|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: odchudzamy się razem :) -20kg do wakacji
powiem Wam że od wczoraj słabo się czuję jak bym miała zaraz zemdleć... jem mniej ale nie tak mało żeby paść chyba że mój organizm tak reaguje????
Teraz wypiję zieloną herbarkę jakiej firmy pijecie i czy w torebkach czy liściastą???? |
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi na początku strasznie się ręce trzęsły
|
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmieniłam---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Ja pijam herbatkę Slim Figura z Herbapolu
|
||
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Lyntease! moje gratulacje! ciesz się że zjechałaś hihi
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na śniadanie jadłam jajko na miękko i kromkę razowca z chudą wędliną. na drugie śniadanie zjadłam kawałeczek pomarańczy, obiad - ryż z warzywami na patelnię ( nawet nie sądziłam, że to takie smaczne ) a na kolację zjadłam serek wiejski. I staram się tak jeść, że np. jak nie mam serka wiejskiego to jogurt naturalny z musli. Słyszałam, że na kolację powinno się jeść białko. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
powiem Wam że jogurt naturalny to lubię z pomidorami i cebulą, tylko teraz w pomidorach sama chemia...
![]() che w tym roku swoją szklarnię zrobić i będę miała swoje warzywa i będę wtedy wiedziała co jem
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ja dziewczyny uciekam. idę robić brzuszki moja utrata wagi mnie mocno motywuje do ćwiczeń
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Lyntesa ja już skoczyłam 100 razy na skakance
tera zidę na steper
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
Lyntease, jogurt ma bardzo mało białka, ja bym Ci radziła jednak ten serek wiejski jeść... I do obiadu byś mogła dołożyć jakieś białko albo z tego ryżu zrezygnować, bo to same węglowodany. To tyle jeśli chodzi o moje czepianie się
![]() Dziewczyny, ja dziś mam wolne i jak zwykle pospałam za długo:/ Do tego się budziłam w środku nocy, bo żołądek mnie bolał Teraz też mnie boli, zjadłabym jabłko zielone, ale boję się, że mi się pogorszy...Póki co zjadłam wafla ryżowego z plasterkiem sera hochland fit i jeszcze pół kromki wasy. A takie śniadanie porządne zaraz sobie przygotuję, choć jeszcze nie wiem co ![]() Będę pewnie tu wchodzić jeszcze dziś nie raz Papa
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się budzę w nocy ale to tak instynktownie. Budzę się i mam ochotę zaglądać do lodówki ale znalazłam na to sposób - wypijam szklankę wody i głód mija.
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Wizażanki. Postanowiłam się dołączyć do tego wątku, bo mamy wspólny cel tzn. zrzucić pare kilo
Mam 171 cm wzrostu i ważę niestety 93 kg. Od zeszłego wtorku jestem na diecie, pije ok. 3 razy dziennie zielona herbatę, wyeliminowałam z jadłospisu zupy zabielane śmietaną bo one podobnie jak mleko nieodtłuszczone, takie prosto od krowy tuczą. Nie jem mięsa, ale uzupełniam dietę pełnowartościowym białkiem, jedząc ser biały, jogurt naturalny zmiksowany z mrożonymi owocami, fasolkę szparagową, surówki z kapusty, marchewki i jabłka. Nie jem też ziemniaków, tylko kaszę gryczaną, bo jest zdrowsza. Przerzuciłam się ze smażonego jedzenia na gotowane tak żeby uniknąć dodatkowych tłuszczów, pochodzących ze smażenia. Jem dużo owoców i pije dziennie ok. 2 litrów wody. Ze słodyczami nie mam problemu bo już nie jem ich od 1.5 miesiąca, a zamiast tego jem owoce, w końcu owoce też mają w sobie cukry. Dawniej jadłam kiedy chciałam i ile chciałam w nierównych odstępach czasu, a teraz jem 5 posiłków co 3 godziny. Wiem, że na efekty trzeba będzie poczekać, ale już sam fakt że się wzięłam za siebie sprawia, że od razu mi lepiej. Życzę wszystkim powodzenia![]() |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za to mam ze słodyczami problem bo je uwielbiam ale już od tygodnia nie tknęłam ani cukierka.
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie żołądek nie bolał z głodu... Lekko się przytrułam czymś wczoraj ![]() Jullli, czytałam, że na diecie odchudzającej nie powinno się jeść więcej niż 2 owoce dziennie, bo to jednak cukier też jest
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
ja dziewczyny byłam na kijkach wiedzie treking chodziłam godzinę az się spociłam i chce jeszcze iść na steprr, ale nie wiem czy nie przesadzam z tymi ćwiczeniami....??????????
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla odchudzających się sa niewskazane weglowodany proste natomiast weglowodany złozone z ryżu, kasz i płatków zbożowych są jak najbardziej wskazane oczywiscie w odpowiednich ilosciach i nie przed snem. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- jak jesteś zmęczona to daj sobie odpocząć. Nie powinno się przepracowywać organizmu. |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Jullli, czytałam, że na diecie odchudzającej nie powinno się jeść więcej niż 2 owoce dziennie, bo to jednak cukier też jest
Też to gdzieś czytałam, ale w to nie wierze bo są nawet diety owocowe. Oczywiście są owoce, które mają bardzo dużo cukrów np. winogrona i jeżeli człowiek by jadł tylko takie owoce to pewnie by mu przybyło kg, zamiast ubyć
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
własnie odpoczywam o 14,30 obiadek i wtedy pójdę na steper
jak dobrze że tu razem jesteśmy nie myślę o jedzeniu i dzięki WAM naprawdę chce schudnąć!!!!!!!
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Rozeznanie
|
Lyntease, pewnie to prawda, że lepszy ryż niż biała buła, ale ja jednak ograniczam te węglowodany. Tzn. ograniczałam, bo teraz to jem wafle ryżowe, mam jakieś żołądkowe sensacje:/ Głodna jestem
![]() Jullli w te diety owocowe to ja nie wierzę ![]() Ok, odłączam się póki co, może coś zrobię. A Was przestrzegam, nie pijcie za dużo pepsi light na raz!
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
no to super!!!!!!
ja zaraz idę obiadej jeść wtedy pójdę na steper i może na trampolinie chwilę poskaczę bo to ponoć też świetna rzech na opdchudzanie
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
hermajona, ja pepsi nienawidzę nawet tej light.
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- hmm ja też mam trampolinę ale taką mini. może ją wyciągnę... |
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
mogę i ja dołączyć? co prawda piszę też w innym wątku i skończyłam 3 tydz. diety.
nie mam wagi, więc nie wiem jak wygląda ubytek kg, ale przez ostatni tydz spadło mi 2cm w pasie. tyle, że do toalety chodzę raz w tyg ;[ wczoraj zalałam na raz 3 torebki senesu (wiem, wiem ale jedna by nie podziała) i bez większej rewolucji. czuję się jak balon napompowany helem, ale już prawie zapinam się w swoją wiosenną spódniczkę ![]() waga kilka dni przed rozpoczęciem diety: 58kg wzrost: 156cm mam nadzieję, ze mnie przygarniecie
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
a ja czasami lubię sobie wypić, ale rzadko...
mój obiadzik juz dochodzi![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- wszystkich przygarniemy... ja pisze na trzech forach nawet przez przypadek założyłam swoje... heheh początki bywają trudne![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- a wogólę to ja marzę o pracy ale mam takiego pecha od kąd córka zachorowała mi na cukrzycę że nie macie pojęcia.....:-( |
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Ja odchudzam się od wczoraj na diecie dr. Dukana. Wydaje mi się że jest to fajna dieta, nie chodzę głodna i jem mięsko, które uwielbiam ![]() Dziś zjadłam pierś z kurczaka z odrobiną naturalnego jogurtu, teraz popijam kawusie. Wiem, że powinnam więcej jeść ale jakoś nie bardzo mi się dzisiaj chce. Zjem jeszcze pewnie kilka plasterków szyneczki z kurczaka i koniec... Życzę wszystkim i sobie wytrwałości. Pogoda piękna aż się żyć chce.
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś słyszałam o niej ale tak tylko powierzchownie![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- A propo tych cwiczeń to macie jakies specjalne ćwiczenie, czy tak sobie robicie na co macie ochote ja nie ma sprzętu w domu i zostają tylko brzuszki
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
kohnelia ja mam to szczęście moja mama ma taki sprzęt idę ćwiczyć!!!!
a kup sobie skakankę ale taką ze sznurka bo są o wiele lepsze to też odchudza!!!!!!!!---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- tzn skakanie na niej ja dziś skoczyłam 200razy
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry moje Kochane
![]() Ale piękna pogoda...aż nabrałam wewnętrznej siły do działania ![]() Zjadłam dziś na pierwsze śniadanko kromkę ciemnego chlebka z sałatą, serkiem i szczypiorkiem, na drugie chlebek z sałatą, szynką i szczypiorkiem i teraz troszkę obiadku i na dziś koniec Zaraz wypiję sobie zieloną herbatkę...może poćwiczę![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie najgorsza jest mobilizacja do cwiczeń
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:49.

mi na początku strasznie się ręce trzęsły
owszem troszke biegalam ale jak pomyslałam że moje lydasy jeszcze beda bardziej umięśnione to zrezygnowałam
Zmieniłam