KAWArnia na emigracji - parking strzezony - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 14:10   #121
Daenerys
Wtajemniczenie

Dot.: KAWArnia na emigracji - parking strzezony

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

a gdzie to lezy? bo nei rzucilo mi sie jeszcze w oczy a jutro ide na zakupki. lodowka pustkami wola bo robilam czystki i 3 tygodnie na zadne zakupy nie chodzilam
Lezy w sekcji Ready Meals, vegetarian, czesc tego jest tez w mrozonkach, ale mniej.
Duzo maja roznych fajnych i smacznych produktow, zreszta zobaczysz.
Wszystko zrobione z mycoprotein:
Cytat:
Napisane przez Quorn Pokaż wiadomość
Mycoprotein is the main ingredient in all Quorn products. It's made from a member of the fungi family (like mushrooms and truffles) and is a high-quality meat-free protein that's naturally low in fat, with very few calories. It's high in dietary fibre (important for your digestive system) and has the essential amino acids your body needs, with no cholesterol or trans fats at all.

This means that Quorn ingredients and meals tend to be lower in saturated fats and calories than similar foods made with meat - as well as being delicious! Our expert chefs really know how to get the best out of mycoprotein, allowing them to create our wide range of ready meals, grills, sausages, burgers and deli slices, as well as cooking ingredients like mince, strips and pieces.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość

Eee... przeciez to jest mlode miesko... Chyba nie jest az tak ciezkostrawne, skoro nie szkodzi babie w ciazy

Spokojnie, z kaczka zawsze tak jest. Ja kupuje super organiczne kaczuszki z farmy nieopodal i kurcza sie tak samo - taki juz urok tego ptaszydla
Jagniecina - no tak, mlode miesko, ciezko sie nie zgodzic. Chyba kupie sobie kawalek nastepnym razem. A kaczka to super, bo juz sie martwilam, ze niewiadomo co robia z tym miesem.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:13   #122
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz mi lepiej, siedze w pracy. W prezencie (haha, chyba za kare za te 2 dni wolnego) dostalam nowy projekt i nawet troche przy nim podlubalam...

Takie medaliony jagniece - mniam! A ostatnio zrobilam udziec jagniecy w slow cookerze i byl PRZEPYSZNY. Bakteryiko - jak sobie jagniecinke zamarynujesz na noc, to ten "mocny zapach" znika.

Eee... przeciez to jest mlode miesko... Chyba nie jest az tak ciezkostrawne, skoro nie szkodzi babie w ciazy

Wlasnie pisalam dzis o tym do Sysuni na watku ciazowym. Z drugiej strony, polskie podejscie, gdzie ciaze podtrzymuje sie na sile, jakos do mnie nie przemawia...

Spokojnie, z kaczka zawsze tak jest. Ja kupuje super organiczne kaczuszki z farmy nieopodal i kurcza sie tak samo - taki juz urok tego ptaszydla
Vedmo - jak sie ciebie czyta, to ty taka no nonsense babka jestes mocno na ziemi nogami stoisz

z tym baranem to zazwyczaj tak probuje, ale jak kupie miecho po pracy to zazwyczaj lece od razu pichcic - i zazwyczaj zabijam kilogramem czosnku (sie na wiesi wychowalo - czosnek musi byc!)

a kaczka bezczelna delikatna jest, latwo przesuszyc i tak zbiega sie jak wszystkie moje ulubione swetry w praniu!!!
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 14:28   #123
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość

a kaczka bezczelna delikatna jest, latwo przesuszyc i tak zbiega sie jak wszystkie moje ulubione swetry w praniu!!!
Widze, ze ja tu niewiele o kaczce wiem. Juz tu wrednie oskarzalam Sainsburego, a okazuje sie, ze to kaczka tak ma.
Ale mi apetytu na mieso przez ta dyskusje narobilyscie.

Stary 2010-04-29, 15:21   #124
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

