Czy ktoś prowadzi sklep internetowy?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 12:07   #121
siemka8573326
Raczkowanie

sklep internetowy , pozwolenie?

witam , czy sklep internetowy z ubraniami musi posiadac licencje , zezwolenie?
siemka8573326 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-04, 15:16   #122
ujagny_blog
Raczkowanie

Dot.: sklep internetowy , pozwolenie?

Potrzebna Ci działalność gospodarcza. Nie potrzeba dodatkowych licencji.
Stary 2013-12-12, 09:18   #123
maaggddaa2
Przyczajenie

sklep internetowy odzieżowy

Witam
Czy znajduje się ktoś na forum kto założył sklep internetowy z odzieżą. Chciałabym taki założyć i otrzymać na niego dofinansowanie z PUP. Czy ktoś taki biznesplan pisał i czy koszty założenia takiego sklepu są wysokie??
maaggddaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 16:07   #124
21kasia21
Work, work, work

Dot.: sklep internetowy odzieżowy

Cytat:
Napisane przez maaggddaa2 Pokaż wiadomość
Witam
Czy znajduje się ktoś na forum kto założył sklep internetowy z odzieżą. Chciałabym taki założyć i otrzymać na niego dofinansowanie z PUP. Czy ktoś taki biznesplan pisał i czy koszty założenia takiego sklepu są wysokie??
Zorientuj się wpierw, czy w ogóle twój PUP przyznaje środki na taki rodzaj dz.gosp, bo u mnie na handel związany z odzieżą (niezależnie czy to sklepy stacjonarne czy internetowe) w ogóle dotacji nie przyznaje
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-13, 17:23   #125
slodka0018
Raczkowanie

Dokładnie u mnie również nie przyznają na to ...
Stary 2013-12-16, 11:15   #126
maaggddaa2
Przyczajenie

Wiem że dają. Byłam w urzędzie.
Stary 2013-12-16, 16:50   #127
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez maaggddaa2 Pokaż wiadomość
Wiem że dają. Byłam w urzędzie.
To dobrze, to składaj wniosek i czekaj, czy Ci tę dotację przyznają.
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 12:47   #128
maaggddaa2
Przyczajenie

Tylko potrzebuje osoby która pomoże mi wypełnić taki wiosek. Nawet zapłacę.
Stary 2014-02-18, 17:42   #129
dziandzia87
Przyczajenie

Sklep internetowy z zabawkami

Witam,

Myślę nad otwarciem sklepu internetowego z markowymi zabawkami dla dzieci. Co sądzicie, jest to dobry pomysł???

Za wszelkie odpowiedzi dziękuję.
dziandzia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 09:30   #130
RedCart
Przyczajenie

Dot.: Sklep internetowy z zabawkami

Pomysł jest bardzo dobry. O ile sklep stacjonarny musi mieć dobrą lokalizację i lokal sam w sobie, tak sklep internetowy możesz sobie dowolnie konfigurować. I kosztuje o wiele mniej.

Zabawki to wciąż dobra branża. A o jakich markach myślałaś?
Obecnie powraca moda na zabawki z drewna - dobrze wykonane, eleganckie i ekologiczne. Przede wszystkim musisz mieć zaufanego dostawcę produktów.

Sklep internetowy musi za to z kolei odpowiadać Twoim oczekiwaniom pod względem dostępnych narzędzi i musi być łatwy w obsłudze.

Trzymamy kciuki w tworzeniu biznesu!
RedCart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 09:53   #131
dziandzia87
Przyczajenie

Chciałam sprzedawać zabawki firm Fisher Price, Lego, Barbie itp. Nie chciałabym tandetnej chińszczyzny, która po zakupie od razu psuje się. Zabawki drewniane?? Hmmm... może faktycznie byłby to fajny pomysł.
Stary 2014-02-19, 10:06   #132
kaledonia
zielony stworek

Zabawki drewniane (również kolejki) oraz lalki szmaciane (np Teddy Kompaniet).

Dużo zajęło mi znalezienie takich rzeczy w sklepach w Polsce.

Tak wygląda przykładowy sklep z podobnym asortymentem poza Polską.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-19, 10:43   #133
RedCart
Przyczajenie

Fajne zabawki oferują też hurtownie zagraniczne, np. z Czech.

Rodzice coraz częściej dostrzegają aspekty ekologicznych zabawek i szukają najlepszych dla swoich pociech. Czasu mają mało, więc szukają prezentów w sklepach internetowych.

A jeśli chodzi o zabawki znanych marek - pewnie będą kupowane dzięki właśnie swoim markom i jakości.

