|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Ehhhh, problem z załacznikiem, który nie chce się dodać więc daję link do google: http://docs.google.com/Doc?id=dc5psnqg_20czrg6wgp
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Ja postawiłabym, nawet po wysiłku, na białko, bo nie będzie Ci już potrzebna energia, którą głównie z węglowodanów człowiek czerpie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- No i 15' rozciągania nie jest uwzględnione w opisie, jak to wygląda, ponieważ korzystam z 2 filmików ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
W sumie człowiek by chyba zgłupiał od wyliczania tego wszystkiego, w każdym razie chyba najważniejsze jest to, że nic nie podjadałam, fast foodu, chipsów, śmieciowego jedzenia, słodyczy. To też mały sukces i chyba zjadłam dzisiaj dość zdrowo. Tak mi się wydaje. No, i sporo się dziś ruszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
ułaaa ciężko za wami nadążyć, nie było mnie zaledwie kilka godzin, a tu o proszę ile nowych postów, spokojnie przeczytałam wszystkie.
Tak to ja uznaję dniem takim jako tako grzeszkowatym ![]() ![]() Dzisiejszy dzień minął ok, poza małym grzeszkiem o którym wspomniałam nic więcej się nie wydarzyło. Dziś już się nie ważę, zważę się rano.Myślę że pomiarów możemy dokonywać co tydzień i wpisywać je do tabeli, np. w piątki ![]() Jeździłam na rowerze- 12 km za mną ![]() ![]() Myślę, że dodam do swojego jadłospisu tą kaszę gryczaną, tuńczyka i zakupię mrożone jagody, mogą super smakować zmiksowane blenderem ![]() ![]() Jutro znów przewaga jabłek, a na śniadanko zjem 2 jajka na twardo i wypiję zieloną herbatkę ![]() Życzę wam miłego wieczoru i spokojnej nocy! Trzymać się!! Pamiętajcie słodycze to nasi wrogowie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Co do mojego treningu:
P.S. na wakacjach będę mieć czas na długie ćwiczenia ![]() No i musze już się nastawiać, iż będzie to intensywny trening ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w sumie też dosyć zdrowo, tylko jeszcze trochę zła jestem na tego 1piernika ![]() Cytat:
![]() wiesz, póki co nie ma jeszcze jagód więc jeśli bardzo chcesz to kupuj mrożone, ale jesli tylko będą to świeże, bo takie mają najwięcej składników odżywczych ![]() U mnie kasza gryczana w domu jest, rzadko jadam, ponieważ nie łączę węglowodanów z białkami i póki co nie mam zbyt szerokiego pola popisu z daniem, aby było właściwie, ale co jakiś czas zjem trochę, a niedługo jak będzie więcej warzyw to już na pewno będę ją częściej jeść ![]() trzymajcie jutro rano za mnie kciuki... tak godzina 9.00 do 9.40 ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Co do mierzenia i podawania wagi do tabeli -> to jak uważacie ![]() ![]() I proszę - zajrzyjcie na w.w. link, bo bardzo zależy mi na Waszym zdaniu ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() ja wczoraj basen 1h (az mam zakwasy ![]() i spacer ![]() dzisiaj pewnie tez sie wybiore ![]() na dzisiaj zjadlam 3 kromki z pomidorem i ogorkiem. do pracy tez sobie zrobilam. pewnie kolo 12 je zjem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Ja juz po śniadaniu: 2 kromki pełnoziarnistego chleba z 2 plastrami szynki z indyka + pół pomidora+herbata zielona ![]() 2 śniadanie będzie pól wieśniaka ze szczypiorkiem obiadek hmm jeszcze nie wiem ![]() Zaraz ćwiczenia i trzeba będzie szykować się do pracy bo mam na 13 ehhh
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak wyglada sprawa z jedzeniem w pracy? na uczelni?
co jecie jesli jestescie poza domem? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W pracy mam jedną przerwę 15 min i wtedy jem kanapkę albo jakiś serek to zależy >> miedzy czasie w pracy nie jem nic bo nie mam na to czasu ![]() Dlatego ustaliłam sobie tak : Śn: 7.00 2 śn; 10.00 obiad:13.00 pod: 18.00 kol;22.00 chodzę spac koło 1.00 to mogę jeść kołacie o 22 pieczywo jem raz dziennie jak jem na śniadanie to do pracy biorę serek a jak nie jem na śniadanie to do pracy biorę kanapkę W pracy wypijam średnio 1,5 l wody miedzy czasie ![]() Moje posiłki nie są jednakowych odstępach czasowych ale jak jadam tak cały tydzień to metabolizm i tak jest uregulowany ![]() Jak myślicie ????
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę do pracy na 9 i staram się sobie przygotować jedzonko tak, żeby mieć gotowe i zjeść co 3 godziny. Dzisiaj np plan jest taki: 9.00 płatki fitella z mlekiem (+ kawa z mlekiem bez cukru) 12.00 tuńczyk z puszki 15.00 pół torebki ryżu basmati + mały pomidor + mały ogórek 18.00 jabłko 21.00 1,5 miarki białka Co Wy na to?
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
mysle ze calkiem ok
![]() ja zaraz ide na II sniedanie. co z obiadem na dzisiaj to nie wiem ;/ mysle ze jak zjem 2 kanapki to bede syta, potem najwyzej wyskocze po jogurt i jablko ![]() jak wroce do domu kolo 18 30 to warzywa z patelni i jazda na basen! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
jasne ze mozesz sugerowac
![]() ps. ryb nie jadam, strasznie nie lubie ;/ kurcze, wybredna jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Z racji, że mój dzień dzisiaj zaczął się o godzinie 12.05 to zmienia trochę plan
![]() Chcę kupić sobie też lineę (jako trzymacz przed słodyczami) i jakiś krem antycell. Będzie dobrze ![]() Swoich wymiarów, moje drogie nie podam, ponieważ teraz przez okres jestem ogółem jak balon i byłyby... dziwne. Za tydzień potraciłabym nagle po 1-2 cm, więc... A ryby powinno się jeść! Są bardzo zdrowe, mają tłuszcze omega! Makrela wędzona, czy rybki pieczone/smażone na kapce oliwy/duszone albo tuńczyk, mniam! Jak nie przepadasz za smakiem ryby polecam taką pastę : pół makreli wędzonej wydziubać, rozmieszać z 1 jajkiem ugotowanym na twardo + 1 rzodkiewka + łyżeczka serka homo naturalnego o niskiej zawartości tłuszczu + cebulka + pieprz i sól - pycha Trutututu : (pozwolę sobie ocenić, wg mnie. nie znam się na dietach łączenia i niełączenia, jedynie wiem co jeść aby posiłki były wartościowe i nie chcę nikogo urazić) 9.00 płatki fitella z mlekiem (+ kawa z mlekiem bez cukru) fitella to zły wybór, nawet bardzo. Spójrz ile ma cukrów na 100g, prawie 57g! i 335kcal. lepiej zjeść dużą michę owsianki z owocami świeżymi, albo orzechami i np miodem) 12.00 tuńczyk z puszki trochę mało, dodałabym marchewkę do pochrupania albo pół ogórka chociaż 15.00 pół torebki ryżu basmati + mały pomidor + mały ogórek też średnio... ryż dałabym brązowy, dołożyłabym kawałek ryby/kuraka i chociaż ze 3 rzodkiewki 18.00 jabłko nie powinniśmy jeść owoców po godzinie 14-15, one mają dużą zawartość cukrów a te po godzinach popołudniowych są gorzej rozkładane przez nasz organizm. 21.00 1,5 miarki białka na suplementach diety nie znam się zupełnie więc tu się nie wypowiem Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-05-24 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
na jutro postaram sie bardziej urozmaicic moje menu
![]() jeszcze 4 godziny i wychodze z pracy!! ![]() wieczorem basen, dzisiaj jade sama to sie bardziej skupie na plywaniu, niz na gadaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za opinie, szczególnie zwrócenie uwagi na fitellę i te owoce po godzinie 15. Ryż też masz rację, kiepski jest, ale go uwielbiam, więc to dla mnie po prostu odrobna przyjemności. Z resztą jem go tylko dzisiaj, od jutra kasza gryczana:/ Co do warzyw do tuńczyka oraz mięska do ryżu to niestety, jest to wbrew zasadzie "nie łączenia".. jeśli dodam do tuńczyka warzywo oraz kuraka do ryżu, to niestety wszystkie dobrodziejstwa płynące z białak zostaną zaprzepaszczone ;P
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
właśnie wciągnęłam w siebie jabłko...
a moj chłopak mi napisał ze wcina lody ![]() dziewczyny.... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=93025
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
TNX
![]() ile ja sie tutaj naucze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, też bym chciała dołączyć do Was.
