|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna Zuzia wymiata, a my razem z Nią- część kolejna ale nie ostatnia
sza, co bedziemy Bruneccie wyrzucac, ze pol chustki zostawila sobie
![]() tak krawiec kraje jak mu materii staje ![]() wstretna jezdem Brunetto wybacz Mahorko mnie przeraza w Polskich wakacjach to, iz wszyscy sa spragnieni zrzucenia wszystkich zlych wiesci z ostatniego polrocza na moje skromne barki wiesz: tego okradli, ten ma raka, ten umar, ta zle wyglada poza tem, ofensywa telewizyjna lo-moj-boze ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- a tak-zem jeszcze se umyslila bom robila zupe koperkowa z dwoch wiazkow kopru i przypomnialam sobie Gabrysie z Jezycjady jak przy Ignacym Grzegorzu, w ciazy bedac wciaz wdychala koperek czym nasza Zuziunia stan swoj leczy? bardzo mnie obchodza takie anommalie ![]() bo rzekne szczerze, gdybym tak, na tej fiordziej obczyznie ciagoty miala na ogorki kiszone, to la boga, skad.... |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Niezabudki
|
#123 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze: CUDNA jesteś i barwna, jako ten kwiat , a po trzecie: znasz Borejków! A ja jestem podstarzałą fanką Musierowiczowej, a zwłaszcza jej rodzinki Borejków .Pójdź w me objęcia !!!
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
niezapominajki się normalnie ojca wyrzeknę, zachciało mu się wnętrzności internetowe ulepszać, i teraz dostęp jest tylko na złomie w najgorętszym pokoju ![]() na pocieszenie zamówiłam sobie effuniaka ![]() a nasutrcja śliczna jest, na żywo tak ładnie nie wygląda ![]() (tylko ładniej )
|
|
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasturcjo mnie przerazala horda kuzynow i kuzynek, ktorzy zwalali mi sie na glowe z zadaniem zalatwienia pracy w UK , oczywiscie bardzo wysoko oplacanej. Dodam malutki szczegolik - zadne z nich nie mowilo po angielsku wiecej niz senkju Odmowy zostaly przyjete ciezkim fochem w kazdym przypadku i zerwaniem jakichkolwiek kontaktow, ku mojej radosci Tiaa, ten pesymizm. Chociaz moja rodzina (mowie tu o rodzicach, bracie i dziadkach) przesadnie mnie chroni i wiele rzeczy ukrywa. Uwazaja, ze dosyc nieszczesc mnie w zyciu spotkalo i zlych wiadomosci mi oszczedzaja ![]() Ogorki kiszone ogorki malosolne ![]() Juz bym jadla.
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
niezapominajka-myosotis znaczy mysie uszko
slyszlam kiedys ode kogos starszego ![]() Szyperko- mam na glownej polce caloksztalt Jezycjady ( obok caloksztaltu Topora )wracam, do calosci, ze dwa razy rocznie prywatnie, czuje sie Aniela Kowalik ![]() i zawsze placze nad Gizela i boje sie, ze Dmuchawiec kiedys umrze zreszta, Gizela ( vide Kalamburka ) nosila turban
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
wybaczam Ci Nasturcjo
abo nie nie bede Ci wybaczala a co ja jestem od wyb(p)aczen czy jak ![]() a moj synus, ten od wczorajszych kluczy, inaczej rozgarniety a wiec moj synus kupilbyl sobie buty kolorowe czym mnie zadziwil, bo on z ubioru to odstaje od rowiesnikow byleby bylo wygodnie byle bylo prosto, koszule, tesprawy - po mesku kulory tez musza byc meskie nie lubi sie stroic, nic w butach najlepiej jednych przez cale zycie i w jednej koszulinie i portkach naprawde nuda a teraz wzial i kupil kulorowe normalnie buty bialy, fiulet, blekitny, granatowy, sraczkowto zolty, pomaranczowy fest na jednym bucie tyle kulorow! mnie zaskoczyl |
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!Myślałam, że to tylko ja jestem taki freak na tle Małgorzaty M. (tzn w moim wieku ). Moje książki to są już tak złachane od ciągłego ich miętolenia, ze chyba muszę kupić nowe.Kocham wszystkich bohaterów Jeżycjady, ale porównać to mogłabym się chyba tylko do Cesi Żak . Lubię Gabrysię, Idę, Kreskę, Bernadra to wręcz uwielbiam, no zresztą co ja Ci będę pisać, wszystkich lubię. Ale moje najbardziej ulubione książki to Opium w rosole i Pulpecja. A Topora tyż posiadam, obok pełnej kolekcyji Musierowiczowatej, ale jeno trzy książczyny: Cztery róże dla Lucienne, Najpiękniejszą parę piersi na świecie i Chimerycznego Lokatora. Daj pyska
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2010-07-05 o 17:30 |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Szyprenko
ach, Pulpecja ja zawsze taka chcialam byc, jak ta melba ![]() ale naj, Klamczucha ( pierwsza jaka przeczytalam ) Opium w rosole i Imieniny do tej pory zem ciekawa co tam u braci Lelujkow no i Bernard ![]() moj idol, idol wszystkiego zreszta, ciekawi mnie typ mezczyzny idealnego wyrysowany w jezycjadzie zawsze wyuczony zapatrzony w swoja pasje no i, coz... zarabiajacy miernie ale, czy to w czym przeszkadza bo swa kobiete noszacy na rekach nie skompi ow mezczyna te kobiecie, no nie ![]() Topora najbardziej lubie "Alicje w krainie liter" ale to pewnie ze wzgledu na ulubienstow lewisowej Alicji no i "historyjki taksowkowe" zreszta, a co tam, wszystko lubie a dalej, za tym jezycjadowo toporowym majdanem, mieszka sobie Witkac zaiste, przednia kulturalnie to poleczka ![]() Daj szyprowko tego pyska, no daj ![]() Dorotko zaczynam lubiec synoczka Twego a aby kwiatuszki na ten obuwiu posiada? |
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcyjko piękna, ja sobie tak myślę, że te chopy z Jeżycjady takie idealne są, bo je kobita stworzyła
. Ale fakt, jakbym takiego spotkała, to bym za nim poszła jak w ten dym . Taki na ten przykład Maciek ode Kreski, albo Florek Pulpecjowy, ach..![]() Się rozmarzyłam . Bernard, to postać nietuzinkowa, taki Jeżycjadowy wymiatacz! ![]() U mnie przygoda z Musierowiczową zaczęła się jeszcze w podstawówce, gdy dostałam w nagrodę za dobre wyniki w nauce najpierw Szóstą klepkę, potem Kłamczuchę i Kwiat kalafiora. Co roku czekam na coś nowego, ale strasznie się to pisanie wlecze. Teraz oczekuję McDusi. Poza Musierowiczową, to pełną kolekcję mam jeszcze Dana Browna (trochę od czapy ), prawie całość Grocholi, a tak przeważnie to mam pojedyncze egzemplarze różnych autorów, ale za to moje ukochane książeczki: Stos Kłopotów- Kuttnera, Błękitny zamek- Montgomery, Wielkie solo Antola L.- Rosendorfera, itp, itd.Doroto droga, a moze Ci się synuś zakochawszy i mu się kulorowo na duszy zdrobiło ![]() .
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2010-07-05 o 18:08 |
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w piątek jadłam, do piwka i czipsów. Małosolne. Oj naprzymierzałam się kapeluszy, naprzymierzałam... |
||
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma kwiata na bucie, Nasturcjo
esy floresy but posiada a wiecie co ja to lubie mojego dzieciaka ![]() wiecie wy wczoraj jak zgubil te klucze, to postanowilam, ze po powrocie - zaciukam, sie pogniewam na niego za ta rozgarnietosc inaczej ale jak mnie orzekl, ze do pracy na tydzien od jutra, to mnie przeszlo a praca fizyczna to jest z tym wetlym cialem jego, chudym i w sloncu zmiekla mnie fajka i mu wzielam i wybaczylam kluczow zgubienie, setne juz chyba matki serce rozmemlane to ja ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Szyprowy Oku, sie az podpytam czy ma jakoms zakochanice na oku, bo moze masz Ty racje, moze bez to ... ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- MamoAntosia, widze Ciebie i macham do Ciebie
Edytowane przez Dorota-Coco Czas edycji: 2010-07-05 o 18:13 |
|
|
|
#133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczi, czy ja dobrze wyrozumiałam, my to ta kaszanka a jedna Nasturcja ino brylant? tak to ma byc Szypruniu?
Sie fochłam własnie, mówie wyraźnie, żeby byc zauważona z tem fochnieciem. Dorrotto, tez prorokuję w tym kobiete, w tych butach kolorowych. Mam w domie swoim podobne chłopię, zakochane jest, buty ma co prawda nie kolorowe ale ogólnie kolorowo wokół niego jest.
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie ino chodziło o to, że jak ktoś w kaszance by taki brylant znalazł, toby równie zaskoczon był co i ja, żem fana Musierowiczki na Zuzinym wąteczku znalazła. A nie żeby wszystkich, a już zwłaszcza Ciebie do kaszanki . Słodka mamciu, przenigdy!!! Lubcia daj buźki na zgodę, nie fochaj się już co? Jakie te nasze przysłowia zdradliwe bywają, nie wiesz kiedy kogoś obrazisz .OŚWIADCZENIE: ODWOŁUJĘ KASZANKĘ! Wyrażam jeno swoją radość i zaskoczenie ze spotkania podobnego do mnie maniaka książkowego. ![]() Wszystkich dotkniętych kaszanką seredcznie przepraszam, bo nie taki był mój zamiar i intencje.
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2010-07-05 o 18:56 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Piers do przodu
|
Hello
Aleście naprodukowali potem Was nadrobię - teraz lecę uporządkować życie po czterech dniach niebytności ![]() Buziole dla wszystkich
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
bylismy u p. doktor. wszystko w porzadku. ospa u Skarba wyjatkowo łagodnie przeszła. ciesze się. do tego sprzedaliśmy auto. i za taka cene za jaka wystawiliśmy. stało na komisie tylko 2 dni. tez sie ciesze. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- zapomniałam. Nasturcjo, wyglądasz przepięknie. MamoAntosia, witaj.
Edytowane przez agaa13 Czas edycji: 2010-07-05 o 19:04 Powód: dopisek |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, ostatecznie to zapomnę tę kaszankę
![]() ylko dlatego, że Cię lubię
|
#139 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach, Lubcia wspaniałomyślna, dziękuję
Nawet z tego przejęcia oświadczenie odwołujące kaszankę wystosowałam
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Chypre przymierzanie kapeluszy oznacza dłuższy pobyt w łazience, w celu dokładnego przyjrzenia się własnej twarzy w lustrze wody znajdującej się w muszli. Można również przyglądać się owej muszli niejako drugą stroną.
|
|
|
|
#141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Katty, Ciebie również witam . ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
.I tą drugą stroną jak się przegląda, to też jest przymierzanie kapeluszy?
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
jeno dodam, ze przymierzanie kapeluszy powstalo w opozycji do Pratchettowskiego "Kapelusz pelen nieba" juz Szyperko bedziesz mial caloksztalta tego nieba ![]() bo w zyciu to jest tak jeden lubi w kapeluszu jeden w wiadrze a inny w kibelu ![]() poza tem, Lubo, moja ty kicho pogardlana, gaseczko sosem polewana ( jak Grzesiuk spiewal)' z diamentow to ja wybieram kaszanke ![]() choc, niejeden ... chcialby twe nozki zjesc z bigosem
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Agaa, dobre wiadomości
Kaszanki bym zjadła. Pierogów tez. No, pierogi w zasięgu. Dobra, człowiek idzie. Może spać a może nie. Się mi jakies żarcie przyśni, tak czuję. ![]() Katty, no nareszcie!
|
#145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Względem tych przymiarek kapeluszowych, czuję się objaśniona .Dziękuję Nasturcyjo i Rawito.
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki
.
|
#147 |
|
niecnotliwa dziewica
|
O yes, yes, yes, ktoś tu jeszcze widzę jest wielbicielem Antona L.
![]() Jak się jeszcze okaże , że i Stenogramy Anny Jambor lubicie, to Was normalnie będę uwielbiać (chociaż w zasadzie to i tak Was uwielbiam, wszystkich razem i każdego z osobna) ![]() Aniu Trzynasta, dobrze, ze Twój Maluch zdrowieje
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ach, jestem dziś rozanielona i wniebowzięta .Anny Jambor nie czytałam, ale napewno nadrobię ten brak
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziko
U Wegola juz dobrze (odpukac )Buzi od W dla M. Ago, gratuluje sprzedazy autka. Mam nadzieje, ze masz jednak czym jezdzic ![]() Nie to co ja, frajerka ![]() Autko sprzedalam rach ciach, szybko. Ucieszylam sie. Mialo byc nowe, w zamian... zaraz po pozbyciu sie tamtego bzyczka. A tu ku.pa. Plyyyyyynie i plynie do tej Ejropy i kurna doplynac nie moze. Mialo byc na koniec czerwca. Pozniej obiecywaly dealery na 1 tydzien lipca... a tu samochodu nadal nie mam
Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2010-07-05 o 20:23 |
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
A mnie nadal dobrze życzą I Margotka z nogami i ze wszystkim co trze, i Niepospolita pod każdym względem, i MamaAntosia i ŚpiącejKrólewny, i Chyprunia co brylant znalazła w kaszance Jak to miło, jak wesoło kiedy dobrzy ludzie w koło A Niepospolitej pod każdym względem to ja jeszcze dziękuję za niezapominajki i za niezabudki i za modrookie. Żeś mi podarowała aż trzy w jednym to ja Tobie za to dam Czerwone korale A Krywań śpiewa tak: Dobranoc kochanie dobranoc W moim miyłowaniu wielgo moc Nie dom Ci zabocyć Chłoćbym miała Dunaj przeskocyć Nie dom Ci zabocyć Chłoćbym miała Dunaj przeskocyć To tak apropos niezabudek (bo jak gdyby rdzeń ten sam) i... dobrej nocy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

, a po trzecie: znasz Borejków! A ja jestem podstarzałą fanką Musierowiczowej, a zwłaszcza jej rodzinki Borejków
!!!

, oczywiscie bardzo wysoko oplacanej. Dodam malutki szczegolik - zadne z nich nie mowilo po angielsku wiecej niz senkju Odmowy zostaly przyjete ciezkim fochem w kazdym przypadku i zerwaniem jakichkolwiek kontaktow, ku mojej radosci
ogorki malosolne 

.
. Słodka mamciu, przenigdy!!! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)