|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze ulubione alkohole ! :)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie malibu z mlekiem ojjj uwielbiam, albo Jack Daniel's z colą, red's jabłkowy, cytrynowy,żurawinowy
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, że dziwnie to smakowało, bo spodziewałam się czegoś innego, ale bardzo ciekawie, można spróbować, polecam dla szukających ciekawych smaków ![]() Cena ok. 5zł |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Lubię:
- piwo niepasteryzowane, piwo miodowe - wina czerwone półwytrawne - malibu z mlekiem - mohito ![]() Aktualnie nie pijam nic, bo nie mogę przy przyjmowanych lekach. |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie piwa miodowego to polecam Fortunę Czarne Miodowe
W ogóle Fortuna ma bardzo dobre piwa, szczególnie te w/w, Czarny Smok (smak piwa z pepsi) lub Czarne (piwo z karmelem). Najlepsze jest z tzw. "kija", lub mocno schłodzone ![]() Jest to browar z Miłosławia w Wielkopolsce, taki lokalny, może być ciężko dostępny, ale w Poznaniu mieli w spożywczaku na Gwarnej. |
|
|
|
|
#126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tej pory najbardziej smakował mi Ciechan Miodowy. Smaczne jest też zwykłe piwo, do którego dodamy po prostu naturalny miód - polecam.
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
Jestem wielką miłośniczką piwa - uwielbiam zwłaszcza te nietypowe z lokalnych browarów, np. tych warmińsko-mazurskich. Moje ulubione to Koźlik (po paru sekundach smakowania pojawia się karmelowy posmak
Kiedy tylko jestem w zachodniopomorskiem, kupujemy ze znajomymi parę skrzynek Broka Sambora - niepowtarzalny smak. ![]() Z drinków najbardziej zapadło mi w pamięć południowe Sex on the beach, uwielbiam mojito, pinacoladę i wódkę waniliową z colą. Czystej wódki raczej nie pijam, ale nie pogardzę Sobieskim karmelowym czy Soplicą orzechową. W Szczyrku piłam bardzo nietypowego "drinka" - jego recepturę często wykorzystujemy na imprezach. Receptura ta jest dość zaskakująca - ciepłe kakao + Finlandia Mango. Brzmi niezwykle dziwnie, ale ręczę za niepowtarzalne doznania smakowe!
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Testowałam w weekend Warkę Radler - pycha
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dorwę gdzieś w sklepie na półce, to spróbuję
![]() Choć to browar lokalny, to może być u mnie ciężko ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ale narobiłaś mi smaka Choć u mnie Warki pod dostatkiem (chyba rozlewnia jest też w Lechu), to tej nie widziałam, jeszcze
|
|
|
|
|
#130 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
nie lubię owocowych piw, a tu ostatnio niespodzianka - czarne redds cranberry .. zaliczam do "lubię to"
![]() |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;35053200]
Z drinków najbardziej zapadło mi w pamięć południowe Sex on the beach, uwielbiam mojito, pinacoladę i wódkę waniliową z colą. Czystej wódki raczej nie pijam, ale nie pogardzę Sobieskim karmelowym czy Soplicą orzechową. [/QUOTE] Me gusta! ;D Co prawda wódki waniliowej jeszcze nie próbowałam, ale brzmi nieźle
|
|
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
Nie widziałam, żeby była dostępna w Polsce w normalnych sklepach, ale w wielu pubach można się napić Bolsa albo Absoluta waniliowego. Zaskakujący smak, naprawdę polecam
|
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
ja najbardziej z alkoholi lubie piwko
szczególnie Łomże, perłe, czasem tyskie i warkę też piję. Winko od czasu do czasu najlepsze swojej roboty
|
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
ja się ostatnio zakochałam w likierze Agwa. Bardzo świeży, ciekawy smak. Polecam wszystkim paniom
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubie czasem sobie wypic
Mojito Gin i Tonic Wodka - Redbull Capiroska alla fragola Wino czerwone wytrawne
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie jestem zbyt wybredna jeżeli chodzi o napoje alkoholowe :P
Na imprezach gdzie dobrze pic mocne a objętosciowo male- margarita (w ogole bardzo lubię tequille- zwłaszcza srebrną). A "na co dzień" piwko z soczkiem, wytrawne czerwone winko, łycha z colką ![]() A i po obiadku, w dzień wolny od pracy do kawki lubię kapnąć Baileysa mmm
|
|
|
|
|
#137 |
|
Pani Mizantrop
|
Lubię piwo: głównie pszeniczne, niektóre łagodne ciemne piwa. Nie lubię komercyjnych wynalazków typu Tyskie czy Warka, dla mnie takie piwo nie nadaje się do picia
Lubię też wino, najbardziej czerwone, z Włoch przywiozłam miłość do Montepulciano d'Abruzzo. Uwielbiam kawowy likier sprzedawany w wysokich smukłych oszronionych butelkach. Martini ze spritem też jest niczego sobie. Nie znoszę za to wódki, nawet jeśli w szklance pełnej np fanty (bo fenomenu wódki z colą, z którym spotkałam się 5 lat temu na studiach nigdy nie zrozumiem, dla mnie to niemal najwstrętniejsza rzecz na świecie) ktoś mi wleje pół kieliszka wódki, to ja wyczuję i nie tknę. Whisky też jest nie dla mnie. Edytowane przez kasztanka3 Czas edycji: 2014-10-29 o 14:37 |
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Z piw :
Redd's żurawinowy Tatra Grzaniec (ale piję tylko na zimno) kasztelan niepasteryzowany, belfast, piwa miodowe Mocniejsze: Finlandia, smirnoff smakowy, wyborowa smakowa Z win: Kagor półsłodki i słodki, wino mojego taty, właściwie wina każde lubię Poza tym: daniels z colą drinki nazwy nie pamiętam, |
|
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
Mój faworyt to wódka smakowa
lub tak delikatniej, to jakiś browar regionalny, oczywiście też smakowy (chociażby http://www.browarfortuna.pl/) - smak wiśniowy nalepszy
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Czerwone wino, zwłaszcza domowe, wytrawne
Piwo, zwłaszcza czeskie Tequila Szampan Martini Bianco |
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie popijam obłędnego drinka tj. wódka + malibu + sok bananowy + kilka kropel blue carracao (opcjonalnie) + kostki lodu
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Po ostatniej akcji #pijcydr #jedzjabłka wiele osób by powiedziało że cydr lubelski. Więc zdrówko !
|
|
|
|
|
#143 |
|
BAN stały
|
Ostatnio to zdecydowanie Sznaps, lekki i przyjemny w piciu
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
popieram nie tylko czeskie, ale również LITEWSKIE wspaniale piwo!
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
kocham czerwone, wytrawne wino i portery
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
Lubię i lekkie piwa - czeskie są pyszne!
Ale od zawsze na pierwszym miejscu czerwone wytrawne winko, no ewentualnie białe;P |
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Uwielbiam Sex of Beach! A alkohol - martini różowe i sheridan's.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Lubię smakowe alkohole, wspomnianego Sznapsa, niedawno odkryłam i bardzo polubiłam, Soplica orzechowa (z mlekiem - pychota), tequila gold, ajerkoniak
|
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
Whisky
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

), bo takie oszustwo też już spotkałam, jest nie do picia.