co sobie bedziecie jadły podczas stosowania tego cwiczenia... reasumując:-starac sie nie robic przerw w cwiczeniu -nie jesc zbyt duzo weglowodanów ( bułki , pieczywo , kasza ,ryz ...) Nie nalezy dopuścic do niekontrolowanego rozrostu miesni brzuszka ( w przypadku mężczyzn jest tendencja odwrotna ;o) |
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
ma jakies znaczenie kolejność ćwiczeń?
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!
ja zaczelam cwiczyc dzisiaj,,szczerze mowiac myslalam, ze to bedzie kaszka z mleczkiem,,a tu odziwo juz mnie miesnie zaczely pobolywac, achh jak ja lubie ten bol
![]() ![]() ![]() mama nadzieje, ze po tych cwiczeniach moj oponek zniknie:P
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Niby miałam zacząć ćwiczyć, wczoraj zrobiłam jedną serie tych ćwiczeń i praktycznie każde takie same :P Może to ma na tym polegać, ale ja lubie urozmaicenie :P
Może się jeszcze zmuszę, ale coś w to wątpie :P
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem bardzo zachwycona ASW - po dwóch dniach w sposób widoczny zaczął się wygładzać mój brzucholek ale piewszy dzień był ciężki po wykonanej serii bardzo bolał mnie brzuch wręcz miałam nudności ale następne dni już były lepsze , widocznie moje zasiedziałe ciało miało w mięśniach za dużo kwasu mlekowego , mam jedno pytanko :ile razy powtarzacie nożyce?
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko, a mianowicie, jak robicie ten tzw. rowerek, to tez zatrzymujecie skręt na 3 sek, czy nie? ja dzisiaj mam 7 dzień i już widze efekty
MONIKA.KASIAP nożyce
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Hey laski
a wam podczas tych ćwiczeń też się z deczka kręgosłup w jednym miejscu obdziera??? Bo ja nie wem czy to normalne...czy ja źle ćwicze, czy jeszcze nie wiadomo co![]() A jeżeli wy też macie "takie objawy"to jak sobie z tym radzicie??
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
OP widze,że znalazłam bratnią duszę
Też zdarłam sobie lekko kręgosłup od dywanu i odtąd ćwiczę na macie.
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Też ćwiczyłam na ywanie ale stwierdziłam, że może na kocu będzie wygodniej bo już nie mogłam....no i w sumie jajo...na jedno wyszło
chyba kołdre z łóżka ściągnę...
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe kołdre z łóżka
Wczoraj jednak zmusiłam siebie i zrobiłam, kurde zwijałam się z bólu mięsni, az mnie na bok wyginało Ale jak przestało robiłam dalej
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym zaczac te cwiczonka ale jak to czytam to mi sie troszke odechciewa
Boląca szyje,kregosup hmmmm Ale dzis wieczóe sprubuje,bo ładniutki brzuszek na plaze by sie przydał
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
hmmm a można sobie to pomnożyć przez 2 czyli robić 2 razy dziennie ??
co prawda robie 2 dzień i napewno jest dobrze ale jakoś brzuch pobolewa mnie lekko no i jest napięty niedługo po zrobieniu ćwiczeń, potem to już w ogóle zapominam że robiłam jakieś brzuszki ;P dodam że mój brzuch nie był w złej formie ale też nie bardzo dobrej
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Natalja- również o tym pomyślałam i zaczęłam robić podwójne serie
![]() rzuch oczywiście boli, ale to mioja po kilku minutkach
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Witam
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w 21 dniu czyli serie po 14 ćwiczeń i teraz naprawdę jestem zmęczona
nie wiem jak to będzie gdy będzie większa liczba powtórzeń.
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Boz czy widzisz jakies efekty?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

. I mam jeszcze pytanie....Ile czasu powinna zajmować jedna seria??To musi być jakiś konkretny czas????Bo się już pogubiłam

.I wtedy na zmiane "dociągam" nogę do klatki piersiowej odrywając przy tym plecy,i na zmiane z drugą nogą tak szybko.Chyba o to chodzi ?
Załączam obrazek

. No i narazie tylko mnie bolą mięśnie ale i tak się cieszę bo już mnie dawno nie bolały

) jako ,ze jestem instruktorem i troszke w tym temacie wiem...;o) Więc tak- owszem mozna sie niestety pozbyc wcięcia w tali... aczkolwiek zalezy to od uwarunkowań genetycznych ( nie każda dziewczyna ma taki sam brzuszek tzn. układ mieśni ) a także od intensywnosci ćwiczenia tzn. im wieksze przerwy ( wiem wiem , nikt sie nie przyzna ,ze co chwilke sobie robi pare... no parenascie sekund odpoczynku ) oraz tego co sobie bedziecie jadły podczas stosowania tego cwiczenia... reasumując:

nie wiem jak to będzie gdy będzie większa liczba powtórzeń.