|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzielnice Warszawy - których unikać?
No skład butelek, hydrozagadka i to całe zagłębie właśnie skupione wokół hydrozagadki, nieco dalej jest fabryka trzciny, zwiąż mnie... dużo się na pradze ostatnio dzieje
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, odgrzewam trochę temat bo widze, że juz dawno nikogo tu nie było. Może troche nie ten wątek, ale jestem na etapie szukania mieszkania - głównie na gumtree. Niestety jestem zaskoczona, że jest tak mały wybór. Interesuje mnie Ursynów, Mokotów i Ochota. Macie jakieś info gdzie poza gumtree i typowymi stronami agnecji nieruchomości moge cos znalezc? Interesuje mnie wynajem, nie kupno
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Obecnie chyba najwięcej ofert jest z dokładnie drugiej strony miasta, z Białołęki. Ale aż dziwne, że nie widzisz nic ciekawego i mało ofert ogólnie
![]() Ja szukałam mieszkania na typowych portalach, i wtedy (czyli ok. pół roku temu) było ich bardzo dużo. Możesz na gumtree sama założyć ogłoszenie, że szukasz mieszkania. Moja koleżanka tak robiła i sądziłam, że to bez sensu, a okazało się, że faktycznie ludzie się z nią kontaktowali i tą drogą znalazła mieszkanie. |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli szukasz kawalerki to się nie dziwię, że narzekasz na wybór - ja szukam od około 2 tygodni i są wciąż te same ogłoszenia... straszny zastój. A ludzie, u których oglądałam mieszkania sami dzwonią i pytają czy podjęłam decyzję. Nawet w jednej agencji nieruchomości narzekali, że jest straszne spowolnienie i mieszkania stoją nawet miesiąc zanim zostaną wynajęte, co jeszcze rok temu o tej porze było czymś dziwnym.
|
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Ogłoszenia są jeszcze na:
-tablicy.pl -gratce -otodom Jak szukałam, to tam w miarę regularnie coś się pojawiało (chociaż głównie powtórki). Brak fajnych ofert? Ja podpisałam umowę wynajmu kilka godzin po wrzuceniu ogłoszenia. Niestety, najfajniejsze są zajmowane w try miga. |
|
|
|
|
#127 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
To fakt, czasem pojawia się coś fajnego i znika błyskawicznie. Miałam na oku takie mieszkanie, śliczne, urządzone w moim stylu... Skończyło się na innym, takim co wisiało długo, które urządziłam sama w większości, poza kuchnią która była zrobiona
![]() Z tego co pamiętam w wymienianych dzielnicach były ogłoszenia, które mi nie pasowały pod jakimś względem - albo cena za wysoka, albo mieszkanie bardzo byle jakie... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam dzisiaj setki ogłoszeń, umówiona jestem na oglądanie na jutro 6 mieszkań - mam nadzieje, że na któreś zdecydujemy się od razu. Daliśmy też ogłoszenie, że szukamy w wymienionych dzielnicach, a odzew był ze wszystkich innych, a nie tych które chcemy
Dzięki za Wasze odpowiedzi ![]()
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
W tym momencie ofert jest tak dużo, że moim zdaniem niewykonalne jest nieznalezienie czegoś ciekawego. Uwielbiam szukać mieszkania, sama dwukrotnie trafiłam w dziesiątkę, a i moi znajomi, którzy skorzystali z mojej pomocy, są zadowoleni
![]() Polecam gumtree - wygospodaruj sobie jeden wolny dzień, przysiądź nad tym, odświeżaj, zapisuj, umów się do kilku mieszkań, weź kogoś zaufanego i sukces gwarantowany. Obecnie od roku wynajmuję zbyt ładne mieszkanie i w zbyt dobrej lokalizacji, aby szukać czegoś, tylko dlatego że 'lubię zmiany' A marzy mi się kiedyś jeszcze Żoliborz
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Spędziłam 3 dni na bieganiu po wawce i w końcu jest na Kabatach :P
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Praga siedlisko dilerów i meneli ,rozrywką dzieci jest palenie marihuany i kradziez
|
|
|
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam krótki dokument o Pradze http://m.youtube.com/watch?v=mKvxzGR...%3DmKvxzGRSqQA
---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- 2 dokument o Pradze Północ http://m.youtube.com/watch?feature=fvwrel&v=ZkLZpaK8Fuk ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ---------- http://m.youtube.com/watch?v=ZkLZpaK8Fuk&feature=fvwrel |
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
http://m.youtube.com/watch?v=YRIF_BH...%3DYRIF_BH7v1Y
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- To mało widziałaś ja byłam świadkiem na ul Stalowej jak matka pijaczka wyrzuciła niemowlę przez okno z 7 piętra ,oczywiście zmarło |
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam kiedyś zestawienie przestepzosci z poszczególnych dzielnic i najgorzej wypadają (nic dziwnego) Centrum, Wola, Praga Płn. Ale każda dzielnia ma swoich fanów
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
a jak z okolicami Ronda ONZ?
a dokładniej ulica Pereca?
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
To tylko jeden przykład mogłabym wymieniać ,polecam obejrzenie filmu dokumentalnego link powyżej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

A marzy mi się kiedyś jeszcze Żoliborz