![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
nie zaleca się używanie żadnego jedwabiu, gdyż zawiera silikony, większość z nich daje się zmyć jedynie szamponem z SLS.
co do formaldehydu, Encanto ma stężenie 1,5%. I wszystkie metody prostowanie keratynowego zawierają ten składnik <pod różnymi nazwami> |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
BAN stały
|
Cytat:
Więc efektmoże być zaburzony... Może niech najpierw ci zrobi farbe a potem keratyne??? Bedzie wtedy pewność ze wszystko sie uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ? dobrze, że mi mówisz... i tak pewnie jak dostanę tą naszą keratynę będę siedziała na wątku i zadawała 100 pytań do.... ![]()
21 lat z WIZAŻEM ![]() ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2010-03-31 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
A czy czuć róźnicę w dotyku włosów w sensie objętości? bo liczę na to, że skoro keratna obkleja włosy to bedzie choć troszkę grubsza kitka?
![]() Edytowane przez KENZO Czas edycji: 2010-03-31 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Tak sobie Was podczytuje od poczatku watku i sie mocno zastanaiam czy na kazdym rodzaju wlosow efekt jest taki idealny. Z natury mam geste wlosy, grube i do tego sie pusza. Jestem na ich punkcie uczulona, mam w calkiem dobrej kondycji po mimo prostowania 6 lat.
Jak bedziecie robiły zbiorowe zamowienie to chyba tez sie skusze hmmm.... podchodze do tego sceptycznie narazie, dopoki jakies wizazanki nie pokaza efektow. Ale po mimo wszystko jak dziala to jak sobie wyobrazam to spelni moje najwieksze marzenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#126 |
Przyczajenie
|
Hej.
![]() ![]() (Wstawiłabym też zdjęcia przed jednak żadnych nie zrobiłam, bo byłam pewna, że jakieś mam ale szukałam i nie mogę znaleźć ![]() Ogólnie jestem zadowolona ![]() Edytowane przez gefcia Czas edycji: 2010-09-23 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No a my dziewczynki cierpliwie czekamy na nasze cudeńko,Kasienko wielkie DZIENY!!!! Dziewczyny ktore sa juz po wklejajcie fotki włosków ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Uuuuuuu efekt chyba jest odwrotny zmniejsza objetosc włosow |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Wizualnie wiem , ze zmniejsza ale chodzi mi w dotyku po złapaniu np. w kitke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Jeżeli końcówki się puszą - to jestem pewna, że zabieg niestety został źle przeprowadzony! Pewnie mama nałożyła więcej keratyny przy głowie a mniej na końcówkach. Końce włosów wymagają większej ilości keratyny i powinny niemalże w niej 'pływać'
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- zmniejsza... oj zmniejsza |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Też mi się tak wydaje, że to przez długość włosów.
Teraz wysuszyłam je na szczotce i są idealne- uniesione, puszyste i całkiem proste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Hej!
Na allegro pojawiy się już kosmetyki do prostowania ENCANTO. Czy któras z Was, która zamawiala te kosmetyki ze Stanow moze sprawdzic po buteleczkach czy to jest to samo? http://www.allegro.pl/item979205980_...eratynowe.html http://www.allegro.pl/item983445621_..._keratyna.html |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam swój zestaw wczoraj i to jest dokładnie to samo
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
a tu moje
![]() 1. dzien przed zabiegiem wyprostowane ![]() 2. zdjecie sprzed 3tyg. i tak wygladaja moje wlosy bez prostowania 3. po zabiegu narazie jestem zadowolona, ale dopiero po umyciu wlosow powiem czy zadzialalo czy nie ![]() kolezance zajelo 4godziny i 30 min. ![]() moj kolor wlosow jest najbardziej zblizony do tego na 1 zdj.
mezatka od 20.09.2008 ![]() zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm Edytowane przez trillinka Czas edycji: 2010-04-01 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
WOW!!!! wkońcu zrobiłaś!!!!!!!!!!!! wygląda nieźle!! moje też niebawem dotrze
![]() jak włosy? mam wrażenie że mniej ich jest objętościowo ![]() ![]() dużo złuzyłaś "towaru" ?
