Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 14:43   #121
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. V

szarlotka albo rogaliki drozdzowe z czekolada

dzieki dziewczyny cos napewno wybiore

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:17   #122
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zależy jaki to jest 'fajny'
Ja mogę polecić Requiem dla snu, 21 gramów, Efekt Motyla, Dirty Dancing 2, Bez mojej zgody (na podstawie książki), Dom nad jeziorem (ckliwy, ale fajny), Patologia - świetny horror, Pręgi - bardzo dobry polski film, na podstawie książki Kuczoka "Gnój".
Co nas kręci, co nas podnieca - specyficzne poczucie humoru, ale mi się bardzo podobało, Chłopiec w pasiastej piżamie - tematyka obozowa, Narzeczony mimo woli - totalnie idiotyczna komedia, ale jak ktoś się chce odstresować, to akurat będzie Nostalgia anioła - ale tylko jeśli ktoś nie czytał książki, całkiem przyjemny film. Ja książkę czytałam i film mnie bardzo zawiódł. "To skomplikowane" - całkiem niezła komedia. "Ciacho", polska komedia, naprawdę debilna, ale na pośmianie się i niemyślenie, idealna. O takich filmach jak Chłopaki nie płaczą, Poranek Kojota, Lejdis, czy Dzień Świra chyba nie muszę wspominać Dziennik nimfomanki, jeśli dla kogoś seks nie jest tabu :P Joe Black - bardzo mi się podobał. Piękny umysł - klasyka kina, świetny film. Holiday - ciekawa komedia. Tajemnica Brokeback Mountain - bardzo dobry film. Czerwony Smok z Anthony Hopkinsem,
Jeżeli chodzi o trochę inne kino, to: Dyskretny urok burżuazji Luisa Bunuela oraz Powiększenie Michelangelo Antonioniego - polecam.
Hmm, sporo bym jeszcze pewnie mogła polecić, ale coś mi wyleciały tytuły z głowy

O, jeszcze "Przerwane objęcia" Almodovara

"Joe Black'a" też polecam, po tym filmie naprawdę polubiłam Brada Pitta, bo generalnie działa mi na nerwy
Później jeszcze poprawił mi raz humor "Bękartami wojny".
Właściwie większość filmów, które wypisałaś są fajne i warte obejrzenia
siarczan_sodu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:19   #123
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Oj nie placz...
Mnie chyba czeka poprawka z polskiego w sierpniu.
Uroki bycia polonistyczną nogą stołową...
szpiegu, co ty studiujesz?

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
dziewczyny mozecie mi jeszcze polecic jakis fajny film? Pytam Was, bo "święci z bostonu" i "marley i ja" byly naprawde fajne
mnie ostatnio strrrrasznie spodobał się film "Szkoła życia" z Rayanem Reynoldsem (nie wiem jak się to dokładnie pisze) film do śmiechu i do wzruszenia. http://www.filmweb.pl/film/Szkoła+życia-2005-140674

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:20   #124
201604190949
Konto usunięte

Pamiętacie o wątku z trzymaniem kciuków? Okazuje się, że jest taki

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171171&page=13

I jeszcze... Tak, pisałam na kosmetyczce ale Wy jesteście genialne i szybkie więc spytam jeszcze tutaj, mam nadzieję, że mnie żaden Mod nie będzie ścigał

Od kilku dni mam czerwone placki na twarzy. Takie czerwone, lekko wypukłe miejscami (jak wybroczyny), powleczone suchą skorupą. Tak czasem wygląda u mnie reakcja alergiczna na krem (może mnie nagle uczulić taki, którego używam od dawna). Problem jednak w tym, że odstawiłam WSZYSTKO (jedyne co robię teraz to myję twarzy i na wszelki wypadek zmieniłam produkt) a to jak było tak jest...
Do dermatologa na razie iść nie mogę, mam tak nawalone egzaminów, że nawet gotować przestałam, tylko siedzę i się uczę (no i czasem MUSZĘ wejść na Wizaż ).
Na początku próbowałam to wyciszyć Calmą Ziaji, potem ogórkową ziają, potem w przypływie rozpaczy jakimś Oriflame'owskim specyfikiem, który poleciła mi mama. No i A i jeszcze zwykłego ogórka na to dałam Ale też, ani nie poprawił ani nie pogorszył.
Od trzech dni nie nakładam niczego. Sytuacja jest jaka była.

Macie może jakiś sposób na wyciszenie tego? W środę mam egzamin, w piątek następny a w poniedziałek dwa kolejne. Chciałabym wyglądać na nich jak człowiek a nie jak nieudany eksperyment medyczny...

