|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Witam i ja w III części
![]() Coś spać nie mogę, to Was nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Cytat:
mi lekarz nie zmienia terminów porodu niestety, a tez bym chciala zeby z padziernika na wrzesien przesunął, o msc wcześniej!!!wogole pewnie Tobie ciąża szybko leci bo najpierw maialas okres w ciąży teraz masz nowy TP tak jakbyś 7 mscy w ciąży chodziła ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
![]() ja tez nie narzekam, chociaz mój tak domyślny nie jest zeby sam zaczął sprzątać ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
|
|
#122 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Witam z rana.... w dzień dziecka
![]() Mężuś juz do pracy pojachał, Domiś wypił swoje mleczko i sie teraz bawi..małe łobuzisko... musze jakis prezent mu kupic...myślałąm o malutkim basenie...tylko czy przyda sę tego lata?? Oczytała się o tej skracającej się szyjce i śniło mi się że jestem na wizycie i pani doktor mi mówi że moja szyjka jest do tego stopnia skrócona, że musze leżeć do końca ciąży.... ![]() Na szczęście to tylko sen.................. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, nie chce liczyć na mama. I tak narzeka że Domik jej przeszkadza, a wtedy musiałaby juz się nim zajmować całymi dniami..... Jutro ja mam wizyte i pewno zrobi mi usg połówkowe choc juz miałam na usg 3/4d.(u innego lekarza).. ale nie musi tego wiedzieć, zobaczymy co ona powie ![]() mam pytanie...na każdej wizycie jesteście badane dowcipie?? Bo ja tylko za pierwszyma razem byłam, jakieś 4 miesiące temu.. Później to tylko pytała czy wszystko oki tam na dole, czy nie mam upławów itp. ![]() Wystraszyłyscie mnie jednak z tą szyjką i poprosze żeby wkońcu mnie zbadała, zwłaszcza, że i mi czasem brzuszek twardnieje..może nie często ale twardnieje...
|
|
#123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak Muszę dzisiaj zadzwonić do przychodni i dowiedzieć się, czy mój lekarz będzie przyjmować w ten piątek. Wiadomo- długi weekend Dooobra- zjadłam śniadanko, nałykałam się no-spy i magnezu- teraz czas zabrać się za robotę ![]() Miłego dnia Brzuchatki
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na dzien dziecka widzialam w rossmanowskiej gazetce pompowany domek z kuleczkami w środku za 69 zł na prezent się może i będzie nadawał tymbardziej ze niezaleznie od pogody dziecko moze się bawić
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie obejzałam ten domek...szkoda że wczoraj nie wiedziałam o nim bo byłam niedaleko rossmana... U nas zaczeło lać...buu...jak długo jeszcze ![]() Domik wyszedł na dwór i tak się deszczykiem zachwycał że szok..stanoł na środku powdórka, wyciągnoł rączki i "łapał"kropelki
|
|
|
#126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze jestem badana dowcipnie pani dr sprawdza tak właśnie szyjkę. Ja miałam dziś ciężką noc Nie mogłam się ułożyć brzuch mnie ciągał jakoś tak dziwnie jak już usnęłam to za chwile się budziłam i było mi niedobrze i na kibelek Nie miałam do tej pory mdłości a tu proszę już któryś raz w 5 miesiącu!!!!!!!!! Może to przyczyna wczorajszego obiadu zjadłam kalafior potem truskawki na deser Czy może maluch mi tam uciska Jestem znęcona jak cholera a siedzę już na uczelni
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Raczkowanie
|
I ja witam
martucha84,no to 1.700kg,super.Mi od razu mój chrześniak 5latek w oczach stanął.On właśnie urodził się w takim terminie i z wagą dokładnie taką.Od razu dopisuję żeby nie straszyć: nie miał absolutnie żadnych zdrowotnych problemów.Po porodzie waga spadła do1.400,ale sam oddychał,w ogóle nie potrzebował respiratora.Musiał tylko wagę nabrać w inkubatorze.A potem to nawet pierś nauczył się ssać.Widziałam go takim maluchnym-wyglądał zupełnie jak każdy noworodek,tylko mniejszy i szczuplutki..Aż mi się ciepło zrobiło i miło,bardzo rzadko go widuje,bo siora 300km mieszka ode mnie. Cytat:
Cytat:
Nie straszyć mi tu dziewczyn .To jest bardzo skrajny przypadek.Takie rzeczy w życiu się zdażają,ale to są jednostki.Ja ze swego praktycznego doświadczenia moge powiedzieć(w sumie z ciążami ponad6miesięcy na patologii) że duzo spotkałam dziewczyn jak i z rozwarciem 2cm i zerową szyjka,i z sączącymi się wodami i z mocnymi skurczami,ale prawie wszystkie szczęśliwie utrzymały swoje dzieciątka.Nie każda też infekcja jest grożna dla ciąży,tylko niektóre bakterie mogą powodować jakieś powikłania.Ale prawie każde trzeba leczyć.Oczywiście oszczędzajmy się,uważajmy,badajmy,ale trzymajmy się tych przykładowo 98% dobrze kończących się różnych nieprawidłowości ciążowych,a nie tych 2% wyjątków.Wypadki też się zdarzają,a nikt nie trzęsie się wsiadając do samochodu.Myślę że i tak dużo w ciąży panikujemy i przejmujemy się wszystkimi dolegliwościami,dobijamy sobie głupoty do głowy. A i jeszcze są rożne przyczyny skracania się szyjki,wcale nie musi to być infekcja.Bardzo rzadko tez tak szybko skracanie postępuje żeby to przeoczył lekarz i było za póżno,lub my same coś zauwazymy,raczej jest to proces rozciągnięty w czasie. martysek, 2cm-to jeszcze nie taka straszna,trzeba grzecznie leżeć ,brać leki i na pewno będzie dobrze.Napisałaś że nie panikujesz,ale właśnie twój post jest przepełniony niepokojem.Trzymam za ciebie ,i mocno .
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-01 o 08:28 |
||
|
|
|
#128 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.nokaut.pl/dezodoranty-dam...a-zielony.html Cytat:
---------------------- Ja idę w przyszłym tygodniu na glukozę no i pewnie z wynikami do pani doktor to się dowiem co i jak. Trochę mnie przerażają te opowieści o skracającej się szyjce, ale na ostatnim badaniu wszystko u mnie było ok, zamknięte na 4 spusty... Mam nadzieję, że tak zostanie do 9 mca
|
|
#129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
Nie polecała stosowania oliwki salicylowej, bo o to też pytałam, ale ja ją bardzo ograniczyłam i stosuję miejscowo na max.godzinkę i zmywam, bo mam czasami problemy skórne i muszę... Poza tym już 3 raz w ciąży będę powtarzała toxo, więc mam nadzieję, że moja lek. wie co mówi, bo ma doświadczenie i to dzięki niej (no i Tż-towi ) jestem w ciążyCytat:
co mi nie przeszkadza. No chyba, że mam problem lub ważne pytanie i nikt nie reaguje, bo tak też się zdarzyło, że się wyżaliłam, że mi źle, smutno i beznadziejnie i NIKT nie zareagował, a chciałam przeczytać słowa pocieszenia... Wtedy nie odzywałam się długo, bo mi było przykro, a jak mi przeszło, wróciłam ![]() martucha84 - super, że wszystko w porządku, a dzidzia już taka duża - 1,7 kg - świetnie ![]() MisQa - daj szansę swojemu Tż-towi, chyba warto? Tzn. nie mam na myśli tego, że dla dobra dziecka warto, bo nie uważam tak. Nieszczęśliwi rodzice na pewno nie zapewnia dziecku szczęśliwego domu, ale warto ratować Wasz związek, bo później można żałować, że zrobiło sie zbyt mało. jak Tż w ogóle się nie zmieni, a będzie jeszcze gorzej to ja bym zastosowała terapie wstrząsową - wyprowadzkę z domu lub spakowanie jego rzeczy (to chyba lepiej) Aha, zapomniałabym - Kalex,ycnan,Ilona - śliczne brzuszki
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-01 o 08:47 |
|||
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Suszilda;19703285]Witam i ja wszystkie mamuski na III czesci watku
![]() No to calkiem podobnie jak u mnie z ta roznica ze to przyszli tesciowie. Wogole jak oznajmilismy z narzeczonym ze jestem w ciazy to kazali mi usunac!!! Bo ich syn za mlody na dziecko (26l) no i ja tez,... ŻENADA takie zachowanie teściów!! a z ciekawości ile lat miała teściowa jak rodziła swoje dziecko???nie no sorry alee tak mnie wkurzyło,to,że miałabyś usunąć!!co za ludzie!!ja rozumiem szoook itp w momencie jak dowiedzieli się o ciąży bo moi teściowie i tata zareagowali bardzo chłodno w pierwszej chwili,naprawdę,nie było jakiś objawów radości,po czym teściowie na drugi dzien zadzwonili spytać czy jeszcze kiedys do nich przyjade czy juz sie śmiertelnie obraziłam ,bo musze dodac ,ze mam tesciów bardzo w porządku to trzeba się porządnie w łeb walnąć a potem powinni Was przepraszać długo i namiętnie!!!Sorry,bo to Twoja rodzina a ja się tu wyżywam na nich ale nie pojmuje takiego zachowania-już nie musieli udawać radosci ale taki koment to se mogli darować,że ich synalek za młody itp.Naprawdę wybacz moje ostre słowa ale skoro napisałaś jak Was potraktowali to nie mogę tego nie skomentować... Dobrze,ze się nie przejmujecie i że Twój mąż,czy facet jest z Tobą i wierzę,ze dacie sobie radę,a oni i tak Wam pomogą(mam taką nadzieję,bo muszą to odpokutować )wcześnie j czy później zrozumieją swój głupi błąd...
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj gin jakoś w ogóle mnie nie bada ..pyta, czy wszystko ok, czy cos boli i na tym koniec.Wizyte mam jutro i ciekawa jestem czy coś się zmieni, czy zbada czy też nie... Niech rosną zdrowo i doczekają na swoje terminy![]()
|
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki,masz rację,trzeba czasem wsłuchać się w siebie i wiedzieć co jest dla nas dobre a nie sugerować się "dobrymi radami"Wiadomo,bez przesady i paniki ale ostrożności w tym naszym stanie nigdy nie za wiele,bo wkońcu mamy pod serduchem prawdziwą,małą,żywą istotkę,która całkowicie zależy od nas Dobrze,że u Ciebie ok i powodzenia!!
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Suszilda, Eveliouses - u nas wszyscy się bardzo cieszą z dzidzi i bardzo nam gratulują. Rodzice, rodzeństwo, dalsza rodzinka, znajomi, a tylko nieliczni (najbliższa rodzinka i jedna para znajomych, też starających się teraz o dzidzię) wiedzą, ze troszkę powalczyliśmy o Nasz Skarb.
Suszilda - teściowie to chyba straszni ludzie, bo rozumiem szok i nawet lekkie niezadowolenie, ale propozycja aborcji to już
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=dzidzia_aim;1970475 3]
Martysek az mi się goraco zrobiło, ja ciągle borykam sie z infekcjami, teraz znowu sie do mnie przyczepiła, oszaleć mozna. Najlepsze jest to ze ja nie mieszkam w Polsce i tutaj nikt nigdy nie mierzyl i nie sprawdzal mi szyjki. A Wy wszystkie tyle o tym piszecie. Mi ciąze .... Hej kochana Fakt dziwna tam ta służba zdrowia,ale myślę,ze skoro badania i wyniki masz ok to niema powodów do zmartwień!!Widocznie tam tak jest przyjęte,takie badania ,takie zachowania lekarzy-co kraj to obyczaj i wcale nie myślę,ze gorzej niz u nas.Muszą o Ciebie dbać bo jak nie to wpadamy tam z wizażankami i ![]() ![]() !!!!p rzede wszystkim się nie martw na zapas,bo Ty wogóle bardzo pozytywna osóbka jesteś![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
a nie jak w tv i telenoweli brazyliskiej,że od razu poprostu największe szczęscie na swiecie i wogóle wszystko bedzie super i takie tam...