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wloski sa bardziej przyklapniete ,ale tak jak mowie narazie nie wiem czy to efekt prostowania czy produktu ![]()
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
to kiedy myjesz? dzisiaj? ;>
#138 |
Rozeznanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1826487 6]mam juz ten zestaw.ale instrukcje wyslali mi po angielsku.przeciez pisalam im ze chce po wlosku
![]() ![]() ![]() trillinka jestes tu?skad masz instrukcje po wlosku? ![]() pisalam wczesniej ze znalaxlam w necie instrukcje i na pasku google pisalo traduci e ho schiacciato ed ecco la istruzione ![]() pszczola hehe normalnie bym pewnie umyla juz dzisiaj ale jednak dzisiaj sie wstrzymam i umyje jutro rano ![]()
mezatka od 20.09.2008 ![]() zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm Edytowane przez trillinka Czas edycji: 2010-04-01 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może słowo puszą jest złe, chodzi o to, że nie sa tak ładne i miękkie jak reszta włosów.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, w ktorym lubelskim salonie wykonywanie jest prostowanie ta metoda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to ostatnie jej zdjęcię, jest podobno z ostatnich dni, czyli jakies 4miesiace po wykonaniu zabiegu prostowania, a nie zaraz po! więc chyba maja prawo się puszyć? ;]
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
ja po zabiegu jestem 2 tygodnie ( to chyba nie jest zaraz po?), przy myciu włosów codziennie, z tego co pamiętam Ehinokokus myje włosy zdecydowanie rzadziej, czyli u mnie keratyna się szybciej wypłukuje.
i nie 4 miesiące a ok 3 mies a to duża różnica.
Bezsens przecież nie boli. Bezsens jest obojętnością.' Edytowane przez stricte Czas edycji: 2010-04-01 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
evelinarav, Kapisz - kiedy robicie? wstawcie takie fotki jak zrobiła Trillianka
![]() CarmeLatte - daj namiary na tego frycka!! ![]() stricte - może i masz racje, wstaw foto ![]() ja mam prostownice 200stopni remingtona, nie zamierzam kupować specjalnie nowej 250stopniowej, (skoro i tak po zabiegu pójdzie w odstawkę) wystarczy że przy 160C parze sobie ręce od włosów! brrrr
Zapuszczamy i dbamy o włoski ![]() Go włoski Go! (70cm) ![]() Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!! Edytowane przez pszczola2000 Czas edycji: 2010-04-01 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Ja się zastanawiam cały czas, bo po pierwsze nie mam instrukcji, a po drugie zastanawiam się czy dać się w ręce znajomej czy lepiej iść do fryzjera
![]() Zrobię foty, ale ja mam krótkie włoski więc nie wiem jak to wyjdzie... Błagam niech któraś wstawi instrukcję(najlepiej po polsku ew. po angielsku) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybacz, ale albo nie czytasz ze zrozumieniem, albo masz problem z policzeniem do 4... Zabieg wykonałam ponad 4ry mce temu! Pisałam o włoskach Gefci, a nie Twoich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...24884&page=111
Zapuszczamy i dbamy o włoski ![]() Go włoski Go! (70cm) ![]() Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!! Edytowane przez pszczola2000 Czas edycji: 2010-04-01 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
A co z instrukcją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
mieć puszące włosy po 4miechach a po 2 tyg to też spora różnica.
ale jak sobie to tam uważacie, a co z preparatami na porost typu ampułki radical, placenta, seboradin.?? nie bedzie można uzywać? ![]()
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włoski wygladaja cudnie ![]() Ja trochę sie boję efektu "przylizu" czy tłustych włosów, ale widzę, że jest nadzieja, że tak nie bedzie ![]() mam pytanie: mam grzywke a na niej nie chce kłaść keratyny.... czy będzie to kiepsko wyglądać ? jak myślicie ? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Mam bardzo podobne włoski do Twoich ![]() Tez mi sie delikatnie falują, co mnie wkurza.... i mam nadzieiej, że będa proste.... choć wersja włosków wyprostowanych bardziej mi sie podoba niż z keratyna ![]() ech... juz sama nie wiem co robić.....
21 lat z WIZAŻEM ![]() ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2010-04-01 o 12:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.