![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Teść się do mnie przystawia?!
Dokładnie. Po prostu szczerze wszystko mu powiedz, jeśli będzie zły, że wcześniej nie mówiłas, to powiedz prawdę, dlaczego tego nie zrobilas. Tyle.
Trzymaj się i powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#122 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję jeszcze raz! Dzięki Wam zdałam sobie sprawę z tej sytuacji i nabrałam trochę odwagi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam nadzieję, że po rozmowie z chłopakiem jakoś odnajdziecie się w tej trudnej sytuacji. Trzymam kciuki
![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Zwłaszcza, że problemy będa się dalej piętrzyć. Na przykłąd: jak mam się zachować, bo rodzice chłopaka zaprosili nas na Wigilię? Jechac razem? Jak wtedy będzie wyglądało sklądanie życzeń, gdy ten dziad będzie mnie chciał w policzek pocałować? Nie jechac i co, chłopak pojedzie sam? Zdecydowa, że ani Ty, ani chłopak nie jedziecie do jego rodziny, on co najwyżej pojedzie złożyc życzenia, a Wigilie spędzacie u Twoich rodziców?
Będzie jeszcze wiele sytuacji do rozwiążania, kwestia tego, czy Twój chłopak będzie stal za Toba murem i zrozumie, w jak niezręcznej sytuacji się znalazłaś.
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Sytuacja okropna, bardzo intymna, w ogóle niekomfortowa, ale z pewnością da się z tego jakoś wybrnąć.
Uważam, że powinnaś autorko ograniczyć kontakty z rodziną tż, skoro on już o tym wie, będzie chyba Ci łatwiej i nie będzie zadawał zbędnych pytań. A ojciec Twojego chłopaka powinien się domyślać o co chodzi i nie nakłaniać do takich wizyt. Zresztą w ogóle dziwię Ci się, że godziłaś się na coś takiego. Ja odcięłabym się od niego całkowicie, nie pojawiała się w tym domu, nie odbierała telefonów, żadnych "życzeń" nawet. Po prostu postawiła sprawę jasno zarówno tż, jak i ojcu. Cała ta sytuacja mi się jakoś nie podoba. Która dziewczyna dawała by przyzwolenie na coś takiego? Prowokacja, czy co... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy ja mu daję jakiekolwiek przyzwolenie? Przeczytaj wszystkie moje posty, a nie jeden i potem snujesz, że to prowokacja, albo że daję przyzwolenie. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-05-28 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Jesteś grzeczna dla niego. Myślę, że odbiera twoje zachowanie jako filirt.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie potrafisz odpowiednio się postawić, bo gdybyś umiała, to by do tych sytuacji ponownie nie dochodziło. On widzi, że Ty cichutko to znosisz, to idzie w zaparte. Tacy ludzie mają coś z psychiką, są jak maniacy. Wybacz, ale sądzę, że ten pan nie jest do końca normalny. I nic nie "snuje" ale wyciągam wnioski. Zachowujesz się tak, jakby ci się ta sytuacja podobała. I dlatego prowokacja, bo takich sytuacji się UNIKA,a nie zastanawia co powiedzieć i jak powiedzieć, a do tego spędzać czas w tym domu. Paranoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
I jak tam Ci poszła rozmowa autorko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Powiedziałam TŻ-towi wszystko, nie był zły, zrozumiał mnie. Przepraszał za swojego ojca. Nie byliśmy u Niego w ogóle, jak to było zawsze co sobotę.
Jego ojca nie widziałam, nawet go nie słyszałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy chłopak rozmawial ze swoim ojcem? Jak zareagował na te sytuację? Czy to znaczy, że nie będziesz już jeździc do jego domu?
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
to samo mnie interesuje.
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie rozmawiał.
To byłoby mało wiarygodne psychologicznie. Rozmowa z własnym ojcem o seksualnych zachowaniach wobec tej samej kobiety? Nie wyobrażam sobie tego. Po prostu nie będzie jeździł z nią do swoich rodziców i będzie tłumaczył, że jej "coś wypadło".
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówi, że co chwile ojciec się na niego wydziera od tego czasu. Tu pytasz o mojego TŻ, czy o jego ojca? Na razie nie chcę jeździć do niego, on też nie chce. Wczoraj pytał, czy pojedziemy tylko na żużel do niego, ale jeśli nie chcę, to nie pojedziemy, no i nie pojechaliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli ojciec krzyczy na chłopaka to niech chłopak powie mu wprost, żeby przestał a swoją ewentualną złość wyładował na jedynym winnym trudnej sytuacji - czyli na sobie samym.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-01 o 07:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
TŻ po pracy jedzie tylko na chwilę do siebie po samochód i przyjeżdża do mnie, nie jeździ sam do siebie.
W dodatku miał do nas pretensje jego ojciec, że nie przyjechaliśmy, bo jego matka upiekła ciasto, zrobiła sałatkę, bo myślała, że przyjedziemy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
![]()
To niech tż następnym razem powie ojcu "wiesz, dlaczego nie przyjechaliśmy jak chcesz to mamie też mogę powiedzieć dlaczego".
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Ja bym jednak powiedziała teściowej. Mówisz że już teraz masz z nią nie za fajne stosunki , a teraz ona będzie zła że odciagasz jej syna o niej .
Powiedz kobiecie z kim żyje pod jednym dachem i niech jego za to obwina. TŻ widze super załatwił sprawe , przecież nie możecie ich unikać do końca życia ![]()
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zboczeniec udaje głupa i jeszcze ma pretensje? No, aż mnie trzęsie. Ale tak to jest, jak się nie potrafi rozwiązać sytuacji, tylko unika się konfrontacji. Współczuję przyszłości. Ty niezdecydowana, bo jest Ci głupio. Twój facet też, za przeproszeniem, dupa wołowa, bo po czymś takim normalny czlowiek nabrałby do ojca obrzydzenia i dał mu tak popalić, że zbok miałby za swoje. A u niego w domciu wszystko normalnie - mamusia ciasto upiekła i wielkie zdziwko, że nie przyjechaliście. Może zapytam tak - jaka jest Wasza decyzja w kwestii spotkań rodzinnych? Na przykłąd Wigilii? Czy podjęliście decyzję, że nie przyjeżdżasz do jego domu, czy też po prostu nie rozmawialiście o tym, koncentrując się na tym, co jest teraz?
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2010-06-01 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym kwestia mamy - ona nie wie co się dzieje, czemu nagle jest tak, jak jest. Minie miesiąc, dwa, matka (nieświadoma sytuacji, mająca prawo być zdziwiona nagłym niepojawianiem się syna i jego dziewczyny w ich domu, szczególnie jeśli są zapraszani) ponarzeka, podziwi się głośno co się dzieje, ojciec pozłości, że jak to tak, poudaje, że nie wie co się dzieje i co? I syn się złamie (patrz akapit pierwszy). Poza tym co? Jeśli dojdzie kiedyś do ślubu, to tatuś nie będzie zaproszony na wesele? Ta sprawa musiałaby zostać załatwiona konkretnie - w 3 osoby (a może i 4, jeśli matka faceta miałaby zostać wtajemniczona) - autorka wątku, jej facet i ojciec - jak najszybciej. Bolesne, niezręczne, ale tak trzeba, inaczej ta sprawa się będzie ciągnąć smrodem przez wiele miesięcy. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-06-01 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Jego ojciec dobrze wie o co chodzi, jestem tego pewna.
Wie też, dlaczego nie przyjechaliśmy. Nie dzwoni już do mnie i myślę, że gdybym pojawiła się u nich w domu, to albo nie zwracałby na mnie uwagi, albo po prostu udawał, że nic się nie stało. Że było - minęło. Swoją drogą wydaje mi się też, że może dla niego ta sytuacja nie jest aż tak poważna, że przecież nie zrobił nic 'aż tak' złego. (Chodzi mi o to, że może on tak myśli.) Albo może w dodatku jest na mnie zły, bo przecież powiedział mi, że nie mam nic mówić jego synowi, a ja to zrobiłam. Kiedyś nie przyjeżdżaliśmy do niego, ponieważ panowała tam straszna atmosfera - ciągłe kłótnie TŻ-ta matki z ojcem, obwinianie mojego TŻ-ta praktycznie za nic. Wygadywanie spraw z przed lat itp. I gdy TŻ jej o tym powiedział, że nie czujemy się dobrze w takich sytuacjach, miała do nas pretensje, a szczególnie do mnie, bo przecież dlaczego nie odwiedzam ich. Więc ostatnią rzeczą, jaką miałabym zrobić, to przedstawienie sytuacji jego matce. Dobrze wiem jakby to się skończyło, było już wiele sytuacji z różnymi paniami i ojcem TŻ-ta. A jego matka i tak miała pretensje do tych kobiet, bo przecież to 'one uwodzą jej męża'. Na swojego męża jest zła, dwa dni, a potem sielanka. Przecież 'jej mąż nic nie zrobił, to one są takie be'. Co do spotkań rodzinnych, imienin itp - myślę, że będę mogła tam jechać, będzie cała rodzina, więc ojciec TŻ-ta nie będzie przykuwał do mnie największej uwagi. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-06-01 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo się całkowicie odcinacie od nich oboje, na zawsze, albo oni cię prędzej czy później zeszmacą. Obym się myliła, ale nie sądzę ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmawiałam przed chwilą z TŻ i powiedziałam mu, jak miał odpowiedzieć swojemu ojcu o tym, dlaczego nie przyjechaliśmy. Powiedział, że wszystko mu powie, tylko potrzebuje trochę czasu i że nigdy tego nie zapomni, że zawsze będzie się z tym źle czuł. Myślę, że dopóki TŻ będzie ze mną, nie odsunie się ode mnie z powodu rodziców. Wiem, że daję mu większe oparcie i zrozumienie, niż jego rodzice. W domu nie miał lekko nigdy, praktycznie do dzisiaj. Ciągle jest poniżany, obwiniany. Najgorszy. Przy znajomych, rodzinie. Nigdy nie powiedzieli na niego dobrego słowa. Wiem, że gdyby miał wybór, jednak wybrałby mnie. W sumie różnie to bywa, ale na 97% jestem tego pewna. Wiem, że chce jak najszybciej 'uwolnić się' od rodziców, żyć własnym życiem. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-06-01 o 11:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Czyli wszystko po staremu. Głowę dam, że wkrótce znowu zaczną się obłapianki. No bo jesli przyjedziesz do domu faceta na rodzinne spotkanie, tym samym dajesz facetowi do zrozumienia - jest bezkarny. Ale to już będzie Twój problem. Skoro nie potrafisz strzelić gościowi w pysk i wywrzeszczeć na cały dom, żę jest obrzydliwym zboczeńcem, to Ty będziesz tego ponosic konsekwencje.
Przykro mi, ale oboje - Ti i Twój facet - jesteście kompletnie niezaradni, jak dzieci we mgle. Nad czym się tu litować, jeśli chodzi o matkę Twojego chłopaka? Zwala winę na dziewczyny, które przystawiają się do jej męża. A jego winy nie widzi? Naprawdę sądzi, że młode dziewczyny lecą na starego dziada? Guzik prawda. Mało tego, jeśli teść Cię kiedy zgwłci (czgo Ci nie zyczę, ale wcale by mnie to nie zdziwiło), to uslyszysz, że jesteś szmatą, która zaciągnęła biedaka do łóżka i praktycznie go zzgwałcila. Jedynym wyjściem jest zerwanie konaktów z ta rodziną. Powiedzić trzeba jasno: "Pani mąż jest zboczeńcem, ktory się do mnie dobierał. Nie będe więcej do Was przyjeżdżać, bo nie mam zamiaru na niego patrzeć. Niech się cieszy, że sprawa nie trafiłą na policję". A Twój facet to za przeproszeniem, dupa wołowa, a nie facet. Po czymś takim powinien zwyczajnie zerwać kontakty z ojcem i w ogóle nie jeździć do swojego domu (jeśli matka stoi po stronie ojca, to niech stoi, ale sama). Zwłaszcza, że jak piszesz, w rodzinie nie ma oparcia. To już zwyczajna patoligia, ta rodzinka. Dla obmacywania nie ma wytłumaczenia i gdyby mój ojciec zrobił coś takiego jakiejokwiek dziewczynie, nie byłby już moim ojcem. Pytanie: co zrobisz, jeśli za kilkanaście lat zboczeniec zacznie się dobierac do Twojej małoletniej córki?
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2010-06-01 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ja jeździłam tam z jego powodu? Cytat:
Jedyną taką młodą, byłam ja. Reszta to jakieś znajome, sąsiadki w jego wieku. Sądzę, że gdyby chciał mnie zgwałcić, zrobiłby to, bo miał, że tak powiem parę 'okazji'. Gdy spałam u TŻ-ta w domu, a obok w pokoju spał jego ojciec. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym bądź konsekwentna - jesli nie dopuścisz, aby dziadek zostal w nuczką sam na sam, to logiczne jest, że nie ma mowy o żadnych wizytach. Gdybym wiedziała, że mój sąsiad jest pedofilem, to nie ma opcji, że idę do niego z kilkuletnim synkiem i nie spuszczam go z oka. Synek nie ma wstepu do domu sąsiada ani sąsiad do naszego.
![]() |
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziecka już nie planujemy w najbliższym czasie. Także gdybać nie będę. Edytowane przez kru_szyna Czas edycji: 2010-06-01 o 12:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.