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Co do wózków - dziewczyny, zanim zamówicie przez net idźcie do sklepu i sprawdźcie co chcecie, pojeździjcie po sklepie, sprawdźcie budki, amortyzatory., czy wózek nie jest ciężki. Bo czasami w necie wszystko wygląda o wiele lepiej niż w realu...
A ja wczoraj zdychałam - tak mnie bolały plecy i żebra, że nie wiedziałam jak mam się położyć. Mój biedny mąż był w szoku, bo o 20.30 odpłynęłam o 21 zaczęłam prawie ryczeć, że mam już dość, ale dostałam apap i jakoś do rana przekimałam. Masakra. Nie wiem co jest grane, ale moja bratowa lekarz mówi, że niestety tak może być jak dzidzia się wierci, albo jak macica się podnosi i organy przesuwają się wyżej. Do tego jakieś jedzonko i gotowe...Ech... Znowu pada. Mam już dosć tej pogody, dość remontu, dość wszystkiego. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi o to, że mogę zrozumieć różne reakcje, bo taka wiadomość może zaskoczyć, ale słowa o usunięciu to już zbyt wiele. Inaczej jest jak ktoś planuje, wtedy reakcja jest właśnie a'la brazylijska telenowela a inaczej jak bliscy nic nie wiedzą o planach na powiększenie rodziny lub przyszli rodzice są przed ślubem, wtedy trzeba sie oswoić z sytuacją Astronianka - ja też się męczę z bólem pod żebrem. Pojawia się po dłuższym siedzeniu a znika dopiero po nocy, jak długo poleżę
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-01 o 09:34 |
|
|
|
|
#137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teście oszaleli z radości, gdy się dowiedzieli, że jesteśmy w ciąży a ostatnio jak się okazało, że będzie dziewuszka to już w ogóle szaleją bo baaarrdzooo chcieli dziewczynkę, ostatnia w rodzinie urodziła się jakies 50lat temu a tak to sami chłopcy ehheheMoja mama jak dzwoni, to tez sie pyta jak tam "malutka" i szaleje z rózowymi ciuszkami ![]() wczoraj w tesco kupiłam 3 pajacyki rózowiutkie za 23zl i taki koplecik kaftanik ze spodenkami x2 za 24zl Ladne ciuszki tam są Polecam![]() Kurcze z tą pogodą,,, tak czekam na słonko a tu lipa w czwartek rano jedziemy ze znajomymi do GdyNI na dugii week i tak mi się marzy aby troszkę cieplej było i nie padało... Zwiedzić Gdańsk, sopot, Hel.. ah.. przepłynąć się może jachtem po zatoce .,.Ponoc super pogoda to ma byc na nast week dopiero -coś koło 30stopni.
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pogoda do du..py u nas też od nocy leje i ciemno tak,ze mi się tylko wyrko marzy i zaraz biorę mojego kudłacza i śpiochniemy se jeszcze na chwilke ![]() a Ty kochan też odpoczywaj ile się da,bo człowiek jest beznadziejny jak go coś boli.Ja do tej pory jakoś wogóle nie czułam,że jestem w ciązy,poza rosnącym brzuszkiem a ostatnio czuje,że mam kręgosłup-szczególnie w okolicy kości ogonowej i bóle podbrzusza.Niewiem czy ta beznadziejna pogoda też jakoś tak destrukcyjnie na nas działa,ale coś w tym jest...Chciałyśmy z kumpelkami zrobic sobie wyjazd do wesołego miasteczka w tym tygodniu ale niewiem czy dojdzie do skutku bo przeciez zimno,szaro i buro.....brrrrrrrrrrrrrrr rrrr
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale się zestresowałam! weszłam na nasz wątek a tam pusto i nikogo nie ma! a Wy już tutaj
no także jestem już z Wami w III wątku Do dziewczyn po 24 tc: Czy Wy też czasami dostajecie takie mocne kopniaki? Bo mi czasami się nieźle dostaje i już się zastanawiam co będzie za dwa miesiące... Widzę też, że rozmawiacie o stawianiu się macicy. Ja tak mam już bardzo długo, tylko nie pamiętam od którego miesiąca, ale szyjka mi się nie skraca. Jestem na luteinie i muszę jeść no-spe ogólnie to stawia mi się jak wchodzę po schodach lub dużo chodzę i się męczę a czasami jakoś tak samo od siebie... Moja pani gin powiedziała, że należy wtedy się położyć i wziaść no-spe. Jeszcze mam magnez no i witaminki. Ja zawsze mówię o tym mojej gin i Wam też radzę nie zatajać takich spraw. Ok dziewczyny ja muszę już iść bo znowu się spóźnie. BUZIAKI
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Szokoladko, 28/29 tc.