Musisz tylko mieć pomysł jak wypromować swój biznes. Konkurencja jest duża - tak samo jak w branży elektronicznej i odzieżowej..
Stary 2014-02-19, 11:35   #134
dziandzia87
Przyczajenie

Chciałabym, aby mój sklep był kojarzony z markowymi zabawkami. Zabawki drewniane przeszły mi przez myśl ..., ale nic poza tym. Może faktycznie byłby to trafny interes. Zdaję sobie sprawę, że początki będą ciężkie i mało dochodowe..

Jeśli macie jakieś pomysły jakie zabawki mogłabym umieścić w moim sklepie to piszcie. Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna.
Stary 2014-08-27, 10:07   #135
mariol_ka1234
Przyczajenie

Odzieżowy sklep internetowy...

Witam.
Mam zamiar w najbliższym czasie otworzyć sklep odzieżowy. Z początku myślałam o tradycyjnym stacjonarnym sklepie. Kilka dni temu wpadł mi do głowy pomysł żeby zacząć jednak od e-sklepu. W ten sposób zaoszczędzę na czynszu za lokal (ok.1500-2000 zł). Mieszkam w domku i mam wolne użytkowe poddasze więc miałabym gdzie trzymać towar. Przy takiej działalnośći można nawiązać stałą współpracę z platformami aukcyjnymi np. allegro i firmami kurierskimi i dzięki temu obniżyć koszty wysyłki. Jeśli taki e-sklep przynosiłby zyski to rozszerzę działalność o tradycyjny sklep.

Czy jest tu ktoś kto posiada lub posiadał taki e-sklep i może mi powiedzieć coś więcej na ten temat?

Jak myślicie czy w przypadku e-sklepu zaopatrywać się w towar tak jak do tradycyjnego sklepu? Czyli hurtownie odzieżowe np. Ptak lub Wółka kosowska? Czy może lepiej w outletach internetowych?

Chodzi mi o odzież damską i męską (nawet bardziej młodzieżową niż dla eleganckich pań i panów), spodnie jeanowe i materiałowe, bluzki i koszulki, bluzy i sweterki.

Jeśli był już podobny wątek to przepraszam ale nie znalazłam na forum nic na ten temat.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
mariol_ka1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-27, 15:41   #136
RedCart
Przyczajenie

Jeśli chcesz założyć sklep internetowy z odzieżą musisz przede wszystkim:
- mieć pomysł czym się wyróżnisz spośród innych sklepów, których w Internecie jest mnóstwo,
- mieć pomysł (na komunikację) i środki na reklamę i pozycjonowanie sklepu.

Towar możesz mieć własny, ale również istnieje rozwiązanie dropshipping - czyli ie inwestujesz w zamawianie, przechowywanie i wysyłkę produktów. To wszystko robi za Ciebie hurtownia. Wpisując hurtownia dropshipping w wyszukiwarce na pewno znajdziesz kilku dostawców

Jak będziesz szukać oprogramowania sklepowego to zawsze pytaj o dwukierunkową integrację z Allegro. Pozwoli Ci to na prowadzenie dwóch kanałów sprzedaży z jednego panelu administracyjnego i koordynowaniu wszystkich danych.

Inne, wymagane rzeczy przy w prowadzeniu e-sklepu to:
- integracja z kurierami,
- integracja z metodami płatności,
- integracja z porównywarkami cen.

Skoro to będzie sklep odzieżowy na pewno przyda się moduł bloga i integracja sklepu z Facebookiem

W razie dodatkowych pytań - chętnie tutaj odpowiem
Pozdrawiam,
Paulina
Stary 2014-08-28, 11:09   #137
haru_haru
Rozeznanie

Dot.: Odzieżowy sklep internetowy...

Jak dla mnie to musisz:

- wyróżniać się, mieć naprawdę fajne ubrania np. takie które nie są dostępne w innych sklepach internetowych
- mieć pomysł na logo, wypromowanie się - pamiętaj, że wszystko musi wyglądać profesjonalnie, żeby wzbudzić zaufanie kupujących
- warto się wypromować na blogu, facebooku i innych mediach społecznościowych
- ważne są też ceny - nie za wysokie, bo nikt nie kupi (niestety) więc najlepiej zacząć od małej ilości towaru, zobaczyć czy się sprawdzi i ile na tym zyskujesz a ile tracisz
- najlepiej mieć towar u siebie - jeśli masz dużo miejsca na przechowywanie to super - ludzie nienawidzą długo czekać na przesyłki, oni chcą kliknąć-kupić-dostać a nie czekać 2 tygodnie aż ty ściągniesz towar z Azji albo z hurtowni .
- ważne są też real photo produktów, bo wtedy wzbudzasz większe zaufanie - masz produkt na stanie i wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciach producenta Najlepiej w tym celu sprawdzają się modelki prezentujące ubrania, teraz modne jest też ''wykupywanie'' blogerek - wysyłasz im towar za free a one robią ci pozytywny PR - czyli recenzje, sesje zdjęciowe w twoich ciuchach, jakieś kupony rabatowe ( co z tego , że 5% - ludzie to chwycą!)

No i tyle ode mnie, powodzenia
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 08:47   #138
mariol_ka1234
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedzi. Rady bardzo się przydały. Poszperałam jeszcze w necie na ten temat i coraz bardziej zaczyna mnie przerażać hehe... Chyba jednak zacznę od stacjonarnego sklepu, poszukam niedużego lokalu za mniejsze pieniążki... Bo sklepy internetowe to coraz popularniejsza forma sprzedaży i trzeba być rekinem biznesu żeby się przebić przed te najbardziej popularne typu zalando, answer itp. ahhh tylko dlaczego w Polsce tak ciężko zacząć swój biznes?! Planując sklep z odzieżą ze średniej półki (nie a droga, nie za tania) jak utrzymać się na rynku skoro na każdym kroku powstają tz. chińskie cenrta handlowe, w mojej miejscowości też za tydzień czy dwa mają takowe otworzyć :/ Czemu ludzie wolą iść tam ikupić bluzeczkę za 15zł, a nie za 35-40zł polskiego producenta, która dłużej zachowa swój kolor i fason. Ehhh człowiek jeszcze nie zaczął a już ma pod górkę heh ale... kto nie ryzykuje ten nie ma. Drogie Panie jeszcze raz dziękuję za porady.
mariol_ka1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 09:51   #139
haru_haru
Rozeznanie

Nie ma za co i powodzenia
Na pocieszenie dodam, że powoli robi się moda na polskie produkty, w tym ubrania, więc głowa do góry !
Własny sklep to dużo pracy, ale jeśli uda ci się osiągnąć zaufanie klientów to reszta jest tylko kwestią czasu .
Pamiętaj też, że musisz obserwować najnowsze trendy i kierować się wyborem konsumentów, a nie swoim (np. tobie podobają się szyfonowe spódnice ale nie są one tak często kupowane jak bawełniane ołówkowe ).
To jest trudne, na tyle, że kierujemy się zwykle swoimi subiektywnymi odczuciami .
A w Polsce nie jest łatwo rozkręcić własny biznes, ale jak już się komuś uda to jest to inwestycja na całe lata - no i sama sobie jesteś szefem
Jeszcze raz wszystkiego dobrego i trzymam kciuki za sklep
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 12:15   #140
agnieszka729
BAN stały

W sieci pojawia się coraz więcej sklepów, których popularność zależy głównie od reklamy - tej internetowej oczywiście. Jeśli chciałabyś mieć e-sklep, który pojawi się naprawdę wysoko w wyszukiwarkach czy na przykład jako jeden z pierwszych na Allegro... to trzeba zainwestować sporo kasy w reklamę, bo e-marketing jest coraz bardziej popularny.
agnieszka729 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 06:21   #141
AdencjaAgencja
Przyczajenie

Zrób mały test i spróbuj najpierw swoich sił na Allegro (to też pociąga za sobą koszty, ale nie utopisz od razu większych pieniędzy).

Zobacz, na co jest zapotrzebowanie. Jeśli wypali - wtedy będziesz mogła powoli ściągać klientów do swojego sklepu. Przy okazji - ogarniesz temat dostaw, kurierów, księgowości itp.
Stary 2014-09-04, 11:55   #142
kluczbork
Przyczajenie

tez uważam, ze dobrze spróbować od sprzedaży przez allegro
kluczbork jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-05, 11:11   #143
RedCart
Przyczajenie

Tylko problem z Allegro jest następujący:
nie budujesz własnej marki tak jak w sklepie internetowym. Pozostajesz w cieniu wielkiego serwisu aukcyjnego, co prawda z własną nazwą użytkownika, która może być taka sama jak nazwa sklepu.
Dlaczego warto założyć sklep internetowy?
- budujesz własną markę,
- nie płacisz prowizji komuś innemu,
- działasz bez żadnych ograniczeń,
- możesz budować własną sieć sklepów.

Rozwiązaniem może być połączenie sklepu internetowego z działalnością na Allegro. Dwukierunkowa integracja to wygodny sposób na prowadzenie sprzedaży.
Z technicznego i biznesowego punktu widzenia:
- sprzedajesz w swoim sklepie internetowym, ale jednocześnie nie rezygnujesz ze sprzedaży w serwisie aukcyjnym,
- posiadając szablon graficzny aukcji tworzysz swój sklep rozpoznawalny w społeczności Allegro,
- dwukierunkowa integracja pozwala na posiadanie aktualnych informacji na temat wystawionego produktu.

To chyba na razie tyle
Stary 2014-09-29, 18:51   #144
krawczs
Przyczajenie

Witam serdecznie
Proszę pamiętać że po założeniu sklepu należy dostosować go do ustawy o ochronie danych osobowych a więc zarejestrować w GIODO. Oczywiście rejestracja to ostatni etap dostosowywania najpierw trzeba przygotować odpowiednią dokumentację itp. Więcej można znaleźć na rejestracja w GIODO
krawczs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-30, 09:30   #145
RedCart
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez krawczs Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Proszę pamiętać że po założeniu sklepu należy dostosować go do ustawy o ochronie danych osobowych a więc zarejestrować w GIODO. Oczywiście rejestracja to ostatni etap dostosowywania najpierw trzeba przygotować odpowiednią dokumentację itp. Więcej można znaleźć na rejestracja w GIODO
Dokładnie, a oprócz GIODO, należy również pamiętać o zmianach prawnych, które nastąpią w grudniu. Przepisy unijne zaczną obowiązywać od 25 grudnia tego roku. Oprócz zmian prawnych, wiąże się to również ze zmianami niektórych elementów sklepów (np. przycisk KUP/ZAMÓW zmieni się np. na ZAMÓWIENIE Z OBOWIĄZKIEM ZAPŁATY). Niby nic, ale korzystając z usług platformy, właściciel może być pewien, że takie zmiany będą dokonane
Stary 2014-09-30, 10:43   #146
olek75
Przyczajenie

Zamierzasz sprzedawać nowe czy używane? A może sprobuj połaczyć sklep stacjonarny z e-sklepem?
Stary 2015-01-07, 13:29   #147
maraka
Przyczajenie

Dot.: Sklep internetowy z torebkami -dobry pomysł?

Cytat:
Napisane przez P4ulina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
zamierzam otworzyć sklep internetowy z torebkami damskimi, torbami i walizkami podróżnymi, portfelami.
Mam "zaprzyjaźnioną" hurtownię, w której miała bym dobre ceny.

1. Czy uważacie, że to dobry pomysł?
2. Kupujecie torebki w sklepach internetowych? Czy raczej na allegro? (oczywiście na allegro też bym wystawiała przedmioty-ale wiadomo, że oni pobierają duże prowizje od sprzedaży).
3. Znacie jakieś e-sklepy z torebkami?

Proszę pomóżcie mi w podjęciu decyzji, zanim coś zaczę w tym kierunku dziłać i ponosić koszta inwestycji
Ja bym poradziła Tobie żeby mieć sklep internetowy +automatycznie wszystkie torby na Allegro, platforma http://sky-shop.pl/ na to idealne pozwala
maraka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-09, 10:41   #148
dryda
Rozeznanie

Ponoć rynek nie zna próżni ale...
jak wpisać w google frazy związane z torebkami do kupienia w sieci, to jest tego tak ogromna ilość, że głowa boli, więc nie jestem pewna czy konkurencja nie zje Cię z przysłowiowymi butami.
Naprawdę - sprawdź sama, bo poza tym, że pomysł sam w sobie jest ok, to jeszcze zawsze trzeba zrobić analizę rynku, sprawdzić konkurencję, zapotrzebowanie w stosunku do dostępności no i upewnić się, czy ma start masz grubsze fundusze na to, żeby taki sklep promować i pozycjonować... inaczej będziesz na 20stej stronie wyników wyszukiwarki, a tam nikt nie zagląda.
dryda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-10, 09:17   #149
ytaaa
Zadomowienie

Nigdy nie skusiłam się na zakup torebki przez internet Wolę zobaczyć.

Co do tego czy to dobry pomysł ma podobne zdanie do dziewczyn
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-25, 17:06   #150
she198
Przyczajenie

Hej dziewczyny,

Czy która z dziewczyn handlujących odzieżą jest z Poznania i chciałaby się dołączyć do wyjazdów po towar do PTAK-a w Łodzi/Rzgowie. Póki co jeżdżę sama :/ Chodzi mi o rozłożenie kosztów paliwa i opłat za autostrady.

Pozdrawiam
she198 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości