![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: studiować dwa kierunki:)
Cytat:
Studiowałam dwa humanistyczne kierunki na Wydziale Filologicznym (PW poszlo, jakie) ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jednoczę się z Raritą (właśnie - daj znać kochana co u Ciebie), bo też pojawiły mi się problemy z nerkami i lekarka prawdopodobnie w przyszłym tygodniu da mi skierowanie do szpitala (ale jeszcze po cichu się łudzę, że to jakaś anomalia, która sama mi przejdzie). No i teraz się martwię czy to nie będzie kolidowało z moją sesją ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do podwójnej sesji - ja od pierwszego roku studiuję 2 kierunki - więc nawet nigdy nie zaznałam przyjemności mniej niż 8 egzaminów w sesji. Ale wyobrażam sobie, jakie to może być fajne. W sumie to dochodzę do wniosku, że jak skończę studia będę tak zmęczona, że zanim zacznę pracę będę musiała rok odpocząć ![]() A jeśl chodzi o czas na zrobienie drugich studiów - no ja właśnie mam wrażenie, że jak jak nie teraz, to już nigdy. Dlatego w sumie nie za bardzo potrafię sobie wyobrazić, jak można rzucić studia, tylko dlatego, że studiuje się kosztem życia towarzyskiego, czasu wolnego i nadmiernego stresu... chociaz w sumie to całkiem zdrowe podejście |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym trochę nie rozumiem twojego toku myślenia, że jak nie teraz, to już nigdy - przecież jeśli mnie coś interesuje i chcę to studiować dla siebie, to nawet mając 40 lat pójdę na zaoczne i będę się uczyć bo to mi będzie odpowiadało, nieważne kiedy ale ważne że tego chcę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
A ja się obawiam, że za kilka lat będę już zbyt zmęczona na kolejne studia. Na szczęście nie studiuje kosztem życia towarzyskiego (w tym roku wychodzę z domu nawet częściej niż kiedy studiowałam jeden kierunek). Przyszły semestr będzie najtrudniejszy, bo będę robić najtrudniejszy semestr z historii i najtrudniejszy semestr z archiwistyki, więc wtedy moje życie towarzyskie albo średnia ucierpi. Aktualnie nie rezygnuje z życia towarzyskiego i oceny póki co mam naprawdę dobre, ale to wszystko kosztem niedosypiania, niedojadania itd. Ogólnie się przez to wszystko zaniedbałam i teraz mam problemy ze zdrowiem
![]() W sumie na nowo zakochałam się w moim drugim kierunku i wiem, że chcę ciągnąć ten biznes dalej, ale w sytuacjach takich jak teraz przychodzą mi czasem do głowy myśli czy naprawdę warto... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Aj ciężka ta sesja jest. Już zapomniałam jak to jest podczas tych wszystkich zaliczeń i całej sesji. Dopiero się zaczęło i kończę dopiero w połowie lutego...
Najgorsze jest samopoczucie podczas sesji. Zawsze wtedy mam ochotę rzucić studia i przychodzą czarne myśli, dlaczego i po co i czy warto się tak męczyć... Ale na szczęście po sesji znów życie nabiera barw. A więc życzę wam wszystkim powodzenia i wytrwania podczas tej sesji. A sobie chyba najbardziej ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
ja nie mogę rzucić żadnego kierunku. gdybym rzuciła zaoczne, musiałabym pokryć jego koszty (studiuję bezpłatnie dzięki funduszom unijnym). gdybym rzuciła dzienne, nie darowałabym sobie straty roku (na dzienne dostałam się po poprawieniu matury). zaciskam zęby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Damy radę! ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Mi podali dziś godziny na oba kierunki i co prawda plan wygląda koszmarnie (chociaż czwartek i piątek dość luźne, ale poniedziałek i wtorek to tragedia - nawet nie będzie kiedy wypić kawy, bo na 15-minutówkach będę się przemieszczać między różnymi częściami miasta
![]() A jak tam sesja dziewczyny? Ja dopiero co wyszłam ze szpitala i pojęcia nie mam w co ręce mam włożyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
jak tam sesja kochane?
![]()
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
sesja to ZUO!!! Zostały mi jeszcze 2 egzaminy i jedno zaliczenie (gorsze od tych egzaminów
![]() ![]() ![]() ![]() A u Ciebie jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
na razie (tfu, tfu) bardzo dobrze
![]()
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
U mnie zaliczone 2 egzaminy z 6 (z pierwszego 5, z drugiego 4, więc na razie nieźle mi idzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Co za oceny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że Ty też jesteś ambitna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
no to nieźle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Jeżeli starcza Ci zapału i chęci to warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
No u mnie oceny też wyglądają nieco gorzej niż wtedy kiedy miałam tylko jeden kierunek, ale to raczej zrozumiałe - człowiek ma więcej na głowie, a energia już nie ta sama co na początku studiów, chęci również. Poczułam się w tym momencie trochę staro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiedziała osoba która ciągle ma szansę na stypendium i odczywa w związku z tym monstrualną presję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam 9 egzaminów, tylu jeszcze nigdy nie miałam naraz. Ale dwa już mam za sobą na szczęście, jednak jeszcze sporo zaliczeń mi zostało do tego. Jakoś się tego nagromadziło dużo i chyba aż od tego zachorowałam. Aktualnie mam najprawdopodobniej grypę, bo od wczoraj gorączka ponad 38 stopni się utrzymuje, a do tego jeszcze dziś musiałam wstawać o 6 jechać na uczelnie załatwić ważne sprawy.... ale na szczęście już mam weekend. Chociaż trochę odpocznę i mam nadzieję, się wykuruję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Apelly, współczuję. Też często choruję jak mam właśnie jakąś masakrę na uczelni - to pewnie przez stres. Ja będę mieć 9 egzaminów w następnej sesji (w tej mam "tylko" 6) i też boję się pomyśleć co to będzie, bo tylu egzaminów jeszcze nie miałam
![]() W piątek facetowi odbiło i wszystkich nas oblał na prawie administracyjnym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
zawiechaczarny, nie myśleliście o tym, by iść z tą sprawą do dziekana? z tego co się orientuję, takie zaliczenie można unieważnić i powtórzyć, może jak facet usłyszy komentarz przełożonego, to się opamięta..?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
a poza tym, o ile mi wiadomo jest jakis limit, ktory wykladowcy przepuszczaja, by uniknac kontrolii egzaminu. Z tym, ze u was sprawe komplikuje brak oceny, jedynie zalka
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Przed chwilą wypowiedziałam pewne stwierdzenie:
"W końcu sesja. Przy sesji można odpocząć, przy zaliczeniach nie." Kto się ze mną zgadza? JA uważam, że to jest czysta prawda, przynajmniej w moim przypadku ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
nie, ja mam odwrotnie
![]()
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
To ja może wyjaśnię swoją wypowiedź ;p
Po prostu chodzi o to, że z reguły zaliczeń jest więcej i na uczelni siedzi się dłużej, bo są jeszcze normalne zajęcia, a podczas sesji to jedzie się na uczelnię tylko na jeden, najwyżej dwa egzaminy w ciągu dnia i w domu ma się dużo czasu na relaks ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.