![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja dieta proteinowa dzień po dniu
05. 09. 2010
Śniadanie: serek wiejski, jogurt owocowy Obiad: pierś z kurczaka, jajecznica z 2 jaj ze szczypiorem Podwieczorek: jogurt owocowy Kolacja: Serek wiejski ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Jutro na szczęście 5 dni z warzywkami ![]() A czy mogę zrobic sobie zupę pieczarkową ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Sn: placuszki otrebowe 3 sztuki z twarogiem i cynamonem + kawa bez cukru
(otreby pszenne prazone , 3białka, 3 łyzki jogurtu naturalnego 0%, 1łyzeczka proszku do pieczenia, chudy twaróg,cynamon ,pieczone na teflonie) II sn. reszta placuszkow czyli 3 sztuki ,herbata bez cukru obiad: filet z kurczaka, tunczyk w sosie własnym 1/2 puszki, korniszony , mineralka kolacja: placuszek otrebowy z twarogiem i tuńczykiem , herbata bez cukru
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie: mogę ćwiczyć na diecie proteinowej? słyszałam, że jest to niewskazane. Nie mam niestety książki Dr Dukana.. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja ćwiczę.
Wczoraj zjadłam serek chudy 0% z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, poźniej naprawdę dużą porcję wędzonego kurczaka bez skóry i tłuszczu, kilka łyżeczek marynowanej papryki po włosku. Wypiłam 3 szklanki coli zero. Poszłam ćwiczyć. 35 minut rowerek stacjonarny, 10 minut marszo-biegu. Dziś rado staję na wagę a tu niespodzianka - kolejny kilogram mniej ![]() Super samopoczucie po tym. Także ćwiczenia polecam jak najbardziej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
czy w fazie drugiej mozna zjesc kaszanke?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
a jest na liście dozwolonych produktów?
![]() NIE ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
a mam pytanie jeszcze, czy mozna w fazie II wypic takie waniliowe mleczko Serduszko z ZOTT?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki jest stosunek białka do węgli+tłuszcze?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dośc długo się nie odzywałam. Dziś dośc duzo zjadłam i wydaje mi sie, ze znów zaczynam duzo jesc i rozpychac żołądek.
A co wy o tym myslicie? Śniadanie: Jogurt owocowy + 4 placuszki otrębowe II śniadanie: serek wiejski Obiad I: 1,5 fileta ze śledzia ( tylko w wodzie i cebulce) Obiad II: Jajecznica z 2 jaj + 2 szklanki mleka Kolacja: 1 filet śledzia, Jogurt owocowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za dużo jogurtów owocowych mleka można max. 1 szklankę dziennie ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Przestudiowałam cały wątek i jestem w szoku... szoku Twojej upartości i głupoty
![]() Dziewczyny chcą pomóc, dobrze radzą... a Ty jakbyś pomijała, w ogóle nie czytała tych MĄDRYCH rad, nie wiem, może do Ciebie nie docierają.. Ty tylko uparcie stoisz przy swoim ![]() Podziwiam je za wytrwałość i dobre chęci... brawo dla Was dziewczyny ![]() ![]() Przyjmij ich dobre rady... One to robią dla Twojego dobra i przede wszystkim zdrowia, a zobaczysz, że wyniki będą znacznie lepsze. Zamień tą głodówkę w DIETĘ z prawdziwego zdarzenia i nie rób takiego maszkarona z diety Dukana ![]() A co do otrębów - zrozum - ta dieta bez nich nie może istnieć !!
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
czesc
![]() jestem po pierwszym dniu diety ![]() nie mam ksiązki ![]() ![]() buziaczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Raczkowanie
|
ślepa jesteś czy co? Przecież napisałam że jesm placuszki otrębowe. No chyba że one są zrobione z czegoś innego niż z otrebów? ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
A tak w ogóle, to fajnie jest krytykować? Sama nic nie napisałaś sensownego, potrafisz kogoś zjechać. A nie może być źle jeśli w tak krótkim czasie zgubiłam ok. 7 kg. Co do rad dziewczyn, chętnie je czytam i powoli je wprowadzam. Mówiły o otrebach - jem, nawet super mi smakują. ( Nawet próbowałam upiec pizzę , no nie wyszła, ale nie poddam się ![]() Nie mogę jeść tak dużo jog. owocowych - przestanę bądź ograniczę. No problem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja sie zastanawiam czy to nie jest czysta prowokacja...bo ile razy mozna powtarzac to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze nie wiem po co decydowac się na dietę, która niesie tyyyyle możliwości i nie ma ograniczeń ilościowych, żeby z nich nie korzystac ![]() gdzie sens? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja po prostu nie mowilabym ze "jestem na Dukanie" bo to nie Dukan...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skąd wiesz, ile zgubiłaś, jak się nie zważyłaś na początku ? A nawet jeśli to prawda i na razie chudniesz, to chudniesz 'mięśniami' a nie tłuszczem !! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
No tak mam wpieprzac jak świnia, bo ma byc dużo. Nie żałuję sobie, jem tyle ile mi trzeba.
Czy wykonując codziennie cwiczenia, dbając o kondycję gubię nie tłuszcz a mięśnie? Nie sądzę. Wiedziałabyś to, gdybys przeczytała chociaż jedną moją wypowiedź. UWAŻNIE... Kiedy domagałam się chwalenia? A poza tym chyba czytasz między wierszami, bo wielokrotnie dziękowałam za to co dziewczyny piszą. Gdyby to miała byc prowokacja, to po cholere bym to wszystko pisała i się zastanawiała na tym co mi radzicie. Naprawdę mam dużo ważniejszych rzeczy na głowie niż " bawienie " się w pisanie postów. A jeszcze jedno... Po co pisac komuś rady? Po co pomagac? PO TO ABY TYLKO KOGOŚ OBGADAC, BY POJEZDZIC PO KIMS? TO JA DZIĘKUJĘ ZA TAKĄ " NIEDŹWIEDZIĄ PRZYSŁUGĘ" Dlaczego niby nie moge powiedziec ze stosuję dietę proteinową? Bo co? Bo trzymam się zaleceń? Bo jem to co trzeba? Bo co drugi dzień czytam kolejny raz książkę? Bo jem tyle, ile mój organizm potrzebuje i tyle ile się domaga? Nie rozumię tu czegoś Motylu, byłaś miła i pomocna, przykro mi się zrobiło, gdy zobaczyłam ze to własnie ty posądzasz mnie o różne rzeczy... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A tak poza tym... Czytając takie słowa doprowadzacie człowieka jedynie do rezygnacji.. I nic poza tym Czytając wasze wypowiedzi żałuję że w ogole zaczynałam wątek. Jeśli ktoś nie ma ochoty to nie musi. Nie ma przymusu wchodzenia tutaj. Ale dziewczyny, muszę Was POCHWALIC! GRATULACJE!!! DO***AŁYŚCIE CZŁOWIEKOWI, WYMYSLIŁYŚCIE JAKĄŚ PROWOKACJĘ, NIE FAIR GRĘ. ZAMIAST POMYSLEC ZE MOZE POTRZEBA WIĘCEJ CZASU, CIERPLIWOSCI... ZA***ISCIE WAM TO WYSZLO. GRATULACJE RAZ JESZCZE OGROMNIE WAS C H W A L Ę ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
A Ty ciągle swoje
![]() Cytat:
![]() I bardzo dobrze, że Cię zniechęcamy do tej głodówki... ![]() Namawiamy natomiast do przejścia na zdrową dietę.
