![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: podkład Neutrogena Healthy Skin
Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie daty ważności tych podkładów. Czy jest gdzieś na opakowaniu takowa informacja? Przyszedł mi wczoraj zamówiony na Allegro podkład. Ale mam wątpliwości, bo skąd wiedzieć, czy się nadaje do spożycia jeżeli nigdzie nic nie jest napisane? Sprzedawca niby pisze, że są nowe, ale wiecie jak to z reguły bywa. Wolała bym się upewnić, zanim zastosuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was używała może odcienia 70 Fresh Beige? Czy jest to raczej kolor dla mulatek?
![]() Obecnie mam kolor 60 i zastanawiam się czy ta 70 jest duuużo bardziej ciemniejsza? W necie znalazłam takie foto (różnica w kolorach na moim monitorze wydaje się spora...)Niestety koloru 60 nie ma obecnie na Allegro ![]() ![]() Edytowane przez praline Czas edycji: 2011-05-13 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ja mam HS w kolorze 70. Po nałożeniu na skórę nie wygląda tak ciemno, jak na załączonym zdjęciu. Kupiłam go w sumie "na pałę" i nie żałuję. Efektu czekolady nie ma, nawet mogę stwierdzić, że daleko mu do czekolady. Daje bardziej efekt muśnięcia słońcem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też nie lubię zakupów w ciemnio, ale czasem podjęte ryzyko się opłaca. W końcu czego się nie robi dla odnalezienia "właściwego" podkładu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Poszukuję kolorku tego podkładu zbliżonego do Revlona Colorstay (for normal and dry skin) w odcieniu BUFF. Który wg was jest najbardziej podobny?
Przeglądałam swatche lemka, to najjaśniejszy odcień Neutrogeny HM wpada w ostry pomarańcz. A ja poszukuję czegoś w tonacji beżowej. Znacie taki odcień? W ogóle jest z tych jaśniejszych? Czy same pomarańczki ?
![]() |
#127 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
O właśnie, mnie interesuje kolorek 40=) Mam mały dylemat pomiędzy 60 a 40 właśnie. Zależy mi na odcieniu, który nie wpada w pomarańcz i nie jest bardzo żółty. Mam ciepłą tonację skóry, ale z bardzo żółtym pigmentem podkładu wyglądam niekorzystnie, jakoś tak...choro? Podkład, który okazał się taki właśnie za żółty to np. Healthy Mix 53 oraz zbyt pomarańczowy: Deborah Ore24 odcień Caramel Beige. Najlepiej byłoby, gdyby kolorek Neutrogeny był właśnie taki pośredni, średnio-jasny, beżowy z niewielką domieszką złoto-różowego tonu. To ładnie ożywia buzię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja żałuję bardzo, że kupiłam ten podkład. Po początkowym zachwycie, że mam to cudo o którym mówi całe YT, okazało się, że podkład jest dla mnie za ciemny (mam numer 40) i za ciężki. On dość dobrze kryje i ja jednak wolę lżejsze konsystencje, dlatego leży sobie i nie mam pojęcia, co z im zrobić
![]()
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
To mój ulubiony podkład! Wszystkie Loreal True Match, Isa Dora, Meybelline itp teraz uważam za beznadziejne w porównaniu z Neutrogeną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj na wymiankę, ewentualnie wystaw na all ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo=) mam rozumieć, że to jest 40 właśnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Po przeczytaniu całego wątku strasznie mnie kusi, żeby również zamówić na all. Ale jak każda z Was - mam mały problem z doborem koloru. Jestem bardzo blada, aczkolwiek nie chcę kupić kolejnego podkładu tak niesamowicie jasnego (prawie białego) jak Gosh 11 porcelain (adekwatnie do nazwy - porcelanowy). Czy któraś z Was może mi powiedzieć czy ten 10 classic ivory jest taki sam jak 11 Gosha? Chcę odrobinę ciemniejszy, bardzo jaśniutki beż, nie biel! Lepiej 10 classic ivory, czy 20 nat ivory? Co mi poradzicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
wg mnie zarowno 10 i 20 są dużo ciemniejsze od Gosha i się nie sprawdzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ojej, to aż takie to ciemne? :<
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Okej, dziękuję baaaardzo za pomoc ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Zakupiłam odcień buff i jak już wspomniałyście okazał się różem, a ja mam raczej żółtawy odcień skóry..;/ zastanawiam się nad domówieniem 2 neutrogeny (bo konsystencja bardzo mi odpowiada) i mieszaniem buffa z 10 albo 40 - obie ponoć żółte. co radzicie?
![]() ps. kopiłam 30 po porównaniach w fundation matrix, rzekomo miał to być ciepły odcień.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Chce zakupic Neutrogene Healthy skin... Ale mam mega problem z kolorem.. Uzywalam caly czas Revlona Colorstay 200 Nude lub a obecnie gdy jestem troszenke opalona uzywam 250 Fresh beige do cery normalnej/suchej... (ciutke jest i tak za ciemny, ale zawsze opalenizny troche dodaje ![]() Cere mam jasna, raczej troszke problemowa... wg mnie wpadajaca raczej w roz... dlatego tak licze na ten podkladzik ![]() Czy ktoras wiżanka jest mi w stanie pomoc z wyborem kolorku Neutrogeny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Ja mam podkład Neutrogena nr 50 (soft beige) i zdecydowanie wpada on w lekki róż.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany kupnem, proszę o kontakt. Podkład jest całkowicie nowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
dostałam dziś moj podkład neutrogena healthy skin kolor 60 - natural beige.
(koszt 35zl + 7 zl przesyłka na all) wklejam swatche, może komuś przydadzą się wybierając kolor dla siebie ![]() od lewej: AA jedwabisty podkład rozświetlający kolor 3 MIÓD w środku: Revlon PhotoReady 006 Medium Beige ostatni: Neutrogena healthy sking kolor 60 - natural beige P.S przepraszam, ale do neutrogeny coś 'wleciało' czarnego jak robiłam foty i juz nie chcialam się babrać z tym i wyciągać ![]() sądzę że kolor Neutrogeny oscyluje między AA a Revlonem ![]()
![]() Edytowane przez yes Czas edycji: 2011-07-25 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
http://www.beaute-test.com/healthy_skin_liquid_makeu p_spf_20_neutrogena.php
Tutaj są odcienie (może nie jakieś dokładne, ale przynajmniej widać tony ciepłe i zimne). Nazwy kolorków troszke niżej na stronie. Osobiście mam cerę jasną- średnio-jasną i zwykle używam podkładów w jasnym beżu/beżu i tonacji żółtej(ciepłej). Nie posiadam jeszcze Neutrogeny, ale pokuszę się o zmieszanie 10 (Classic Ivory) + 60 (Natural Beige). Na pewno to niewygodne kupować dwa podkłady. Na miejscu producenta popracowałabym nad odcieniami (przecież przeważająca ilość konsumentek potrzebuje tych ciepłych/żółtawych), po co zasypywać rynek buraczanymi odcieniami ![]() No i przydałoby wprowadzenie praktyczniejszego sposobu aplikacji (czyli pompka). ale to juz temat na osobny wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
szukam odpowiednika Bourjois Healthy mix 51 light vanilia. Który najbardziej jest zbliżony? Odpadają różowe i pomarańczowe tony. Szkoda, że niektóre z was skasowały swatche (z pierwszych stron)... :/
Marcelinka ![]() ![]() ![]() Laureńka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziolcha86 Czas edycji: 2011-10-20 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Mam neutrogenę healthy skin z kolorze 10 (classic ivory). Wydaje mi się, że jest w żółtawym odcieniu. Szukam odrobinę ciemniejszego. Który będzie odpowiedni? Zależy mi na odcieniu żółtawym, nie wpadającym w róż. 20 czy 30? Jak myślicie? Używałam Revlon CS i kolor 220 był odpowiedni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.