![]() |
#121 |
Zasiedzenie
|
Dot.: Jakie to uczucie kochać się bez gumki?
Kiedyś czytałam artykuł w Wysokich Obcasach (chyba z rok temu) o nastolatkach w UK które masowo zachodzą w ciążę. Były dwie główne przyczyny: pierwsza to bardzo niska świadomość, bezmyslność ("jak super jest mieć dziecko"); druga - socjal. Taka młoda matka z dzieckiem dostaje od państwa mieszkanie i comiesięczną kwotę - dokladnie już nie pamietam, ale wiele nastolatek znajduje w tym sposób na życie, bo bardziej im się opłacała urodzic niż iść do pracy.
Może bezpłatna antykoncepcja jest próbą zapanowania nad tym rozrodem nastolatek... chociaż wiele to nie da dopóki dziecko będzie sposobem na ustawienie się. Pomyślalam sobie, że u nas przydałaby się refundacja, ale też pewnie to niewiele da, bo ktoś musiałby po nią jeszcze wyciągnąć rękę (po antykoncepcje), a u nas świadomość (nastolatkow i nie tylko) w tym względzie kuleje... Chociaż ja bym nie pogardziła darmowymi tabsami :P Ale offtop :P Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2010-09-09 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Więc to nie takie proste w Polsce by było ![]()
![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale serio, jestem w stanie założyć się o cokolwiek, że jakby taki pomysł padł, ktoś wyciągnąłby argument, że przecież Polacy nam wymierają, a tu feminazistki i pedały chcą jeszcze hormonów darmowych?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zasiedzenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ano tzw. "polityka prorodzinna" jest o tyłek rozbić na każdej płaszczyźnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny-faktycznie czujecie różnicę z gumką i bez? Bo że facet czuje, to rozumiem, ale kobieta..?
Ja właśnie ostatnio postanowiłam spróbować i nic z tego, w końcu założyliśmy gumkę, bo zupełnie nie mógł we mnie wejść :/ A teraz coraz bardziej tego chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
ja nie czuję różnicy. gumki są ok, nic nie wycieka potem
![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- wcale nie. mi to naprawdę obojętne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bez gumki jest o wiele wiele lepiej . może gumki mieliście ze środkiem nawilżającym to było łatwiej mu wejść w Ciebie a jak kochacie sie bez to są specjalne żele nawilżające i wtedy problemu nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
I chyba nie są tak dobre jak tabletki 100 % płatne (niektóre z nich mają mało hormonów, dzięki czemu mniej szkodzą organizmowi).
Edytowane przez Querez Czas edycji: 2011-01-02 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Brałam te tanie - są skuteczne bo w ciąże nie zaszłam.
A miałam mniejsze skutki uboczne niż np. cilest, yasminelle. Więc... kwestia indywidualna.
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
może jestem dziwna, ale wolę z gumką, mocniejsze tarcie jest, TZowi też nie przeszkadza
![]() chociaż lubiłam strasznie jak kończył we mnie bez gumek, czuło się taką cudną bliskość
![]() |
#131 | |
BAN stały
|
Cytat:
A coś mogłabyś napisać o ilości hormonów w tych co brałaś w porównaniu z cilest czy logest. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Otóż to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
ja nie czuję dużej różnicy, ale mój TŻ mówi, że dla niego to kolosalna różnica.
![]() a może ktoś próbował Unimil SKYN ? podobno prawie jak skóra, chętnie poczytam opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez jest obojetne czy jest gumka czy jej nie ma. Moj Tz mowi,ze bez jest bardziej sexy, choc kiedy zaklada gumke i ja go tak obserwuje, to to tez na mnie dziala
![]() Z plusow kochania sie bez gumki- finisz jest naprawde podniecajacy. Minus- jak wspomniano- malo higieniczny ![]() Kolejny plus- kiedy chcesz i gdzie chcesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ja też to właśnie z tego powodu lubię. Bardziej kwestia psychiki, niż doznań cielesnych de facto. Bo pod tym drugim względem ja raczej wielkiej różnicy nie widzę, mój TŻ też nie. I z gumką i bez jest tak samo super. Chociaż nie przeczę, że bez jest fajniej, ale właśnie chyba bardziej ze względu na tą bliskość itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Facet pewnie czuje różnicę, natomiast dla mnie sama świadomość jest bardzo podniecająca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Zasiedzenie
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że są w pełni skuteczne. Ja brałam moje 3 lata i bardzo sobie chwalę- zero skutków ubocznych, cera idealna. To były tabletki o dużej dawce hormonów (Cyprest), miały leczyć trądzik. Teraz zmieniłam na nierefundowane, o niewielkiej dawce hormonów (Kontracept) i póki co nie widzę różnicy (w kwestii skutków ubocznych), no oprócz różnicy finansowej. No ale nimi trądziku bym nie wyleczyła. Jeszcze pomyślałam, że wypowiem się w temacie, ale już nie pamiętam jak to jest z gumką ![]()
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2011-01-04 o 21:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś koleżanka namówiła mnie na prezerwatywę prążkowaną ze śmieszną krowią głową.ponoć odlot totalny. ja nie wyczułam żadnych doznań.chyba ze mna coś nie tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Z tego powodu ich nie lubię.W moim przypadku nawet zel nie pomaga.
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jakie tabletki bierzecie ?
Ja Cilest i boje się,że może okazać się mało skuteczny. A mam straszną ochotę spróbować bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
cisteczkowypotwór jak tabletka może nie zabezpieczać ? ja też brałam cilest, ale fatalnie się czułam i przerzuciliśmy się na gumki, ale jak brałam tabsy to kochaliśmy się bez stresu, bez żadnych innych zabezpieczeń bo po co albo sie truje, biore tabsy i kocham bez stresu nie wmawiając sobie niczego albo stosuję gumki i troszkę uważam. Nie rozumiem tej paniki, jakaś niedojrzałość tu się wkrada, jak nie jesteś gotowa i boisz się panicznie konsekwencji to pozostań przy oralu bo po co sobie psuć przyjemność ciągłym zamartwianiem
![]()
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
nie boję się posiadania dziecka a raczej reakcji mojej matki, przy kilku wątkach się już na jej temat wypowiadałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
MArjorie- jeden post wyżej pisałam, że już wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po co je bierzesz, jeśli kochasz się w gumce? To bezsens kompletny. Nie lubię prezerwatyw, kochamy się zawsze bez gumki, biorę tabletki. Uwielbiam moment, gdy mój mężczyzna kończy we mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla Ciebie bezsens, dla innych nie.
![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
Oczywiście, że ktoś może nie lubić tego momentu, i to z bezsensem nie ma nic wspólnego. Ale ty nie zrozumiałaś mnie wcale. Bezsensem nazwałam stosowanie prezerwatywy, gdy się bierze tabletki. Odpisywałam ciasteczkowemupotworowi, która napisała, że chce kochać się bez gumki, ma ochotę (straszną) spróbować, ale się boi małej skuteczności tabletek. Czy napisałam niezrozumiale, czy też nie przeczytałaś uważnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Uważam, że to bezsens" niż "Nie ma żadnego sensu". I w swojej wypowiedzi nie zawarłaś nic na temat skuteczności tabletek ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
BAN stały
|
O ich skuteczności była już tyle razy mowa, że uznałam, że nie muszę się powatarzać. Wiadomo, że właściwie stosowane są bardzo skuteczne.
Powiedziałam: "po co je bierzesz, jeśli kochasz się w gumce. To bezsensens kompletny". Co tu jest niezrozumiałe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Kochałam się z gumką i bez. Jak większosc dziewczyn, potwierdzam - bez o wiele lepiej (niebo a ziemia!
![]() Problem zaczyna się, gdy podświadomie odbiera się taką sytuacje (bez) jako niekomfortową (obawa przed ciążą, chorobami - bądźmy szczere - nic tak nie chroni jak gumka, no chyba, że szklanka wody - zamiast ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.