Z tego co czytam na ulotce składnikiem czynnym w Luteinie jest progesteron, który jest "niezbędny do utrzymania ciąży przez cały okres jej trwania", a do tego "znosi samoistną czynność skurczową ciężarnej macicy". Wydaje mi się, że po prostu na kązdym etapie ciązy progesteron ma inne zadania, ale podstawowym jest jej utrzymanie. Dziękuję Ci za troskę. Leżę już 3 od piątkowego popołudnia i z żalem patrzę na bałagan w domu, ale powstrzymuję się, żeby wstać i ogarnąć ten nieład ![]() Eveliouses, właśnie o taką reakcję na moje ostrzeżenie mi chodziło. Ja naprawdę nie chcę żadnej z was straszyć, czy skłaniać do tego, by "schizowała". Chciałam was tylko wyczulić, że każdy przypadek jest indywidualny i należy słuchać tego, co wam ciało i serce podpowiadają. aaneczka, mnie lekarz na każdej wizycie pyta, czy nie mam zmienionej wydzieliny bądź innych dolegliwości i ze względu na "uroki" szyjkę zawsze bada dopochwowo i robi przez pochwę USG, żeby sprawdzić jej długość. kliwia, mój post tak zabrzmiał, bo kilka stron temu któraś z was poruszyła ten temat i problem został potraktowany jak ból głowy - weź tabletkę i się połóż. Rzeczywiście jest to pierwsza rzecz jaką powinnyśmy w takiej sytuacji zrobić, ale chodziło mi o to, że nie zawsze warto się sugerować tym, że ktoś tak miał i nic nie było, bo w naszej sytuacji może być odwrotnie. Nie jestem panikarą, ale w naszym stanie lepiej "dmuchać na zimne". Tym bardziej, że dla większości z nas jest to pierwsza ciąża i nie każda ma intuicję czy wiedzę, co jest normalne, a co powinno niepokoić. Jak coś mnie martwi, dzwonię do mojego ginekologa, opisuję dokładnie objawy i pytam, czy po prostu wziąć No-Spę i odpoczywać, czy przyjechać, żeby sprawdził. Piszesz też, że skracanie szyjki jest rozłożone w czasie. W moim przypadku (a w sumie w obu) tak nie było. Za pierwszym razem szyjka skróciła się o 1/3 w ciągu 7 dni i to w sumie bez objawów. Na jaw wyszło, bo poszłam po zwolnienie i lekarz chciał się tylko upewnić, że jest ok. Za drugim razem znów w przeciągu tygodnia zeszła o prawie 1/3. Wiem, że 20 mm to nie tragedia, ale skracanie było dość szybkie i nie wiadomo, co by było, jakbym pojechała do lekarza później. Może skierowałby mnie do szpitala? W każdym razie lepiej na siebie uważać, niż leżeć w szpitalu z tyłkiem do góry i masą laków. Btw moja mama od 4 miesiąca ciąży leżała ze mną na patologii. Najważniejsze, że czuję się lepiej dlatego zalecam odpoczynek. Ciąża to nie czas na bycie Supermenką
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() .Suszilda, młodzi czy nie,dzidziuś już jest.Teściowie nie mieli prawa sugerować ci usuwania ![]() ![]() .Teraz nawet jak się postarają,zadra w sercu ci pozostanie.Niech póżniej do siebie mają pretensje,że trzymasz ich na dystans.Ja bym może w twojej sytuacji i wybaczyła,ale nigdy nie zapomniała,bo to po prostu boli.
|
|
|
|
|
#143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :conf used: co to za lekarz??? On Cię zwyczajnie olewa ;/----- Właśnie wróciłam z badań krwi. 15min. siedziałam w poczekalni i czekałam, aż krew przestanie lecieć, w końcu poprosiłam o plaster. Przed ciążą krew mi krzepła w momencie. A teraz takie cyrki ;/ Za 2 tyg. pewnie pójdę na test obciążenia glukozą. U nas glukozę wypija się w domu i po godzinie trzeba być na pobraniu krwi... Dziwne. Ciekawe do czego się odniosą? Do badań sprzed 2 tyg. (czyli dzisiejszych)???