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-15 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Jesuuu nie irytuj się tak
![]() Każdy ma prawo wypowiadac się gdzie chce ![]() I myślisz, że udzielanie Ci dobrych rad jest równoznaczne z tym, że Cię obgaduję? Bo krytykuję Twój jadłospis? Bo jesz za mało? Bo wolno 1 szklankę mleka, a nie dwie? Bo otręby są obowiązkowe? Ok, ja chciałam dobrze, ale widzę, że Ty niekoniecznie chcesz dobrze dla swojego organizmu. TU nie chodzi o wpieprzanie jak świnia, do momentu aż nie będziesz się mogła podniesc z fotela.. tylko o 5 posiłków o w miarę przyzwoitej wielkosci ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
HEJ
![]() ![]() dzięki ![]() k_marta@onet.eu ![]() to ja po 2gim dniu ![]() ![]() ![]() dzisiaj królował ser biały ![]() ![]() ![]() hmmm tez nie macie ochoty i siły na cwiczenia? ja zwykle uwielbiała ruch i wyciskanie... a od wczoraj po prostu mi sie meeega nie chce... to normalne?? tymczasowy przestój czy co? ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
witam
![]() ja juz po fazie I i II tydzień na fazie II schudłam 3 kg ![]() sn. twarog chudy otreby ,jogurt naturalny 0%, kawa bez cukru II sn: 5 białek jaj ugotowanych ,faszerowanych ,herbata bez cukru x4 ![]() ![]() obiad: niestety na szybko ,twarog, jogurt 2 bułki dukanowskie, 1/2 fileta z kurczaka, kawa bez cukru kolacja: śledzik w occie, 2 białka faszerowane szpinakiem i tuńczykiem woda mineralna ,herbata bez cukru
W myślach wszystko ma początek! Edytowane przez ifrit Czas edycji: 2010-09-16 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Możesz mówić co Ci się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Ja bardzo chetnie doradzam w sprawach Dukana ale szczerze zwatpilam w Ciebie kiedy po raz setny musimy Ci mowic ze malo jesz.. To nie jest zlosliwosc, wszystkie laski doradzaly tu Ci z ZYCZLIWOSCI ale wkoncu mamy dosc bo ile mozna... ![]() 3. Sorry ze nie jestesmy aniolami i nie mam az takiej cierpliwosci jaka Ty bys chciala... 4. Jesssu dlaczego Ty sie tak denerwujesz... Po co ta duza czcionka itp, wyluzuj.. ![]() aaa i jeszcze jedno, co drugi dzien czytasz ksiazke?? nie wierze!! skoro tak to nie pytalabys np czy mozna kaszanke.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuje MAŁGOSIU za LINKA
![]() ![]() dzisiaj zrobiłam sobie na śniadanko chlebek Dukna z mikrofali, z serkiem PYSZKA!!!! pacle lizać i do 14 wogóle nie odczuwałam głodu, tylko piłam jak smok :P do chudego serka dodałam żółtko słodzik i cynamon... no mówie Wam cos przepysznego, tkiego powera złapałam ze głowa mała ![]() mleka w proszku odtłuszczonego..dużo można na dzień??? czy są jakieś restrykcje.. nie doszłam jeszcze do tego.. a uwielbiam..nawet na sucho i wolałabym sie nie napalać za bardzo :P a tak mi jeszcze przyszło dzisiaj do głowy.... macie unormowane sprawy dwójkowe... kibelkowe?? ![]() heh sory że tak z grubej rury, ale ja juz 2gi dzień na kupce nie byłam..nie chce mi sie nawet.. i troche mnie to dziwi..zwykle raz dziennie z rańca... jakieś rozregulowanie czy co?? przepraszam jeszcze raz jeśli kogoś tym tematem oburzyłam.. lub obrzydziłam... (dla mnie to ludzka rzecz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a mleka w proszku można max. 4łyżki dziennie - od 2 fazy ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
![]()
no ładnie.............. właśnie się zczaiłam że zjadłam 2gą dzienna porcje owiaków.. kurde.. zapomniałam totalnie o moim otrębowym śniadanku
![]() ale cielok ze mnie... to co jutro wogóle bez otrebów??? oł noł... dzień bez otrebów to dzień stracony... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tam sa jego 3 ksiazki, sciagnij sobie i szybko czytaj bo narobisz sobie biedy.. naprawde ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- nie, bo jest slodzone cukrem
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.