Załączam zdjęcia. Trochę rozjaśnione lampą, więc nie widać aż takiego kontrastu, normalnie jest to trochę bardziej czerwone.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:28   #125
siarczan_sodu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Pamiętacie o wątku z trzymaniem kciuków? Okazuje się, że jest taki

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171171&page=13

I jeszcze... Tak, pisałam na kosmetyczce ale Wy jesteście genialne i szybkie więc spytam jeszcze tutaj, mam nadzieję, że mnie żaden Mod nie będzie ścigał

Od kilku dni mam czerwone placki na twarzy. Takie czerwone, lekko wypukłe miejscami (jak wybroczyny), powleczone suchą skorupą. Tak czasem wygląda u mnie reakcja alergiczna na krem (może mnie nagle uczulić taki, którego używam od dawna). Problem jednak w tym, że odstawiłam WSZYSTKO (jedyne co robię teraz to myję twarzy i na wszelki wypadek zmieniłam produkt) a to jak było tak jest...
Do dermatologa na razie iść nie mogę, mam tak nawalone egzaminów, że nawet gotować przestałam, tylko siedzę i się uczę (no i czasem MUSZĘ wejść na Wizaż ).
Na początku próbowałam to wyciszyć Calmą Ziaji, potem ogórkową ziają, potem w przypływie rozpaczy jakimś Oriflame'owskim specyfikiem, który poleciła mi mama. No i A i jeszcze zwykłego ogórka na to dałam Ale też, ani nie poprawił ani nie pogorszył.

Macie może jakiś sposób na wyciszenie tego? W środę mam egzamin, w piątek następny a w poniedziałek dwa kolejne. Chciałabym wyglądać na nich jak człowiek a nie jak nieudany eksperyment medyczny...

Załączam zdjęcia. Trochę rozjaśnione lampą, więc nie widać aż takiego kontrastu, normalnie jest to trochę bardziej czerwone.
Miałam coś podobnego, tylko bardziej na nosie i w jego okolicy i poszłam z tym do kosmetyczki. Powiedziała mi, że nie warto robić żadnego czyszczenia twarzy i żebym znalazła jakiś delikatny peeling do codziennego stosowania, delikatny tonik(ja wybrałam garniera podstawa pielęgnacji) i po toniku smarowała twarz bepanthenem w kremie, bo on jest mocno nawilżający i nie zostawi mi tłustej warstwy na skórze. No i podziałało. Podobny efekt dał mi też krem "happy per aqua" flos leku.
siarczan_sodu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:30   #126
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

hmm na alergie to sie chyba zwykle wapno pije, może spróbuj?
gsk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:32   #127
201604190949
Konto usunięte

I teraz niech mi ktoś powie czemu ja nie wpadłam na pomysł pójścia do apteki i pokazania tego farmaceucie? ... Nie myślę.

Ok, lecę po bepanthen.

Wapno!! Racja, wapno x2 a co tam.

No nie myślę... Zabijcie mnie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 15:33   #128
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
I teraz niech mi ktoś powie czemu ja nie wpadłam na pomysł pójścia do apteki i pokazania tego farmaceucie? ... Nie myślę.

Ok, lecę po bepanthen.

Wapno!! Racja, wapno x2 a co tam.

No nie myślę... Zabijcie mnie.
oby pomogło
Stary 2010-06-21, 15:37   #129
201604190949
Konto usunięte

Zabicie mnie pomoże, jak przez uduszenie to koloryt się wyrówna na taki sino czerwony
Stary 2010-06-21, 15:38   #130
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Cytat:
Zabicie mnie pomoże, jak przez uduszenie to koloryt się wyrówna na taki sino czerwony
a potem na blady... za kolorowo byś miała
Stary 2010-06-21, 15:45   #131
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
szpiegu, co ty studiujesz?
Ja dopiero mature z lekkim, bo spowodowanym klopotami zdrowotnymi, opoznieniem robilam

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:14   #132
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa
Konto usunięte

Cytat:

ooooo i przy okazji zapytam - szukam pewnego demotywatora - chodziło tam o to, że jak ktos dostanie 3 w podstawówce to ma łzy w oczach (taka zaszlochana emotikonka była), jak ktos dosanie 3 w liceum to luzik, a jak na studiach to radocha i nie mogę go znaleźć. Pomożecie?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

to ja proponuję, cobyśmy sobie wpisały w podpis, że można nam zwracac uwagę żebym później karniaków nie zbierała, bo mi się nicki pomylą i komuś napiszę "masz błęda"

To chyba ten http://demotywatory.pl/1749324/Ta-sama-ocena

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

A to jeszcze zapytam
Załóżmy że za trzeci rok mam stypendium naukowe. Czy można je pobierać nawet gdy uczęszcza się na magisterskie na innej uczelni
4ac7eae5f92dfa622d89f024e559f952d8de277a_657b9774600aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:38   #133
ankasz
Zakorzenienie

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;20148876]
[/COLOR]A to jeszcze zapytam
Załóżmy że za trzeci rok mam stypendium naukowe. Czy można je pobierać nawet gdy uczęszcza się na magisterskie na innej uczelni[/QUOTE]

to zalezy od uczelni zazwyczaj można

Stary 2010-06-21, 17:07   #134
seduction
Zakorzenienie

[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;20148876]To chyba ten http://demotywatory.pl/1749324/Ta-sama-ocena

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

A to jeszcze zapytam
Załóżmy że za trzeci rok mam stypendium naukowe. Czy można je pobierać nawet gdy uczęszcza się na magisterskie na innej uczelni[/QUOTE]

Zadzwoń do dziekanatu i dowiedz się jak to jest u Ciebie na uczelni

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:10   #135
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

dziewczynyyy gdzie mam sprawdzić wyniki meczu w tenisa?? dokladnie dent, istomin, kirilenko i peer... bo bo.. ja sie na tym nie znam i i zadnych wynikow nie potrafie z dzisiaj znaleźć Pomóziiciee
Stary 2010-06-21, 17:14   #136
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
dziewczynyyy gdzie mam sprawdzić wyniki meczu w tenisa?? dokladnie dent, istomin, kirilenko i peer... bo bo.. ja sie na tym nie znam i i zadnych wynikow nie potrafie z dzisiaj znaleźć Pomóziiciee
http://livescore.com/tennis/
Stary 2010-06-21, 17:31   #137
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
oo dziekuje tylko.. ja jestem taka ciemna wynik to jest kilka par tych cyferek? jak miga to sie domyślam że trwa mecz

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Okeeej już doszłam o co cho

Edytowane przez Cyska
Czas edycji: 2010-06-21 o 20:39
Cyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:41   #138
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
to zalezy od uczelni zazwyczaj można

A w ogóle można ?

Się zastanawiałam nad tym ostatnio jak to jest. Stypendium dostaje się za osiągnięcie w poprzednim roku. Więc np jak na V roku mam odpowiednio wysoką średnią to dostanę stypendium mimo iż już nie studiuje?

Logiczne byłoby że tak, bo w końcu to za poprzedni rok

ale pewnie nie jest tak kolorowo

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:43   #139
CaRooLa
Raczkowanie

A do jakiego portalu należy 'autograf'? Chodzi mi o e-maila. Np ktoś ma xxxx@autograf.pl to gdzie to jest, na onecie, wp?
On the other side
CaRooLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:45   #140
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CaRooLa Pokaż wiadomość
A do jakiego portalu należy 'autograf'? Chodzi mi o e-maila. Np ktoś ma xxxx@autograf.pl to gdzie to jest, na onecie, wp?
Onet
8b9e548609c344054e4abd55f0a324170747666e_602b0b39c7b72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:48   #141
CaRooLa
Raczkowanie

Dzięki
On the other side
Stary 2010-06-21, 17:56   #142
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:

jeżeli to uczulenie bądź reakcja na coś nowego to powinno pomóc wapno. ja ze swojej strony mogę polecić krem ATOPERAL. to specyfik dla skóry wrażliwej, atopowej itp, dostępny w aptece za ok. 20 zł, bardzo wydajny a mi na coś podobnego pomógł i to bardzo
trudno ocenić ze zdjęcia, ale na Twoim miejscu odstawiłabym wszelkie peelingi i kosmetyki drogeryjne. chyba że to jednorazowy incydent, widocznie jakieś podrażnienie. w takim wypadku wapno + coś aptecznego łagodzącego na buźkę. zapytaj farmaceuty, może doradzi coś konkretnego.

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:59   #143
hihi
Zakorzenienie

Na atoperal bym uważala - u mnie wywołał wsciekłą reakcję alergiczną, którą lekarz gasił sterydami dożylnymi, bo maści działały zbyt wolno...

Alantan plus mogę od siebie polecić, wydaje mi się dość neutralny... z takich delikatnych to chyba jeszcze cethapil md byl
Stary 2010-06-21, 18:05   #144
CaRooLa
Raczkowanie

A jak chce sobie na nk zmienić e-mail, to wyskakuje mi okienko, gdzie mam podać nowy adres e-mailowy i hasło. To hasło mam podać na skrzynkę czy na profil na nk?
On the other side
Stary 2010-06-21, 18:09   #145
plastikowa biedronka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Na atoperal bym uważala - u mnie wywołał wsciekłą reakcję alergiczną, którą lekarz gasił sterydami dożylnymi, bo maści działały zbyt wolno...

Alantan plus mogę od siebie polecić, wydaje mi się dość neutralny... z takich delikatnych to chyba jeszcze cethapil md byl
ojej, to mnie zaskoczyłaś! ja jestem bardzo zadowolona i dlatego odważyłam się zaproponować, ale wiadomo, że u każdego może wystąpić inna reakcja. a w moim przypadku dobór odpowiedniego specyfiku do twarzy to naprawdę rzadkość i przetestowałam już wiele (aptecznych i nie), a atoperal jest pierwszym, do którego nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń.
alantan tak

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

CaRooLa wg mnie na profil NK

"... idź własną drogą ... bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć..."

plastikowa biedronka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:29   #146
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jak widzicie u kogoś w poście orta to, co robicie? Milczycie, wysyłacie PW, czy po prostu zwracacie uwagę?
Bo mnie to zawsze w oko kole, ale milczę, bo nie chcę wyjść na nie wiem kogo nawet
Nie, nie zwracam. Ale jest taki wątek... (w moim podpisie), w którym można się wyżyć, a tak na serio, można się doedukować, bo każdy przecież jakiegoś byka strzelić może

Cytat:

Taaakkkk żeeee teeeeegooooo - jakbym miała błęda w poście to walić jak w dym..

Taak wiem, że powinno być "błąd" :P
Ja też!!! Rażą mnie błędy nie tylko u innych, także wiecie, pisać

Cytat:
Napisane przez zbecka Pokaż wiadomość
Nie zaliczyłam egzaminu , na którym mi bardzo zalezalo

Będzieci trzymac kciuki w srode od 9-9.30 i n apoprawce( nie wiem kiedy)
Sorry za OT
Trzymane będą Uda się na pewno w poprawce.

Cytat:
Napisane przez plastikowa biedronka Pokaż wiadomość
trudno ocenić ze zdjęcia, ale na Twoim miejscu odstawiłabym wszelkie peelingi i kosmetyki drogeryjne. chyba że to jednorazowy incydent, widocznie jakieś podrażnienie. w takim wypadku wapno + coś aptecznego łagodzącego na buźkę. zapytaj farmaceuty, może doradzi coś konkretnego.
Właśnie. Szczególnie kosmetyki oriflame'u, które bardzo uczulają.

Wasze kciuki mi pomogły podwójny magister pozdrawia
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:30   #147
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
A w ogóle można ?

Się zastanawiałam nad tym ostatnio jak to jest. Stypendium dostaje się za osiągnięcie w poprzednim roku. Więc np jak na V roku mam odpowiednio wysoką średnią to dostanę stypendium mimo iż już nie studiuje?

Logiczne byłoby że tak, bo w końcu to za poprzedni rok

ale pewnie nie jest tak kolorowo
ja tak miałam. Licencjat na jednej uczelni - mgr na innej i można dostawać naukowe. Po piątym roku oczywiście nie ma

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 18:34   #148
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
ja tak miałam. Licencjat na jednej uczelni - mgr na innej i można dostawać naukowe. Po piątym roku oczywiście nie ma

A dlaczego po V nie można bez sensu

jestem na jednolitych, więc nie mam licencjatu

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:38   #149
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Ja też!!! Rażą mnie błędy nie tylko u innych, także wiecie, pisać

Wasze kciuki mi pomogły podwójny magister pozdrawia
whoooaaaa!! ja tez marzę o podwójnym magazynierze niestety, jeszcze to potrwa.. tak to jest, jak sobie ktoś (ankasz) wymysli studiować drugi kierunek, kiedy jest już na czwartym roku pierwszego..
ale damy radę, trzymamy się ramy, to sie nie posr...hahaha: przepraszam, własnie tocze bój ze wspólczenym językiem polskim w piątek egzamin..

Stary 2010-06-21, 18:53   #150
biala
Wtajemniczenie

Chciałam w popularnym markecie kupić rolki, jednak na półce był bałagan i niby na pudełkach jest napisane 39-40, to w środku znajdują się rolki z metką 36-37. Jak myślicie, czy pójście do obsługi klienta i poproszenie o wystawienie na półkę rolek w większym rozmiarze - coś da? Jak je mam zdobyć?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości