|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dziecinny facet..
Cytat:
Napisałam tylko, że pewna dobra dusza mi przekazała, że facet powiedział o mnie cytuję: "chętnie bym ją przeleciał" i dla mnie taki facet to burak totalny i przekreśliło to wszystko co mogłabym miłego o nim powiedzieć (a facet naprawdę sympatyczny, inteligentny, "kulturalny", z poczuciem humoru itd )
"It's a fun show if you haven't seen it. I can't understand what the devil he's saying, but you know, there's a lot of movement, and it's bright and colorful, it keeps my attention." ![]() Edytowane przez watashi Czas edycji: 2010-04-17 o 14:59 |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
watashi - gdyby mnie jakiś takim tekstem chciał wyrwać to też bym go wyśmiała, czy co tam jeszcze. Zgadzam się, że jest to jawne okazywanie braku szacunku, tyle, że w moim przypadku nie robi to na mnie takiego wrażenia, żeby się tym przejmować, gdyż przede wszystkim wiem, że moj tż jednak szanuje kobiety. jest w tym prostacki, ale to tylko taka poza
a przed kumplami to juz całkiem każdy przed każdym się popisuje jaki to jest jurny ( a u nas są wśrod znajomych praktycznie same pary, więc śmiesznie ich tak posłuchac )
|
|
#123 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzisz różnicę między tym wyżej a określeniem: ruchałbym ją? Bo ja widzę. Ogromną. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reszta nie ma jaj i są cioty. Nie skomentuję tego bo twój post sam za siebie mówi, komentować go nie trzeba.
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
ojej.. zaraz się popłaczę...
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Chusteczkę? Wiem, że to ironia, ale uwierz, że są ludzie, którym chce się płakać nad przyszłością kraju tego jak spotykają na swojej drodze takie osobniki jak Twój Tż .
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, a własnie, (zostawmy już mój temat, bo i tak prze to dostałam 2 ostrzeżenia - tżtowi zaraz zrobie awanturę - to wszystko przez jego umiłowanie do r**.... ![]() ) odnośnie zastanawiania się nad przyszłoscią tego kraju.. ręce mi opadły dwa razy: klasa gimnazjalna, gdzie mam praktyki - pytam z mapy - niektórzy nie wiedza gdzie lezy europa, o polsce nie wspominając...![]() Od innych usłyszałam, że mam niezłe cycki ![]()
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypominam, że to forum publiczne. Wszystko co tutaj piszesz może być komentowane. Spotkasz się z różnymi opiniami. Więc sama się prosisz o ocenę na forum wypowiadając. Nie podoba Ci się to, to nie pisz nic na swój temat. Jak dla mnie to jeszcze gorzej, że świadomie to robi. I ok, dla Ciebie to jest żart. Uwierz jednak, że dla większości ludzi nie jest. Jest to chamskie i tyle. A skoro on komentuje tak obce dziewczyny, to uwierz, że poczułyby się obrażone usłyszawszy to. Cytat:
Czym się różni ich komentarz: niezłe masz cycki, od komentarza Twojego Tż: wyruchałbym ją? Ani oni wychowani ani Twój Tż. Jedno i drugie mnie przeraża. Chociaż gimnazjaliści może dorosną, dorosły facet się nie zmieni.
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś kosmos to co piszesz Lilka. Jeśli to lubisz to ok-Twoja sprawa i rzecz gustu. Co nie zmienia faktu, że w opinii większości takie zachowanie zawsze pozostanie zwykłym chamstwem i prostactwem co nie oznacza że jesteśmy jakimiś nienormalnymi cnotkami. I wiesz, Twoja i jego sprawa dopóki takiej słodkiej uwagi o r****** nie rzuci na ulicy o jakiejś przypadkowej dziewczynie. A może to znowu żarty jak w wątku gdzie była dyskusja o policzkowaniu faceta, przyznaję że w Twoich wypowiedziach można się nieźle zamotać tak że już chyba sama gubisz sens tego co chciałaś przekazać. No i że powtórzę po Zagubionej: napisałaś coś na forum to się licz z tym, że to wszyscy skomentują nawet jak się o to nie prosiłaś. A Twojego faceta znać nie muszę żeby po tym uroczym opisie jednoznacznie go określić. Może mieć milion zalet, ta jedna cecha w moich oczach go skreśla. Ale na szczęście nie ja na niego patrzę
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka
Znajomy po przeczytaniu Twoich wypowiedzi stwierdził, że chyba oboje jesteście z rodzin patologicznych jeśli dla was takie zachowanie jest normalne (zaburzone postrzeganie tego, co jest dobre a co nie). Nie wiem czy jesteście, ale ciężko mi się z nim nie zgodzić, bo to samo w sobie jest patologiczne.
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to chyba ten Twoj znajomy jest z takiej rodziny, skoro ma takie rozeznanie. Muszę was zmarwić.. nie pochodzimy z dysfunkcyjnych rodzin i jest git. I w pewnym sensie dla mnie to ciekawe jak się tu dyskusja rozwija co sobie normalni ludzie myślą o innych normalnych ludziach
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
nudny juz sie zrobil ten temat skonczcie to
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Znajomy jest początkującym psychologiem. Na podstawie takich informacji wyciągnął takie wnioski.
Mnie tam nie interesuje czy jesteście z książęcych rodzin czy patologicznych. Oboje zachowujecie się jak niewychowane chamidła. Wam się podoba cacy. Tylko uważajcie, żeby zbyt głośno swoich "żarcików" nie wypowiadać, bo może kiedyś jakaś dziewczyna dosłyszy i obije Tż-cikowi buźkę. Wtedy dostrzeżesz jakie to "zabawne" określenie : ruchałbym ją.
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie czytaj
Cytat:
a jak któraś mu buźkę obije, to jego problem. Doczeka się wreszcie lub się ucieszy
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Lilka_Vanilka czegos tu nie rozumiem... piszesz szeroko o swoim związku, Tż-cie, Waszych upodobaniach i dziwisz się, że dziewczyny to komentują... to PO CO to piszesz??? czemu ma służyć to uzewnętrznianie się? może do końca wcale nie jesteś taka tolerancyjna w stosunku do zachowania swojego faceta jak Ci się wydaje? bo skoro w pełni je akceptujesz to zupełnie nie rozumiem po co się tym chwalić na forum i to jeszcze offtopując czyjś wątek
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka, wiesz nie obraź się, ale po tym jak się wypowiadasz i zachowujesz na tym wątku wiem czemu jesteś z tym facetem. Po prostu sama nie prezentujesz wyższego poziomi niż on.
A znajomy wysnuł taki wniosek po tym, że jego matka nie reaguje na typowe negatywne zachowania syna. W zdrowej prawidłowo funkcjonującej rodzinie, nikt by się przy rodzicach nie odważył powiedzieć: ruchałbym ją, a jeśli by się zdarzyło to w pełni "normalny" rodzic natychmiast by zareagował. Bo przy rodzicach poza chamstwem ogólnym, dochodzi brak szacunku wobec nich, przy takich tekstach. Stąd jego wniosek o zachwianiu normalności w tej rodzinie.
... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ... Edytowane przez zagubiona89r Czas edycji: 2010-04-18 o 14:45 |
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyno nie udawaj ze nie rozumiesz
chcialabys rozniecic jakas sytuacje, jakas rozrobe prowokujesz ale marnie ci to idzie wiec skoncz w ogole to watek nie jest o tobie i twoim porazkowym tzcie tylko o kims innym ja juz napisalam co mysle: jak jestes z nim szczesliwa to dobrze gowniarskie teksty zachowaj dla siebie bo nic madrego w tym watku od ciebie nie wyszlo EOT
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Trudno bylo Ci sie do tego jego "zachowania" przyzwyczaic, gdy takie teksty walil? Ja bym mojemu za takie "poczucie humoru" niezle z plaskacza dala i nie mialby prawa narzekac! A sama za takie teskty tez licze sie za jego osadem,bo wlasnie takie sytuacje pokazuja,ze zwykly plaskacz powinien miec miejsce
Jak mowil Zagloba "chama trzeba bic nie zsiadajac z konia" Czego sie spodziewalas ,Lilianno? Ze jak napiszesz jak to Twoj Tz by wyr... pane, ktora przyuwazyl na ulicy, to wszyscy zaczniemy zwijac sie z zazdrosci,ze takiego faceta upolowalas? ![]() Rozumiem zarty itp,ale ludzie, ktorzy ot tak mowia przy partnerze o wyr kogos innego to jak to ,kolezanko, nazwiesz? Tylko prosze nie dobijaj mojej bystrosci,ze "poczuciem humoru"... |
|
|
|
|
#138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja reprezentuję identyczny poziom, bo taka jestem i nic wam do tego. a dzięki mnie macie nad czym się zastanowic ![]() Cytat:
też już skończ...Cytat:
Nie czytałas wątku uważnie. Napisałam o tym, jak przyzwyczaiłam sie i zakceptowałam "wadę" tżta. Zrozumiałam, że to jak się wyraża nie ozancza braku szacunku do kobiet - te, które na ten szacunek nie zasługują nie zasługują z ust mojego tzta nawet na miano "kobieta" - a są też takie. Może nie poczucie humoru, ale dystans do pewnych spraw, ktory sprawia, że nie ślęcze na wizażu broniąc moralności innych użytkowników... Wszyscy byście sobie odpuscili... mi jest dobrze, wy się spinacie.. idźcie się kochać i wtykać ludziom kwiatki w usta. Już się wiećej nie wypowiadam, bo to już nie ma większego sensu. zastanwaialismy się dzisiaj, zainspirowani tym wątkiem, czy by nie sprawdzić waszych rokowań - co, jak jakaś dziewczyna uslyszy od mojego tżta podobny chamski wulgaryzm. Odpowedział mi, ze juz robił tak- na plaży praktycznie co do drugiej kobiety tak mówił i się uśmiechały dumnie, lub cieszyły jak głupie. I wierzę mu... bo kobiety to takie hipokrytki.. z jednej strony oburzenie, a drugiej po cichu się cieszą, że się komuś podobają... Nie mówię tutaj o was, jednak jest w tym sporo prawdy.Przyznam jeszcze, że dopiero się na forum rozkręcam. ta sytuacja dała mi do myslenia i już wiem, że gdy bedę opisywac jeszcze kiedyś moje własne zdanie, przezycie to musze dodać do tego kontekst, całą filozofię, żeby potem się nie wykłócać- co dla mnie nie ma sensu. Teraz nie spodziewałam się takiego odzewu. Nie miałam przygotowanej lini obrony, bo wczesniej się nie zastanwiałam dlaczego akcepuję lub nie pewne rzeczy. W każdym razie będę się teraz zastanawiac nad każdą sprawą wnikliwie zanim zdecyduję, czy da się z tym zyć, czy nie Z ww da się, dlatego smieję sie z tego jak i ubaw mamy z tztem z tej patologii na p[ewno wy macie wszystkie wymuskane cudowne związki godne pozadroszczenia. Ja wam nie zazdroszcę, bo niechiałabym żyć inaczej, ani z kimkolwiek innym.
|
|
|
#139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypowiem się tylko co do pogrubionego. Wejdź sobie na wątek "najgorszy komplement". Tam dziewczyny często przytaczają podobne kwiatki. Wystarczy poczytać jak bardzo są zniesmaczone takimi uwagami. Ja słysząc podobny od obcego faceta tekst nie zaszczyciłabym go nawet jednym spojrzeniem bo to facet poniżej pewnego poziomu. Nie wyobrażam sobie uśmiechnąć się na taki "komplement" A ucieszyć? Z czego;/ Wiesz większość kobiet podoba się zapijaczonym żulom spod parku i słyszy różne obleśne uwagi alenie sądzę żeby którakolwiek się z tego cieszyła..Najwyraźniej Twój facet mówił to do specyficznego typu dziewczyn/kobiet. Na podobnym co i on prymitywnym poziomie dowcipu i podrywu.
|
|
|
#140 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lilka Twoje słowa:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Wypowiadać się mam prawo. Cytat:
Cytat:
Nie chcesz tego. Nie pisz o nim. Proste. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Baśnie Ci ten facet opowiada jak to do co drugiej tak mówił. Nie wierzę w takie cuda. Chyba że to w zimę było i w ciechocinku. Bo na zwykłej polskiej plaży jest mnóstwo chłopa i nie wierzę że wszyscy w tym momencie zatkali uszy.
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
LILKA
Dokładnie masz racje ,kobiety to hipokrytki.Wiekszośc kobiet na tekst "ale bym cię wyruchał"zaaragowalaby uśmiechem i dowartościowaniem sie.Już dawno stwierdziłem,że Wizaż nie jest reprezentatywny.Może inaczej:na Wizażu moje drogie panie nie jesteście sobą albo chcecie żeby tak było tzn. wy wielkie damy a kazdy facet z kilometra okazuje wam szacunek. Edytowane przez ap1 Czas edycji: 2010-04-19 o 09:22 |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
AP1 jak zwykle generalizuje... Sprawdziłeś? Na ilu kobietach przeprowadziłeś takie badanie? Jaki był wynik? Jak się szanuje innych i wymaga się szacunku w stosunku do siebie, to się z reguły ów szacunek otrzymuje. Oczywiście są wyjątki w postaci ludzi niereformowalnych, którzy owego szacunku nauczeni nie są, nie wymagają i nie jest im on do niczego potrzebny. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Akurat temat szacunku to nie jest sprawa do pójścia na kompromis.
|
|
|
|
#145 | |||
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() Nie uogólniaj, ok? Bo dla kobiety, która jest pewna siebie i ma do siebie szacunek, taki tekst to żaden komplement. Tak, ja też uważam, że na Wizażu jest więcej inteligentnych kobiet niż na innych forach ![]() Cytat:
Wiesz, mnie mężczyźni okazują szacunek. Może dlatego, że to dla mnie jest podstawa. Z osobami, które nie dostosowują się do tego, nie szanują rozmówców i mają problem z kulturą osobistą, po prostu nie rozmawiam/urywam kontakt. W związku z czym problemy komplementami tego typu, jak tutaj opisane, eliminują się same. Inna sprawa, że z biegiem czasu spotykam coraz mniej osób nie na poziomie. Ludzie dorastają. Cytat:
Dla mnie to np. brak szacunku do partnera, uderzenie, zdrada. I trafiłam na ideał, który w tej dziedzinie również kompromisów nie uznaje. Da się.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
Edytowane przez srebrnykot Czas edycji: 2010-04-19 o 11:12 |
|||
|
|
|
|
#146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na tekst: ruchałbym Cię, rzuciłabym uwagę, że raczej nie bo z chamami się nie zadaję. Baa.... co więcej na żywo też się taka sytuacja mi zdarzyła ze 2 czy 3 razy. I moja reakcja była właśnie taka. Wymagam szacunku. Na co dzień nawet bardziej niż na forach publicznych. I tak mężczyźni okazują mi szacunek. Bo z tymi, którzy tego nie potrafią się nie zadaję. Znam swoją wartość. Cytat:
Tak nie ma ideałów, ale jakbyśmy tego zbliżonego do ideału mężczyzny nie chciały, to zostawałybyśmy z toksycznymi chamami, z bijącymi nas draniami, z alkoholikami, z chorobliwymi zazdrośnikami bo wszak ideałów nie ma. I nie trafimy na ideał, masz rację, ale można trafić na człowieka, z którym związek będzie szczęśliwy, a nie jedna wielka udręka. Największą wadą mojego Tż jest to, że czasami jest mało asertywny. Np. ciężko mu odmówić pomocy przyjacielowi chyba, że już naprawdę nie może. A czasami mógłby odmówić. Nie wyobrażam sobie by jego największą wadą miało być chamstwo, bicie itd. Nie biorę byle czego, byle chłop był w myśl zasady: ideału nie ma. No a jeśli niektóre kobiety tak robią, to ich życie.
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nie ma co sie denerwować... Ja to w ogóle mam wrażenie, że to jakaś prowokacja.
Nie znam wieku lilki, ale wydaje mi się, że nawet nie jest pełnoletnia po tych wszystkich wypowiedziach... Bo dla mnie ktoś "żłopiący wino pod sklepem" jest albo małolatem, albo menelem i nawet chyba lepiej żeby to było to pierwsze... Wizaż według mnie jest jednym z najbardziej uporządkowanych forów, a poziom, który przedstawiają niektóre osoby idealnie pasuje do kafeterii, więc nie rozumiem czemu udzielacie się tu, skoro Wam nie pasuje kultura wizażanek
|
|
|
|
|
#148 |
|
BAN stały
|
...
|
|
|
|
|
#149 |
|
stary jednooki dachowiec
|
Ciężko o polemikę z tą jakże treściwą wypowiedzią.
![]() Mógłbyś skonkretyzować? Rozwinąć? Doprecyzować?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
ciezko bo ap1 to chyba jakiejs bajce zyje..w swojej glowie
zadna z moich kumpeli nie poczula by sie dowartosciowana tekstem o ruchaniu tylko odwrotnie.. upokorzona bo to jest upokarzajace
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

ze świecą takich szukac.
)
Napisałam tylko, że pewna dobra dusza mi przekazała, że facet powiedział o mnie cytuję: "chętnie bym ją przeleciał" i dla mnie taki facet to burak totalny i przekreśliło to wszystko co mogłabym miłego o nim powiedzieć 

a przed kumplami to juz całkiem
)

"

to chyba ten Twoj znajomy jest z takiej rodziny, skoro ma takie rozeznanie. Muszę was zmarwić.. nie pochodzimy z dysfunkcyjnych rodzin
i jest git. 

...