Grupa wsparcia to swietna i pomocna rzecz ![]() ![]() ![]() Chyba jestem najgrubsza ![]() I teraz moje 'namiary' ![]() wiek: 55 wzrost: 170 waga: ![]() Jeśli mogłabym dołączyć to dajcie znać! ![]() Pozdrawiam mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co do twojego pytania to ja jak najbardziej jestem za ![]() ![]() Wiem to ciasto to masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
ZAPRASZAMY ![]() przesledz nasz watek i podaj swoje dokladne wymiary ![]() w kupie razniej! ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
ja też za ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Damy rade mnie ta pomoc dziewczyn bardzo pomaga i mobilizuje. Odkąd zaczęłam pisać do was i czytać inne wpisy to rzeczywiście mniej jem i czuję się lepiej bo myślę o was ![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Moje dzisiejsze jedzonko: Śniadanko o 8:00- bułeczka grahamka bez masła sałata zielona i rolada z kurczaka dwa plasterki ![]() ![]() Obiad 13:30 2 ziemniaki gotowana i dwa skrzydełka pieczone w piekarniku bez tłuszczu na grillu ![]() ![]() godzinkę temu zaczęłam podgryzać jabłko i tak pomału po ćwiartkach +kawa + szklanka wody ![]() Kolacja zaraz 2 łyżki sałatki jarzynowej na jogurcie ![]() ![]() Co do treningu dziś 50 brzuszków jutro aerobik ![]() Bardzo proszę przypominajcie mi o tych pomiarach bo mam sklerozę hihi ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- aha i teraz pije herbatkę owocową bez cukru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
A ja zgodnie z obietnicą, podaje dane do tabelki:
Wiek 23 Wzrost 169 Waga początkowa 63 Waga obecna 62 Waga cel 56 Talia 75 Biodra 90 Uda 56 Postanowienia 0 słodyczy, posiłki mniej a częściej (4-5 dziennie), staram się nie łączyć węglowodanów z białkami Trening 40min biegu, 10min ćwiczenia ogólnorozwojowe, 10min ciężarki + 75 brzuszków ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Jeszcze ja
![]() maartusiaa162 Wiek 19 lat Wzrost 163 cm Waga początkowa 70 kg Waga obecna 70 kg Waga cel 55 kg Talia 80 cm Biodra 105 cm Uda 61 cm Postanowienia poprawić swój wygląd ![]() Trening rowerek stacjonarny Ubyło 0 kg
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cześć kochane!
Witam Was już w bardziej optymistycznym nastroju niż wczoraj ![]() Dziś zjadłam naprawdę niewiele z tego prostego powodu, że nie miałam czasu. Od rana do wieczora siedziałam na zajęciach. Przy okazji odpowiem na pytanie desireu2 Cytat:
![]() Dzisiejsze menu: śniadanko: kanapka z serkiem i rzodkiewką x2 i kawa bez cukru. obiad: nędzna kawa z automatu. połowa wylądowała na mojej białej bluzeczce ![]() kolacja: zupa jarzynowa (bez śmietany i mięska-moja ulubiona), kromka ciemnego pieczywa i 2 jabłuszka. Teraz sobie odpocznę i idę się uczyć do egzaminu. A poćwiczę w nocy. Trzymajcie się kobitki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Hej, dzisiaj mam podły nastrój, nawet chipsy mi nie poprawiły nastroju, zjadłam może garść, czy dwie, aż dziwne, bo mi nie smakowały, a zawsze zjadałam całą paczkę jeśli już się do nich zabrałam. Oprócz tego zjadłam kawałek kurczaka pieczonego, pół woreczka kaszy gryczanej, trochę sałatki, 3 kawy z mlekiem i mam tak zły humor, że nawet jeść mi się nie chce. Wszystko wydaje mi się beznadziejne, a ja sama w szczególności. Po co mi te studia magisterskie były, teraz podyplomowe kończę za tydzień, a pracy nie mogę znaleźć. Dla jednych mam za małe doświadczenie, dla innych zbyt wysokie wykształcenie. Błędne koło. Jest mi źle i smutno. Czuje się beznadziejna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
po pracy kupiłam rolki!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wróciłam do domu, zjadłam warzywa z patelni... niedawno rozbolał mnie brzuch i zrezygnowałam z basenu... ![]() na dodatek strasznie pada ;/ pogoda depresyjna. jak się lepiej poczuję to brzuszki ok 100, rowerek ok 10 minut i nożyce. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() nie łam nam się! ![]() znajdziesz super pracę! nie jesteś beznadziejna, tak tylko teraz myślisz, bo chwilowo Ci się coś nie udaje. Ale każdy zły czas mija. ![]() na pocieszenie ![]() Edytowane przez desireu2 Czas edycji: 2010-05-24 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Fajnie że mnie przyjęłyście do paczki
