|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: OSTATNIE CHWILE NA ODCHUDZANIE !/ razem raźniej :) - 5 kg i więcej ! zapraszam
A ja po wczorajszym dniu zauważyłam, że nienawidzę być głodna bo wtedy właśnie szukam. Pewnie to minie z czasem jak się żołądek przyzwyczai... na szczęście nie nie podjadałam tylko jedno ciasteczko niby takie dietetyczne z ziaren do kawy zjadłam
![]() A tak poza tym dzień dobry, kolejny dzień zmagań przed nami. A jak tam u Was, jakieś diety stosujecie?
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OSTATNIE CHWILE NA ODCHUDZANIE !/ razem raźniej :) - 5 kg i więcej ! zapraszam
Cytat:
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
U mnie to samo, już wiele diet zaczynałam i żadnej nie skończyłam.
Podstawowa zasada której się trzymam żeby nie jeść po 18.00 lub 19.00. 2 lata temu przed ślubem schudłam praktycznie nieświadomie bo jadłam wszystko ale pracę kończyłam o 17.00 więc obiadokolacja była gdzieś o 18.00. Potem nic już nie jadłam, no i waga leciała w dół. No i oczywiście moje porcje były małe. Teraz też zaczęłam się tego trzymać. Ja zaraz lecę na spacer, miłego dnia
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
ja postanowilam od dzisiaj kontrolowac pory posilkow... nie mniej odstepu niz 2 godziny i nie wiecej niz 3
bede tego pilnowac
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-05-11 o 12:09 |
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
zastanówcie się, jeśli zjecie coś słodkiego to po 5 min nie czujecie tego smaku i po co ? ja po prostu uciekam od pokus, jem jabłko
. ale jak już zdaży się jakiś wypad z kaaudiaa to zjem tą paczkę 'dietetycznych chipsów'. ale chodzi o to żeby nie traktować słodyczy jako coś niesamowitego i nieosiągalnego.(jeśli wiecie o co mi chodzi) albo taka rada jeśli jecie już coś jedzcie kalorycznego to wolno. naprawdę to pomaga. macie uczucie, że było tego duużo i nie potrzeba wam więcej a jak jesteście z kumpelą to ona zje więcej i jej to pójdzie w dupę. xD a co do mojej wagi to jest tego sporo 62(nie wime dokładnie bo mam przedwojenną wage xd) przy 166m wzrostu. ale ja mam to, że nie mogłabym ważyć 50kg. bo musiałabym zgubić 12 kilo ale nie wime w czym jak nie mma tyle kg tłuszczu także jest to nie możlewe. ale mi chodzi o to zebym dobrze się czuła i NIE KRĘPOWAŁA SIĘ. ![]() a co do klaudi nie wierzcie jej że jest gruba bo ma takie NOGI , że zazdrość bierze. ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- musicie wiedzieć, że wiele dziewczyn pozazdrościło by wam sylwetki. kobiety zawsze chcą tego czego nie mają... jak zgubicie powiedzmy 10 kilo to zaczniecie się czepiać garbatego nosa albo odstających uszu. tak jest zawsze. także dystans ! polecam AKTYWNY WF wiele daje
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pogrubionego to nie mogę się postrzymać troche za stara jestem
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
hehe no fakt.
![]() ale Ty masz o tyle lepiej , że sama decydujesz co jesz np. na obiad. u mnie najgorsze jest to , że mama cały czas kupuje lody ciastka nutelle... ale daje rade. a co do tych rad. mam to do siebie , że jak zacznie o czymś rozmyślać o nie skończę. chciałam jeszcze napisać, ale za długi i by nikomu nie chciało się czytać xDD ja ubóstwiam komuś pomagać i założyłam to konto nie tylko z chęcią parady w schudnięciu. także cieszę sie , że mogłam pomódz. a chciałam jeszcze napisać, że ma problem w tym : kocham jeść . ale to nie tylko słodyczę ale np chleb z masłem . niby nic ale ja to strasznie lubię . polecam jeść słodycze po pożywnym posiłku jesteś wtedy najedzona także nie wciśniesz dużo![]() pozdrowienia od 'klaudiaa'. która nie ma neta ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- pozdrawiam dziewczyny, które zrozumiały co napisałam w poprzednim poście.^^ nie wiem czy sama bym zrozumiała. ale mam to do siebie , że piszę o czymś i potem pisze o czymś zupełnie innym .
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już myślałam że mnie tu zostawiłyście ![]() ja mieszkam jeszcze z rodzicami więc też za dużo nie mogę sama... chociaż przynajmniej sniadania, kolacje sama sobie organizuje a obiad to co rodzinka minus ziemniaki i w mniejszej porcji ![]() dzisiaj się zważyłam i mam 0,5 kg mniej od soboty, mam nadzieję że do soboty to sie utrzyma mam @ więc nie obrażę się jak coś spadnie jeszcze
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-05-12 o 07:46 |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja się zważę w sobotę, mam nadzieję na jakiś ruch na wadze. Ale wczoraj wieczorem jakaś taka siła we mnie wstąpiła i stwierdziłam, że dam radę. komicznaa96 racja co do tych słodyczy. Człowiek zje, 5 min mija i po słodkościach smaku nie ma. U mnie do tego jeszcze wyrzuty sumienia, że jednak się skusiłam. Wczoraj cały dzień nic słodkiego nie ruszyłam. Oby tak dalej...
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak to powiedzial ktos madry: "nie rezygnuj z celu tylko dlatego ze jego osiągnięcie wymaga czasu... czas i tak upłynie" ![]() za trzymanie się z dala od słodyczy
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Idę na spacer spalić śniadanko A jak tam reszta dziewczyn?
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
wiecie co, nie mogłam sie powstrzymac i zważyłam sie dzisiaj
i jest 1kg więcej ale mysle ze jest to spowodowane tym ze zaczełam ćwiczyc miesnie i dlatego a wiadomo ze miesnie troche waza, bo spodnie nadal luzne więc ok i ogólnie widze ze mniej cm, troche sie przeraziłam ale nie poddaje sie i dietuje dalej. dzisiaj na obiad zupa ogórkowa (bez śmietany) alee dobra |
|
|
|
|
#133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i duużo jabłek z jakieś 4 ? ale to standard. muszę coś zjeść zamiast ciastka więc jem jabłka. polecam taki sposób znajdźcie sobvie cos pożywnego i mało karorycznego np. owoc i zajadać się zamiast słodycza. ja jak miałam straszna pokusę kiedyś tam to potrafiłam zjeść na raz 5 jabłek i potem nie mogłam wcisnąć tego ciastka. w rezultacie nie zjadłam ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- jakie macie BMI ? |
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak po spacerze?![]() [1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;1924664 4]wiecie co, nie mogłam sie powstrzymac i zważyłam sie dzisiaj i jest 1kg więcej ale mysle ze jest to spowodowane tym ze zaczełam ćwiczyc miesnie i dlatego a wiadomo ze miesnie troche waza, bo spodnie nadal luzne więc ok i ogólnie widze ze mniej cm, troche sie przeraziłam ale nie poddaje sie i dietuje dalej. dzisiaj na obiad zupa ogórkowa (bez śmietany) alee dobra na pewno schudniesz ![]() ja sobie dzisiaj uświadomiłam że od jakiegoś półtorej tygodnia nie przekraczam 1000 kcal ale nieumyslnie... na sniadanie jogurt, drugie sniadanie jogurt, trzecie sniadanie jogurt maly obiad i lekka kolacjaa dzisiaj patrze a te jogurty/serki maja 119 kcal wiec do obiadu tylko 360 kcal na kolacje jadam około 150 więc zostaje 500 a tyle może zjem na obiad... naprawde sama jestem w szoku... myslalam ze te jogurty tak ok 250 maja dlatego popoludniu sie ograniczalam... ale dzisiaj zjem wiecej ![]() Cytat:
to zło ![]() ![]() 3 bułki i makaron to troche za duzo weglowodanow na raz... zreszta wiesz jablka tez troche maja... lepiej marchewki jedz jak cie cos bierze ![]() 21,9
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-05-12 o 17:33 |
||
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, widzę , ze u was dobrze
jak już wspomniała komicznaa96 nie miałam internetu i dlatego mnie nie było u mnie nie za ciekawie z dietą... przed chwilą zadłam omlet , czego bardzo żałuję . Skończyły mi się płatki fitness , a niestety na moim osiedlu nie ma takich płaktków, więc nie mam pojecia co zjem na śniadanko
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej jedz owsianke albo otreby, bo takie platki to nie sa takie fit jakby mozna myslec ;p a owsianka jest pycha i zapycha ;p (ale rym ;d) Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2010-05-12 o 20:54 |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pech chciał ze ani owsianki ani otrębów tez nie posiadam, po mojej szafce krąży smakowita nutella i mnie woła do siebie, ale zatykam uszy ! jakies inne pomysły na sniadanko?
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jadam jogurty/serki no i odkryłam niskokaloryczną makrelę w galarecie (najtańsza w biedronce) z warzywami... pychota ![]() a tak, jaja w różnych postaciach biały ser, makrela wędzona itp.
|
|
|
#139 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a ja mam taki problem. W zasadzie może część z Was mnie wyśmieje, ale część na pewno zrozumie. Mam 170 cm wzrostu i jestem dość szczupła, a mimo to ważę 62 kg, chociaż podobno nie wyglądam. Uważam, że to zdecydowanie za dużo i chciałabym zrzucić tak chociaż z 5-6 kg. I mam jeszcze dwa straszne problemy. Po pierwsze, mam masywne uda i łydki. Po drugie, mimo tego, że mam 18 lat, mam lekki cellulit na udach i pośladkach. Co byście polecały na moje problemy z odchudzaniem, cellulitem i masywnymi łydkami i udami? Dzięki za każdą odpowiedź.
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się że 4 kg spokojnie Ci wystarczą, ale to zależy od Ciebie na cellulit najlepiej cwiczenia plus dieta plus masaze ale osobiście mam cellulit i w ogole mi nie przeszkadza... w twoim wieku mialam juz pierwsze siwe wlosy- to byl moj koszmar ![]() tak w ogole to czesc zapraszam do przylaczenia sie do nas
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, cześć
. Chętnie się przyłączę .Z ćwiczeń to jak narazie chodzę na basen co drugi dzień. Z samego rana, więc nie jestem wtedy jeszcze zmęczona po całym dniu i mam energię do pływania. Mi strasznie cellulit przeszkadza, zwłaszcza w stroju kąpielowym. No i to, że mam za grube uda. Chce mi się założyć krótką spódniczkę albo spodenki, no i nie za dobrze to wtedy wygląda. |
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz ćwiczeń będziesz dietować?
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie nie wiem, jak z dietą. Generalnie lubię zieloną herbatę i piję jej dużo, więc to chyba plus. Niestety nie potrafię się wyrzec się minimum jednej dziennie kawy. Ale nie słodzę ani herbaty ani kawy, więc to mi jakoś ogranicza wyrzuty sumienia
. Staram się generalnie ograniczać słodycze, ale niestety tak mocno je lubię, że nie potrafię zrobić sobie takie całkowitego odwyku. Więc stosuję zasadę, że jem np. kawałek ciasta, ale tylko raz dziennie. Staram się też nie jeść kolacji. Możecie mi coś jeszcze podpowiedzieć?
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie kawa wg mnie to nie zlo wiele diet ja dopuszcza bo przyspiesza przemiane materii, ja ograniczam do 1 dziennie (tez nie slodze )fajnie robisz ze slodyczami- ja na poczatku ograniczalam az w koncu prawie mi w ogole przeszla ochota... a teraz sobie mowie ze nie po to tyle sie mecze zeby to przez glupie ciastko stracic ![]() kolacje jedz ok 3 godziny przed snem, lekka jakas, najlepiej im mnie weglowodanow tym lepiej ogolnie zdrowe odżywianie ![]() 5-6 posilkow dziennie, o stałych porach (sama ostatnio odliczam dokladnie 3 godziny miedzy posilkami) zeby nie podjadac, duzo warzyw, dużo wody mniejsze posiłki zjedz polowe, poczekaj 10 minut czy jestes glodna i zjedz lub nie reszte ![]() w sumie takie banalne rzeczy ale ciezko je wprowadzic cos o tym wiem
Edytowane przez Stysik Czas edycji: 2010-05-12 o 21:55 |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie podpowiedzi.
A może mogłabyś mi jeszcze polecić jakieś ćwiczenia na spalenie tłuszczu głównie z ud, pośladków i łydek? Bo obawiam się, że sam basen, nawet regularnie, nie wystarczy. |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze rower i biegi ![]() pierwszy raz sie odchudzasz? bo jesli tak to masz latwiej, organizm nie jest przyzwyczajony...tylko musisz uwazac na jojo ale to dotyczy nas wszystkich ![]() tu sa zasady: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
W zasadzie tak, odchudzam się po raz pierwszy. Dzięki za te wskazówki, zaraz je przestudiuję. No i nie ma co zwlekać, trzeba się brać za siebie
.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
[1=881a135baa34e075ff271ac 6ad77e43317518c11;1924664 4]wiecie co, nie mogłam sie powstrzymac i zważyłam sie dzisiaj
i jest 1kg więcej ale mysle ze jest to spowodowane tym ze zaczełam ćwiczyc miesnie i dlatego a wiadomo ze miesnie troche waza, bo spodnie nadal luzne więc ok i ogólnie widze ze mniej cm, troche sie przeraziłam ale nie poddaje sie i dietuje dalej. dzisiaj na obiad zupa ogórkowa (bez śmietany) alee dobraKilka lat temu namiętnie ćwiczyłam callanetics. Po 2 miesiącach waga nie spadła (nawet nie pamiętam czy czasem nie wzrosła ciutkę) ale za to obwód w pasie się zmniejszył znacznie i ciuchy były za luźne. Więc jest dokładnie tak jak piszesz mięśnie ważą i mimo, że na wadze nie ma spadku to i tak chudniesz ![]() U nas kolejny dzień, żołądek mi się już przestawił na mniejszą ilość jedzenia. Wczoraj byłam zalatana i nie miałam kiedy poćwiczyć, dobrze, że spacer chociaż był. Dziś też mam latania po urzędach więc nie wiem jak to będzie z ćwiczeniami. Już się boję sobotniego ważenia hehe... Pozdrawiam
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Po 6 dniach wypadnięcia z rytmu MŻ, spowodowanego pobytem w rodzinnym domu i ciągłym namawianiu na skosztowanie różnych przysmaków
powracam o wiele bardziej zmotywowana Straram się stosować do zaproponowanej zasady mniej a częćsiej. Ważyłam się w sobotę przed wyjazdem waga wskazywała 72 kg, a przywiozłam ze sobą 2 kg więcej Wiecie żal mi tej ciężkiej pracy włożonej w codzienne ćwiczenia i tak sobie obiecałam, że nie dam się więcej namówić na pączki ( wlasnej roboty mojej mamy ), alkohol, gazowane napoje ( PEPSI ),no i grilowanie zakończone obżarstwem i wyżutami sumienia. Ehhh czemu nie chudnie się tak samo przyjemnie jak je??? Dziś obiecałam sobie mocne postanowienie poprawy i co najważniejsze zaglądać i pisać z Wami regularnie.
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzeba sie pilnowac bedzie dobrze to co w kilka dni przytylas pewnie szybko stracisz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

. ale jak już zdaży się jakiś wypad z kaaudiaa to zjem tą paczkę 'dietetycznych chipsów'. ale chodzi o to żeby nie traktować słodyczy jako coś niesamowitego i nieosiągalnego.(jeśli wiecie o co mi chodzi) albo taka rada jeśli jecie już coś jedzcie kalorycznego to wolno. naprawdę to pomaga. macie uczucie, że było tego duużo i nie potrzeba wam więcej a jak jesteście z kumpelą to ona zje więcej i jej to pójdzie w dupę. xD a co do mojej wagi to jest tego sporo 62(nie wime dokładnie bo mam przedwojenną wage xd) przy 166m wzrostu. ale ja mam to, że nie mogłabym ważyć 50kg. bo musiałabym zgubić 12 kilo ale nie wime w czym jak nie mma tyle kg tłuszczu także jest to nie możlewe. ale mi chodzi o to zebym dobrze się czuła i NIE KRĘPOWAŁA SIĘ.
troche za stara jestem 

za trzymanie się z dala od słodyczy 

i jest 1kg więcej
ale mysle ze jest to spowodowane tym ze zaczełam ćwiczyc miesnie i dlatego a wiadomo ze miesnie troche waza, bo spodnie nadal luzne więc ok i ogólnie widze ze mniej cm, troche sie przeraziłam ale nie poddaje sie i dietuje dalej. dzisiaj na obiad zupa ogórkowa (bez śmietany) alee dobra
na pewno schudniesz
ale nieumyslnie... na sniadanie jogurt, drugie sniadanie jogurt, trzecie sniadanie jogurt maly obiad i lekka kolacja
na kolacje jadam około 150 więc zostaje 500 a tyle może zjem na obiad... naprawde sama jestem w szoku... myslalam ze te jogurty tak ok 250 maja dlatego popoludniu sie ograniczalam... ale dzisiaj zjem wiecej
to zło 
- 60
mysle ze rower i biegi
Wiecie żal mi tej ciężkiej pracy włożonej w codzienne ćwiczenia i tak sobie obiecałam, że nie dam się więcej namówić na pączki ( wlasnej roboty mojej mamy
), alkohol, gazowane napoje ( PEPSI