![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Rodzice na pewno się ucieszą
![]() a jak zareagował Twój facet? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE ![]() ![]() Cytat:
ale na 1 poscie jest napisane ze mozna napsiac na PW do mnie dane i bedziesz na liscie ![]() witajcie ![]() Ja znow dzis w pracy... ale cos zaczyna mnie mulic...ajcc ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny........
Można dołączy do grona? Mój termin jest na 10 stycznia. Jutro idę na USG bo boli mnie brzuch i mam jakieś kłucia. Trochę się boję, bo te poronienia tak często się zdarzają. Mam już 7 letnią córkę, Pozdrawiam Was ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
BAN stały
|
Cytat:
a o Poronieniach nie myslimy na naszym watku... imie cora jakie ma?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
o właśnie , apropo imion
![]() myślicie już jak nazwiecie swoją kruszynę ? ![]() bo ja nie mam zielonego pojęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze nic niewiadomo a imie juz wiadome
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza córka ma na imię Julia.
Też już myślałam dla drugiego maleństwa może Amelia ...a dla chłopca to nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Byłam dzis w szpitalu i co, dupa. tragedia jest w zawierciu nie ma USG bo zepsute ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do imion to na sopczyka to Gabryś, Oliwier, Oliwier odpadnie napwno bo siostra daje synkowi ![]() A dla dziewczynki Lenka, Amelka, Zuzia, Anastazja, Lilia
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jak byłam w ciązy z Kają to serduszko i kręgosłupik zobaczyłam dopiero w 7 TYGODNIU !!! Teraz byłam u gina i tez mi powiedział, że cokolwiek DA się zobaczyć 6-7 tydzień dopiero! Ja wiem, że się "boimy" bo mi tez nie było miło jak powiedział, że "nie wiadomo czy się "zagnieździ" kijanka jakaś", ale wiem że tak "powoli to idzie", więc narazie nie panikuje. A co do wieku to ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
BAN stały
|
juz pisze.....
Dla corki: Ludgarda DAria Marysia Lucja(el nie mam jak wcisnac): ![]() Klara Idalia Felicja' Gaja Cecylia Ula Ela Julita Alicja Kornelia Roza Anna MArianna Jozefinka Izabela dla synka; Wiotold Gustaw Krzysztof Leon Ignacy Przemyslaw Julian Milosz Mieszko Sergiusz Seweryn Daniel Dawid jedzej Jeremi Jacek Wiktor Gabriel Narazie TYLE.. ![]() ![]() Witam nowe Mamusie Gratki...-piszcie czesciej.... U nmnie jakos leci jestem w pracy do Gina ide jutro... |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Wiem ,ze za wczesnie na dzidziusia ,ale tak jak napiasalas czasu sie nie cofnie... Pogodzilam ise z tym wszystkim. A powiem wam ze moj chlopak odziwo ucieszyl sie bardzo moze dlatego ,ze jestesmy razem juz dwa lata nie wiem. Jutro powiem rodzica a ginekolog kazal mi w pt na USG przyjsc ,a bylam w poniedzialek -rzeczywiscie to tak czesto konieczne?
Jestem jednak dobrej mysli i mam nadzieje ze sobie poradzimy ,a za rok rozpoczne upragnione studia ![]() Teraz najwazniejsze jest zdrowie maluszka . Boje sie tez z tego wzgledu gdzyz moi rodzice mi nie pomoga (obydwoje mieszkaja za granica ) Aha mam jeszcze jedno, pytanko...otoz dziewczyny jak myslicie czy nic nie stanie sie maluszkowi bo mam wyjazd 17 stycznia do Wloch ;/ teraz juz nie mam jak sie wycofac z tego... Mialam jechac na dwa miesiace ,ale tyle raczej nie wytrzymam (mam opiekowac sie starsze babcia) wiec nie bede sie przemeczala.... mysle czy nie skrocic wyjazdu do miesiaca.... |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
BAN stały
|
Cytat:
cos ci sie miesiace pomieszaly ![]() Mysle ze nic nie powinno ci byc chodz ja sie nie znam zbytnio |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Heh slusznie mialo byc maja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Dobrze sie czuje,oprocz bolacych piersi nic mi nie jest. Gin powiedzial ze moge jechac tylko zeby nie przebywac dlugo na sloncu tym bardziej ze ma byc ponad 40stopni.
Skroce wyjazd do miesiaca. Ale obawiam sie jeszcze podrozy (autobus ok 12 godzin)... Wroce juz samolotem. Najgorsza bedzie chyba reakcja rodzicow.... A i po powrocie szukanie jakiegos mieszkania do wynajecia...dobrze ze chlopak nie zarabia zle. |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Cytat:
trzeba rodzica powiedziec...jak najszyciej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
no to fajnie dziewczyny że przynajmniej macie jakies propozycje imion, bo ja nadal żadnych
![]() ale w końcu jeszcze duużo czasu mamy ![]() co tam porabiacie ? ja byłam dzisiaj u fryzjera podciąć końcówki i postopniować włoski ![]() a teraz myśle co by tu sobie zrobić do jedzenia ![]() jakieś propozycje ? bo sama nie wiem na co mam ochotę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Witam nowe Mamy
![]() Ja dziś w końcu lepiej się poczulam ![]() ![]() ![]() A jak wróciłam z pracy to zastała mnie bardzo miła niespodzianka - TZ posprzątał cały domek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I umówiłam się na wizytę do nowego lekarza - NFZ - na sobotę - już nie mogę się doczekać, chciałabym usłyszeć już serduszko ![]() ![]() no a za tydzień mam wizytę u mojej pani doktor - gdzie dostanę zdjęcia Kruszynki ![]() A ja specjalnych typów imion nie mam i póki co nie mam żadnych przeczuć co do płci Dzidzi - a Wy Dziewczynki macie jakieś przeczucia czy chłopiec czy dziewczynka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
to super... ja wiesz czuje tak wewnetrznie ze to bedzie corka.....a moj kochany TZ ze synek... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Molalala to może bliźniaki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
no ja chyba też będę mamą w styczniu jeśli wszystko będzie w porządku ![]() Póki co miałam robioną betę, która wskazuje na ciążę, chociaż martwi mnie to, że mimo prawidłowego wzrostu jakaś niska dosyć jest - tzn. w dolnych granicach normy. Czekam teraz bardzo bardzo niecierpliwie na usg, które mam za tydzień dopiero i nie wiem czy nie zwariuję do tego czasu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Zastanawiałam się długo czy tutaj napisać bo jeszcze nie wiem nic na pewno ale wydaje mi się, że raczej powinnam się tutaj znaleźć.
Ostatnią @ miałam 10 kwietnia a więc dopiero 3 dni temu robiłam sobie test. Objawów żadnych nie miałam, no może byłam trochę drażliwa ale w ogóle nie zwracałam na to uwagi. Myślałam ze dostanę @ bo miałam bóle brzucha ale były one inne niż normalnie takie lżejsze i z przerwami. Zrobiłam dwa testy oba dodatnie choć 2 kreseczka strasznie słabiutka. Do lekarza mam termin na 24 maja Do tej pory odczuwam jednak dolegliwości od brzucha, trwają one już od zeszłego tygodnia nie wiem może od czwartku, piątku. Mam od czasu do czasu lekkie kłucia, czuje takie napięcie brzucha cały czas, czasem takie delikatne rwanie, nie wiem jak to określić - nie jest to ból ale jest to uczucie denerwujące. Nie mam innych dolegliwości. Jak myślicie normalne są takie bóle i ile one mogą się utrzymać i czy nie powinnam się wcześniej umówić do lekarza. Akurat termin 24 to ustaliłam sobie na badanie USG jak jeszcze nie byłam w ciąży i miało to być normalne rutynowe badanie a teraz jak się okazuje będzie 1 ciążowe - chyba. Doradźcie iść wcześniej czy to nie ma sensu bo jest za wcześnie no i co z tymi bólami. Pozdrawiam cieplutko. Znalazłam takie coś: http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html i z tego wynika ze 24 będę w ciąży dopiero 4 tygodnie
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-05-12 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Powiedzialam dzis w domu..odziwo obeszlo sie bez niepotrzebnych stresow
![]() Uff...teraz rodzicom chlopaka pozostalo powiedziec ... Ja mam przeczucie ze to chlopczyk ;P A co myslicie o wyniku badania ze 5 tydzien 12.7mm a brak zarysow poldu...;/ bo juz nie wiem sama jak to interpretowac ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Sluchaj ja bylam 3 dni temu u lekarza i powiedzial mi ze to 5 tydzien. Tez mialam takie bole brzuch jak Ty. Wiec nie podejrzewalam ,ze to ciaza... Tym bardziej ,ze dopiero teraz mam lekkie mdlosci,odczuwam sennosc. Mysle ,ze nie ma co przyspieszac badanie bo nic nie bedzie widac. U mnie 5 tydzien a jak pisalam powyzej nawet zarysow polodu nie ma ,a jedynie samo jajeczko jest widoczne.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
witamy i gratkii super mirabelkaa ![]() ![]() jestem padnieta ide spac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
ok dzięki mirabelka
![]() A jak liczycie termin ciąży bo powyżej znalazłam taki jak w linku ale słyszałam, ze liczy się od 1 dnia ostatniego @ a wtedy to bym już była w 4 tygodniu a nie 2?? a w czasie badania - 6. Ze tez nie mogą wyprowadzić jednego standardu - no chyba ze się mylę? Aha i jeszcze jedno co z kwasem foliowym - ja łykałam przed ciążą ok. 1 miesiąc ( nawet nie całego) 400ug i co odstawić, zażywać tyle samo - 1 tabl czy więcej. jakiej marki najlepiej bo ja nie zwracałam a to uwagi pisało kwas foliowy to kwas foliowy. Czy są lepsze i gorsze?
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-05-12 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Mnie ginekolog liczyl na podstawie ostatniej miesiaczki (tzn jej pierwszego dnia) ale ja mialam 23 marca ,a on mi ciagle wciska ZE JEGO KOMPUTER POKAZUJE ZE 4 KWIETNIA ;D...
No i termin na 9 stycznia. Wiec nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
to jest jakoś tak, że usg w ciązy powinny być 3
pierwsze- na początku dla potwierdzenia i stwierdzenia czy cacy wszystko drugie - w 20 tyg. ciąży wtedy mozna poznać płeć i stwierdzić czy cacy wszystko trzecie - jakoś 36tydzień Jednak jeśli poszłyśmy (jak chyba większość z nas) za szybko do gina to bankowo umówią nas "zaraz" na kolejne aby zobaczyć czy ciąża się rozwija. Ja z Kaja miałam usg w tygodniu: 4 7 9 13 20 36 38 i zaraz przed porodem. No ale ja zaliczyłam wtedy "wielu lekarzy" więc i usg było więcej. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- kwas foliowy to kwas foliowy bierz cały czas, nie przestawaj (narazie) ale dawki nie pamiętam ja łykam jedną tabletkę a jaka "to porcja" to nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
kwas foliowy to kwas foliowy bierz cały czas, nie przestawaj (narazie) ale dawki nie pamiętam ja łykam jedną tabletkę a jaka "to porcja" to nie wiem[/QUOTE] dzięki to pewnie 400 mg bo to standardowe jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.