|
|
#121 |
|
Kici kici miau miau
|
Dot.: CLARINS - kolorówka - cz. I
rozswietlenia. i jestniby do suchej cery ale zawiera alkohol wiec nie wiem czy nawilzy. i oczyiwsice ma ten zapach specyficzny
|
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, czyli nie dla mnie.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Kici kici miau miau
|
ja bym radzila wziac probke
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
.......
apropo's tego podkładu rozświetlającego,tez bym radziła wziąć próbkę,bo np jeżeli chodzi o mnie to on zupełnie nie powinien się sprawdzić na mojej mooocno mieszanej skórze,a okresowo tłustej i odwodnionej....no a jest gites. (dodam tylko ,że przypudrowuje go fixerem z Kryolanu lub sypkim Dermablendem Vichy)
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Dark, przepraszam za dygresję, ale masz Anti-Shine czy który z Kryolan? Który uważasz za lepszy, ten Kryolan czy Dermablend???
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;25894193]Dark, przepraszam za dygresję, ale masz Anti-Shine czy który z Kryolan? Który uważasz za lepszy, ten Kryolan czy Dermablend???[/QUOTE]
....... mam i Anti Shine i coś takiego,tylko chyba w starszym opakowaniu,to rodzaj fixera w pudrze. http://allegro.pl/kryolan-fixerpuder...507684132.html .Anti Shine szczerze nie cierpie! podobnie jak innych pudrów ryżowych.A ten fixer jest ok...co prawda nie matuje na extra długo,ale trzyma podkład na swoim miejscu...Dermablend chyba lepiej matuje... w sumie lubię je jednakowo.
|
|
#128 |
|
Kici kici miau miau
|
no wlasnie.. ja mam sucha i u mnie sie nie sprawdzil niestety.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
apropo dermablendu i anti shine - anti shine to dziadostwo wg mnie, nie matuje na zbyt dlugo, osadza się na wloskach itp. dermablend nie jest zły, choc ja szukam wciaz ideału - wkrotce dotrze do mnie sea food puder matujacy, zobaczymy, jak sie sprawdzi.
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sea food? a cóż to takiego? mi się kołacze tylko skin food po głowie,zresztą mam od nich fajny korektor pod oczy.Jesli jednak masz na mysli puder od skin fooda,to pamiętaj,że jest na bazie krzemionki...mooże przesuszać pomimo tego,że stosuje się go do matowienia. ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .... apropo's jeszcze tego fixera z Kryolanu..moje doswiadczenie z nim pokazuje,ze on nie nadaje sie generalnie pod oczy,na korektor lub podkład... roluje się i waży...i jeszcze na powiekach pod cienami tez niefajnie się zachowuje.
|
|
|
#131 | |
|
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
Cytat:
Zgadzam, się...mnie wysusza a wiesz może, czy ta data na spodzie korektora to data produkcji czy ważności?
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku mam nadzieję,że to data produkcji bo bym była zmartwiona kupnem korektora po terminie ..... a czym utrwalasz swój korektor pod oczami?
|
|
|
#133 | |
|
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
Cytat:
Nooo ja też mam taką nadzieję... ![]() Używam Make Up For Ever HD lub Laura Mercier Secret Brightening... ale powiem Ci szczerze, że bardziej podoba mi się ten ''goły'' efekt- bez utrwalenia. Choć wiadomo, że przez to jest nietrwały i trzeba poprawiać ![]()
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
taaak skin food, kurde, te sea food chodza mi ciagle po zoladku i glowie ;]
Miałas go ? Ja mam tlusta cere jak nie wiem, licze, ze mnie choc troche zmatuje. |
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie miałam go,,ale miałam inne krzemionkowe,niby matuja ale jednoczesnie mam wrażenie,ze nasilają łojotok....w ogóle to czytałam na biochemii,zeby krzemionki dodawać troche do innego zwykłego pudru,wtedy kontroluje,ale nie przesusza.
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam kiedys krzemionke z kolorówki? nie pamietam i ona wlasnie tak na mnie działała - matowała na chwile, a potem swiecenie podwojna dawka.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Ponieważ jestem blada jak trupek a na wiosnę moja skóra nie wygląda idealnie (niestety...) , zdecydowałam się jednak na zakup Everlasting w kolorze 105, skoro już i tak robiłam zakupy przy stoisku Clarinsa
Zobaczymy.Ponieważ pojawia się dużo pytań o kolory, wrzucam fotki podkładu Everlasting w kolorze 103, 105 i dla porównania mój dotychczasowy Diorskin Forever 010. Na tych zdjęciach widać, dlaczego musiałam go wymienić, mimo, że sam podkład jest ok.... 1. Podkłady nieroztarte 2. Podkłady roztarte, ale bardzo gruba warstwa, żeby było widać kolor 3. Roztarte jak powyżej, ale na białym tle 4. Clarins Everlasting 105, który kupiłam w porównaniu z Diorem 010, którego teraz używalam - kolory w opakowaniu. 5. I śliczny róż Blush Prodige w kolorze Soft Peach, który zaskoczył mnie superopakowaniem (funkcjonalne, ładne, świetne połączenie delikatnego złotego koloru z czerwienią, nawet pędzelek od biedy może by się do czegoś nadał), lekkością koloru, w ogóle swoją konsystencją, w dodatku pasuje do mojej ulubionej szminki (również Clarinsa) Joli Rouge w kolorze Pink Blossom Wszystkie zdjęcia robione w naturalnym, dziennym świetle. Kolory podkładów od lewej strony: Clarins Everlasting 103, Everlasting 105, Diorskin Forever 010. Mam nadzieję, że to komuś pomoże, jeśli będzie zainteresowany kolorami. |
|
|
|
|
#139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś testuję ten nowy podkład Clarinsa w odcieniu 103 (najjaśniejszym) i chyba jestem na tak
zastanawiałam się jeszcze nad Clinique tym nowym kremem tonującym ale chyba odcienie ciemno wypadają...
|
|
|
|
|
#141 |
|
Kici kici miau miau
|
w porownaniu do Clarinsa na pewno
|
|
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dostałam Clarins Nude inspiration róż i puder 2w1 z kolekcji jesień 2009, edycja limitowana
jestem zachwycona https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=94149 https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=94148
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Beeets, wygląda rzeczywiście ładnie
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Po trzech dniach testów zdecydowałam się na Skin Illusion 103. Poza natarczywym zapachem, który dla mnie jest naprawdę ciężki kupiłam go i to ze zniżką 40zł
Wg mnie podkład jest nawilżający w przeciwieństwie do long lastinów a utrzymuje się jak long lastingi więc póki co ideał z Bobbi'm mi chyba nie po drodze więc zostaję wierna temu przez jakiś czas.Nie wiedziałam, że jestem taka blada i 103 będzie dla mnie ok. Teraz tylko znaleźć muszę delikatny puder brązujący...
|
|
|
|
|
#146 |
|
Kici kici miau miau
|
mialam ten puderek Clarinsa z 2009 roku - niestety wlazil w pory
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Mam starszną ochotę na spróbowanie Joli Rouge Brillance - Wrocławianki czy w Sephorach są dostępne kolorowe kosmetyki Clarins, mam wrażenie, że widziałam je jedynie w Douglasie... Wolałabym ewentualnie kupić w S. bo mam -10%.
Mam Everlasting w odcieniu Sand - na razie bardzo pozytywnie ale uwaga! warzy mi się na Day Wear Estee L. na innych kremach ok. Ładny jasny kolor, lekko żółtawy bez różowego. Mam wrażenie, że on nie ciemnieje w ciągu dnia. A oto mój niedawny nabytek: Paletka Barocco: 4 cienie, dwa ciepłe, dwa zimne + uniwersalny różowy róż + miniatura maskary i błyszczyka. wszystko w bardzo praktycznym, zamykanym na zamek etui. Świetna sprawa na wyjazdy. |
|
|
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) powiem wam, że na razie zachyt pełen, i kolor ładnie się dopasowuje ( wzięłam 110 honey - myślałam, że będzie za ciemny ale o dziwo jest ok, nie odcina się od szyi) i krycie bardzo przyzwoite, i cera ładnie wygładzona a przy tym bardzo leciutki. Posprawdzam jeszcze jak się zachowuje na innych kremach, na razie używałam go na krem matujący Etiude House, teraz wypróbuję na typowo nawilżającym. Co do matowienia to nie ma takiego efektu - jest owszem wygładzenie ale matu nie zauważyłam,, ale przy Everlanting jest tak samo. Mam nadzieję, że Skin Illusion będzie doskonałym kremem na lato
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, a ile w D. kosztuje Skin Illusion?
Manehajera, a gdzie ty kupiłaś ten podkład za 40 zł ![]() proszę zdradź tajemnicę
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

bo bym była zmartwiona kupnem korektora po terminie ..... a czym utrwalasz swój korektor pod oczami?

Zobaczymy.
więc póki co ideał
i 103 będzie dla mnie ok. Teraz tylko znaleźć muszę delikatny puder brązujący...