Dzielnice Warszawy - których unikać? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 08:26   #121
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Dot.: Dzielnice Warszawy - których unikać?

Cytat:
Napisane przez Marbella85 Pokaż wiadomość
A jakie tam są modne kluby??? Chętnie bym coś nowego odkryła, bo nie bawi mnie atmosfera lansu z Placu Teatralnego. Słyszałam o Składzie Butelek. Coś może wiesz?
No skład butelek, hydrozagadka i to całe zagłębie właśnie skupione wokół hydrozagadki, nieco dalej jest fabryka trzciny, zwiąż mnie... dużo się na pradze ostatnio dzieje

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 20:32   #122
eklers
Raczkowanie

Hej dziewczyny, odgrzewam trochę temat bo widze, że juz dawno nikogo tu nie było. Może troche nie ten wątek, ale jestem na etapie szukania mieszkania - głównie na gumtree. Niestety jestem zaskoczona, że jest tak mały wybór. Interesuje mnie Ursynów, Mokotów i Ochota. Macie jakieś info gdzie poza gumtree i typowymi stronami agnecji nieruchomości moge cos znalezc? Interesuje mnie wynajem, nie kupno
eklers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 20:43   #123
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eklers Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, odgrzewam trochę temat bo widze, że juz dawno nikogo tu nie było. Może troche nie ten wątek, ale jestem na etapie szukania mieszkania - głównie na gumtree. Niestety jestem zaskoczona, że jest tak mały wybór. Interesuje mnie Ursynów, Mokotów i Ochota. Macie jakieś info gdzie poza gumtree i typowymi stronami agnecji nieruchomości moge cos znalezc? Interesuje mnie wynajem, nie kupno
Na pewno jest w stolicy gazeta, bodajże Anonse czy coś - tam jest pełno ogłoszeń, nie wszystkie pojawiają się też w necie. Jak wpadnie jakaś mieszkanka to na pewno podpowie, jaki tytuł ma ta gazeta.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 21:36   #124
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Obecnie chyba najwięcej ofert jest z dokładnie drugiej strony miasta, z Białołęki. Ale aż dziwne, że nie widzisz nic ciekawego i mało ofert ogólnie
Ja szukałam mieszkania na typowych portalach, i wtedy (czyli ok. pół roku temu) było ich bardzo dużo.
Możesz na gumtree sama założyć ogłoszenie, że szukasz mieszkania. Moja koleżanka tak robiła i sądziłam, że to bez sensu, a okazało się, że faktycznie ludzie się z nią kontaktowali i tą drogą znalazła mieszkanie.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 21:43   #125
visionAM
Zakorzenienie

Jeśli szukasz kawalerki to się nie dziwię, że narzekasz na wybór - ja szukam od około 2 tygodni i są wciąż te same ogłoszenia... straszny zastój. A ludzie, u których oglądałam mieszkania sami dzwonią i pytają czy podjęłam decyzję. Nawet w jednej agencji nieruchomości narzekali, że jest straszne spowolnienie i mieszkania stoją nawet miesiąc zanim zostaną wynajęte, co jeszcze rok temu o tej porze było czymś dziwnym.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 21:59   #126
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Ogłoszenia są jeszcze na:

-tablicy.pl
-gratce
-otodom

Jak szukałam, to tam w miarę regularnie coś się pojawiało (chociaż głównie powtórki). Brak fajnych ofert? Ja podpisałam umowę wynajmu kilka godzin po wrzuceniu ogłoszenia. Niestety, najfajniejsze są zajmowane w try miga.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-14, 22:01   #127
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

To fakt, czasem pojawia się coś fajnego i znika błyskawicznie. Miałam na oku takie mieszkanie, śliczne, urządzone w moim stylu... Skończyło się na innym, takim co wisiało długo, które urządziłam sama w większości, poza kuchnią która była zrobiona

Z tego co pamiętam w wymienianych dzielnicach były ogłoszenia, które mi nie pasowały pod jakimś względem - albo cena za wysoka, albo mieszkanie bardzo byle jakie...
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 21:53   #128
eklers
Raczkowanie

Przeczytałam dzisiaj setki ogłoszeń, umówiona jestem na oglądanie na jutro 6 mieszkań - mam nadzieje, że na któreś zdecydujemy się od razu. Daliśmy też ogłoszenie, że szukamy w wymienionych dzielnicach, a odzew był ze wszystkich innych, a nie tych które chcemy
Dzięki za Wasze odpowiedzi
Stary 2013-07-15, 21:56   #129
withi_as
Zakorzenienie

W tym momencie ofert jest tak dużo, że moim zdaniem niewykonalne jest nieznalezienie czegoś ciekawego. Uwielbiam szukać mieszkania, sama dwukrotnie trafiłam w dziesiątkę, a i moi znajomi, którzy skorzystali z mojej pomocy, są zadowoleni

Polecam gumtree - wygospodaruj sobie jeden wolny dzień, przysiądź nad tym, odświeżaj, zapisuj, umów się do kilku mieszkań, weź kogoś zaufanego i sukces gwarantowany. Obecnie od roku wynajmuję zbyt ładne mieszkanie i w zbyt dobrej lokalizacji, aby szukać czegoś, tylko dlatego że 'lubię zmiany' A marzy mi się kiedyś jeszcze Żoliborz
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-22, 16:01   #130
eklers
Raczkowanie

Spędziłam 3 dni na bieganiu po wawce i w końcu jest na Kabatach :P
Stary 2013-08-27, 14:04   #131
maryfw
Raczkowanie

Praga siedlisko dilerów i meneli ,rozrywką dzieci jest palenie marihuany i kradziez
maryfw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 03:27   #132
maryfw
Raczkowanie

Dołączam krótki dokument o Pradze http://m.youtube.com/watch?v=mKvxzGR...%3DmKvxzGRSqQA

---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ----------

2 dokument o Pradze Północ http://m.youtube.com/watch?feature=fvwrel&v=ZkLZpaK8Fuk

---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ----------

http://m.youtube.com/watch?v=ZkLZpaK8Fuk&feature=fvwrel
Stary 2013-08-28, 09:22   #133
maryfw
Raczkowanie

http://m.youtube.com/watch?v=YRIF_BH...%3DYRIF_BH7v1Y

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

To mało widziałaś ja byłam świadkiem na ul Stalowej jak matka pijaczka wyrzuciła niemowlę przez okno z 7 piętra ,oczywiście zmarło
Stary 2013-08-28, 13:39   #134
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maryfw Pokaż wiadomość
http://m.youtube.com/watch?v=YRIF_BH...%3DYRIF_BH7v1Y

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

To mało widziałaś ja byłam świadkiem na ul Stalowej jak matka pijaczka wyrzuciła niemowlę przez okno z 7 piętra ,oczywiście zmarło
słyszałam o tym, masakra
znalazłam kiedyś zestawienie przestepzosci z poszczególnych dzielnic i najgorzej wypadają (nic dziwnego) Centrum, Wola, Praga Płn. Ale każda dzielnia ma swoich fanów

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-28, 22:04   #135
piotrek1994
Zadomowienie

a jak z okolicami Ronda ONZ? a dokładniej ulica Pereca?
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-29, 07:39   #136
maryfw
Raczkowanie

To tylko jeden przykład mogłabym wymieniać ,polecam obejrzenie filmu dokumentalnego link powyżej
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości