Dlaczego On to zrobił? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 13:26   #121
Evangelina___
Raczkowanie

Dot.: Dlaczego On to zrobił?

Moim zdaniem jedź i porozmawiaj. To do niczego nie zobowiązuje i lepiej mieć sprawę jasną. Ślub to nie zabawa. Jeśli On Cię kocha to nie dobrym pomysłem jest ślub z inną kobietą. Szkoda życia
Evangelina___ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 13:39   #122
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez brillant Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, tym bardziej, że napisałaś właśnie to nad czym ja się zastanawiam. Każdy pisze, że źle zrobiłam, potrafi rzucać oskarżeniami ale nikt tak na prawdę nie przeanalizował wszystkich za i przeciw. Myślę, że teraz już muszę działać sama, bo wiem lepiej co czuję, znam go, widziałam jego reakcje na różne sytuacje. Muszę się teraz na spokojnie zastanowić czy do niego pojechać. Trzymajcie się
Życzę podjęcia słusznej przede wszystkim decyzji. Mam wrażenie, że część osób się tu już podekscytowała wizją rodem z filmu Miłość po latach, szczęście głównych bohaterów i odjazd w stronę zachodzącego słońca.
Tylko życie to nie film, podjęcie takich decyzji w rzeczywistości jest znacznie trudniejsze i ciągnie za sobą różne konsekwencje. Każda decyzja, zarówno ta by mu powiedzieć jak i ta, by nie mówić.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 13:51   #123
new woman in town
Zakorzenienie

no Brillant to żeś sie popisała
facet mowi ci prosto z mostu a ty jak dziecko....
jedz powiedz mu co czujesz, szczerosc czasem popłaca, jedz i jak jest cokolwiek miedzy wami to trzeba to wyjasnic, obustronnie

zony ci bedzie bardziej szkoda jak zdradzi ją za dwa lata czy za pięć, teraz kazde z waszej 4 ma czyste kartki

tylko uwazaj na to co on mowi, bo ja bym mu powiedziała, kawa na ławe : tak, cos czuje, tak chciałabym sprobowac dzis teraz, nie wiem co wyjdzie ale jak ty czujesz to samo to mamy szanse, zaryzykowac
jak nie bedzie miał odwagi czy checci zaryzykowac znaczy trzeba faceta spuscic do klozetu, nie mozna miec ciastka i jesc ciastka
i na slub nie idz, no prosze cie to juz troche za duzo
przynajmniej dla mnie by bylo w tym kontekscie
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 13:54   #124
Marioza
Raczkowanie

Cytat:
Mam wrażenie, że część osób się tu już podekscytowała wizją rodem z filmu Miłość po latach, szczęście głównych bohaterów i odjazd w stronę zachodzącego słońca.
Tylko życie to nie film, podjęcie takich decyzji w rzeczywistości jest znacznie trudniejsze i ciągnie za sobą różne konsekwencje. Każda decyzja, zarówno ta by mu powiedzieć jak i ta, by nie mówić.
To fakt, życie rzadko kiedy przypomina film z happy endem, jednak w tej sytuacji chyba najrozsądniejszym posunięciem byłaby jednak SZCZERA rozmowa.
Ok, nie chciałabym być na miejscu przyszłej żony, jednak z drugiej strony, skoro faceta ciągnie do autorki wątku, to co zrobić... Oszukiwać się wzajemnie?
Z drugiej strony, gdyby ten znajomy zdecydował, że jednak wątpliwości jest więcej niż pewników, to byłby niezły film

Życzę autorce podjęcia właściwych decyzji
Marioza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 16:22   #125
BaBanek
Raczkowanie

idź na ślub, poczekaj do momentu, kiedy ksiądz wypowie "Niech powie teraz lub zamilknie na wieki." Wstań, podbiegnij do ołtarza, pociągnij go za krawat i wiejcie z kościoła
Pełen respescik dla prawdziwych treści.
Pozytywna moc i o to właśnie biega.
Jeśli nie masz wiary, ziom, to jesteś lebiega. Ha!"
BaBanek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 16:26   #126
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
idź na ślub, poczekaj do momentu, kiedy ksiądz wypowie "Niech powie teraz lub zamilknie na wieki." Wstań, podbiegnij do ołtarza, pociągnij go za krawat i wiejcie z kościoła
dobre
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 16:35   #127
Kiciaaaa
Raczkowanie

Moim zdaniem to paranoja, zastanawiać się w takiej sytuacji nad tym czy ich ślub ma sens..musisz być na serio mocno związana ze swoim obecnym facetem
Kiciaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 16:45   #128
Marioza
Raczkowanie

A ja jestem bardzo ciekawa, jak ta sytuacja się dalej rozwinie...
Stary 2010-07-06, 18:19   #129
lubiecukierki
Rozeznanie

Przesledzilam caly ten wątek i dla mnie jest jasne ,ze Autorka się zauroczyła swoim dawnym przyjacielem,ale to nie jest zadna miłość i zostaje mu tylko zyczyć wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia.
lubiecukierki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 18:30   #130
WithLove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lubiecukierki Pokaż wiadomość
Przesledzilam caly ten wątek i dla mnie jest jasne ,ze Autorka się zauroczyła swoim dawnym przyjacielem,ale to nie jest zadna miłość i zostaje mu tylko zyczyć wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia.
Tego nie wiesz na pewno, nie wiesz co ona czuje tak naprawdę. Tylko ona sama wie co czuje.

You could get your heart broken or you could have the greatest love affair the world has ever known.
But you're never gonna know unless you try.
WithLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 18:44   #131
beoneself
Zakorzenienie

Albo nawet ona sama nie wie co czuje...

Autorko, życzę aby wszystko się jak najlepiej ułożyło - bez względu na to jaką decyzję podejmiesz
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 18:45   #132
liniaspecjalna
Raczkowanie

telenowela latynoska

Maria kocha Juana ale on za kilka dni żeni się ze słodką Palomą i może tylko czeka aż ktoś powie mu wprost: nie żen się!! Maria również nie może zapomnieć o Juanie, ale jest jeszcze Federico. Gdzie ona znajdzie drugiego takiego? Nie chce go przecież skrzywdzić.

Jak zakończy się ta wspaniała historia? Scenariuszy mogą być tysiące

- Juan żeni się z Palomą, mają gromadkę dzieci i są szczęśliwi
- Juan żeni się z Palomą, ale nie może zapomnieć o Marii, jest nieszczęśliwy, ale jest już za późno bo Maria wyszła za mąż za Federica
- Juan żeni się z Palomą ale wkrótce nawiązuje płomienny romans z Marią który kończy się po kilku miesiącach złamanym sercem Marii
- Jak wyżej, z tym że romans kończy się rozbiciem małżeństwa, podbitym okiem Marii, ale ona jak i Juan są bardzo szczęśliwi razem
- Juan nie żeni się z Palomą, Maria rzuca Federica, już wolni wyjeżdzają pośpiesznie na Fidżi, pobierają się na plaży i żyją długo i szczęśliwie
- Na horyzoncie pojawia się przystojny i bogaty Marco, Maria przy nim zapomina o całym świecie - problem z głowy
- Juan żeni się z Palomą i jest szczęśliwy, ale nocami wciąż marzy o Marii, Maria również pozostaje w szczęśliwym i wygodnym związku z Federico ale skrycie myśli o Juanie. Obie pary utrzymują ze sobą kontakt. Nie wiadomo jeszcze jak sytuacja się rozwinie - wersja na 52 000 odcinków w stylu "Moda na sukces"
- Paloma dowiaduje się o Juanie i Marii, w rozpaczy rzuca się w ramiona kuzyna Giovanniego, Juan nagle zdaje sobie sprawę że to Paloma jest miłością jego życia i rzuca Marię. Maria chce wrócić do Federica, ale on w między czasie zakochał się w Palomie - role się odwracają
- Juan rzuca przy ołtarzu Palomę, ta trafia do szpitala psychiatrycznego natomiast Maria dochodzi do wniosku że jej prawdziwą miłością jest tylko Federico, załamany Juan wraca do Meksyku i zostaje alfonsem
- Juan nie żeni się ani z Palomą ani z Marią, zakochuje się w Federico
- itd.........

A tak na poważnie to życzę udanego rozwiązania całej tej sytuacji dla wszystkich. Przynajmniej coś się dzieje
liniaspecjalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 18:53   #133
ana_konda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

bardzo źle zrobiłas....... bardzo, bardzo źle..... trezba było byc szczerą, tymbardziej, że Cię o to wyraźnie prosił, bo to szalenie istotna sprawa...

ale to Twój wybór. a to tylko moje zdanie.
O nie, nie, nie. Co to to nie!!!!!
Mleko się rozlało, wrzód pękł. Już po wszystkiemu. Jesli ten facet ma się żenić to nie wolno tego psuć. Zwłaszcza, że slub za kilka dni. Pewnie w tą sobotę. Ona musi się ukrywać z uczuciami, już jest za późno. To wszystko jego wina. Jesli myślal w UK o autorce wątku to MÓGŁ się z nią próbować kontaktować, sciągnąć ją lub przyjechać do PL. Jego wina. Jego błąd. Dla miłości robi się wszystko! widać jej nie kochał na tyle, bo nie był zdolny sie z nią kontaktować. Więc teraz to nie ma sensu. Oszukiwanie swojego obecnego też nie jest fair. ile-3 lata jesteście razem? nie szkoda tego? oj, ja bym nie mogła zepsuć związku 2 dni przed ślubem. To wyrzuty sumienia na całe życie. A co jeśli zepsułaby ślub, zwiazała się z tym facetem a potem i im by nie wyszło? to podwójna porażka. Bo los przeważnie robi tak, że jak rujnujemy czyjeś szczęscie to ten los tak na odplaca że żyć się odniechciewa. Ja bym nie ryzykowała. Oni już wybrali. Biorą slub,nie wolno im przeszkadzać.
Ponadto, po co jesteś z obecnym facetem jesli nie wiesz co czujesz do niego? po co być z kimś w taki sposb, dla zabicia czasu, dla poczucia bezpieczenstw,a dla zabezpieczenia finansowego? to bez sensu tak komuś robić nadzieje.....
ana_konda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 19:35   #134
Joline
BAN stały

Mysle, ze bez wzgledu na wszystko powinnas byc z nim szczera. Bedzie co ma byc, ale skoro on byl z Toba szczery to Ty rowniez powinnas.
Zobacz, on byl w o wiele gorszej sytuacji niz Ty i o wiele bardziej ryzykowal 'ujawinieniem sie' niz Ty... Mysle, ze w pewnym sensie, w takiej sytuacji jestes mu winna powiedziec co naprawde czujesz...

Pomysl jesli to malzenstwo nie bedzie szczesliwe, po latach sie spotkacie i wtedy mu powiedz jak naprawde sie czulas.. myslisz ze nie mialby Ci tego za zle ?
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 19:37   #135
WithLove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Albo nawet ona sama nie wie co czuje...
Myślę, że wie doskonale co czuje Tylko musi na spokojnie wszystko przemyśleć.

You could get your heart broken or you could have the greatest love affair the world has ever known.
But you're never gonna know unless you try.
WithLove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 19:50   #136
iwoona
Wtajemniczenie

Przeczytałam cały wątek z dużą dozą ciekawości nie ukrywam

Lecz troszkę bardziej na spokojnie niż niektóre z Was, z tego względu, że nie uczestniczyłam do tej pory w rozmowie i nie kierowałam się emocjami podczas czytania.

Dlatego moje zdanie jest takie, że:
Po pierwsze rady niektórych z Was są podyktowane emocjami i bardziej ciekawością niż znalezieniem dobrego wyjścia z sytuacji (podkreślam że wcale a wcale się Wam nie dziwię
Po drugie uważam, że nie powinnyśmy mówić Autorce że źle zrobiła ponieważ skoro tak zrobiła znaczy że nie czuje się na siłach rozwalać wszystkiego dookoła, co za tym idzie nie ma mowy o miłości między Nią a Tamtym, z tego z kolei wynika iż fundamentów do związku trwałego brak. Skutkować to może tym, że narobią wielkiego zamieszania (odwołanie slubu, złamane serca, tragedia życiowa być może dwóch osób) a ich "próba" związku zakończy się po 2 miesiacach (np.)....
Myślę także że ciągnie ich do siebie ciekawość, lecz czy warto ja zaspokajać???
Zapewne niejedna z Was jest tu w długim, mocnym związku i pomyślcie czy czasem po poznaniu jakiegoś atrakcyjnego, pociągającego Was faceta nie macie wobec niego uczucia ciekawości, nie wyobrażacie sobie czasem pewnych sytuacji a później stwierdzacie, że to było mega głupie i w ogóle śmieszne bo przecież kochacie swoich mężczyzn??
Bo tutaj autorka się zachowuje podobnie z tym, że do czegoś dochodzi lecz ja bym to tłumaczyła przeszłością tylko i wyłącznie, hmmm....... tak myślę, przynajmniej narazie.

A na koniec dodam, że spotkanie i jeden głębszy (pocałunek) rozwieją wszelkie wątpliwości. Choc osobiście zabiłabym gdyby mój facet zrobił cos podobnego dzień przed ślubem, ale zaistniała sytuacja sama dyktuje zasady i na nic tu morały i prawidła.

Ps. brillant myśl powoli i spokojnie, kieruj się troszkę bardziej sercem niż rozumiem, lecz rozumiem troszkę głębiej.
Z niecierpliwością czekam jak ta sytuacja się zakończy bo nie powiem zainspirowałaś mnie do przemyśleń nad zdradą i tym podobnymi sytuacjami

Spełnić marzenia . . .

Edytowane przez iwoona
Czas edycji: 2010-07-06 o 19:56
iwoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:22   #137
brillant
Raczkowanie

Nie wierzę w to co się dzieje. Nie wierzę jak nagle wszystko się zmienia. Otóż, długo myślałam co zrobić i postanowiłam powiedzieć mu prawdę. W jakiś sposób byłam mu to winna. Zdałam sobie sprawę, że jeśli nie powiem wszystkiego co powiedzieć chciałam to zapewne długo zastanawiałabym się 'a co by było jeśli?'.

Więc może zacznę od początku: Przyjechałam do jego domu. Otworzył i zdziwił się gdy mnie zobaczył. Był bardzo zdziwiony i zapytał czemu przyjechałam, więc odpowiedziałam, że muszę z nim pogadać. A on powiedział,że za bardzo nie ma teraz czasu. Ona była u Niego. Już chciałam sobie pójść, ale gdy mnie zauważyła od razu przyszła, przywitała się i powiedziała, że mam wejść . No i weszłam, kompletnie nie wiedząc po co, bo nie powiem, jej towarzystwo nie bardzo sprzyjało rozmowie, którą chciałam przeprowadzić. Siedziałam tak, a oni na kanapie obok. Gadaliśmy o jakichś nieważnych sprawach. On był spięty, nerwowy. W końcu jego dziewczyna powiedziała, że spada, bo ma jeszcze kilka spraw do załatwienia. W dodatku zapytała czy pomogę jej zanieść do samochodu jakieś tam ubrania SKORO JUŻ WYCHODZĘ. No i poszłam z nią, właściwie nie chciałam już wracać do Niego, tym bardziej, że ona ciągle coś tam sobie w samochodzie pakowała i tam siedziała. I wtedy dostałam od Niego esa, że mam poczekać aż Jessica sobie pojedzie i przyjść do Niego. Czekałam więc. Poszłam do spożywczaka, który był kilka kroków, żeby nie podpadło, że tak tam stoję. Ona sobie w końcu pojechała a ja poszłam do Niego. I powiedziałam wszystko, co powiedzieć miałam.
brillant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:25   #138
Merys
Zakorzenienie

I...??
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:31   #139
sweetpinky
Zakorzenienie

yyy i co dalej

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:33   #140
brillant
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
I...??
No więc nie jestem pewna czy powinnam mówić co się stało. Nie potrzebuję już porady co do tego. Nadal nie wiem do końca czy zrobiłam dobrze.. A nie chcę potem czytać jak po mnie jeździcie. Jest mi ciężko. Dlatego wolałabym się nie dołować czytając wiadomości typu : 'źle zrobiłaś', bo zdaję sobie sprawę, że w tej sytuacji czego bym nie zrobiła, zawsze byłyby jakieś minusy i plusy.
brillant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:33   #141
Marioza
Raczkowanie

I co?? Autorko, no w takim momencie przerywać opowieść???
Stary 2010-07-06, 20:35   #142
Light Limara
Zadomowienie

nie trzymaj nas w napięciu
Stary 2010-07-06, 20:37   #143
Marioza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
nie trzymaj nas w napięciu
No właśnie... Nie wiem, jak pozostałe, ale ja cały dzień myślałam o tej Twojej sytuacji...więc chyba zrozumiałe, że chciałbym wiedzieć, co dalej...
Stary 2010-07-06, 20:38   #144
aliqua
Raczkowanie

Prześledziłam wątek i też jestem ciekawa jak sprawy się potoczyły
aliqua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:40   #145
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
No więc nie jestem pewna czy powinnam mówić co się stało. Nie potrzebuję już porady co do tego. Nadal nie wiem do końca czy zrobiłam dobrze.. A nie chcę potem czytać jak po mnie jeździcie. Jest mi ciężko. Dlatego wolałabym się nie dołować czytając wiadomości typu : 'źle zrobiłaś', bo zdaję sobie sprawę, że w tej sytuacji czego bym nie zrobiła, zawsze byłyby jakieś minusy i plusy.
Ty lepiej ludzi nie irytuj i pisz co nastapilo dalej
Nie wiesz ze baby to ciekawski gatunek

Edit;
przespalas sie z nim?

Edytowane przez Merys
Czas edycji: 2010-07-06 o 20:41
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:41   #146
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
No powiedz wreszcie co się wydarzyło
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:44   #147
maryanna3
Zakorzenienie

No ale teraz to już napisz co zrobiłaś w końcu ja jeździć po Tobie nie będę najwyżej nic nie napiszę albo napiszę coś w kulturalny sposób
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:45   #148
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Ty lepiej ludzi nie irytuj i pisz co nastapilo dalej
Nie wiesz ze baby to ciekawski gatunek

Edit;
przespalas sie z nim?
pytanie z grubej rury

do Autorki: cokolwiek zrobiłaś czasu nie cofniesz. Powiedz
Stary 2010-07-06, 20:48   #149
nietypowynick
Zakorzenienie

GG do nietypowynick

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
pytanie z grubej rury

do Autorki: cokolwiek zrobiłaś czasu nie cofniesz. Powiedz
Pytanie z grubej rury ale prawdopodobne.

Autorko mysle ze juz czasu nie cofniesz i o ile wczesniej mozna ci bylo w rozny sposob radzic tak teraz nic nie zrobimy.

Chyba zjedzą mnie koty...
nietypowynick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:50   #150
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Ale nudna ta prowokacja. I to trzymanie podnieconych widzów w napięciu niczym w marnej telenoweli. Autorko, zajmij się wakacjami, a nie wymyślaj tutaj nędznych i tandetnych scenariuszy. Ale przyznaję, nieco się pośmiałam, więc czytanie tego nie było czasem straconym
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości