![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje początki, proszę o ocenę :)
Przydało by się tutaj łoże bardziej wydłużyć i boczki boczki! A jeśli źle Ci się robi końcówkę brokatem to w jakimś małym pojemniczku lub np na zakrętce od pojemniczka do żelu wymieszaj sobie troszkę żelu clear (rzadsze jest lepiej wymieszać, przynajmniej mnie) z brokatem, którego będziesz używać
![]() ![]() Kochana a Ty używasz z Goldena żel do frencha French White czy ten mały z kolorowki??
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Podaję ci link na stronę "...ile płacicie za...." może się bardziej ośmielisz...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...3#post20383743 ...a tak na marginesie, to od czasu pozostawienia tam mojej opinii dostałam nie mały zastrzyk nowej wiedzy na temat okropnie wręcz wykonywanych w tym temacie usług i pieniążków niestety nie małych za nie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Ja uzywam ten z golden nails Rench white, maly pojemniczek mialam, a jeszcze tyle go zostalo... ale jest dla mnie strasznie rzadki... A mnie jest potrzebny bardzo gęsty.
Jestem aktualnie troche w podlamaniu. Dziewczyna, ktorej wczoraj robilam zadzwonila do mnie dzisiaj, ze 2 paznokcie jej odpadly i o dziwo, to nie byly wcale te, na ktore nie dalam primera, pozniej sms od mojej przyjaciolki, ze po 5 dniach od zrobienia juz jej kciuk odpadl... Ja sie zalamie. To po kursie robilam paznokcie łopaty nawet bez covera i sie cholersto po 3 tygodnie trzymalo, a tutaj co sie dzieje... Nigdy zaden paznokiec u klientek nie odpadl przed 2 tygodniami, wiec jestem troche tym zalamana. Ktos mi poradzil, chyba nawet gdzies wczesniej w tym wątku, ze zamiast nablyszczacza, ktory u mnie prawdopodobnie powoduje zapowietrzenia, zebym do nablyszczania stosowala jednofazowke. Myslicie, ze moge to wyprobowac na klientce, jaK POJDE W poniedzialek jej te dwa paznokcie naprawiac? Czy one pod wzgledem "blyszczenia" nie beda sie od pozostalych roznily? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
hmm to dziwne, bo powiem Ci, że pracowałam na tym żelu i nie wydaje mi się on rzadki
![]() ![]() może coś źle zrobiłas? źle odtłuszczone, za dużo pimera? Nie odparował może??
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Wszystko zrobilam jak zawsze, zmatowilam, nalozylam primer w takich ilosciach jak zwykle, nie mam pojecia, co sie dzieje ;(
Hm... a wracajac do tej jednofazowki, to moge nia balyszczyc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Możesz, ale może być różnica między tymi nabłyszczonymi nabłyszczaczem, a tymi nabłyszczonymi jednofaz. Kurczę to nie wiem co... Ja też właśnie kiedyś miałam problem, że koleżance dosłownie odpadł paznokieć, ale wina była właśnie w za dużej ilości primera, który nie zdążył odparować a ja już nałożyłam żel...
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
A moze to wina paznokci? Ta dziewczyna powiedziala mi, ze jej sie dosyc czesto zdarza, ze paznokcie odpadaja kilka dni po zrobieniu, a byla juz u kilku stylistek... Coz... pojde w poniedzialek, to zobacze, co i jak.
Duszyczko, dziękuję za poradę ![]() Kupie jednofazówke violet od DR i bede tym nablyszczac i okaze sie, czy dalej beda sie zapowietrzac. Edytowane przez Mroczna_Sadystka Czas edycji: 2010-07-31 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Nie obraź się, ale myślę, że to raczej nie wina paznokci... Oczywiście zdarza się tak czasami (niektóre dziewczyny o tym pisały), ale mało prawdopodobne, żeby u dwóch klientek mniej więcej w tym samym czasie zrobiło się coś takiego
![]()
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, ze to nie jest wina klientek, ale po prostu dziwi mnie fakt, co sie stalo, ze na poczatku robilam paznokcie łopatowate, bez covera, zalewalam skorki na calego, robilam prowizoryczna krzywa C, a paznokcie trzymaly sie po 2-3 tygodnie, a teraz, kiedy mam juz zdany egzamin, jestem bogatsza o doswiadczenia, postepuje wedlug waszych porad, nie zalewam skorek, dobrze przygotowuje plytke itp. paznokcie 2 dni się trzymają ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Hmm... a dajesz pod cover cienką warstwę cleara?
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie, ze daje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
A po opracowaniu szkieletu dajesz cleara?;> Ja zawsze dla pewności daję, bo przy opracowaniu można wypiłować się do naturala niechcący i wtedy cover się podpowietrza...
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Ola nie załamuj się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duszyczko ten żel z Goldena jest na prawdę rzadki, dla mnie również. Mam ekstreme white od Doberka i też jest rzadki, ale nie aż tak bardzo. Olu nabłyszczać możesz nawet lakierem bezbarwnym, uwierz mi to jest spotykane nawet w salonach ![]() Nie załamuj się, tak już jest raz lepiej raz gorzej w życiu stylistki ![]() Widzisz ja robiłam w czwartek pazurki, ale wstyd wstawiać, bo lipa i totalna porażka, ale Pani się podobały. Ehh powodzonka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Sztynko ja mam tylko porównanie z Polarem z ABC Nailstore i z Whitem z PB, ktorego ostatnio używam i w porównaniu z nim wcale rzadki nie jest
![]() ![]()
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Dobra Duszyczko wiesz co... ty chyba rozwiązalas moj problem, dziekuje ci!!!!!!!!!!!! Nie daje juz wiecej cleara po spilowaniu szkieletu, bo wydawalo mi sie, ze nie trzeba, szczerze mówiąc na kursie rowniez nikt mi nie kazal tego robic, a faktycznie czasami zdarzalo sie, ze wypilowalam troche zelu i doszlam do naturalka... I pozniej daje na to cover i lipa... powietrze podchodzi. Jezeli to faktycznie bylo przyczyna zapowietrzen i odpadniecia paznokci, to nie wiem, jak bede ci dziękowac
![]() Sztynko, faktycznie primera dawalam sporo, ale klientce wczoraj dalam odrbine, raz zamoczony pędzelek mi starczyl na wszystkie paznokcie. Szybciej to wlasnie spilowany zel ze szkieletu sprawil, ze byly zapowietrzenia. Taaak, czlowiek uczy sie czegos nowego przez cale zycie. Ale dzięki wam ta nauka jest prostrza ![]() A klientka nie miala do mnie pretencji, bo to nie byly paznokcie na zadna okazje, tym bardziej, ze przeciez za darmo jej naprawie te paznokcie... A powiedziala mi, ze kiedys zrobila paznokcie o wiele drozej i jej po kilku dniach odpadly, a rozumie, ze ja sie ucze, wiec luz ;D Jeszcze mnie kolezance polecila ![]() ![]() A wracajac jeszcze do bialego zelu. Moze faktycznie nie jest on jakos bardzo rzadki, ale ja nie mam jeszcze ręki wycwiczonej... Zanim zrobie usmiech dobry z jednej strony, to juz z drugiej mi splywa i musze miec bardzo gęsty bialy zel dlatego ![]() W poniedzialek po pilowaniu szkieletu poloze jeszcze cieniutenka warstwe jednofazowki pod cover i juz naprawde powinno byc wszystko w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Czytam to i czytam...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
ana 990
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Kochana w takim razie miejmy nadzieję, że to jest właśnie to
![]() ![]()
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Dobrze
![]() ![]() Stwierdzilam, ze na razie jeszcze nie bede podnosila jednak cen. Zrobię 2-3 osobom i jak będzie sie dobrze trzymalo i nie bedzie zapowietrzen, to wtedy podniose cene. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Kochana obekjrzałąm Twoja galerie i powiem tak: samam po sobie wiem, ze pocztaki sa trudne. Robiłam kiedys zele (chwilowo mam przerwe bo polubilam swoje naturalne pazurki spowrotem, a na klientki i tak nigdy za duzo czasu nie miałam:P) i wiem ze tylko cwiczenie daje efekty
![]() jeszcze nie wszystko Ci wychodzi, masz duze problemy z usmiechem i łopatkowaniem pazurków, ale która z nas przez to nie przechodziłą na poczatku? ![]() trzymam kciuki i bede zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuje za opinie i wsparcie
![]() A z usmiechem mam problemy z winy zelu... Bledne kolo, nadal nie mam pieniedzy, zeby zakupic nowe zele, bo mi 2 klientki zrezygnowaly... więc poki co- to poprawy nie bedzie. hm... juz mam czasami tego dosyc. Dzisiaj dzwonila pani i sie pytala o paznokcie i ja powiedzialam, ze cena 30 zl, a za dojazd biore 5 zl... to jak sie dziwila, ze drogo za dojazd biore i w ogole drogo, jak na początkujaca osobe ;/ Tylko nie wziela pod uwage tego, ze ja zasuwam w kazda pogode czy upał czy deszcz z wielka torba, ktora wazy dobre 5-6 kg, autobusem czasami z przesiadkami przez cale miasto, dźwigam to wszystko, a to- co biore za paznokcie nawet na materialy mi sie nie zwraca. paranoja jakas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Wrrrrrrrrrrrrrr ;/
jestem tak zdenerwowana, jak nigdy! Bylam dzisiaj u tej dziewczyny niby mialam zrobiv 2 paznokcie. Ja wchodze, a ona juz nie ma ani jednego paznokcia, a w piatek jej robilam... Pytam, czy zdjela, czy same odpadly, a ona mowi, ze odpadly same jak np: ogladala telewizor itp... Twierdzi, ze nie robila nic w domu, nawet nie zmywala naczyc. Nie wierze, ze ot tak sobie wszystkie paznzokcie jej odpadly, nie wierze! Nie jeste, co prawda profesjonalistka, ale paznokcie zrobione przeze mnie nigdy nie odpadaly krocej niz po 2 tygodniach, a robilam juz dwom sprzataczkom chociazby i trzymaly sie ponad 2 tygodnie, a pracowaly caly czas i nie uzywaja rekawiczek, mojej przyjaciolce trzymaja sie na jednym szkielecie juz ponad miesiac, mojej mamie 2 tygodnie sie trzymaly, takiej dziewczynie 3... A jej odpadly na drugi dzien ( tak ona twierdzila)... Zdenerwowalam sie, ale zrobilam jej wszystko od poczatku, nowe paznokcie za darmo. Ale wymyslala... mowila, ze robie za grube paznokcie, ze zawsze jak wczesniej robila, to miala calkiem plaskie bez zadnych krzywych itp i jej sie dobrze trzymaly, to jej takie zrobilam, nie chciala kamuflazu- to nie dalam, chcialam opilowac boczki, to stwierdzila, ze jej sie podobaja takie troche rozszerzane i kazala zostawic... Ostatecznie paznokcie wyszly ochydne, ale jej sie podobaly... Hm... w ogole nie trzymala kciuka w lampie jak trzeba i zel splynał na jeden bok calkowicie,,, o matko, to byla tragedia... ![]() ![]() ![]() A wy myslicie, ze naprawde to jest mozliwe, zeby od nic nierobienia, albo od lekkich prac kuchennych (zmywanie itp.) odpadly wszystkie paznokcie po jednym dniu? kiedy zmatowilam plytke, dalam primer, cover i zbudowalam krzywa C... ja szczerze mowiac- nie wierze w to. Jestem jeszcze zdolna uwierzyc, ze mogly jej dwa czy gora 3 odpasc, ale do reszty ona sama sie przyczynila... nigdy nie mialam zadnych reklamacji, a zrobilam juz kilkunastu osobom... a tutaj prosze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
hmm.. faktycznie niefajna sytuacja
![]()
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Dobra Duszyczko... rowniez sie zgodze co do zapowietrzen- ale zapowietrzony paznokiec moze trzymac sie niezle kilka albo nawet kilkanascie dni, zalezy, ktory sie zapowietrzyl i co sie w tych paznokciach robi... Raczej nie odpada od razu, a na pewno nie wszystkie 10...
![]() A plytke miala taka troche zniszczona, strasznie opilowana az do skory, nie moglam w ogole podlozyc formy... Ona twierdzi, ze tak jej odpadaly jak takie kupcze tipsy, ktore mozna kupic w sklepie za 5 zl i samemu przykleic... W piatek rano jej robilam, a w sobote twierdzi, ze juz ich nie miala. I twierdzila, ze odpadaly jej calkowicie, a nie np: lamaly w polowie itp. i tak jej odpadaly, ze juz nawet nie musiala plytki pilowac. Nie wierze w to... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
No to na mój rozum jakby jej faktycznie odpadały to by nie miała zniszczonej płytki. Może jej faktycznie ze 2 odpadły, a jak jej powiedziałaś, że w takim razie przyjedziesz zrobić za darmo te co odpadły to stwierdziła, że może mieć nowe za darmo i Cię w konia zrobiła... Przykro mi
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Jak tak teraz o tym mysle, to dochodze do wniosku, ze faktycznie.
A co, jezeli za kilka dni zadzwoni znowu i powie, ze jej w szystkie odpadly? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
No to jej czasem nie rób kolejny raz:P
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej Olka sorry za wulgaryzmy z mojej strony, ale kopnij te babsko mocno w du**psko i tyle. Moja opinia jest taka, że Cie su** chciała naciągnąć i jeszcze to jęczenie przy robocie? To nie dopuszczalne. Gdyby zadzwoniła jeszcze raz to daj mi jej numer ![]() Nie przejmuj się, jestem w pełni z Tobą i nie tylko ja ![]() ![]() Także uwierz mi może być ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.