![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy wyjdzie popielaty blond na czarnych wlosach????
Tak a'propos, miałam kiedyś rozjaśniane włosy (oczywiście u fryzjera, wydałam na ten zabieg majątek). Nie mam własnych zdjęć, ale efekt przed i po idealnie ukazują znalezione przeze mnie, poniższe zdjęcia. I wtedy był to najjaśniejszy odcień, jaki udało się uzyskać.
Dodam, że mam naturalnie bardzo ciemne włosy, a wtedy były jeszcze "doprawione" farbą.
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Łoooj dziefcynko za pierwszym razem i to samodzielnie nie da sie wyjsc z czarnych na popielaty.Za łatwo by było!Do fryzjera! najlepiej stopniowo chodzić robiąc jasne pasemka albo poddac sie zabiegowi dekoloryzacji zaznaczam że to niszczy włoski ale czego sie nie robi czo... ?
![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
właściwie to mój naturalny kolor to blond taki lekko ciemny ale teraz mam czarne i chcialam je rozjaśnić hm... no to mam problem
![]()
![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
Ja chce zrobić to samo i nie mam zamiaru eksperymwntowac w domu bo kiedyś to robiłam i teraz mam popalone włosy.Teraz je troche kuruje odżywkami żeby doszły do siebie i ide do fryzjera zrobić pasemka napewno wyjdą rude no ale taki "zabieg" trzeba zrobic ze trzy razy żeby mieć jasne włoski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zaraz padne ...niewiem co mam teraz zrobic...chyba lepiej sie udam do tego fryzjera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zaraz padne ...niewiem co mam teraz zrobic...chyba lepiej sie udam do tego fryzjera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny ,a może jakieś pasemka?? doradżcie mi coś musze jakoś wygladać niedługo ide na wesele a po za tym przydałaby mi sie jakaś odmiana
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dorota... czy moglabys zajrzec do watkow o tym temacie
jest ich naprawde sporo, jest tam dokladnie opisane co i jak mozna a co nie mozna zrobic szkoda poruszac znowu taki sam temat
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Dot.: z brązu na średni blond
a ja rozjasnialam z czarnego trzy tygodnie temu i wyszedl mi rudy z łatami żółty blond i co mam teraz zrobic zeby uzyskac jasny popielaty blond i czy sama farba wystarczy (mam juz odrosty ok 2 cm i tez chce je pokryc)???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Dot.: z brązu na średni blond
jeszcze a propos dekoloryzatora- kiedys przyslzo mi do glowy zeby sie poddac temu zlu, ale na szczescie tylko dolna partie wlosow- ( takgdzies 1/3) to bylo juz poltora roku temu, a te wlosy nadal mimo sicnania, profesjonalnych odzywek i masek i nawet witamin mnostwa "od srodka" wygladaja jak pomiete, martwe przesuszone odrobine sie krecace- okropne- nikomu nie polecam... A odnosnie tematu, to chce tez z ciemnego brazu zejsc na ajsniejszy, i dzisiaj farbowalam wlosy farba feria color cos tam, z kompleksem rozjasniajacym do wlopsow ciemnych i... dobra maja odrobine inny odcien, odrosty rzeczywiscie rozjasnily sie, ale wlosy farbowane wczesniej to prawie ni cholery.... ajjjj
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
![]()
witam was serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Dot.: z czekoladowego brązu na blond:-/pomocy!!!chce byc blondynką:]
przede wszystkim stopniowo , pasemkami . gdy mialam podobny problem zadna fryzjerka nie chciala podjac sie rozjasniania . bo wlosy sie zniszcza i kolor prawdopodobnie wyjdzie nie taki jak chcialas ( zoltawy ). wskazana cierpliwosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
![]()
Chciałabym pofarbować z jasnego blondu na mój naturalny ciemny brąz, bo nie chce mi sie robić co miesiąc odrostów, a poza tym już mi sie znudził. Troche sie boje żeby źle nie wyszło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Dot.: Proszę o pomoc! Z rozjaśnianego blondu do naturalnego ciemnego brązu.
Kiedyś(jakiś rok temu) z bardzo jasnego blondu przefarbowałam na coś w stylu ciemnego blondu-jasnego brązu..farbowałam sama w domku i niestety zagapiłam sie i za długo przytrzymałam farbe po czym zamiast oczekiwanego koloru miałam ciemny brąz ale na szczęście po kilku myciach doszły do siebie i mialam łady NATURALNY ciemny blond
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Paulinko, ja bardzo długo rozjaśniałam włosy i być może to jest przyczyną, ale mi farba schodziła, jak oszalała. Pewnie w znacznym stopniu dlatego, że włosy były zniszczone i przesuszone rozjaśnianiem. Chyba ze dwa czy trzy pierwsze farbowania były "spływające", potem już było ok. Koniecznie musisz się zaopatrzyć w szampon i odżywkę chroniące włosy farbowane i powinno być dobrze. Plusem jest jeszcze to, że idziesz z tym do fryzjera, ja farbowałam sama.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
zeby wrocic do mjego naturalnego sredniego popielatego brazu musialam na blondzie zafarbowac najpierw ciemnym brazem, ktory wyszedl czarny i stopniowo sie "wyplukiwal" do mojego koloru. teraz juz byl za bardzo "sprany" wiec powtorzylam farbowanie jednak nie farba a szamponem do 6 tyg loreala. musisz sie liczyc z tym ze na bardzo jasnym blondzie braz bedzie sie wyplukiwal i zawsze lepiej wybrac farbe kilka odcieni ciemniejsza od wyjsciowego koloru ktory chcemy uzyskac. gdy zafarbujesz je na zbyt jasny braz niestety po paru tygodniach zmyje sie to do rudego (wiem bo sama przez to przechodzilam
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
BAN stały
|
ja, wszystkie experymenty (farbowanie, rozjaśnianie) robiłam sama w domu, czego okropnie żałuję. Nie martw się, że będziesz miała prześwity blond- jeśli fryzjerka dobrze naoży brązową farbę (a tak powinno być
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!
Bardzo proszę o radę!!! Naturalnie włosy mam w kolorze brązowym. Rozjaśniałam pasemkami, ale te podobno nie są już w modzie a i siedzenie u fryzjera przez kilka godzin nie jest niczym miłym.Włosy niszczą się!!! Za każdym razem inny efekt - zresztą pewnie same wiecie ![]() Proszę wszystkie Panie, które miały podobną sytuację o poradę. Załączam kilka fotek. Może wybierzecie jakiś kolorek dla mnie? Bo może jestem ślepa i tylko mi się wydaje, że lepiej mi w jaśniejszych włosach. Dodam, że mam zielone oczy, jasną karnację i jak byłam dzieckiem to byłam blondynką. Edytowane przez Angel29 Czas edycji: 2007-03-22 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Dot.: Z brązu na popielaty jasny brąz lub średni blond
ZDECYDOWANIE najlepiej wygladasz na srodkowym zdjeciu!! I nie jestes slepa ^^ W ciemnych wlosach wygladasz jak zniszczona zyciem prawie 40-letnia kobieta :/ W blond zdecydowanie lepiej (na 20-pare lat).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
zdecydowanie lepiej w brazie
![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
No właśnie!!!
To zależy od gustu dlatego zależy mi na jak największej liczbie głosów na ten temat. Dziękuję wam Kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
w brązie zdecydowanie lepiej- bardziej wyraziście, brązy wydobywa Twoją urodę
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Angel29 no mam podobny problem... :P
Hmm, w zasadzie ciemne włosy zawsze postarzają. Wiem, bo gdy przefarbowałam się na ciemno, to większość dawała mi koło 30, mimo iż mam znacznie mniej ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Angel29 Czas edycji: 2007-03-22 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
W blondzie nie wyglądasz ładnie, no i te pasemka... - jak dla (przepraszam, będzie ostro
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki dziewczyny!!!
Ale ja chcę coś zmienić!!! Nie chcę już pasemek, a naturalne wydają mi się za ciemne ![]() Co radzicie??? Dziękuję jeszcze raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, ż najlepsze będą włosy o 2 tony jaśniejsze niż na 2gim zdj. jasny brąz mam na myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za dotychczasowe wypowiedzi, ale proszę o więcej.
Wyciągnę jakąś średnią. Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.