![]() No to teraz moja kolej : wzrost : 170 waga przed : 82 biust: 107 pas: 86 biodra: 110 udo: 61 waga obecna: 80 waga docelowa: 68 postanowienia (juz w realizacji ![]() rano: 1 godz biegu (z psem ![]() wieczorem: 1 godz marsz z kijami, rower codziennie : 30 min ćwiczenia rozciągające, brzuszki itp dieta: przed biegiem rano: 2 szkl wody i L karnityna 9 - Iśniadanie: kawa czarna , 1 kr chleba razowego lub pumpernikiel , sałatka z pomidora i ogórka 12 - IIsniadanie: 1 jabłko lub inny owoc 15 - obiad: mięso gotowane na parze + warzywa +sok warzywny lub herbata ziołowa 18 - kolacja: np. kawałek białego sera , pomidor herbata lub jajko na miękko + szczypior z sałatą i ogórkiem + herbata zielona przez cały dzień ok 2 l wody niegazowanej Idę pochodzić z psem i kijami ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Bata, za chwilę dodam do tabelki
![]() Miło, że się do nas dołączasz ![]() Moncia,fajnie, że jesteś za, im szerzej otworzymy oczy na nasze pomiary - to więcej zobaczymy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Desireu, ile dałaś za rolki? Chodzą za mną od bardzo dawna (czyli odkad się mi zepsuły, czyli od yyyy 5lat ![]() ![]() Basenu nie było, ale za to w planach masz ćwczonka, mam andzieję, że ból przejdzie (w końcu nie jest to przyjemne...) i że troszkę się poruszasz ![]() trutututu, dzięki za dane, postaram się zaraz dodać do tabeli ![]() ![]() Marta, też już dodaję ![]() Jowi, a nie możesz robić sobie jakiegoś 'dyskretnego' jedzonka na uczelnie? Poza tym staraj się wykorzystać tę przerwę też na jedzenie, wiem że może być to trudne, ale warto, bo to wbrew pozorom przyśpiesza odchudzanie ![]() Lauhau, nie wolno chipsów! ![]() ![]() ![]() Nie jesteś beznadziejna, wiesz o tym bardzo dobrze, tylko mały chochlik siedzi Ci przy uchu, i wmawia Ci, że tak nie jest -> al to tylko chochlik, którego racje mijają się z rzeczywistością ![]() ![]() Achnes, pomiary pewnie że po @ ![]() ![]() Nie pamiętam która, ale któraś mówiła, że chyba zrezygnuje z tabelki, bo nie ma planu treningowego -> nie chodzi o jakiś wielki plan, ale po prostu o jakąś formę aktywności, aby nie prowadzić biernego stylu życia. Daj sobie chociażby na początek 15min gimnastyki -> zobaczysz, jak inaczej się poczujesz ![]() No i teraz o mnie: Poza tym to mam kiepski dzień... Fakt faktem nie zjadłam słodkiego (od dziś przez miesiac nie jem), ale oprócz tego do dupy... Na śniadanie: 2kromki chleba mieszanego + 2płaskie łyżki dżemu śliwkowego Na obiad: (ależ ambitnie -> nie miałam możliwości) budyń z 0,5l mleka + 2łyżeczki cukru (jeszcze się nie odzwyczaiłam od słodzenia budyniu, ale wkrótce dodam to do postanowień) + szklanka płatków owsianych Kolacja ( ![]() Do tego niecałe 0,5l płynów... I bez jakichkolwiek ćwiczeń, bo albo mnie porządnie przewiało, albo mam nerwoból. Ledwo się ruszam, cała lewa strona pleców, wokół łopatki szczególnie, okupiona jest bólem, a każdy ruch = okropny ból. Po całym dniu już nie daję rady. Mama posmarowała mnie maścią rozgrzewającą, odkąd wróciłam leżę na łóżku i się wygrzewam pod kocem (z wyjątkiem czasu na wizaż). W dodatku jutro idę na zastrzyk do ortopedy w kontuzjowaną rękę - reakcja mamy (pielęgniarki) i koleżanki w temacie: "Będzie bolało." Może coś mi powie, co dodatkowego mogę robić z tym moim bólem. I takie tam inne... ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- P.S. Dziś już nie poustawiam nas wg kolejności, bo już nie daję rady tyle siedzieć (wizaż zajmuje trochę czasu) ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Bata, mogłabys mi napisać dane odnośnie talii oraz brzucha? Bo nie wiem, które potraktowałaś jako pas ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Martusia, również zmierzyłabyś rano brzuch ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Kobietki moje drogie, sprawdźcie, czy każda jest na liście, czy dane ma prawidłowe i czy aby na pewno ma daną przy brzuszku, bo część z Was o tym zapomina ![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Co do rolek...
zapłaciłam 199,99zl ![]() ![]() brzuch (wysokość pępka) 84cm... ![]() no ale nic, popracuję nad tym, bezie lepiej ![]() Paula_M trzymaj się! ![]() ![]() ![]() biorę się za rowerek i resztę ćwiczeń ![]() śpijcie dobrze dziewczyny!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desireu2 Czas edycji: 2010-05-24 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.