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję jednak jestem trochę eheee "enteligentna"![]() a to ostatnie Twoje zdanie tak mi sie spodobało,ze zrobiłam je sobie na czerwono!!!!chyba nie trzeba więcej komentowac,bo to nie te czasy,ze kobieta w polu zaiwania,w międzyczasie urodzi i dalej zaiwania... ![]() buziolki dla Was i uważjamy poprostu na siebie i nasze dzidzioki ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- idę sobie jeszcze pośpiochować troszke.....
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochana. To było dawno, ale widzę, że w chwili słabości mogę na Ciebie liczyć
|
#146 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Z teściową przy zakupach nie bedę miała problemu, bo nie bedzie z nami na zakupach na pewno. Pisałam tak hipotetycznie
No a jak sami od siebie kupią np. jakieś ciuszki, które mi się nie spodobają to nie będę ubierać i już...trudno.Jeżeli chodzi o chodzik to tez jestem przeciwniczką. Jak moja siostra rodziła synka to każdy lekarz jej odradzał i mały nie miał chodzika. Bioderka, kręgosłup - lepiej tego nie "obciążać", do tego po chodziku dzieci często chodzą na palcach. Natomiast bez przewijaka (takiego na łóżeczko lub na komodę) nie wyobrażam sobie funkcjonowania. Jak pomagałam siostrze przy małym to doswiadczyłam, ze to bardzo wygodne. Każda z moich koleżanek ma przewijak. Ja na pewno też kupię. Wydatek nieduży a bardzo długo się używa. Cytat:
moze hormony cie wspomogły w tej złosci ![]() Cytat:
Cytat:
zjadłaś literkę, chodzi o ANTIDRAL. Kosztuje ok 15zł w aptece. Jest też etiaxil, ale droższy. Są silne i faktycznie mogą podrażnić skóre, ale generalnie są skuteczne. Cytat:
Cytat:
martucha duży już wasz Dzieciaczek, biorąc pod uwagę wzrost mój i męża to nasz synek też mały nie bedzie, ale tego akurat nigdy nie wiadomo. Cytat:
Ja chyba w ciąży to nie byłam wcale badana, tylko krótko przed. Jedynie miałam na początku usg dopochwowe. Czasem się dziwę, bo w karcie ciąży jest rubryka: ocena szyjki macicy a on mnie nigdy nie badał....Ale i tak wierzę, ze wie co robi.
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-06-01 o 10:34 |
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ja dziś spałam wyjątkowo dobrze, odkąd zaczęłam pić zaraz przed snem gorące kakao to naprawde lepiej mi się śpi KLIWIA7 dzięki za Twój post, troszke mnie uspokoiłaś z tą szyjką EVELIOUSES- kochana jesteś, też myśle że gdyby coś było nie tak zauważyłabym i tego się trzymam DASH- jeśli chodzi o kopniaczki, mi zaczął sie 26 tc, czasami tak mnie zaboli że mam wrażenie jakby ten ból promieniował mi do mózgu często tak przyjemnie się wierci, wypycha, kopie, ale jak da popalić to wszystkiego się odechciewa. Dobrze że te bolące mocno zdarzają sie barzo rzadko, przynajmniej u mnie
|
|
|
|
#149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież tak nie jest w stanie stwierdzić czy wszystko jest ok, czy np z szyjka się nie skraca itp![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jest coraz częściej i coraz mocniej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

mi lekarz nie zmienia terminów porodu niestety, a tez bym chciala zeby z padziernika na wrzesien przesunął, o msc wcześniej!!!
I mi przeszło 

Nie straszyć mi tu dziewczyn
,i mocno
.

a potem powinni Was przepraszać długo i namiętnie!!!

jednak jestem trochę eheee "enteligentna"![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)