|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Silicosan żel- zaskórniki, trądzik
Cytat:
Ja nie mam trądziku, Kupiłam silicosan z nadzieją na porządne oczyszczenie skóry i zmniejszenie porów. I wysypało mnie. Nie były to w moim przypadku ropne krosty, tylko małe, czerwone, ale jednak były. |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
No, a mnie właśnie tak wysypało, same ropne ;/. Tak codziennie po, może-5 nowych. Ale myślę, że to tylko tak na początku, w końcu nie mam na nic uczulenia ani nic..Wrócę do sili tak pod koniec tyg. i zobaczę, jak to będzie, nie ukrywam, nadal pokładam w tym żelu nadzieje ;]
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki karolynka za fajny sposób, może ją kupię, po mału mi już schodzą, ale trochę się obawiam, żeby mnie za drugim razem nie wysypało. No cóż, będę próbować
|
|
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
Postanowiłem jednak, że będę nakładał ten specyfik na twarz co jakieś 3-4 dni, by mnie nie wysypało, a jednocześnie coś tam pomogło
![]() A pastę cynkową także mogę z pełną odpowiedzialnością polecić. Jest rewelacyjna i kosztuje +/- 2zł. |
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie,
niedawno trafiłam na tą stronkę i zaczęłam czytać o tym leku i jestem bardzo ciekawa czy mi również by pomógł, chciałam go kupić ale dowiedziałam się, że podobno wycofali go z produkcji, to prawda? proszę o odpowiedź pozdrawiam |
|
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Czy wycofali to nie wiem. Jakiś czas temu pytałam o niego w 2 aptekach koło domu. W jednej nie było (w hurtowni w której aptekarka chciała go zamówić też nie), a w drugiej nawet o nim nie słyszano ... Widziałam go natomiast (także jakiś czas temu) na allegro i na niektórych stronach aptek internetowych
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Też miałam problem z kupieniem tego leku, z tego co się dowiedziałam w aptece silicosan jest nie dostępny chwilowo. Puki co kupiłam w aptece internetowej mietowa.pl - znalazłam tam duże opakowanie 125 ml za ok 25 zł i chyba bardziej się kalkuluje w zakupie niż małe opakowanie. Zabieram się za testowanie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
też dołączam do grona eksperymentujących z silicosanem. Używam niecały tydzień i na razie efekty są dobre. Tyle że u mnie to nie trądzik młodzieńczy, bo mam 30 lat. Gdzieś czytałam że ten zol krzemionkowy lepiej się sprawdza w przypadku takich "stare" trądziki a nie młodzieńcze. Ciekawa jestem na ile to prawda...
|
|
|
#132 |
|
Przyczajenie
|
Przyznam, że zaintrygował mnie ten żel krzemionkowy. Opis jego działanie ma sens... w teorii. A czy stosował go ktoś z problemem zaskórników zamkniętych, głównie na policzkach?
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
ja używam już 8 tydzień. Po około 2 tygodniach miałam duży wysyp, ale byłam zawzięta i nie przestałam stosować żelu. Jak się wszystko pogoiło to teraz mam naprawdę ładną buźkę. Co prawda ideału nie ma ale i tak poprawa w stosunku do stanu sprzed silicodsanu jest ogromna. Wytrwale stosuję nadal i mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej, bo od dłuższego czasu nie wyłazi mi już nic nowego.
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie jestem chlopakiem i tam taki problem co do Silicosan
mam zaskorniki i mam kilka takich grudek białych czyli zaskorniki zamkniete tak?? i słyszałem ze ten produkt na to pomaga wiec zapytam jeszcze tak ze ma to niby w składzie kwas tak? wiec jakby pomoze na lekkie blizny co nie?? ![]() bo blizny mama ale nie dziury itp tlyko takie lekko czerwone kropeczki a pryszcze mi wyskakuja ale to czasem tlyko... Wiec jak warto zainwestowac?? ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- i jakbym stosował ten Silicosan i do niego coś nawilżającego i jakieś witaminy dobre na cere?? |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Myślę że warto spróbować, choć w 100% nie ma pewności że Silicosan Ci pomoże. Specyfik ten nie wysusza skóry ale nawilżanie jest bardzo ważne w kuracji anty trądzikowe - tylko czymś lekkim żeby dodatkowo porów nie zapychać. polecam coś z kwasem hialuronowym. Albo nawet sam kwas jeśli masz tłustą cerę z natury.
A na blizny i przebarwienia dobrze robi skinoren lub acne derm
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Skinoren?? O też dobrze o nim piszą a co do rodzaju?? Bo jest skinoren 15% i 20R a roznica w cenie tylko o3 zł wiec co brac lepszy??20%??
Bo acne dearm to jakby podroba skinoren co nie??
|
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
tak, acne-derm to to samo co skinopren tylko producent inny. Skinoren jest w kremie lub w żelu. Osobiście wolę ten w kremie - jest delikatniejszy. Acne derm jest tylko w kremie no i jest tańszy od swojego odpowiednika.
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Ale lepszy skinoren tak??
A delikatniejszy tzn lepszy w czym?? Prosze o dobra rade itp bo chce kupic i kasy w bloto nie wywalic i mowisz ze on dobry jest i niewysusza czyli nawilzajacego nic nie trzeba?? ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Tak czytam po forach i sporo ludzi pisze ze acne derm jest lepszy alemoze tak pisza bo jest tanszy od skinoren i skinorenu nie probowali?? Wiec co skinoren bedzie lepszy?? i ten słabszy czy mocniejszy?? |
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli nie masz dużego trądziku tylko pojedyncze zmiany to proponowałabym na początek skinoren w kremie lub acne derm (to dokładnie to samo i tak samo działa - próbowałam obydwu). Nie wysusza tak bardzo, delikatnie złuszcza. Jeśli odniesiesz wrażenie że to dla Ciebie za mało sięgnij po skinoren żel.
A silicosan możesz stosować swoją drogą. Ja łącze ze sobą jedno i drugie i efekt jakiś jest. Tylko potrzeba dużo cierpliwości i czasu.
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
i np bede miał acne derm i silicosan??
i jak stosować?? ltkyo na noc moge bo rano do pracy nie da rade sie smarowac czyms hehe |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Tak pomyslalem moze lepiej narazie sam acne derm bo strach jak moze bedzie gorzej to lipa a narazie wezme same to a jak cos dokupie nie??
Edytowane przez zagor Czas edycji: 2011-02-19 o 21:59 |
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
Tak. Co do efektów stosowania silicosanu: wysypy w trakcie kuracji nie muszą być spowodowane działalnością silicosanu ! Jego działanie ma polegać na absorbcji toksyn, zanieczyszczeń i bóg wie jeszcze jakich świństw, ale nie zapominajmy, że te zanieczyszczenia dostają się również od wewnątrz do skóry ! Zatem np w skutek nieodpowiedniej diety, czy jakichs cyklicznych zmian hormonalnych zarówno u kobiet jak i u miężczyzn mogą występować wysypy. Nawet po 2 tygdoniach stosowania silicosanu. Wszystkie te środki ( silicosan, skinoren itp) to tylko kosmetyki mające na celu łagodzenie trądziku. Nie wyleczą nigdy. Jedynym najbardziej skutecznym leczeniem jest terapia izotrynoiną (izotekiem). Trądzik to choroba skóry, można powiedziec nawet, że przewlekła choroba gruczołów. Jeśli chcecie wyleczyć to inwestujcie w najbardziej skuteczne metody.
|
|
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Miała może któraś z was jakieś reakcje alergiczne po zastosowaniu silicosanu? Na ulotce pisze, że może pojawić się obrzęk, pieczenie, silne zaczerwienienie.
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak, pojawia się pieczenie i silne zaczerwienienie ale znika po 20-30 minutach z rezultatem skóry gładkiej jak pupa niemowlaka ;-) |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
Ja też miałem skóre jak poparzoną ! Ale wole mieć to przez 30 minut, bo efekty są PIORUNUJĄCE !! Polecam każdemu z trądzikiem umiarkowanym. Z ostrymi zmianami to tylko do dermatologa. Może pomoże, ale najpewniej przepisze tylko jakieś maści antybiotykowe, żebyśmy zasilili kasę firm farmaceutycznych.
|
|
|
|
|
#147 |
|
Przyczajenie
|
Stosuję już 3 tubkę tego specyfiku i muszę powiedzieć, ze daję on radę
Stosuję to również na plecy i klatkę piersiową, i sytuacja podobna jak na twarzy, najpierw tego troszkę wyskoczyło a teraz już znika. Do tego biorę 2 razy dziennie witaminę PP, oraz 1 raz dziennie witaminę A+E. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się z trądzikiem wygrac pozdrawiam Edytowane przez mihausz Czas edycji: 2011-05-07 o 17:38 |
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyp pod koniec tubki to dość późno, a jakie tubki miałeś, małe czy duże? ![]() Mi zaczerwienienie całej twarzy(!) mija dopiero po 50-60 minutach jak potrzymam maskę 10 min. Rano przed szkołą zamierzam trzymać nie dłużej jak 5-6... z tego względu...
|
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
tubka 50ml, na samym początku starczyła mi na trochę ponad 2 tygodnie, teraz już nakładam tego mniej i wystarcza na trochę dłużej.
a ile nakładasz tego na twarz? staraj się smarować tym bardzo cieniutko na skórze. Ja rano trzymam to może z 7-8minut, spłukuje ciepłą wodą dokładnie, po 10-15 min nakładam krem nawilżająco-matujący i jest wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram sie niedużo nakładać, ale sama myśl, że nałożę niedokładnie może powodować to, że nałożę więcej ![]() Ja dłużej jestem po tym czerwona, choć wklepuję zaraz krem. Może z kremem powinnam poczekać.. ale z drugiej strony mam barzo przesuszoną skórę ![]() Zamierzam kupić dermoprotektor Cetaphil, może jakoś lepiej poradzi sobie z tym przesuszem na twarzy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

. Codziennie kilka nowych, ropnych krost :| odstawiłam żel na jakiś czas, jak myślicie, po ilu dniach mogę do niego wrócić? Mam nadzieję, że za drugim podejściem już mnie tak nie wysypie :|

odżywki, maseczki, minerały