![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: APS Pedagogika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Nie jest ciężko się dostać. W ubiegłym roku progi punktowe wahały się koło 180-200 punktów na pedagogikę ogólną i około 240 na specjalną. Co oczywiście może się troszkę różnić. Brane pod uwagę są polski, j. obcy oraz przedmiot dodatkowy. Poziom podstawowy razy jeden, a rozszerzenie razy dwa
![]() Gorzej jest później już po dostaniu się dostać się na określoną specjalizację. Na niektóre ciężko, ale zawsze można dać podanie do rektora (ładnie umotywowane) i może się uda ![]() Edytowane przez e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 Czas edycji: 2013-03-11 o 02:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3969505 9]Nie jest ciężko się dostać. W ubiegłym roku progi punktowe wahały się koło 180-200 punktów na pedagogikę ogólną i około 240 na specjalną. Co oczywiście może się troszkę różnić. Brane pod uwagę są polski, j. obcy oraz przedmiot dodatkowy. Poziom podstawowy razy jeden, a rozszerzenie razy dwa
![]() Gorzej jest później już po dostaniu się dostać się na określoną specjalizację. Na niektóre ciężko, ale zawsze można dać podanie do rektora (ładnie umotywowane) i może się uda ![]() właśnie ostatnio słyszałam, że nie jest ciężko się dostać, ale nie myślałam, że aż tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3970749 4]Jest dużo miejsc
![]() ![]() a Ty studiujesz na APS? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim to niezbyt duża uczelnia, która mieści się w trzech budynkach na niezbyt obszernym terenie. Z biegiem czasu nawet jak kogoś nie znasz to już kojarzysz z twarzy (przynajmniej niektórych) i jakoś milej się robi. Są ciekawe koła naukowe, można bardzo łatwo się wkręcić w organizację różnych rzeczy na uczelni czy samorząd. Chcesz to działasz. Twoje życie nie musi polegać tylko na przyjściu i wyjściu z budynku. Organizowane są konferencje, szkolenia czy inne dojść fajne rzeczy. Z APS-em dojść łatwo się związać. I chociaż kilku wykładowców odstrasza to z biegiem czasu patrzy się na nich z lekką nostalgią, że jakoś się przeszło i zaliczyło. Jedni są wymagający, inni mniej. Jedni bardziej wyrozumiali, inni mniej. Jednak większość spraw załatwia się po ludzku. A jeżeli są jakieś problemy to wszystkie rozwiąże przemiły prodziekan ds. studenckich ![]() Tak naprawdę zostałam dzięki atmosferze, swojej grupie oraz kilku wykładowcom ![]() Jaka pedagogika by Cię interesowała? Może wtedy uda mi się konkretniej odpowiedzieć na jakieś Twoje pytania ![]() Edytowane przez e5f8e1654645f7f709e372d7f739a8569d1c32e2 Czas edycji: 2013-03-14 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3977649 1]Tak, ale na innym kierunku
![]() Przede wszystkim to niezbyt duża uczelnia, która mieści się w trzech budynkach na niezbyt obszernym terenie. Z biegiem czasu nawet jak kogoś nie znasz to już kojarzysz z twarzy (przynajmniej niektórych) i jakoś milej się robi. Są ciekawe koła naukowe, można bardzo łatwo się wkręcić w organizację różnych rzeczy na uczelni czy samorząd. Chcesz to działasz. Twoje życie nie musi polegać tylko na przyjściu i wyjściu z budynku. Organizowane są konferencje, szkolenia czy inne dojść fajne rzeczy. Z APS-em dojść łatwo się związać. I chociaż kilku wykładowców odstrasza to z biegiem czasu patrzy się na nich z lekką nostalgią, że jakoś się przeszło i zaliczyło. Jedni są wymagający, inni mniej. Jedni bardziej wyrozumiali, inni mniej. Jednak większość spraw załatwia się po ludzku. A jeżeli są jakieś problemy to wszystkie rozwiąże przemiły prodziekan ds. studenckich ![]() Tak naprawdę zostałam dzięki atmosferze, swojej grupie oraz kilku wykładowcom ![]() Jaka pedagogika by Cię interesowała? Może wtedy uda mi się konkretniej odpowiedzieć na jakieś Twoje pytania ![]() albo wychowanie przedszkolne , albo pedagogika wczesnoszkolna i korekcyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3988379 8]Dość sporo chętnych jest potem na te kierunki i trzeba się szykować na egzamin w okolicach grudnia, kiedy rusza rejestracja na specjalności
![]() Jeśli chodzi o magistra zaocznie to też są egzaminy?
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Tam chyba jest jeszcze inaczej, bo od razu dostajesz się na określoną specjalizację http://irk.aps.edu.pl/kierunki.php?o...dia_2&aktywne=
Najczęściej brana pod uwagę jest średnia na dyplomie i z pracy licencjackiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie studiów zaocznych magisterskich na pedagogice - kierunek andragogika i doradztwo personalne. Zamierzam się tam wybrać od października
![]() ![]()
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Dot.: APS, czyli Akademia Pedagogiki Specjalnej w Warszawie - znajdzie się ktoś? ;)
Hej Wam, mam pytanie - kiedy wybiera się specjalizację na APS?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Dot.: APS, czyli Akademia Pedagogiki Specjalnej w Warszawie - znajdzie się ktoś? ;)
a ja mam pytanko co do progów punktowych. gdzie można znaleźć wykaz progów z ostatniego roku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Hej, studiuję wychowanie przedszkolne na APS. Progi punktowe nie są wygórowane : psychologia -ok. 340 pkt.
pedagogika ogólna - ok.180-190 pedagogika specjalna - zawsze kilka punktów mniej niż pedagogika Pierwszy rok na pewno jest przytłaczający pod względem ilości zajęć i wymagań ![]() Dostać się na kierunek nie zonacza dostać się na specjalność. Na wychowanie przedszkolne oraz wczesnoszkolną z korekcyjną zawsze są egzaminy ustne - nie wszystkim udaje się dostać, nawet jeśli złożą podanie do dziekana. W tym roku nie została otwarta specjalność edukacja dorosłych, na pedagogice specjalnej - pedagogika lecznicza oraz doradztwo zawodowe w rehabilitacji. Wg mnie przedmioty specjalnościowe są bardzo dobrze prowadzone, resztę oceniam kiepsko. Ostrzegam przed ćwiczeniami z biomedyki ! Od tego roku sami szukamy praktyk, co niestety sprawia problemy wielu studentom ![]() Ogólnie nie jestem zadowolona z tej uczelni, znam wiele osób, które zamierzają ją zmienić i które już ją zmieniły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Radzę też popytać starsze roczniki jak wyglądało, gdy byli w programie dobrych praktyk i mieli je załatwiane z góry. Na uczelni można znaleźć też jakieś pojedyncze oferty odnośnie praktyk. Czasami lepsze to niż iść do placówki, która jest daleko od miejsca zamieszkania i nie odpowiada temu co chcemy. Ja początkowo miałam o wiele gorsze nastawienie do APS-u, a teraz miło mi się tu chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Miejsce praktyk musimy znaleźć sobie sami, a to często oznacza chodzenie po szkołach oraz przedszkolach i słuchanie tego, że nie przyjmują praktykantów z wielu różnych powodów, bądź mają ich już za dużo (szczególnie te położone w dobrych dzielnicach). O ile przedszkole można znaleźć prywatne, o tyle ze szkołą będzie już trudniej. Dużo łatwiej będzie znaleźć Ci placówkę w małym mieście lub na wsi, tam z reguły wyrażają zgodę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Dot.: Studia na APS Warszawa
Cześć
![]() Ostatnio post się nie dodał, mam nadzieję, że teraz problemu nie będzie. Mam pytanie, ponieważ na stronie APS nie znalazłam takiej informacji. Czy na tej uczelni w przyjęciu na studia ma znaczenie kolejność dokonania rejestracji? Dodam, że chodzi mi o studia zaoczne. Pytam, bo nie jestem pewna, czy tam przyjadę, a boję się, że jeśli zarejestruję się dopiero pod koniec czerwca to miejsca już będą zajęte ![]() Najlepiej jakby ktoś rozwiał moje wątpliwości. Dlatego proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
A co myslicie o magisterce z resocjalizacji na apsie po pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej ???
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Dawno tutaj nikt nie zaglądał, ale może ktoś mi udzieli odpowiedzi na kilka pytań
![]() Opowiedzcie jak wyglądają zajęcia, dużo uczenia czy może więcej praktyki? Trzeba mieć jakieś specjalne zdolności muzyczne lub plastyczne? Czy jest później możliwość uczenia się psychologii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Może ktoś wie jaki był próg w ubiegłym roku na pedagogikę i pedagogikę specjalną?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Ja polecam. Jestem teraz na II roku psychologii. Nie wiem czy progi się zmieniły, to chyba zależy od kierunku. Na psychologię nie jest łatwo się dostać, ale np na pracę socjalną to już pestka. Ogólnie na studiach jest nieład i bałagan, dziekanat nigdy nic nie wie itp. Ale same zajęcia są bardzo praktycznie prowadzone. Wykładowcy - wiadomo, jak na każdej uczelni, jedni naprawdę super, inni tragiczni. Przez 1 rok trzeba przebrnąć mimo przedmiotów nieciekawych i praktycznie niepotrzebnych (filozofia, logika) ale za to już w 2 semestrze II roku zaczynają się praktyczne i ciekawe zajęcia, warsztaty.
Ja polecam, jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Będę składała w tym roku na psychologię, mam nadzieję, że dostanę się na UW, ale jeśli nie to celuję w APS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Też będę składać na psychologię, mam nadzieję, że się dostanę, zdaje trzy R, więc nie powinno być problemu niby, ale nie wiadomo, jak pójdzie...
![]() |
#150 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.