![]() |
#121 |
BAN stały
|
Dot.: co na siwe włosy
Chciała tylko przestrzec przed odsiwiaczami, strasznie uszkadzjaą włosy.
Stają się wtedy matowe (okropnie matowe - takie niezdrowe), przerzedzają się. Mój tata używał i niestety nie wyszło mu to na dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Dot.: ~~~~ !!!!!!!!! Siwieje !!!!!!!! ~~~~
ja rowniez mam mnostwo siwych wlosow i to na czublu glowy !! to jest przezrazajace, farbuje wosy zeby je ukryc,ale to dziala tylko na jakies 3 tygodnie i znowu wszystko na wierzchu,przeciez nie moge ich co miesiac farbowac
![]() nie chce ich wyrywac,nie wiem w czym mialoby mi to pomoc, pytalam sie fryzjerki jak ten problem rozwiazac i ona stwierdzila ze musze czubek glowy tylko farbowac...... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
widze ze znalazlam coś dla mnie heheheh.
ja zaczelam siwieć w wieku 17 lat,teraz mam o 11 więcej no i prawie białaą glowę ![]() tez kiedyś wyrywałam,ale stwierdziłam że to nie ma sensu. pozostało farbowanie. krępujące są tylko odrosty,i czasem komentarze w stylu 'taka młoda a juz jaka siwa''/wygladam duzo młodziej niż na moj wiek/ u mnie nikt z rodzicow wczesnie nie siwial,ale ja myslę że to wina stresu. jestem zdiagnozowanym nerwicowcem ,wiec.... ![]() trzeba chyba się z tym pogodzić. pozdrawiam wszystkie białogłowy ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Mój kolega, lat 17 ma już sporo siwych włosów na głowie (jego naturalny kolor to czarny) nie wiem dlaczego tak sie dzieje?
to chyba genetycznie uwarunkowane jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Kup sobie tabletki połaczenie cynk + miedź. Takie polaczenie znajdziesz w tabletkach Zincuprin. Polaczenie tych dwoch skladnikow chroni przed przedwczesnym siwieniem wlosow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Dot.: 19 lat, SIWE włosy! Co to ma być?! ;(
Ja mam ciemne włosy i pełno "samopowstających" pasemek. W moim przypadku na 99% jest to zasługa gumy do włosów i lakieru. Niestety nie mogę sie bez nich obejść... Początkowo z tym walczyłam, a teraz muszę przyznać, że przy większej ilości wygląda to całkiem nieźle
![]() No i siwe włosy zaczęły się wyłaniać ![]()
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Mi również ostatnio (jakieś dwa dni temu, a latek mam 17) mama wynalazła siwego włosa. Był jeden, ale i tak to był dla mnie szok, bo w końcu to za młodo jeszcze na starzenie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
a ja mam 16 lat i siwe wlosy, tez bosko, co? ;P tzn. kilka ich jest, ale u mnie to na pewno wina genów, moj brat po 20-stce siwy jak staruszek, mama jak byla w liceum tez siwa juz. trudno. i tak farbuje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Siwe włosy u mężczyzny
Jestem mężczyzną i obserwuję zwiekszanie się ilości siwych wlosów na mojej głowie. Proszę o radę, czy jest jakieś postepowanie (nie mówie o farbowaniu wlośów), które może doprowadzić do przywrócenia siwym wlosom naturalnego, lub przyblizonego koloru włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Dot.: Siwe włosy u mężczyzny
ja biore pensetkę i wyrywam mojej połowie!A teraz jest ich wiecej i z pensetą nie da rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
A mi sie podobaja szpakowaci panowie
![]() Chyba oprocz farbowania mozna niewiele zrobic, a przeciez farbowanie to nic zlego - wielu mezczyzn sie na to decyduje.
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Siwym wlosom niestety w sposob naturalny nie da sie przywrocic naturalnego koloru...Te wlosy poprostu traca barwnik,przez co staja sie wlasnie siwe,proces nieodwracalny.Jedynie farbowanie mogloby przywrocic im dawny wyglad-trzeba oczywiscie dobrac odpowiedni kolor farby,do wlosow ktore nie sa jeszcze siwe.Mi osobiscie nie przeszkadzaja "szpakowaci"panowie,gorsz ym problemem jest chyba lysienie-przynajmniej jak dla mnie.Jezeli bardzo Ci to przeszkadza sprobuj wlosy pofarbowac,ale znam lepszy sposob-polubic siebie z takimi siwymi wlosami!!!Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
![]()
Właśnie mój mąż prawie cały siwy testuje preparat SILVER STOP przywracajacy naturalny kolor włosów ,zobaczymy co z tego będzie.
Kolega z pracy stosował i nie ma siwych włosów, wygląda dobrze i jest zadowolony.Poczytaj na temat tego preparatu ,być może zechcesz go wypróbować.Pozdrawiam i powodzenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Nie podobają mi się mężczyźni, którzy siwieją i próbują to wszelkimi sposbami ukryć...efekt jest taki,że widać to jeszcze bardziej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
siwy włos to martwy włos i nic już nic nie da sie zrobić wyrwij albo zafarbó zreszta zapytaj jakiejkolwiek profesjonalnej fryzjerki
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
a mi się zdaje że to przez stres inerwy, moja siostra właśnie przez to
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Ja ma 16 lat i też mam siwe włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Dla wszystkich z siwymi włosami, mogę polecić wypróbowany przez mojego męża odsiwiacz SILVER STOP dostępny w aptekach,sklepach zielarskich i na allegro.Nie wiem jak to działa ,bo to nie farba, ale faktycznie powraca naturalny kolor włosów.Mój mąż jest zadowolony bo znów jest brunetem, a był prawie cały biały.Polecam i pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
O Jezu !!!!!
![]() ![]() Dla mnie to by była traagedia.. na szczęście nie mam tego problemu i nie chcę mieć!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
To chyba nic strasznego. Ja w tamty roku po maturze dorobiłam się pierwszego siwego włoska, ale potem był tylko jeszcze jeden podczas pierwszej sesji i już się nie pojawiły, ja narazie. Myślę, że o wiele gorszym problemem jest łysienie. Mam koleżankę, która ma bardzo duże przerzedzenia na głowie, a już nie wspomnę o kolegach prawie zupełnie łysych i to nie z powodu maszynki. Siwe włosy zawsze można ufarbować, a z doklejeniem tych, co wypadły, może być problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
No witam
![]() Co do przyczyny to już wiem. I dotyczy to wszystkich siwych włosów. U wszystkich organizmów. A naukowcy odkryli to u myszy. Po prostu pewien GEN łatwo ulega uszkodzeniu w naszym DNA w ciągu życia osobniczego i wtedy barwnik nie jest produkowany tam gdzie powinien i nie trafia tam gdzie powinien (czyli do włosa). Tak więc jest to proces stopniowy i NIEODWRACALNY. Gen sam się nie naprawi jeśli umyć łowę czymśtam lub połknąć cośtam... Żaden super hiper preparat tego nie cofnie! Nie bądźcie naiwne. Tak więc pozostaje albo się z tym pogodzić, albo farbować i walczyć, albo poczekać aż naukowcy (np. ja w przyszłości :P ), a konkretniej genetycy będą potrafili szperać i naprawiać DNA. Ale nie wiem czy chciałabym wtedy żyć.. Co by sie działo.. :P Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
tez mam siwe w młodym wieku.. to niestety sprawa dziedziczna..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
chyba tez zdecyduje sie na stosowanie tego preparatu SILVER STOP, w koncu nie niszczy wlosow tak jak farby,a przy moim tempie rośniecia wlosow powinnam je farbowac po 3 tygodniach... W tym tygodniu chce kupic ten preparat i przetestuje go. ciekawe na ile starcza taka jedna buteleczka
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
ooo widze, ze tworzy sie taka mała grupa wsparcia. Wiec i ja sie przyłącze!
Pierwszego siwego wlosa wyrwalam po 3 roku studiów po letniej sesji....była ona traumatycznym przezyciem, teraz przed wrzesniową poprawką po 4 roku znalazłam jednego siewego i pół posiwialego - wyrwalam! ostatnio moje włoski poblały od słoca wiec myslalam ze te siwe to nie siwe - a jednak siwe!! całe szczesci zostal mi tylko rok studiów wiec moze nie osiwieje do konca! ja wiem ze w moim przypadku to ewidentnie wina stresu, bo przez pozostała cześc roku mam ładny naturalny brązik ![]() a co do genów to moja mama była kruczoczarna brunetka i juz po liceum siwiała - aż osiwiała, mój brat który urode i czarne włoski odziedziczył po mamie miał siwe wlosy juz w ósmej klasie! jest szpakowaty cooooraz bardziej a facetom to tylko dadaje uroku ![]() natomiast mój tato ma brazowe włoski, zacząl siwiec chyba ok 40stki, wiec ja mam nadzieje, ze jeszcze długo bede oszczedzac na farbach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
cytuje sama siebie... dlaczego?? bo juz nie jest tak wesolo... w tej chwili na moijej glowie jest pelno siwych wloskow... wyrywanie nic nie dalo :P bronilam sie przed farbowaniem... a tymczasem 5 min temu wrocilam z piotra i pawla... kupilam Garnier Color Naturals... no i jutro pofarbuje wlosy... spokoj nie pomogl ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.