tak sobie dumam nad jakims slowcookerem. Tak zachwalacie. Na co zwracac uwage przy wyborze? jakies konkretne warte zachodu?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 15:37   #125
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
tak sobie dumam nad jakims slowcookerem. Tak zachwalacie. Na co zwracac uwage przy wyborze? jakies konkretne warte zachodu?
ja nie mam, uzywam za to zeliwnego gara z przykrywka w piecu - dziala jak slow cooker....
mam za mala uchnie, ale tez chetnie poslucham na temat zalet na przyszlosc...
Stary 2010-04-29, 15:49   #126
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
Kupowalam tutaj Wszystko praktycznie kupuje tutaj a potem bede sie zastanawiac jak ja to przewioze, ale to potem Najfajniej jest z sukienka, bo za grzyba sie nie zmiesci w podreczny a nawet w moja torbe glowna z ktora latam tez sie nie zmiesci Dzwonilam juz do BA i powiedzieli ze maja taki "fragile" dzial w bagazowni to tam mi ja moga wrzucic albo w szafie w pierwszej klasie jesli bedzie miejsce Bedzie ciekawie, nie ma co
Podrozy jeszcze nie zaplanowalismy, bo ja mam nowa prace od niedawna i nie moge wziac duzo wolnego... Planujemy zostac na pare dni w gorach w Polsce odpoczac a potem pewnie do Stanow na wiosne bo nigdy nie bylismy
Co jeszcze Ci zostalo ze tak staneliscie?
ehhh wszystko mi zostalo nie mamy obraczek.sukienki nawet nie mam upatrzonej.pochwal sie sukienka
ahhhh Stany my pojedziemy,ale na Florydę z gromadka dzieci
Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj idę na babski wieczór do koleżanki:jup i:
pewnie mnie nie zrozumiecie, ale jak się ma dwójkę dzieci, to nie wychodzi się już tak często, jakby się chciało... nie żebym narzekała
i tż jutro nie pracuje, więc mogę się nawet postarać o kaca
uwierz mi wiem co czujesz
Si zostaje z dziadkami w Polsce,a ja po nocach spac nie moge i sobie mysle i planuje gdzie pojdziemy to taka zaslona symna,przed tym ze bede baaaardzo tesknic za moim robaczkiem

Cytat:
Kurcze, a Wy znow o tym miesie... Serio, nie wiem, o co chodzi. Ja kupuje mielone (wolowe) w Tesco, robie kotlety, zapiekanki, lasagne, spaghetti, pierogi itp itd i nie mam jakichkolwiek problemow! Co wiecej, nie ma ich rowniez moj maz, moj brat ani zadna z osob (a wierzcie mi, troche ich bylo), ktore u nas jadly.
dobrze,ze juz sie lepiej czujesz
tez nie mam problemu mieso na burgery ,tylko angielskie tluszczu jest duzo ,to fakt. mieso holenderskie bylo tak suche,ze mi wiory wyszly.w szoku bylam
mi sie juz smaki pozmienialy i duzo poslkich dan nie smakuje,tak jak sobie ja je wyobrażam

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Lezy w sekcji Ready Meals, vegetarian, czesc tego jest tez w mrozonkach, ale mniej.
Duzo maja roznych fajnych i smacznych produktow, zreszta zobaczysz.
Widze, ze ja tu niewiele o kaczce wiem. Juz tu wrednie oskarzalam Sainsburego, a okazuje sie, ze to kaczka tak ma.
Ale mi apetytu na mieso przez ta dyskusje narobilyscie.
Bardzo czesto je kupuje,dla siebie i Simona. dzieci uwielbiaja parowki i kielbaski,wiec zamiast miesnych serwuje mu tylko takie, no i obowiazkowo paluszki warzywne i kotlety z kalafiora
Tez mam ochote na mieso, konkretnie na kaczke
Ola mieso,pasztety,kielbaski kupuje w Makro.
My dzis na obiad żabie udka z kurczaka mamy.w weekend bedzie wieprzowinka w sosie i kasza gryczana.wieki tego nie robilam,moze nawet dłużej
Stary 2010-04-29, 16:36   #127
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość

Bardzo czesto je kupuje,dla siebie i Simona. dzieci uwielbiaja parowki i kielbaski,wiec zamiast miesnych serwuje mu tylko takie, no i obowiazkowo paluszki warzywne i kotlety z kalafiora
Tez mam ochote na mieso, konkretnie na kaczke
Ola mieso,pasztety,kielbaski kupuje w Makro.
My dzis na obiad żabie udka z kurczaka mamy.w weekend bedzie wieprzowinka w sosie i kasza gryczana.wieki tego nie robilam,moze nawet dłużej
Jesli chodzi o te kielbaski to bardzo dobry wybor, smakuja praktycznie tak samo. Ja tez je bardzo lubie, tz z parowek robi hotdogi. Kotlety z kalafiora i paluszki veg tez lubie.
Nie mam nic przeciw normalnym parowkom i kielbaskom, ale z tymi to przynajmniej wiem co jem. Choc pewnie nie powinnam sie martwic, bo chyba na parowkach w supermarkecie jest napisane z czego sa, wlasciwie to nie wiem. Ale np ostatnio naszla mnie ochota kupic parowki w polskim sklepie takie zza lady i zrezygnowalam przarazona wizja ze tam miesa moze byc 50% albo i mniej. Wszystko przez program Britains Really Disgusting Foods.

Edytowane przez Daenerys
Czas edycji: 2010-04-29 o 16:40

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 16:50   #128
olka_222
Zakorzenienie

wiolqn ty jako prawdziwa dziewczyna wychowana na gospodarstwie chyba najbardziej tęsknisz za "normalnym" mięsem?

Taką niczym nieskalaną wieprzowiną, bez dodatku konserwantów i wody.... Wędzoną własnoręcznie....

ogólnie wydaje mi się że żywność wygląda coraz lepiej ale i jest gorszej jakości... Żeby wyhodować winogron bez pestek? To już chyba jakieś mutacje odmian musieli robić

Daenerys a to "coś" jest bardziej naturalne czy też sztucznie hodowane?

Pieczeń upieczona, nie smakuje źle, ale i wody faktycznie wyleciało sporo.

UWAGA Fanki Terrego Pratcheta. Widziałam zapowiedź filmu w kinie tego autora. Wydawał się całkiem niezły... Chyba zainwestuję w jego książki..

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-04-29 o 17:01
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 17:00   #129
szperrr
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie mnie nie zrozumiecie, ale jak się ma dwójkę dzieci, to nie wychodzi się już tak często, jakby się chciało... nie żebym narzekała
Ja mam tylko jedna, ale calkowicie rozumiem

Co do miesa i nie-miesa:
Taka naprawde mloda jagniecina jest jasniejsza, delikatniejsza i naprawde lekkostrawna. Kilka razy gotowalam i troche nawet sprobowalam przy okazji.. Bo niestety wszystko co z owcy smierdzi mi (poza serem ) Chyba mam to w genach. Moj tata tez robi sie zielony jak ktos mu baranine zaserwuje, czasem mowiac ze "cos ty, przeciez to wolowina/wieprzowina". Wyczujemy niezaleznie od tego w czym sie to miesko moczy.
Tutejsze kurczaki tez mi kiedys nie pasowaly, ale chyba sie przyzwyczailam. Wolowine bardzo lubie, zwlaszcza takim srednim/srednio-krwawym stekiem nigdy nie pogardze Mielone przestalam kupowac przez ciaze (chociaz ostatnio coraz czesciej znowu..) za to prosze rzeznika o zmielenie konkretnego kawalka, ktory sobie wybiore. Od roku robie przymiarki do zakupu maszynki elektrycznej ktora ma nakladki nie tylko do mieska ale i do tarcia ziemniakow tylko ze ciagle jakies inne zakupy wskakuja nam wyzej na liscie .
Quorn jest zjadliwy, choc nie powiem zebym sie zachwycala jego smakiem. I tak jak ktoras z Was zacytowala powyzej producent pisze pieknie o bialku grzybowym takim jak np. w pieczarkach Nie wspomina natomiast, ze uzywa plechy grzyba, ktory bardziej niz pieczarke przypomina wykwit na wilgotnej scianie Mimo wszystko od czasu do czasu nadal to jadamy

Rozpisalam sie na temat miecha i teraz juz musze spadac.. dzis jak co tydzien kolacja u seniorow i juz u nich jestesmy .

Ps. Daenerys, ja sobie wypraszam! Jestem jeszcze w obrebie M25 wiec poludniowo-wschodni Londyn rowniez mnie obejmuje Prosze sie szybko podzielic parkingami!

Edytowane przez szperrr
Czas edycji: 2010-04-29 o 17:05
szperrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 17:02   #130
Kofika13
Zakorzenienie

matko znowu kilka stron do czytania .....
nie obrazicie sie jak sobie daruje bo wy ciagle o jedzeniu a ja .........
probuje jesc jak najmniej

dlatego zaraz zmykam na basen

iiiiiiiiii
juz wiem dlaczego nasz Olcia akurat teraz wybrala sie do uk

100 LAT PANIENKO

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 17:25   #131
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam pozyczony, wiec w sumie nie powinnam sie wypowiadac, ale gotowalam juz w nim chyba z 5x i jest fajny. Bede go na pewno pozyczac co jakis czas i wyprobowywac cos nowego. Ostatnio robilam indyczy udziec (uwaga na sciegna!) i wyszedl PRZEPYSZNY

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
my pojedziemy,ale na Florydę z gromadka dzieci
Okej, to pewnie my na tym etapie dolaczymy [i bedziemy mogli sobie wyczarterowac samolot w 2 rodziny, hyhyhy]
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 17:58   #132
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość

Daenerys a to "coś" jest bardziej naturalne czy też sztucznie hodowane?
Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Ja mam tylko jedna, ale calkowicie rozumiem

Quorn jest zjadliwy, choc nie powiem zebym sie zachwycala jego smakiem. I tak jak ktoras z Was zacytowala powyzej producent pisze pieknie o bialku grzybowym takim jak np. w pieczarkach Nie wspomina natomiast, ze uzywa plechy grzyba, ktory bardziej niz pieczarke przypomina wykwit na wilgotnej scianie Mimo wszystko od czasu do czasu nadal to jadamy

Rozpisalam sie na temat miecha i teraz juz musze spadac.. dzis jak co tydzien kolacja u seniorow i juz u nich jestesmy .

Ps. Daenerys, ja sobie wypraszam! Jestem jeszcze w obrebie M25 wiec poludniowo-wschodni Londyn rowniez mnie obejmuje Prosze sie szybko podzielic parkingami!
Nie wiem jak oni hoduja ten mycoprotein ale wyobrazam sobie ze to wstretnie wyglada. Brr ale smakuje niezle. Jak bardzo naturalne to jest to nie wiem, ale to jakis rodzaj grzyba. Jesli chodzi o produkty to np niby kurczak to tylko ten mycoprotein, bialko kurze i dodatki smakowe, nic wiecej, zadnych konserwantow czy cos nie ma.

Parkingami oczywiscie sie podziele. Mozemy nawet team zalozyc.

Stary 2010-04-29, 18:40   #133
peorth
Zadomowienie

Cytat:
bakretryjka może ja nie uściśliłam: cały czas mówię o wieprzowym mięsie. Może tu właśnie leży problem. Kupuje mięso nie z tego zwierzęcia co trzeba??

Lori dużo wiewiórek na tej Twojej wioseczce jest?

Wołowina nie do końca mi podchodzi, a baraniny, jagnięciny nie jadłam nigdy.

Może polecisz jakiś dobry przepis z wykorzystaniem tego mięsa?

tak w kontekście brzmi jakbyś te wiewiórki chciała smażyć .....

Cytat:
jak chcialam badania na tarczyce i hormony to chodzilam kilak razy do GP zprosba. w koncu poczytalam jakie sa objawy rozregulowania itd, podalam mu prawie wszystkie i dopiero wtedy wypisal skierowanie
to jest najlepszy sposób na badania ja też sobie zrobię niedługo jakoś, tylko co najlepiej symulować żeby zrobili jak najwięcej badań?

Cytat:
wiolqn - a robilas udzce? dobre mieso tylko nie wiem co zrobic zeby takie tluste nie bylo....
plus moj tesc dostanie ode mnie olej w spraju - namietnie topi wszystko w tluszczu a pozniej ziemniaczki sobie polewa a chudy jak szczapa
muszę sobie taki olej sprawić. nie używałam nigdy, a idea oleju w spreju jest fascynująca

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
Ja nie czuje zadnego maslanego smaku Poza tym to mam na odwrot, przyjezdzam do Polski to mi nic nie smakuje bom odzwyczajona chyba
ja też nie mam pojęcia co to ten maślany smak..
ja kupuję mięso przeważnie w tesco, albo w sklepie takim 'u rzeźnika' i jest dobre. wiadomo, że im droższe tym lepsze niestety, ale naprawdę to mięso jest normalne

Cytat:
idź i pokaż jak się bawi KAWA <fanfary>

Cytat:
my labedzi jesc nie mozemy (czyt. Daily Mail) a oni halal moga - a przecie to niehumanitarne i tak na prawde zabronione przez EU.....
niehumanitarne?
czemu?

Cytat:
Ja też nie wiedziałam
Kaczkę przeważnie jem u chińczyka... Ale chodzi za mną żeby zrobić taką domową....

Kupiłam sobie dezodorant Dove w sprayu, przeważnie używam Sure, ale po kilku latach już mi się zapach znudził więc chciałam zmienić. I dziś rano użyłam go po raz pierwszy i ostatni Pokrył moje pachy białą pianką, która się zsypała na pościel (akurat siedziałam na łożu) i jak chciałam ją strzepać na podłogę to się tylko wsmarowała w prześcieradła i pokryła moje dłonie klejącą warstwą jednym słowem MASAKRA!!!!

Daenerys tak tak, załóżcie team! A ja zostanę waszą honorową teamleaderką !!!!
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:15   #134
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Lori dużo wiewiórek na tej Twojej wioseczce jest?

Wołowina nie do końca mi podchodzi, a baraniny, jagnięciny nie jadłam nigdy.

Może polecisz jakiś dobry przepis z wykorzystaniem tego mięsa?
A dosc duzo . Szare wiewiorki sa szkodnikami i czesto ida na odszczal. Podobno ich mieso jest bardzo smaczne, szczegolnie jako potrawka. Jest gdzies pub ktory sie specjalizuje w daniach z wiewiorek. Nigdy nie jadlam, ale jak cos ugotujesz Ola to daj znac .
Tylko rudych nie ruszaj bo cie aresztuja .

I 100 lat ... ciezkich robot, jak to moj tata mawia .
Co szykujesz na wieczor?

Cytat:
Baw sie dobrze . Kaca nie zycze .

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Dokladnie - juz widze jak obieraja te niby pieczarki i robia z nich 'mieso' .
Ja po Quornie mam dziwne uczucie w brzuchu - takie wilgotno-stechniete. Da sie zjesc, ale szalu ni ma .

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
muszę sobie taki olej sprawić. nie używałam nigdy, a idea oleju w spreju jest fascynująca

niehumanitarne?
czemu?
Olej w spreju nie jest idealny, na lekkie smazenie sie nadaje, ale potem sie przypala.

A niehumanitarne, bo zabijaja jak przed wiekami, zwierze sie wykrwawia zlozone w ofierze. Nie mozna stosowam ogluszania czy innych metod eliminujacych bol.

A my znowu o miesie . Mnie tam mielone wolowe jedzie nawozami sztucznymi, innych mielonych wlasciwie nie uzywam, tylko czasem z indyka.
Mleko z plastikowych butelek tez mi smierdzi. Juz sie przyzwyczilam, ale na poczatku kupowalam w kartonie albo butelce.

Jutro mam kurs o nietoperzach . Pol dnia szybko minie i sie jeszcze cos naucze . Tylko ma padac o trening w lesie .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:21   #135
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:

Kupiłam sobie dezodorant Dove w sprayu, przeważnie używam Sure, ale po kilku latach już mi się zapach znudził więc chciałam zmienić. I dziś rano użyłam go po raz pierwszy i ostatni Pokrył moje pachy białą pianką, która się zsypała na pościel (akurat siedziałam na łożu) i jak chciałam ją strzepać na podłogę to się tylko wsmarowała w prześcieradła i pokryła moje dłonie klejącą warstwą jednym słowem MASAKRA!!!!

Ja tez go kiedys kupilam- pisze ze nie zostawia bialych sladow na ubraniach

My mieso kupujemy u rzeznika, wydajemy zazyczaj lekko ponad 100 funtow i starcza nam na kilka miesiecy- mamy ogromna zamrazarke. Czasami kupujemy mieso w supermarkecie. Jagnieciny nie jem- nie znosze zapachu, smaku zreszta tez. TZ za to uwielbia.

Dolaczam zdjecia moich czeresni (to znaczy nie moich ale rosna za moim plotem, w sumie sa niczyje) a i jeszcze mojego psiaka

Olka w mojej okolicy jest malo rododendronow, a pogoda- do dzisiaj bylo pieknie, a dzisiaj lalo jak z cebra ale dopiero po poludniu, rano bylo cudnie

Edytowane przez sylwunia3009
Czas edycji: 2010-04-29 o 19:23
sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:17   #136
7sweety7
Rozeznanie

Hej na nowym watku o bardzo ciekawej nazwie

Tez wam napisze historie o GP. Syn mojej kuzynki, lat wtedy 6, dostal mega goraczki, poszli do GP, powiedzial zeby wrocic za dwa dni, za dwi mega goraczka, dal antybiotyk. Po kolejnych dwoch dniach goraczka wogole nie spadla, moja kuzynka poszla i mowi zeby mu zmienic, albo zwiekszyc bo nie dziala a GP nic, zeby dalej brac, a to juz 6sty dzien prawie 40 stopniowej goraczki, moja kuznka juz stracila cierpliwosc, zrobila awanture i kazali przyjsc na drugi dzien do innego lekarza, a jak cos to na pogotowie, jeszcze tego samego wieczora dziecko wyladowalo nieprzytomne na intensywnej terapii z zapaleniem mozgu (do tej pory do konca nie wiadomo co to bylo) byl najpierw nieprzytomny przez trzy tygodnie, potem otworzyl oczy, ale przez kolejne 5 tygodni mial calkowity zanik funcji ruchowych, nie mowil, nie mogl palcem ruszyc, a byl przytomny, czujecie to, udalo imm sie dostac do szpitala dziecego w Oxfordzie, ktory jest swietny i po leczeniu sterydami jakos z tego wyszedl, ale do tej pory po tym cierpi, ma bardzo niska odpornosc i jest troszke wolniejszy niz inne dzieci, na szczzescie testy na inteligencje sa bardzo pozytywne. No i tacy sa GP czasami, wiec warto sie wybrac do PL.

Ja kupuje mieso czesto w sklepach halal, jest lepiej oczyszczone i swiezsze, tylko ze wieprzowiny sie tam nie dostanie, ale mielone wiepszowe mieso w takich kostkach/paczkach czasami jest w moim polskim sklepie, zawsze wtedy biore duzo i mroze.

Ogladalyscie debate? ja sie chyba sklaniam ku conservatives, chociaz jesli wygrali by LibDem to najwiecej bym zarobila, tu jest fajny kalkulator pokazuje ile sie podatku bedziemy placic zaleznie od tego kto wygra http://www.thesalarycalculator.co.uk/election.php
Generalnie wszyscy chca opodatkowac ludzi ktorzy pracuja i oddac kase na benefity, co mnie strasznie wpienia i jada po bankierach, bo znalezli sobie ofiary, my ciezko pracujemy, a rzad tylko naklada na nas podatki, ciekawe co by bylo w tym kraju gdyby bankierzy zabrali swoje zabawki i sie stad wyniesli. Nie wiem czy slyszalysci o tym podatku ostatnim na bonusy, u mnie zrobili tak ze ten podatek byl odliczony od globalnej puli bonusowej i dopiero potem pula byla podzielona na kraje, tak ze wszyscy zaplacili angielski podatek, ale ni bylo to takie mega odczuwalne

Edytowane przez 7sweety7
Czas edycji: 2010-04-29 o 22:23
7sweety7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:25   #137
upadly aniol
Raczkowanie

Witam

z lekarzem sprobuje po dobroci narazie, wyslalam dzisiaj probke moczu do badan, lekarz ma sprawdzic, jak najszybciej mnie skontaktowac ze specjalistami, a o reszte bede go meczyc w poniedzialek za dwa tygodnie, jesli nic nie wskoram to bedziemy rozmawiac inaczej

ja za miesem nie przepadam, przez jakies 7 lat w ogole nie jadlam, dopiero teraz czasami cos tam zjem, dzisaj np. Tz kurczaka zrobil, ale ja jakas zylke wyciagnelam czy cos i juz mi sie go odechcialo jesc, w zyciu probowalam tylko wolowine, wieprzowine i kurczaka, wiec jak mi piszecie o klubach, w ktorych podaja wiewiorki to az mi dreszcze przechodza, ja na Tz krzycze, ze je kebaba z malych owieczek
Quorn jadam, bo musze jakos bialka dostarczac, a ryb tez nie lubie, wlasnie dzisaj kupilam sobie bacon z tej firmy, a w zamrazarce mam mielone i pseudokurczaka,nie jest rewelacyjne, ale da sie zjesc

Olka sto lat!!!

Edytowane przez upadly aniol
Czas edycji: 2010-04-29 o 22:28
upadly aniol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:56   #138
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość

Jutro mam kurs o nietoperzach . Pol dnia szybko minie i sie jeszcze cos naucze . Tylko ma padac o trening w lesie .

wiedzma !!!! jak sie patrzy !!!

Cytat:
Napisane przez 7sweety7 Pokaż wiadomość
Hej na nowym watku o bardzo ciekawej nazwie

Tez wam napisze historie o GP. Syn mojej kuzynki, lat wtedy 6, dostal mega goraczki, poszli do GP, powiedzial zeby wrocic za dwa dni, za dwi mega goraczka, dal antybiotyk. Po kolejnych dwoch dniach goraczka wogole nie spadla, moja kuzynka poszla i mowi zeby mu zmienic, albo zwiekszyc bo nie dziala a GP nic, zeby dalej brac, a to juz 6sty dzien prawie 40 stopniowej goraczki, moja kuznka juz stracila cierpliwosc, zrobila awanture i kazali przyjsc na drugi dzien do innego lekarza, a jak cos to na pogotowie, jeszcze tego samego wieczora dziecko wyladowalo nieprzytomne na intensywnej terapii z zapaleniem mozgu [...]
no przykra sparwa ....
ale moim zdaniem nie raz sami sobie jestesmy winni :/
i blagam nie idealizujmy tych naszych polkich doktorkow tak bardzo, bo niejednokrotnie nazekalysmy jak mieszkalysmy w PL
niejednikrotnie aby uzyskac "dobra" pomoc trzebabyblo miec znajomosci albo dac w lape
do tej pory tak jest, w wiekszoci polskich miast sluzba zdrowia jest na poziomie dalece odbiegajacym od tego zachodnio - europejskiego...
ja rozumiem ze tutaj GP tez sa fatalni (co niektorzy ) ale w takich przypadkach jak ten... moim zdaniem... nalezalby udac sie niezwlocznie na pogotowie ......

Cytat:
Ogladalyscie debate? ja sie chyba sklaniam ku conservatives, chociaz jesli wygrali by LibDem to najwiecej bym zarobila, tu jest fajny kalkulator pokazuje ile sie podatku bedziemy placic zaleznie od tego kto wygra http://www.thesalarycalculator.co.uk/election.php
ja chcialam ale tz jakis film sobie juz wczesniej zarezerwowal :/
zreszta u mnie w pracy tylko wszyscy narzekaja ( jak bym rodakow slyszala)
mlodziez natomisat opowiada sie ku LibDem z tego co z nimi gadalam
Wiem, ze wiekszosc Gordona nie znosi, wiec jesli podobne nastroje sa w calym uk ....
to pan ma marne szanse na ponowne zwyiestwo :/

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Stary 2010-04-29, 22:58   #139
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Ale tego ostatniego to ja nie napisalam ty bigotko .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 23:11   #140
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tego ostatniego to ja nie napisalam ty bigotko .

hym kazdy moze sie pomylic a Tobie to kariery politycznej jakos nie wroze

sweety

dzieki za sugestie o orbitreku juz na nim szalalam
faktycznie super sprawa

Albert Einstein
Stary 2010-04-29, 23:15   #141
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość

ja rozumiem ze tutaj GP tez sa fatalni (co niektorzy ) ale w takich przypadkach jak ten... moim zdaniem... nalezalby udac sie niezwlocznie na pogotowie ......

Tak Jak mozna dac dziecku antybiotyk na goraczke I nie jechac do szpitala na ostry dyzur
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 23:41   #142
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość

hym kazdy moze sie pomylic a Tobie to kariery politycznej jakos nie wroze
lori - uwaga na podsluchy, sciany maja uszy... nawet wieksze niz nietoperki
Stary 2010-04-30, 08:40   #143
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly aniol Pokaż wiadomość
Quorn jadam, bo musze jakos bialka dostarczac, a ryb tez nie lubie, wlasnie dzisaj kupilam sobie bacon z tej firmy, a w zamrazarce mam mielone i pseudokurczaka,nie jest rewelacyjne, ale da sie zjesc
Becon jest beznadziejny.. tzn da sie zjesc ale bez rewelacji :P suszki sie takie z niego robia

Widze ze pogoda sie u mnie poprawila... ale ma byc tylko tak przez jeden dzien a pozniej... deszcz, deszcz.... deszcz

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

no lux pada
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 08:58   #144
upadly aniol
Raczkowanie

Cytat:
Becon jest beznadziejny.. tzn da sie zjesc ale bez rewelacji :P suszki sie takie z niego robia

Widze ze pogoda sie u mnie poprawila... ale ma byc tylko tak przez jeden dzien a pozniej... deszcz, deszcz.... deszcz
wczoraj wlasnie sprobowalam i maszx racje nie jest dobry
a u mnie juz pada
uciekam szykowac sie do pracy, milego dnia dziewczyny
Stary 2010-04-30, 10:04   #145
olka_222
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za życzenia

Lori TZ dał wczoraj "ciała", zapomniał o kwiatku, prezent kupiliśmy razem więc nie było niespodziewanego zachwytu. Poza tym dzień jak co dzień- trochę rozczarowana jestem.
Ale dobry pstryczek dostałam, bo TZ'towych urodzin nie doceniłam i złożyłam mu tylko życzenia. Byliśmy wprawdzie na odległość ale nic nie stało na przeszkodzie żeby urządzić je tutaj po moim przylocie....No i o prezent się postarać... Mówił o nim w kółko po czym (ja głupia zamiast się domyśleć co miał na myśli) sam sobie go kupił..

Odbijemy sobie za to dzisiaj ze znajomymi w ... polskiej restauracji

peorth kto wie, kto wie może waśnie na wiewiórki się przerzucę Ludzie je w końcu jedzą...

A z tym twoim dezodorantem musiało być coś źle. Bo ja dove używam sporo i często i nigdy nie robił mi śladów.

Lekarze jak lekarze... Rzadko który teraz z powołania jest... Kasa, pieniądze, szmal, kapucha czy jak inaczej to zwał- tylko o to chodzi w Polsce. Jak jest w UK nie wiem. Słyszałam 70%negatywnych wypowiedzi i 30% pozytywnych, pewnie zależy na kogo się trafi. Dobrze że jest chociaż możliwość prywatnej wizyty u lekarza w PL

A czytałyście o tym? http://wiadomosci.onet.pl/2162831,28...adomosceu.html

Wszyscy Polacy którzy przyjechali do UK tymczasowo żeby na mieszkanie zarobić wyjechaliby bez mrugnięcia okiem.

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-04-30 o 10:12
Stary 2010-04-30, 10:23   #146
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za życzenia

Lori TZ dał wczoraj "ciała", zapomniał o kwiatku, prezent kupiliśmy razem więc nie było niespodziewanego zachwytu. Poza tym dzień jak co dzień- trochę rozczarowana jestem.
Ale dobry pstryczek dostałam, bo TZ'towych urodzin nie doceniłam i złożyłam mu tylko życzenia. Byliśmy wprawdzie na odległość ale nic nie stało na przeszkodzie żeby urządzić je tutaj po moim przylocie....No i o prezent się postarać... Mówił o nim w kółko po czym (ja głupia zamiast się domyśleć co miał na myśli) sam sobie go kupił..

Odbijemy sobie za to dzisiaj ze znajomymi w ... polskiej restauracji

peorth kto wie, kto wie może waśnie na wiewiórki się przerzucę Ludzie je w końcu jedzą...

A z tym twoim dezodorantem musiało być coś źle. Bo ja dove używam sporo i często i nigdy nie robił mi śladów.

Lekarze jak lekarze... Rzadko który teraz z powołania jest... Kasa, pieniądze, szmal, kapucha czy jak inaczej to zwał- tylko o to chodzi w Polsce. Jak jest w UK nie wiem. Słyszałam 70%negatywnych wypowiedzi i 30% pozytywnych, pewnie zależy na kogo się trafi. Dobrze że jest chociaż możliwość prywatnej wizyty u lekarza w PL

Wszyscy Polacy którzy przyjechali do UK tymczasowo żeby na mieszkanie zarobić wyjechaliby bez mrugnięcia okiem.

I się z pogrubionym zgodzić nie mogę.
Jaka kasa? Chyba z prywatnych gabinetów, bo jeśli chodzi o stawki w polskiej służbie zdrowia to załamka zupełna jest.

Ale nie o tym.

W zeszłym roku diagnozowali mi dziecko w Polsce.
Na cały tabun lekarzy, który małego oglądał, w dwóch różnych szpitalach spotkałam się z jednym nieprzyjemnym lekarzem (babka miała jakiś głęboki uraz do dzieci).

Dzięki całej reszcie przetrwaliśmy i dajemy radę cały czas.

I nie jesteśmy jedynym przypadkiem, który znam, że lekarz radzi, leczy pomaga.

Przyjechaliśmy tutaj i też mamy dostęp do lekarzy.

Nic mi się dziś nie chce. Wolne mam i odpoczywam. znaczy robię nic.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 10:34   #147
olka_222
Zakorzenienie

luna i ja się z Tobą nie zgodzę. Nawet w państwowych przychodniach wszystko rozbija się o kasę. Limity pacjentów na dzień, kolejki do specjalistów w których czeka się po 2 miesiące, żebranie o skierowanie na badania- choć każdy pacjent ma prawo do konkretnych badań raz na rok lub na dwa lata....

Moja babcia miała kamienie w woreczku żółciowym, miała bóle- zoperowali ją. Ja mam podobne bóle, te same objawy- poszłam do lekarza z troską opowiadam o moich dolegliwościach po czym Pani nie zbadawszy mnie mówi że to pewnie na tle nerwowym.

Zapalenie mięśnia sercowego?? takie rzeczy to tylko u staruszków...

Podejrzenie RZS- jakieś badania? Nieee po prostu moje kości nie nadążają rosnąć, albo zmiana trybu pracy z siedzącej na stojącą (w ruchu). A było ze mną tak źle że z łóżka nie mogłam wstać...

Lekarz radzi, lekarz pomaga ale wszystko do pewnej granicy. Sam się nie angażuje, trzeba im podpowiadać że może to a może tamto...

Z reguły staram się trzymać od lekarzy i chorób z daleka...

Moze gdy chodzi o zagrożenie życia jest inaczej. Na pewno nie wszyscy mają takie doświadczenie jak Ty (pozytywne) albo jak Ja (negatywne)....

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2010-04-30 o 10:40
Stary 2010-04-30, 11:19   #148
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
O jeny, ale czemu Ci tak zrobil ten dezodorant? Ja kiedys mialam Dove i byl dosc okej, nie lubie tylko kulek, bo wydaja sie mi nieskuteczne.
Dobrze, ze przynajmniej Ty sie ze mna zgadzasz w kwestiach miesnych, bo juz sie czulam jak odszczepieniec

Cytat:
Ale fajnie! Tez bym sobie poszla na taki trening.

Cytat:
Napisane przez 7sweety7 Pokaż wiadomość
Generalnie wszyscy chca opodatkowac ludzi ktorzy pracuja i oddac kase na benefity
Bdb. Zrobie sobie duuuzo dzieci i bedziecie na mnie pracowac

Cytat:

O jejku, ale bajki... skad jest ta partia? Z ksiezyca? Moze faktycznie, gdyby mi dali 100tys (po 50tys na osobe ma byc, nie? a Adasia tez liczyc, jak myslicie? bo to by bylo 150tys...), to bym smignela za granice - niekoniecznie do PL, ale jakis mily i cieply region Hiszpanii, albo Wlochy - bo tam mam duzo kontaktow zawodowych Echhh... bajki i tyle!

Cytat:
Nawet w państwowych przychodniach wszystko rozbija się o kasę. Limity pacjentów na dzień, kolejki do specjalistów w których czeka się po 2 miesiące, żebranie o skierowanie na badania
Zgadza sie. Chyba zadna z Was nie zapomniala, jak to wyglada w PL? Ja pamietam, jak musialam wstawac o 4 rano, zeby sie zarejestrowac do ortodonty
A i z prywatnymi lekarzami nie jest juz tak super - czasami kolejki sa na miesiac do przodu (jak sie wlasnie dzisiaj dowiedzialam!).
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:27   #149
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny,ja tylko subskrybuję,co by was dalej podczytywać Pozdrawaim wszystkie,świetny tytuł . Luna,Maatra,Vedma Aniołku ty po dobroci z tymi lekarzami to za wiele nie wskórasz? I co dzwonili wczoraj ze szpitala?

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 11:44   #150
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

bieganie przyjelo format oficjalny teraz. oto co wisi na scianie w naszym biurze. CAly hotel zaangazowal sie w doping, i zaczynaja przyjmowac zaklady. Chyba pora odlozyc czekoladki i wziasc sie za trening. Bo padne a sie nie dam

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ictureid=60553

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości